ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Στέλιος Κουδουνάρης στο MTN Madwalk


  • To MTN Madwalk θα πραγματοποιηθεί στις 30 Μαίου στο περίπετρο 6 της Κρατικής Έκθεσης

    To MTN Madwalk θα πραγματοποιηθεί στις 30 Μαίου στο περίπετρο 6 της Κρατικής Έκθεσης

Από πού εμπνεύστηκες για τη συλλογή που θα μας παρουσιάσεις στο φετινό Madwalk;

Η  συγκεκριμένη  συλλογή  θα  έλεγα  ότι  είναι  έντονα  αφηγηματική, αποπνέει άγρια κομψότητα, μεσογειακή δροσιά και εκφράζει την  καλοκαιρινή διάθεση της Ελλάδας και της Κύπρου. «Νιφάδες φωτός» συνθέτουν τα γεμάτα λάμψη looks της σεζόν. Η αύρα των ’60s συναντά την τολμηρή θηλυκότητα μιας σχεδόν underground εμφάνισης. Το φως του καλοκαιριού αντανακλά σε κάθε ρούχο δημιουργώντας διαφορετικά χρωματικά φάσματα. Κάθε εμφάνιση ακολουθεί πιστά την αισθητική μου και συνδυάζει το παρόν, το παρελθόν και το μέλλον.

Ποια χρώματα θα πρωταγωνιστήσουν στο σόου σου; Ποια υφάσματα χρησιμοποίησες;

Το λευκό, τα μαύρα στοιχεία και το χρώμα της πούδρας πρωταγωνιστούν σε μεταλλιζέ υφάσματα, μεταξωτές μουσελίνες και αέρινα κρεπ ενώ οι ιριδίζουσες παγιέτες «χαμαιλέων», που το χρώμα τους μεταβάλλεται ανάλογα με το φως, καθορίζουν τον δροσερό και ταυτόχρονα σέξι χαρακτήρα της  συλλογής.

Ντύνεις μερικές από τις μεγαλύτερες σταρ αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα και τα ρούχα σου είναι τόσο χαρακτηριστικά, που κάποιος μπορεί να αναγνωρίσει την υπογραφή σου στα κομμάτια. Είναι κάποιου είδους «αναγνώριση» αυτή;

Το ότι τα ρούχα μου είναι αναγνωρίσιμα σίγουρα είναι ένα στοιχείο επαγγελματικής καταξίωσης, γιατί σημαίνει ότι η σχεδιαστική μου πορεία απασχολεί μια μερίδα κοινού    που πλέον αναγνωρίζει τη δουλειά μου. Είναι σαφώς ένα πολύ ευχάριστο γεγονός και αποτέλεσμα πιστής σχεδιαστικής φιλοσοφίας και σκληρής δουλειάς. Είναι επιτυχία, αλλά κυρίως μεγάλη ευτυχία να βρίσκω αποδέκτες της προσωπικής μου αισθητικής, των δικών  μου ιστοριών.

Τρία πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να έχει μια γυναίκα;

Ένα μικρό μαύρο φόρεμα, ένα ζευγάρι μαύρες γόβες κι ένα κόκκινο κραγιόν.

Ποια η άποψή σου τη μεγάλη αλλαγή στη μόδα see now-buy now; Είναι κάτι που θα ακολουθήσεις κι εσύ;

Το μοντέλο see now-buy now ήταν μια αναμενόμενη αλλαγή στον κόσμο της μόδας και πιστεύω ότι τις επόμενες σαιζόν θα υιοθετηθεί από ακόμα περισσότερους οίκους. Αυτό προκύπτει από τη δύναμη και την αμεσότητα των social media και του ίντερνετ γενικότερα. Παρουσιάζω πια τις συλλογές μου πολύ πιο κοντά στη στιγμή που ο καταναλωτής μπορεί να έρθει σε επαφή με τα ρούχα, μέσω των συνεργαζόμενων καταστημάτων.

Πού μπορεί κάποιος να βρει τις δημιουργίες σου;

Στην Κύπρο οι συλλογές μου διατίθενται αποκλειστικά στα Pose Designs (Λευκωσία), Zoe και Perche (Λεμεσός), Brouska (Πάφος) και Baroc (Παραλίμνι). Στην Αθήνα στο atelier μου, Αχαιού 15, στο Κολωνάκι και στο  www.stelioskoudounaris.com.

 

 


Tags: MTN Madwalk , Στέλιος Κουδουνάρης

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)