ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Βίκυ Καγιά: «Το Shopping Star έρχεται στις αγορές της Κύπρου»

Κωνσταντίνος Αρτσίτας


  • Όσα αποκάλυψε σε συνέντευξή της στις Τηλεώρες

    Όσα αποκάλυψε σε συνέντευξή της στις Τηλεώρες

Έκανε τη μόδα πιο φιλική από ποτέ στον τηλεθεατή, ενώ η τηλεοπτική της επιστροφή θεωρείται κάτι παραπάνω από επιτυχημένη. Η Βίκυ Καγιά μας βάζει στον κόσμο της μόδας, μιλά για την επιτυχία του «Shopping Star», την οικογενειακή της ζωή, αλλά και το μεγάλωμα της κόρης της, Μπιάνκα. Η Βίκυ Καγιά μίλησε για όλα στο περιοδικό «Τηλεώρες».


Σε τι φάση σε πετυχαίνουμε;
Επικρατεί μια τρέλα! Βρίσκομαι πολλές ώρες στο γραφείο μου στο «Fashion Workshop», όπου αυτή την περίοδο έχουμε εξεταστική και και είναι όλοι οι καθηγητές εδώ, μαζί και η Γαλλίδα πιστοποιήτριά μας, και γίνεται χαμός. Φυσικά, γράφουμε και τα επεισόδια για το «Shopping Star», το οποίο αν και θέλει πολλή δουλειά με ευχαριστεί ιδιαιτέρως.

Περίμενες την επιτυχία της εκπομπής;
Η αλήθεια είναι ότι το format το γνωρίζω πολύ καλά και ήξερα ότι πάει πολύ καλά στις 32 χώρες που προβάλλεται στη ζώνη του. Επίσης, ήξερα καλύτερα το γαλλικό format, καθώς το παρουσιάζει μια παλιά μου φίλη μοντέλο, Βραζιλιάνα και τώρα σχεδιάστρια μόδας. Τα τελευταία επτά χρόνια έχει τεράστια επιτυχία στη Γαλλία και πίστευα ότι θα πάει καλά σε Ελλάδα και Κύπρο. Απλά δεν περίμενα ότι θα κάνει τόσο γρήγορα επιτυχία, καθώς θα χρειαζόνταν λίγο «χτίσιμο», μέχρι να πάρει τα πάνω του.

Γιατί νομίζεις ότι το κοινό αγκάλιασε την εκπομπή;
Διότι είναι κάτι πολύ αληθινό και πραγματικό, αντικατοπτρίζει την κοινωνία μας αυτή τη στιγμή και είναι αυτό που θέλουν οι γυναίκες. Πιστεύω ότι είναι κάτι σύγχρονο, μιας και ξεφεύγει από το κλασικό φορμάτ και την κλασική παρουσιάστρια που ξεκινά μια εκπομπή. Αγκαλιάζει τη μόδα με τη σωστή της μορφή και δεν κρίνει τις γυναίκες, αλλά τις μαθαίνει να γίνονται καλύτερες, μέσα από τον τρόπο που θέλουν αυτές. Δεν θέλουμε να αλλάξουμε κάποιον στο «Shopping Star», αντιθέτως μαθαίνεις μέσα από αυτό και συσχετίζεσαι με όλα αυτά που βλέπεις.

Είναι αλήθεια, πάντως, ότι έκανε μια «χλιαρή» αρχή, αλλά στη συνέχεια πήρε τα πάνω του! Κάνατε κάποιες αλλαγές;
Όχι. Δεν με εξέπληξε το ότι έκανε χλιαρή αρχή, από τη στιγμή που αναβάλαμε πολλές φορές την πρεμιέρα. Προέκυψε το θέμα των αδειών, μετά ξεκινήσαμε να δουλεύουμε και δεν ξέραμε σε ποια ζώνη θα μας βάλουν. Έγιναν όλα τόσα γρήγορα και κανείς δεν είχε καταλάβει πότε ξεκίνησε αυτή η εκπομπή. Έπειτα, ο κόσμος ήθελε λίγο χρόνο για να καταλάβει τι είναι, αλλά εν τέλει όλα πήγαν πολύ καλά.

Είναι μια δύσκολη ζώνη η μεσημεριανή, που προβάλλεται στην Ελλάδα, αλλά το «Shopping Star» κατάφερε να ξεπεράσει τη «βασίλισσα» της ζώνης, την Ελένη Μενεγάκη…
Είναι πολύ όμορφο αυτο που συμβαίνει, αν και αρχικά δεν ξέραμε τι ώρα θα προέβαλλε το κανάλι την εκπομπή. Εγώ δεν μπορώ να σκεφτώ: «Περνάμε τη Μενεγάκη, δεν περνάμε τη Μενεγάκη», καθώς βρισκόμαστε απέναντί της στην τελευταία της ώρα. Επίσης, είναι λίγο περίεργο να βλέπεις τα νούμερα για να δεις ποιον προσπερνάς. Εγώ αυτό που κάνω είναι να γίνομαι καλύτερη. Και, φυσικά, η εκπομπή κάθε εβδομάδα.

Πάντως, και στην Κύπρο η εκπομπή σκίζει!
Το γνωρίζω και σας ευχαριστούμε πάρα πολύ! Λατρεύω τους Κύπριους και ειδικά το… φαγητό σας!

Θα δούμε διαγωνιζόμενες από την Κύπρο;
Στο πλάνο της παραγωγής υπάρχει και αυτό! Από ό,τι ξέρω θα γίνει, αλλά του χρόνου, ίσως. Θα δούμε, όμως, και άνδρες στο «Shopping Star» και θα έχει πολλή πλάκα. Χρειάζεται υπομονή, γιατί είναι μια δουλειά που θέλει πολλή δουλειά και από εμένα, αλλά και έρευνα από την παραγωγή.

Διαβάζεις τις κριτικές που γράφονται;
Δεν έχω διαβάσει κριτικές γενικώς, εκτός από ένα - δύο άρθρα, που ήταν θετικά για το «Shopping Star»! Γενικώς, δεν έχω διαβάσει κάτι αρνητικό.

Οι Ελληνίδες έχουν άποψη στη μόδα;
Εννοείται πως έχουν! Το βλέπεις και στα επεισόδια, που δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους. Οι παίκτριες είναι οι θεές μου, αυτό έχω να πω!

Πώς συνδέεται το «Shopping Star» με τη σχολή μόδας που έχεις;
Είναι ένα παρακλάδι του, καθώς αυτό που κάνουμε στη σχολή, όπως ενδυματολογία ή κοινωνιολογία της μόδας για παράδειγμα, σε κάνει opinion leader της αγοράς. Αυτό κάνουμε και στο «Shopping Star» σε μια πιο απλή μορφή!

Ο σύζυγός σου, Ηλίας Κρασσάς, παρακολουθεί την εκπομπή;
Ναι, όποτε μπορεί. Λέει ότι τη βρίσκει λαχταριστή, αστεία και μαθαίνει πράγματα!

Είστε άνθρωποι καριέρας και σίγουρα δουλεύετε πολλές ώρες. Προλαβαίνετε να συναντηθείτε εκτός σπιτιού;
Όχι πολύ! Θέλουμε προγραμματισμό πολύ για να το καταφέρουμε, γιατί είμαστε άνθρωποι καριέρας και με τρία παιδιά, οπότε δεν μπορούμε να κάνουμε ό,τι κάναμε παλιότερα.

Γιατί βαφτίσατε την κορούλα σας στη Βηρυτό;
Γιατί ο νονός, που είναι επιστήθιος φίλος του Ηλία είναι Λιβανέζος. Εκείνος μας είχε πει ότι έτσι όπως πηγαίνουμε, δεν θα τη βαφτίσουμε ποτέ, λόγω της δουλειάς. Οπότε μας είπε: «Ελάτε εδώ και θα τα ετοιμάσω όλα εγώ». Περάσαμε πολύ ωραία, σαν σχολική εκδρομή ήταν, η αλήθεια είναι.

Θα ενθάρρυνες την κόρη σας να ασχοληθεί με τη μόδα;
Εγώ θα το ήθελα πάρα πολύ, ο μπαμπάς της όμως δεν θέλει.

Γιατί;
Δεν ξέρω! Μήπως ταλαιπωρηθεί το κοριτσάκι του και κουραστεί. Δεν ξέρω τι τον έχει πιάσει. Πολλά, όμως, μπορεί να αλλάξουν, είναι μικρή ακόμα η Μπιάνκα.

Σε άλλαξε ο ερχομός του μωρού;
Τα πάντα άλλαξαν προς το καλύτερο και προς το ομορφότερο. Βέβαια, δεν κοιμάμαι ποτέ, αλλά μου είπαν πως θα αλλάξουν όλα μόλις γίνει δυόμισι.

Σκέφτεσαι το ενδεχόμενο ενός ακόμη παιδιού;
Επειδή έχουμε και τα δυο παιδιά του Ηλία, οπότε από τα μηδέν πήγα στα τρία, νομίζω ότι είμαστε μια χαρά αυτή τη στιγμή. Βέβαια αν στο μέλλον, σε ένα - δυο χρόνια, ξυπνήσει ξανά το μητρικό μου ένστικτο, δεν μπορώ να το ξέρω… Αλλά τώρα είμαστε μια ωραία μεγάλη οικογένεια.

Τηλεοπτικά σκέφτεσαι κάτι άλλο;
Κάνω κάτι το οποίο απολαμβάνω, γιατί να σκεφτώ κάτι άλλο;

Θεωρείς ότι το «Shopping Star» ήταν η κατάλληλη τηλεοπτική επιστροφή σου;
Ναι, γιατί είναι ένα πολύ σύγχρονο και ενημερωμένο σόου. Eίναι μια εκπομπή που ξεφεύγει από τις κλασσικές της ελληνικής τηλεόρασης. Επιπλέον, έχει ένα κοινωνικό μήνυμα που μ’ αρέσει, μιας και βλέπεις την κοινωνία μας μέσα από αυτές τις γυναίκες.

Τι σχέδια κάνεις για το μέλλον;
Δεν κάνω σχέδια. Απολαμβάνω το παρόν, μεγαλώνω την κορούλα μου, είμαι εν δυνάμει μανούλα δυο μεγαλύτερων παιδιών, θέλω να χαίρομαι τον άνδρα μου, την εταιρία μου και τους συνεργάτες μου και ό,τι είναι να έρθει, το βλέπω να έρχεται!