ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Χρύσα Γρηγορίου: Floricienta Iuvenalis

Σταύρη Φράγκου


  • Φανταζόταν τους αλχημιστές κλεισμένους στον δικό τους κόσμο γεμάτο μυρωδιές... Ήθελε να γίνει μία από αυτούς

    Φανταζόταν τους αλχημιστές κλεισμένους στον δικό τους κόσμο γεμάτο μυρωδιές... Ήθελε να γίνει μία από αυτούς

Μια γυναίκα που, όπου και να την αφήσεις, θα γίνει ένα με το περιβάλλον. Όπως και γινόταν μέχρι τη στιγμή που αποφάσισε να αφήσει τα σίγουρα για να δημιουργήσει κάτι δικό της. Ο λόγος που ώθησε τη Χρύσα να πάρει αυτή την απόφαση, ήταν η ανάγκη να εκφραστεί όπως ακριβώς εκείνη ήθελε χωρίς καλούπια και περιορισμούς, να μεταδώσει την ξεχωριστή και μαγική ουσία των αρωμάτων και κυρίως να κυνηγήσει το όνειρό της, όποιο κι αν ήταν το τίμημα. Όσον αφορά στο ρίσκο που πήρε, η ίδια πιστεύει πως, όταν αγαπάς κάτι πολύ, αυτό τρέφεται από μόνο του, ωριμάζει, εξελίσσεται και σου δείχνει σημάδια ότι έφτασε η ώρα να του αφιερωθείς ολοκληρωτικά, να του χαρίζεις καθημερινά τα εφόδια για να ωριμάσει αβίαστα και να πάψει να είναι ρίσκο. Μας εξηγεί με τον πιο όμορφο τρόπο ότι «απλά το τους κόσμο γεμάτο νιώθεις και είσαι σίγουρος ότι βρίσκεσαι στον κατάλληλο δρόμο, ακούς αυτή τη γλυκιά φωνή μέσα σου που σου λέει να προχωρήσεις».
Πόσος χρόνος χρειάστηκε μέχρι να ολοκληρώσει το πακέτο και να είναι έτοιμη για το επόμενο βήμα; Τέσσερα χρόνια, αρκετά για να μαζέψει γνώσεις και εμπειρία, πολλά πειράματα, ώρες κλεισμένη σε ένα δωμάτιο να δοκιμάζει φόρμουλες (πετυχημένες ή όχι), πολύ διάβασμα και πολλή, πολλή αγάπη στην τέχνη της. Είναι από τους ανθρώπους που δεν είχαν αρκετή βοήθεια από τους γύρω της για να πετύχει αυτό που ήθελε. Παρ’ όλα αυτά, τίποτα δεν τη σταμάτησε, έγινε πιο δυνατή. Ίσως αυτό χρειαζόταν. Την ώθηση για να το εξελίξει όπως ακριβώς ήθελε, να το φέρει στα μέτρα της και να αποδείξει, περισσότερο στον εαυτό της, ότι δεν είναι απλά ένα καπρίτσιο που θα περάσει σύντομα. Εμπιστεύτηκε το ένστικτό της, εξάντλησε όλα τα ενδεχόμενα, το ωρίμασε, σιγά-σιγά το τελειοποίησε και δημιουργήθηκε η Floricienta Iuvenalis, από την επιθυμία της να φτιάξει το δικό της άρωμα που δεν θα έμοιαζε με κανένα άλλο και θα είχε τον δικό της και μόνο χαρακτήρα.

Φανταζόταν τους αλχημιστές κλεισμένους στον δικό τους κόσμο γεμάτο μπαχάρια, μυρωδιές... Ήθελε να γίνει μία από αυτούς, να ζήσει στον κόσμο τους, να μαγευτεί μαζί τους και να μπορεί να μεταδώσει αυτή τη μαγεία μέσα από τα προϊόντα της. Έτσι και έγινε. Στην αρχή το brand έγινε γνωστό για τα χειροποίητα αρώματα, στην πορεία προστέθηκαν αρωματικά κεριά σόγιας, μάσκες από άργιλους, body mists, ισχυρά ενυδατικά βούτυρα για το σώμα, shower gels, καθαριστικά τζελ προσώπου, λάδια για μασάζ, αντηλιακά λάδια για το σώμα, και σήμερα η Χρύσα δουλεύει με νέες φόρμουλες για κρέμες προσώπου με ισχυρά συστατικά αντιγήρανσης και αντιοξειδωτικά.

Διαχειρίζεται μόνη της την επιχείρηση, λέγοντάς μας πως δεν είναι καθόλου εύκολο αλλά ούτε και τόσο δύσκολο όσο μπορεί να φανταστεί κάποιος, αρκεί να μείνεις πιστός στην άρτια κατασκευή και ποιότητα των προϊόντων. Θέλει πολλή δουλειά, χρόνο, κόπο και αγάπη. H Χρύσα αφουγκράζεται συνεχώς τις σημερινές ανάγκες μιας γυναίκας όσον αφορά στην υγεία και καλλυντική περιποίηση της επιδερμίδας, και δουλεύει συνεχώς πάνω σε αυτό, ώστε να υπάρχει μια συνεχής εξέλιξη.

Η Floricienta Iuvenalis μεγαλώνει αβίαστα, οργανικά και όμορφα, διαβάζει συνεχώς, ενημερώνεται και θέτει τα επόμενά της βήματα, ώστε να υπάρχει μια εξέλιξη τόσο στην ποιότητα των προϊόντων όσο και στο brand γενικότερα. Σκέφτεται το τώρα και αφήνει τα πράγματα να εξελιχθούν μόνα τους στο κατάλληλο timing, θέτοντας το ερώτημα «Γιατί να σκεφτόμαστε το αύριο, αφού πρώτα έχουμε να ομορφύνουμε το σήμερα;»


Tags: Χρύσα Γρηγορίου, beauty, ομορφιά, αρώματα, Floricienta Iuvenalis

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)