ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ

Ενέσιμα: Σύμμαχος ομορφιάς;

Γαβριέλα Αγησιλάου


  • Η τεχνική μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την αυτόλογη αύξηση των μαστών, αιδιοπλαστική και πεοπλαστική

    Η τεχνική μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την αυτόλογη αύξηση των μαστών, αιδιοπλαστική και πεοπλαστική

Καθώς μεγαλώνουμε, το δέρμα μας ατροφεί, χαλαρώνει και λόγω της συνεχούς κινητικότητας (χαμόγελο, μάσηση, κατάποση κ.λ.π.) υπόκειται σε τέτοιες αλλοιώσεις που δημιουργεί τη βαθιά αύλακα της ρινοπαρειακής περιοχής, του μεσόφρυου και τις πιο επιφανειακές ρυτίδες γύρω από τα μάτια, στα χείλη, μέτωπο, παρειά και τράχηλο.

Η σύγχρονη πλαστική χειρουργική έχει σαν σύμμαχο για την αντιμετώπιση τέτοιων σημείων γήρανσης τα ενέσιμα υλικά γεμίσματος (fascial fillers), τα οποία μας βοηθούν να ανακτήσουμε τη λάμψη και τη νεανικότητα του προσώπου μας.

Εμείς στην Advanced Aesthetics και ο πλαστικός χειρουργός Dr. Ανδρέας Ιωαννίδης έχουμε την εμπειρία σε όλες τις μορφές των ενέσιμων υλικών και μπορούμε να κάνουμε συνδυασμό εφαρμογών, έτσι ώστε να έχουμε ένα άριστο και μακρόχρονιο αποτέλεσμα, έστω και με αυτές τις ήπιες μη επεμβατικές εφαρμογές.

Κάποια από τα πλέον γνωστά ενέσιμα υλικά που κυκλοφορούν στην Ευρωπαϊκή αγορά και στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι τα ακόλουθα:

  • Πολυκαπρολακτόνη (Ellanse): Το εμφύτευμα του μέλλοντος! Είναι βιοδιεγέρτης (collagen stimulator), αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου τύπου Ι δίνοντας στο πρόσωπο φυσική μορφιά και όχι μόνο όγκο όπως τα περισσότερα fillers. Είναι πλήρως βιοσυμβατό και απορροφήσιμο, καθώς και απόλυτα ασφαλές. Απευθύνεται σε γυναίκες και άντρες κάθε ηλικίας που θέλουν άμεσα, ορατά, φυσικά και μακροχρόνια αποτελέσματα.
  • Juvederm: μονοφασικό υαλουρονικό οξύ τζέλ, το οποίο αποτελεί φυσιολογικό υλικό σύστασης του δέρματος. Έχει πολύ καλό αποτέλεσμα. Η διάρκειά του είναι προσωρινή και δεν ξεπερνά τους 8μήνες. Μπορεί να εφαρμοσθεί σε όλες τις περιοχές του προσώπου και διακρίνεται σε διάφορους τύπους που αφορούν στην πυκνότητα ανάλογα με την περιοχή που θα εγχυθεί.
  • Restylane: Ένα μη ζωικής προέλευσης υαλουρονικό οξύ με άριστα αποτελέσματα και διάρκεια που μπορεί να κυμανθεί από έξι μήνες μέχρι και ένα έτος. Χρησιμοποιείται σε όλες τις περιοχές του προσώπου. Διακρίνεται σε διάφορους τύπος ανάλογα με την πυκνότητα.
  • Esthelis: καθαρό υαλουρονικό οξύ με άριστα αισθητικά αποτελέσματα. Διαρκεί 6-8 μήνες. Εύκολο στην εφαρμογή. Αναμένεται η έγκριση απο το FDA.
  • Aquamid: η ευρωπαϊκή πρόταση για μόνιμη αύξηση του προσώπου και του σώματος. Πρόκειται για ένα μαλακό gel το οποί αποτελείται 2,5 % από μικροσφαιρίδια πολυακριλαμιδίου και 97,5% από αποστειρωμένο νερό. Είναι μαλακό και εύχρηστο, ενδείκνυται για όλα το πρόσωπο, αλλά και για αύξηση του πώγωνος. Η διάρκεια της εφαρμογής αυτής δε ξεπερνά τα 20 –30 min και γίνεται με τη χρήση ήπιας αναισθητικής κρέμας.

Υπάρχουν και άλλα δεκάδες προϊόντα υαλουρονικού οξέος, τα οποία δεν μπορούμε να τα αναφέρουμε όλα και έχουν ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Skin regeneration therapy PRP: Η μοναδική αυτόλογη εφαρμογή θεραπείας ανανέωσης του προσώπου χωρίς τοποθέτηση ξένου υλικού. Η χρήση αιμοπεταλίων, λευκών αιμοσφαιρίων και αυξητικών παραγόντων μαζί με βλαστοκύτταρα βοηθά στην ανανέωση του προσώπου και στην εξαφάνιση των ρυτίδων.

Λιποέγχυση: λιποέγχυση είναι η μέθοδος της λιπομεταμόσχευσης στο πρόσωπο ή σε άλλα σημεία του σώματος. Η χρήση αυξητικών παραγόντων και PRP αυξάνει το μόνιμο ποσοστό πρόσληψης των λιπωδών κυττάρων. Η ένδειξη της μεθόδου είναι η 3D αύξηση και ανανέωση του προσώπου, των ζυγωματικών και το γέμισμα βαθιών ρυτίδων, χειλιών κ.λ.π.. Η τεχνική μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την αυτόλογη αύξηση των μαστών, αιδιοπλαστική και πεοπλαστική.

Μετά την εφαρμογή μπορεί να παρουσιασθεί οίδημα, ερυθρότητα, μελανιά, ερεθισμός που διαρκεί απο λίγες ώρες μέχρι και 4-6 ημέρες. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων η ήπια ερυθρότητα που παρατηρείται υποχωρεί σε λίγες ώρες μετά την εφαρμογή του fillers.

Η τεχνική μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την αυτόλογη αύξηση των μαστών, αιδιοπλαστική και πεοπλαστική

Η επιστροφή στην εργασία είναι άμεση και δε χρειάζεται η απουσία από αυτή. Συνιστάται στους ασθενείς μας να αποφεύγουν έντονη σωματική άσκηση, σάουνα, μπάνια ατμού, μασάζ και ηλιοθεραπεία για 24 ώρες.

Χώρα σαν την Ελλάδα και την Κύπρο, όπου υπάρχει έντονη ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες τους καλοκαιρινούς μήνες, συνιστάται η αποφυγή ηλιοθεραπείας για επτά ημέρες.

 

Δρ Ανδρέας Ιωαννίδης 
Πλαστικός Χειρούργος
Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής Advanced Aesthetics 
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 22335002, +30 2109595566 
Facebook: AdvancedAestheticsGr
www.newu.com.cy – ioannidis@advancedaesthetics.gr

 


Tags: πλαστικός, Δρ. Ανδρέας Ιωαννίδης, ομορφιά, ενέσιμα, πρόσωπα, υλικά

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)