ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Δανάη Χρίστου: «Ένιωσα ότι αδικήθηκα λόγω της εικόνας μου»

Κωνσταντίνος Αρτσίτας


  • Η Δανάη Χρίστου σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη

    Η Δανάη Χρίστου σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη

Μια εφ'όλης της ύλης συνέντευξη στην Έλενα Αποστόλου και το περιοδικό Beatiful People, έδωσε η Δανάη Χρίστου, η οποία μίλησε για όλους και για όλα! 

Ως προς τι αυτή η υπέροχη αλλαγή; Νιώθω πως δεν οφείλεται μόνο στο χρώμα των μαλλιών αλλά και στη διάθεσή σου γενικότερα.

Με πετυχαίνεις σε μια ιδιαίτερα χαρούμενη και δημιουργική περίοδο. Είμαι έτοιμη για μεγάλα βήματα και ναι, όπως όλες οι γυναίκες, έτσι και εγώ, όταν αρχίζω από τα μαλλιά κάνω προθέρμανση και για άλλες μεγάλες αλλαγές.

Τι μεγάλες αλλαγές. Τι να περιμένουμε από σένα;

Είναι τα όνειρα πλέον και οι στόχοι. Έχω βάλει εσωτερικούς στόχους και τους δουλεύω. Επαγγελματικά είμαι ευχαριστημένη, είμαι στα Δίδυμα Φεγγάρια και ετοιμαζόμαστε για μια συνεργασία έκπληξη, ξανά με τον αγαπημένο μου συνάδελφο, Μάριο Ιωάννου.

Μου δείχνεις ότι προσέχεις ιδιαίτερα τη Δανάη. Έχασες αρκετά κιλά που είχες ένεκα και της εγκυμοσύνης. Πώς τα κατάφερες;

Θα ήθελα να σου απαντήσω πως τα έχασα πάρα πολύ εύκολα, πως με βοηθούν τα γονίδια μου, πως πάντα ήμουν αδύνατη και άλλα τέτοια, αλλά δυστυχώς δεν ισχύει. Τα έχασα με πολύ κόπο και πειθαρχία. Προσπαθώ εδώ και χρόνια να χάσω κιλά και τα έχασα αργά και σταθερά με πολλή προσπάθεια και σωστή διατροφή. Για να καταλάβεις έγινα η καλύτερη φίλη της… σαλάτας. Επιπλέον, έχω εντάξει στη ζωή μου για τα καλά την άσκηση. Έχω χάσει συνολικά, από τη γέννηση της κόρης μου, 30 κιλά.

Υπήρξε κάποιο κίνητρο για τις αλλαγές αυτές;

Απλά θέλω να αρέσω πρώτα στον εαυτό μου και μετά και στους άλλους. Καλώς ή κακώς ζούμε σε έναν κόσμο που βασίζεται στην εικόνα, δεν μπορείς να το αποφύγεις. Ειδικά στη δουλειά μας, η εικόνα μας είναι η επένδυση μας, πρέπει να αλλάζουμε, να μεταμορφωνόμαστε να γινόμαστε άλλοι.

Όμορφη η αλλαγή. Μέσα σου, όμως, τι γίνεται;

Είμαι πολύ καλά. Και όταν δεν είμαι καλά, το παλεύω για να γίνω. Είμαι πολύ θετικός άνθρωπος! Αν δεν ήμουνα καλά, δεν θα καθόμουν εδώ να δίνω συνέντευξη.

Νιώθεις ότι λόγω της προηγούμενης εικόνας σου και δη κάποιων περιττών κιλών που είχες, αδικήθηκες; Βρήκες πόρτες κλειστές;

Ναι, ένιωσα στο παρελθόν κάποια στιγμή ότι αδικήθηκα λόγω της εικόνας μου. Ωστόσο θεωρώ ότι η τηλεόραση θέλει όλων των ειδών τους σωματότυπους, δεν μπορούμε όλοι να είμαστε γυμνασμένοι και άψογοι Αυτό που θέλει η τηλεόραση είναι κάλους ηθοποιούς και αυτό που χρειάζεται είναι ταλέντα.

Γενικά, πιστεύεις πως μια ωραία εικόνα, βοηθά, σε προτάσεις;

Φυσικά. Αλλιώς θα δεις έναν περιποιημένο άνθρωπο και αλλιώς θα αντιμετωπίσεις κάποιον που έχει αφεθεί. Και δεν μιλάω μόνο για την τηλεόραση, μιλάω για την ίδια τη ζωή. Στη δικιά μας τώρα περίπτωση, ακόμα και αν σε πάρουν για να κάνεις έναν άσχημο, έναν κακό, πρέπει και οφείλεις αυτόν τον κακό και άσχημο να τον υπηρετήσεις σωστά, να τον πιστέψεις και να τον παρουσιάσεις όσο πιο όμορφα μπορείς.

Δέχθηκες πισώπλατα μαχαιρώματα;

Πολλές φορές. Αυτά τα μαχαιρώματα με έκαναν να μεγαλώσω, και σίγουρα έκαναν την πλάτη μου πιο ανθεκτική και σκληρή, σχεδόν σιδερένια.

Πώς ένιωσες; Σου στοίχισε;

Ένιωθα, αρχικά, απογοήτευση με τα χρόνια, όμως, έμαθα τους τοξικούς ανθρώπους να τους βγάζω από τη ζωή μου εύκολα και χωρίς ενοχές.

Ένιωσες ποτέ να αδικήθηκες στο χώρο της τηλεόρασης. Αν ναι, τι έφταιξε;

Μπορεί, όμως την ίδια στιγμή σκέφτομαι ότι πριν με αδικήσει η τηλεόραση, αδίκησα εγώ τον εαυτό μου. Ναι λέω, μπορεί να με αδίκησαν αλλά γιατί το έκαναν; Μήπως έφταιξα; Μήπως έκανα και εγώ κάτι κακό;

Πού κατέληξες;

Φυσικά, ο απολογισμός είναι μεγάλη σοφία για τον άνθρωπο και στο τέλος της ημέρας μου αρκεί το ότι γνωρίζω. Έχω επίγνωση του ποιος φταίει και πού.

Μου βγάζεις ότι κάποιες φορές, κάποιοι σε πλήγωσαν με τα σχόλιά τους.

Δεν άφησα να με πληγώσει κανείς, γιατί έμαθα να προσπερνώ τα όποια σχόλια, αυτές τις παρενθέσεις. Με στεναχωρεί, όμως, το γεγονός ότι κάποιοι μεταφράζουν την ειλικρίνεια και τον επαγγελματισμό σε ιδιοτροπία.

Υπάρχουν κλίκες στη δουλειά σου;

Σε ποια δουλειά δεν υπάρχουν; Έχω μια φίλη καθαρίστρια σε σχολείο και προχτές που πίναμε καφέ, μου έλεγε ότι της κάνουν πόλεμο οι άλλες καθαρίστριες και ότι είναι χωρισμένοι σε κλίκες… Άρα, αυτό δυστυχώς είναι ένα φαινόμενο που το βλέπουμε παντού.

Είσαι άτομο που φροντίζει να τα πηγαίνει με όλους καλά ή όταν νιώθεις κάτι έντονα το μοιράζεσαι και ας αυτό σου κοστίσει;

Παλιά ήμουνα πιο επαναστάτρια, τώρα ηρέμησα αρκετά. Πολλές φορές βρίσκω δικαιολογίες για να δικαιολογήσω τις απαράδεκτες συμπεριφορές διάφορων - τάχα μου - φίλων μου, όταν όμως δεν τα καταφέρνω, τότε ξυπνάει μέσα μου ο Κολοκοτρώνης.

Πώς βίωσες την κρίση; Έμεινες ποτέ χωρίς δουλειά;

Έμεινα αναγκαστικά, όταν ήμουν έγκυος, επειδή ουσιαστικά δεν μπορούσα να αντεπεξέλθω στις απαιτήσεις των γυρισμάτων. Ωστόσο το πάλεψα. Ανέβασα μόνη μου πράγματα στο θέατρο, έκανα stand-up comedy με την κοιλιά στο στόμα, δεν έκατσα σπίτι μου να κλαίω τη μοίρα μου.

Νιώθεις τυχερή στα επαγγελματικά σου;

Την τύχη την κυνηγάς. Δεν περίμενα να με πάρουν τηλέφωνο, έπαιρνα εγώ από μόνη μου και τους θύμιζα ότι υπάρχω, έτρεχα σε casting σε ακροάσεις, δεν ηρεμούσα ποτέ.

Μες στις δυσκολίες σκέφτηκες ποτέ να τα παρατήσεις όλα;

Ποτέ. Αν τα παρατούσα, θα παρατούσα ολόκληρη τη ζωή μου.

Πιστεύεις ότι αμείβεσαι το ίδιο καλά όσο οι συνάδελφοι σου εξ Ελλάδος;

Αμείβομαι καλά. Από κάποιους Κύπριους περισσότερο καλά, από κάποιους άλλους, όχι. Το ίδιο ισχύει και με τους συναδέλφους μου από την Ελλάδα.

Άρα ευχαριστημένη; Είχες δηλώσει ότι ο ηθοποιός πρέπει να πληρώνεται καλά, γιατί ουσιαστικά καίει τη μούρη του. Κάηκες;

Όσο είσαι στο προσκήνιο πρέπει να αμείβεσαι καλά, γιατί μπορεί ανά πάσα στιγμή να μείνεις εκτός δουλειάς. Για να μη φτάσεις σ’ αυτό το σημείο θα πρέπει κάθε φορά να μεταλλάσσεσαι, να τσαλακώνεσαι ούτως ώστε ο θεατής να μη σε βαρεθεί, επειδή έγινε μαϊντανός. Άρα, στον οικονομικό βωμό δεν θυσιάζεις τη δουλειά σου.

Παλαιότερα προκαλούσες πανικό στα σόσιαλ μίντια για το θέμα ηθοποιών εξ Ελλάδος. Θυμάμαι είχες αντιδράσει στο γεγονός ότι πολλοί Κύπριοι συνάδελφοί σου μένουν άνεργοι, την ίδια ώρα που οι Ελλαδίτες χρυσοπληρώνονται, λαμβάνοντας κύριους ρόλους. Δεν ισχύει;

Το έχω συζητήσει αρκετές φορές… Καλοδεχούμενοι οι εξ Ελλάδος συνάδελφοι, η αγορά είναι ανοικτή και χαίρομαι γιατί ο πήχης έχει ανεβεί. Αυτό που ενοχλεί είναι δηλώσεις όπως της Ξένιας Καλογεροπούλου που είπε, πρόσφατα, ότι γίνονται κακές τηλεοπτικές δουλειές στην Κύπρο και ότι συνάδελφοί της έρχονται μόνο και μόνο για τα λεφτά και υποφέρουν. Η κυρία Καλογεροπούλου θα έπρεπε να γνωρίζει - μιας και κακολογεί κυπριακές παραγωγές μιλώντας για κακά σενάρια και σκηνοθεσίες - ότι οι πλείστοι συνεργάτες των σειρών είναι πλέον Ελλαδίτες.

Στη ζωή σου μετράς πλέον την ουσία στα μάτια της κόρης σου. Πώς νιώθεις γι’ αυτό το ανέλπιστο δώρο;

Σαν την πιο τυχερή γυναίκα στον κόσμο. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι ο θεός θα μου έδινε την ευκαιρία να αγαπήσω ένα πλάσμα τόσο μα τόσο πολύ, χωρίς να περιμένω τίποτα, χωρίς συνθήκες, χωρίς όρους. Η μητρότητα με έμαθε τι είναι πραγματικά η αγάπη, όχι να σε αγαπούν, να αγαπάς μόνο.

Πόσο δύσκολο είναι να μεγαλώνεις μόνη σου το μωρό σου;

Δεν είμαι μονογονιός. Η κόρη μου έχει πατέρα και αναπτύσσει τη σωστή σχέση μαζί του. Έτυχε με τον πατέρα της Σμαράγδας να χωρίσουμε, επειδή καταλάβαμε πως δεν ταιριάζαμε. Το παιδί μένει μαζί μου, έχει ένα βαθμό δυσκολίας το γεγονός αυτό, αλλά δεν θα μπορούσα να φανταστώ τη ζωή μου ούτε λεπτό χωρίς την κόρη μου. Την αγαπώ πιο πέρα από τη ζωή μου. Η προθυμία των γιαγιάδων να τη φροντίζουν, όταν εγώ δουλεύω, διευκολύνει την κατάσταση και τις ευχαριστώ.

Κατάφερες και κράτησες αυτή την ιστορία μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Θα ήθελες να μοιραστείς μαζί μας τις δυσκολίες.

Δεν μπόρεσα ποτέ να καταλάβω τους ανθρώπους που βγάζουν τα οικογενειακά τους στη φόρα, απλά και μόνο για να πουλήσουν. Δεν θα μοιραζόμουν ποτέ τα πραγματικά μου προβλήματα με τον κόσμο. Άλλωστε, δεν αφορά κανέναν αν εγώ μάλωσα με τον σύντροφο μου, αν ερωτεύτηκα, αν χώρισα. Τώρα αν παντρευόμουν, θα το έλεγα. Τις δυσκολίες τις ξεπέρασα, περασμένα ξεχασμένα, λοιπόν.

Δύσκολες οι ανθρώπινες σχέσεις; Γιατί πιστεύεις;

Όχι όλες. Οι πραγματικές, ναι. Γιατί εκεί πρέπει να καταθέσεις πράγματα από τον εαυτό σου, να κάνεις θυσίες, υποχωρήσεις…

Πέρασες ποτέ από κατάθλιψη; Πώς το αντιμετώπισες;

Όχι κατάθλιψη. Πέρασα απλά ένα διάστημα λύπης. Λύπης για όλα αυτά που γίνονται, για την κρίση, για τη δυστυχία γύρω μας, για τα παιδιά που βομβαρδίζονται, για τα παιδιά που μεταναστεύουν που πεινούν, για τα παιδιά που κακοποιούνται σωματικά και ψυχικά.

Υπάρχει κάτι που φοβάσαι στη ζωή σου;

Μη χάσω αγαπημένα πρόσωπα και για το μέλλον της κόρης μου.

Τι σημαίνει έρωτας για σένα;

Έρωτας είναι η ανάγκη να είσαι μαζί με έναν άνθρωπο, να μοιράζεσαι, να σου είναι απαραίτητος. Είναι κινητήριος δύναμη.

Νιώθεις τώρα αυτή την ανάγκη; Είσαι ερωτευμένη;

Περιμένω ότι κάποια στιγμή θα μου κτυπήσει ξανά ο έρωτας την πόρτα.

Μεγαλώνοντας, έγινες πιο επιλεκτική σε αυτό το θέμα; Ακολουθείς την καρδιά σου ή τη λογική;

Πλέον και τα δύο. Παλαιότερα ακολουθούσα μόνο την καρδιά μου, πλέον η λογική με «κυνηγά».

Είχες δύο σημαντικούς χωρισμούς στη ζωή σου. Έχεις πτοηθεί από αυτή την εξέλιξη στο προσωπικό σου κομμάτι;

Καθόλου! Θεωρώ ότι τα πράγματα στη ζωή μας συμβαίνουν για κάποιο λόγο. Δεν μετανιώνω καθόλου για τις αποφάσεις μου.

Τι εκτιμάς περισσότερο σε έναν άνδρα;

Το να είναι πιστός στο ρόλο του. Μου αρέσουν οι παραδοσιακοί άνδρες, αυτοί που σου λένε μη φοβάσαι τίποτα, έχεις εμένα δίπλα σου, θα σε προστατέψω, θα σε φροντίσω και ας τον φροντίζω και εγώ και ας μην χρειάζομαι τη βοήθεια του και την προστασία του.

Πού βρίσκεις την ισορροπία σου και που τη χάνεις;

Ακόμα δεν τη βρήκα, την ψάχνω. Όλοι εμείς που προσπαθούμε να κάνουμε τέχνη την ψάχνουμε και καλά κάνουμε και την ψάχνουμε και ένα μόνο θέλουμε, να μην τη βρούμε. Γιατί αν τη βρούμε θα κάτσουμε σπίτι μας.

Ποια είναι η σχέση σου με το χρόνο;

Τώρα, στα 35 μου, άρχισα να νιώθω λίγο στενό «μαρκάρισμα» από το χρόνο, αλλά παρόλ’ αυτά, τα χρόνια και η ηλικία είναι για μένα μόνο νούμερα. Η διάθεση και η λαχτάρα για ζωή είναι αυτά που σε διατηρούν νέο.

Πώς βλέπεις τις αισθητικές επεμβάσεις; Θα αφηνόσουν στα χέρια ενός πλαστικού χειρουργού; Υπάρχει κάτι που θα ήθελες να αλλάξεις;

Προς το παρόν δεν το χρειάζομαι. Εάν στο μέλλον χρειαστώ κάτι από έναν πλαστικό χειρουργό και θα με έκανε ευτυχισμένη, σίγουρα θα το σκεφτόμουν.

Ποια είναι η άποψή σου για τα μπότοξ;

Ωραιότατα (γέλια)! Τα πάντα! Παν μέτρον άριστον, και για μας τις ηθοποιούς θα πρέπει να είμαστε προσεκτικές, γιατί οι εκφράσεις του προσώπου είναι η δουλειά μας.


Tags: Δανάη Χρίστου, συνέντευξη, Beautiful People