NEWS

Ανατροπή στην υπόθεση της 9χρονης

Κωνσταντίνος Αρτσίτας


  • Ελεύθερη η μητέρα της 9χρονης

    Ελεύθερη η μητέρα της 9χρονης

Ελεύθεροι αφέθηκαν χθες, δύο ημέρες πριν εκπνεύσει το διάταγμα κράτησή τους, η 32χρονη μητέρα της 9χρονης, αλλά και ο 34χρονος σύντροφός της. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχει στα χέρια της η Αστυνομία, δεν δικαιολογείται περαιτέρω κράτησή τους με αποτέλεσμα η υπόθεση να παίρνει νέα τροπή.

Δεν βρήκαν ίχνη συνουσίας οι ιατροδικαστές

Όπως φαίνεται η υπόθεση ανατρέπεται βάσει της ιατροδικαστικής εξέτασης, στην οποία οι ιατροδικαστές δεν διαπίστωσαν σεξουαλική κακοποίηση του 9χρονου κοριτσιού. Με αυτά τα δεδομένα, είναι απορίας άξιον πώς βγήκαν στο φως της δημοσιότητας όλες οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες που είδαμε τα τελευταία εικοσιτετράωρα. Συγκεκριμένα, οι εν λόγω πληροφορίες μιλούσαν για σεξουαλική εκμετάλλευση της 9χρονης από τη μητέρα της, από τον 34χρονο σύντροφο της μητέρας της, από τους προηγούμενους συντρόφους, αλλά και νέα πληροφορίες με πρωταγωνιστή αυτή τη φορά τον 10χρονο αδελφό της. Το θέμα πήρε τεράστιες διαστάσεις, ενώ η είδηση έκανε τον γύρο των media, των social media αλλά και του ελλαδικού έντυπου και διαδικτυακού Τύπου. Με βάση τις αρχικές πληροφορίες δε, η Επίτροπος Προστασίας Δικαιωμάτων του Παιδιού, Λήδα Κουρσουμπά, σε δηλώσεις της στο «24», είχε χαρακτηρίσει την υπόθεση «από τις χειρότερες μορφές κακοποίησης». Πάντως, η μητέρα της 9χρονης και ο σύντροφός της αρνήθηκαν από την πρώτη στιγμή ανάμιξη στις εν λόγω κατηγορίες, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι η μικρή λέει ψέματα.

Διαδικτυακή διαπόμπευση της μητέρας

Πάντως, η διαπόμπευση της μητέρας στα κοινωνικά δίκτυα πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις, με αποκορύφωμα τη δημοσίευση του προσώπου της 32χρονης μητέρας. Την περί ης ο λόγος διάσταση σχολίασε και η Ειδική σύμβουλος για την εθνική στρατηγική για την προστασία των παιδιών, Αναστασία Παπαδοπούλου, κάνοντας λόγο για επαναθυματοποιήση του κοριτσιού. «Σε εσάς που έχετε τόση ανάγκη να ικανοποιήσετε τις δικές σας ανάγκες εκδίκησης δημοσιεύοντας τις φωτογραφίες της μητέρας η οποία κατηγορείται για την σεξουαλική κακοποίηση της κόρης της ελπίζω να κοιμηθείτε άνετα και ήρεμα το βράδυ γνωρίζοντας ότι μόλις έχετε ταυτοποιήσει, στιγματοποιήσει και επαναθυματοποιήσει το παιδί. Αλλά φτάνει να ικανοποιηθήκατε ότι κάνατε κάτι ουσιαστικό σε αυτή τη μάχη!!», ήταν το αιχμηρό μήνυμά της.

«Ήταν διακριτική η Αστυνομία»

Όσον αφορά την αντιμετώπιση της υπόθεσης από την Αστυνομία Κύπρου, ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος της Αστυνομίας Κύπρου, Στέλιος Στυλιανού, σε δηλώσεις του στο «24», δήλωσε ότι ο ρόλος της Αστυνομίας γύρω από το συγκεκριμένο θέμα υπήρξε διακριτικός, κυρίως όσον αφορά τις πληροφορίες που έβγαζε η ίδια στο φως της δημοσιότητας. Όπως δήλωσε, μία μερίδα των μέσων δεν έχει την ίδια λογική. «Δεν είναι σωστό να βγαίνουν στην δημοσιότητα κάποια πράγματα. Δυστυχώς κάποιοι, κυρίως κάποιες ιστοσελίδες, επιμένουν και γράφουν και εμείς δεν μπορούμε να τους ελέγξουμε. Σε τέτοια λεπτά θέματα πρέπει να είμαστε όλοι διακριτικοί».

Τι μέλλει γενέσθαι

Σύμφωνα με τον κ. Στυλιανού, η νέα τροπή της υπόθεσης, δηλαδή η αποδέσμευση της μητέρας και του συντρόφου, δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι η υπόθεση δεν θα συνεχιστεί. «Με αυτή την εξέλιξη δεν σημαίνει ότι σταματάει η διερεύνηση της υπόθεσης. Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να εξιχνιαστεί πλήρως η υπόθεση», είπε.

πηγή: 24news.com.cy


Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)