ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Γιώργος Κορρές: Η μαγεία των βοτάνων


Το να σου δίνεται η ευκαιρία να συνομιλήσεις με το άτομο που κρύβεται πίσω από την επιτυχία του οίκου Korres, σίγουρα δεν το θεωρείς και λίγο. Τι να πρωτοπεί κανείς για τον Γιώργο Κορρέ; Ευρηματικός, ενθουσιώδης, ταπεινός και πάνω απ’ όλα με αστείρευτη αγάπη γι’ αυτό που κάνει, μας φιλοξένησε στο ιδιόκτητο κτίριο και εργοστάσιο του οίκου στα Οινόφυτα της Ελλάδας κι εμείς γίναμε κομμάτι του θαυμαστού κόσμου του.

Πώς τα φυσικά καλλυντικά μπήκαν στη ζωή σας;
Ξεκίνησα στο φαρμακείο τυχαία και χωρίς πείρα θα έλεγα. Εκεί έβλεπα καθημερινά εκατοντάδες ασθενείς ομοιοπαθητικής και στην πορεία κατάλαβα πόσο καλό έκανε στην υγεία τους. Η επαφή μου μαζί τους μου έδειξε πόσο αποτελεσματικά είναι τα βότανα, κάτι που η επιστήμη δεν μπορεί να εξηγήσει με τίποτα, αφού ακόμη δεν γνωρίζουμε όλες τις ιδιότητές τους (κάθε βότανο έχει 700-1000 ιδιότητες αυτούσιες κι άλλες τόσες όταν το αναμείξουμε με άλλα). Νομίζω πως η μαγεία των βοτάνων με έκανε να τα αγαπήσω και να θέλω να ασχοληθώ ακόμη μαζί τους.
Ποια προϊόντα έχουν αγαπηθεί περισσότερο από τους αγοραστές;
Η σειρά αντιγήρανσης με τη Βαλανιδιά έχει αγαπηθεί πολύ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όπως επίσης το Άγριο Τριαντάφυλλο, τα ενυδατικά με Μέλι, η αντηλιακή σειρά και η γκάμα των προϊόντων μακιγιάζ.
Ποιο είναι το δικό σας αγαπημένο προϊόν;
Το scrub Ελιάς, το σαπούνι με το Σιτάρι, το αποσμητικό και το άρωμα Vetiver.
Σκέφτεστε να επεκτείνετε ακόμη πιο πολύ την γκάμα των προϊόντων της αντρικής σειράς;
Επαναλανσάρουμε τη σειρά, μιας και οι άντρες πλέον είναι πολύ ενημερωμένοι και
δείχνουν περισσότερο ενδιαφέρον για την περιποίηση του σώματος και του προσώπου τους. Η αγορά αντρικών καλλυντικών έχει ανεβεί κατά 25%, αλλά δεν ξεπερνά το 4% συγκριτικά με την αγορά των γυναικείων προϊόντων.
Πόσο σας έχει επηρεάσει η κρίση;
Η εταιρεία μας συνεχίζει να αναπτύσσεται. Είχαμε την τύχη να κάνουμε το κομμάτι της
επένδυσης πριν ξεκινήσει η κρίση κι επειδή πλέον είμαστε μια έμπειρη ομάδα και τα προϊόντα μας είναι πιο προσιτά στην τιμή απ’ ό,τι τα συμβατικά καλλυντικά, θα έλεγα ότι η κρίση μάς έχει επηρεάσει θετικά. Τα Korres βρίσκονται όχι τόσο σε ανοδική φάση, αλλά σίγουρα σε καλύτερη.
Οι βιοκαλλιέργειες έχουν επηρεαστεί αρνητικά από την παγκόσμια κρίση ώστε να αναγκαστείτε να αλλάξετε την προμήθεια των πρώτων υλών σας;
Το αντίθετο, έχουν επηρεαστεί θετικά και περισσότερος κόσμος ασχολείται με τις καλλιέργειεςτων βοτάνων. Εξάλλου, εμείς βοηθούμε και στηρίζουμε τις ελληνικές καλλιέργειες και μικροεπιχειρήσεις. Ακόμη και σε εποχές που δεν χρειαζόμαστε κάποιο συγκεκριμένο βότανο άμεσα και παράλληλα γνωρίζουμε ότι κάποιος βιοκαλλιεργητής χρειάζεται να πουλήσει για να προχωρήσει, εμείς τον στηρίζουμε. Γενικά, είμαστε δίπλα στους γεωπόνους και στηρίζουμε με πολλή αγάπη τις μικρές κοινωνίες.
Πού στοχεύετε στο μέλλον;
Στην ανάπτυξη και την ανάδειξη των ιδιοτήτων των ελληνικών βοτάνων. Ως όγκος δουλειάς είναι απεριόριστος γι’ αυτό και με τα ιδιωτικά προγράμματα δουλεύουμε μαζί σε θέματα που μας απασχολούν όπως η αντιγήρανση, η φωτογήρανση, η σύσφιξη και πολλά άλλα που για την ώρα δεν μπορώ να πω γιατί βρίσκονται σε ερευνητικό στάδιο. Επίσης, καλό είναι να πούμε πως όταν λανσάρουμε ένα προϊόν, την επόμενη μέρα ξεκινούμε την έρευνα αυτού που θα το αντικαταστήσει - γιατί μια έρευνα μάς παίρνει γύρω στα τρία χρόνια. Έτσι είμαστε μόνιμα σε εγρήγορση.
Μιλήστε μας λίγο για την τελευταία σας πατέντα και τη σειρά προϊόντων Μαύρης Πεύκης.
Μ’ αυτή τη σειρά ολοκληρώσαμε το θέμα της αντιγήρανσης για την ώρα, αφού η Μαύρη Πεύκη ανταποκρίνεται στα ώριμα δέρμα. Διαθέτει πέντε συστήματα δράσης, σύσφιξη, άμεσο lifting, επανόρθωση των ρυτίδων, ενυδάτωση και λάμψη και το θεωρούμε ως ένα κορυφαίο προϊόν με 360 μοίρες ολική αναδόμηση. Οι έρευνές μας έδειξαν ότι 100% των γυναικών θα αντικαθιστούσαν την κρέμα της επιλογής τους με τη Μαύρη Πεύκη, ως πιο αποτελεσματική λύση.
Τι θα λέγατε στο κοινό που ήδη σας ακολουθεί πιστά αλλά και σ’ αυτούς που δεν σας γνωρίζουν;
Με τη δουλειά μας αποδεικνύουμε ότι με τη χρήση προϊόντων με βότανα μπορεί κανείς να έχει καλύτερα αποτελέσματα απ’ ό,τι με τα συμβατικά, χωρίς τις παρενέργειες των δεύτερων.

                                                   Προϊόντα για το πρόσωπο Korres Μαύρη Πεύκη


Tags: Beauty, Ομορφιά, Γιώργος Κορρές, Μαύρη Πεύκη, συνεντεύξεις, Korres