ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ

DraculaTherapy: Γλυκό τσίμπημα της ανανέωσης

Γαβριέλα Αγησιλάου


  • Η νέα τεχνική DraculaLift υπερτερεί σε σχέση με την απλή αυτόλογη μέθοδο αυξητικών παραγόντων

    Η νέα τεχνική DraculaLift υπερτερεί σε σχέση με την απλή αυτόλογη μέθοδο αυξητικών παραγόντων

Ανανέωση Προσώπου με το δικό μας αίμα

Το γλυκό τσίμπημα της ανανέωσης ακούει στο όνομα P.R.P. DraculaTherapy, κι αν η ονομασία του μπορεί να σας τρομάζει λίγο τα αποτελέσματα που προσφέρει η συγκεκριμένη θεραπεία στο πρόσωπο και όχι μόνο, θα σας εντυπωσιάσουν.
Κατά τη διαδικασία γήρανσης παρατηρείται ελάττωση του κολλαγόνου και της ελαστίνης,της ποσότητας του λίπους και του όγκου των οστών στο πρόσωπο. Η ποιότητα της επιδερμίδας χάνει την ελαστικότητά της και η ακτινοβολία της μειώνεται καθώς χάνεται και ο όγκος. Τα οστά χάνουν όγκο συνήθως γύρω από τα μάτια, την άνω και κάτω γνάθο. Το πρόσωπο δείχνει πιο κουρασμένο καθώς οι ιστοί χαλαρώνουν και σχηματίζονται ρυτίδες.

Με τη νέα τεχνική DraculaLift επιτυγχάνουμε αύξηση ελαστικότητας, παραγωγή κολλαγόνου και λάμψη σε όλα τα επίπεδα του προσώπου και συστήνεται ως πιο ολοκληρωμένη θεραπεία. Εκτός από την αντιγηραντική της δράση η νέα αύτη θεραπεία βρίσκει εφαρμογές επίσης στην αντιμετώπιση ουλών ακμής, χειρουργικών ουλών, ενώ εφαρμόζεται ακόμη και στο τριχωτό της κεφαλής όταν οι τρίχες βρίσκονται σε φάση αδυναμίας.

Η νέα τεχνική DraculaLift υπερτερεί σε σχέση με την απλή αυτόλογη μέθοδο αυξητικών παραγόντων, καθώς τώρα συλλέγονται περισσότερα και καλύτερης ποιότητας αιμοπετάλια. Στο γεγονός αυτό έχουν συμβάλλει τόσο το μέγεθος των σωληναρίων που χρησιμοποιούνται και είναι μεγαλύτερα, όσο και το είδος και ο τρόπος που πραγματοποιείται η φυγοκέντρηση που τώρα πια γίνεται πιο εξειδικευμένη. Η τεχνική λήψης και ενεργοποίησης των αιμοπεταλίων έχει γενικά τελειοποιηθεί.

Αρχικά ο γιατρός παίρνει λίγο αίμα. Με μια ειδική επεξεργασία το φυγοκεντρίζει, διαχωρίζει το πλάσμα από τα υπόλοιπα συστατικά του και επιλέγει το μέρος που είναι πλούσιο σε αιμοπετάλια. Έπειτα ενεργοποιείτα αιμοπετάλια με φυσικό χλωριούχο ασβέστιο, αυτό έχει ως αποτέλεσμα την καλύτερη μετέπειτα δράση τους. Έτσι σε κλειστό σύστημα φυγοκέντρησηςγίνεται λήψη μεγαλύτερηςποσότητας ωφέλιμου υλικού και σωστά ενεργοποιημένου. Στη συνέχεια το πλούσιο αυτό PRPμείγμα εγχύεταισε διαφορετικά επίπεδα μέσα στο δέρμα, έτσι ώστε να επιτευχθείενεργοποίηση κοντά στις περιοχές των οστών, των μυών και του λίπους του προσώπου. Στο επίπεδο του δέρματος επιτυγχάνεται λάμψη, αύξηση ελαστικότητας και παραγωγή κολλαγόνου.

Τα αιμοπετάλια για να απελευθερώσουν αυξητικούς παράγοντες χρειάζεται πρώτα να ενεργοποιηθούν. Έτσι σε έναν τραυματισμό τα αιμοπετάλια απελευθερώνουν στο τοπικό περιβάλλον τους αυξητικούς παράγοντες επιδιορθώνοντας μέσα σε 10’ λεπτά τη βλάβη. Ενώ εξακολουθούν ν’ απελευθερώνουν τους αυξητικούς παράγοντες ακόμα και για μια εβδομάδα μετά. Μεγάλη σημασία έχει η απελευθέρωση των αυξητικών παραγόντων και η ενεργοποίηση των αιμοπεταλίων να γίνει την κατάλληλη στιγμή και με τον σωστό τρόπο. Το P.R.P. που παίρνουμε από το δικό μας αίμα περιέχει επίσης αυξημένο αριθμό αυξητικών παραγόντων. Οι αυξητικοί παράγοντες έχουν την δυνατότητα να ρυθμίζουν διαφορετικά κύτταρα του οργανισμού μας όπως οστό, δέρμα, επιδερμίδα, αγγεία, αιμάτωση.Να σημειώσουμε ότι η χρήση P.R.P. βοηθά στην ταχύτερη επούλωση πληγών και αθλητικών κακώσεων, σύμφωνα με μελέτες.

  • Περιοχές εφαρμογής: πρόσωπο, μάτια, λαιμός, ντεκολτέ, τριχωτό κεφαλής (όταν υπάρχουν μαλλιά και οι τρίχες είναι αδύναμες προσφέρει ενδυνάμωση).
  • Συχνότητα εφαρμογών: 1-2 φορές το χρόνο.
    Ανεπιθύμητες Ενέργειες: Λίγο κοκκίνισμα, που διαρκεί 12-24 ώρες, ήπιοι μώλωπες, ενώ ορισμένοι ασθενείς αναφέρουν ελαφρύ πονοκέφαλο για μερικές ώρες μετά. Επειδή το PRP έχει και αντιμικροβιακή δράση είναι πολύ μειωμένη η πιθανότητα μόλυνσης.
  • Αντενδείξεις:Σοβαρές αιματολογικές ασθένειες ή δερματικές παθήσεις στο σημείο που θα γίνει η έγχυση. Το P.R.P. δεν σχετίζεται με πρόκληση καρκίνου σύμφωνα με μελέτες.

Αν θέλετε ν’ αποκτήσετε ένα πρόσωπο με νεανική όψη, δοκιμάστε τη νέα μέθοδο Draculalift, βασισμένη στο δικό σας αίμα, που επικεντρώνεται στα πολύτιμα συστατικά του, χαρίζοντας τροφή στο δέρμα.

Ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης, MD CCST, είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS. Συνεργάτης του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών.


Tags: DraculaTherapy, γλυκό, τσίμπημα, ανανέωση

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)