ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Σκεύη Παπαμιλτιάδους: Το θέατρο, ο έρωτας και τα επόμενα σχέδια

Κωνσταντίνος Αρτσίτας


  • Η ηθοποιός σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη

    Η ηθοποιός σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη

Η Σκεύη Παπαμιλτιάδους έδωσε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στο περιοδικό «Τηλεώρες» και μίλησε για τη συμμετοχή της στα «Μαύρα Μάθκια», τον έρωτα στη ζωή της αλλά και όλα όσα ετοιμάζει.

Βρίσκεσαι σε μια νέα παραγωγή του Alpha Κύπρου! Ποια η εμπειρία σου από το νεοσύστατο κανάλι;
Ναι, είναι ένα νέο κανάλι αλλά έχει βάλει πολύ γερές βάσεις για το μέλλον, καθώς έχει στελεχωθεί από πολύ αξιόλογους δημοσιογράφους αλλά και σεναριογράφους. Έχει κάνει μια καλή αρχή και προστέθηκαν και τα «Μαύρα Μάθκια», που είναι μια σειρά εποχής, η οποία πάει πολύ καλά και δεχόμαστε πολύ θετικά σχόλια.

Μίλησε μας για το ρόλο σου στα «Μαύρα Μάθκια», την Μαρικκού
Η Μαρικκού είναι ένα υπαρκτό πρόσωπο και μετά από έρευνα που κάναμε ανακαλύψαμε ότι ήταν ο κρυφός πόθος του Λιπέρτη. Έχει ξεκινήσει ένας μεγάλος έρωτας μεταξύ τους στη σειρά αλλά δεν ξέρουμε που θα καταλήξει όλο αυτό. Η Μαρικκού είναι φιλάρεσκη, παιχνιδιάρα και προκαλεί το χωριό με την παρουσία της και επειδή είναι από μια καλή οικογένεια δεν τη νοιάζει τι θα πούν.

Έχεις εντοπίσει ομοιότητες με το ρόλο σου;
Σαν γυναίκα έχω βρει κοινά στοιχεία με την Μαρικκού, αλλά πάντοτε προσπαθώ να βρω κοινά στοιχεία με τους ρόλους μου. Πάντα βάζω την αλήθεια μου και σε αυτό τον ρόλο έχω εντοπίσει συνδετικούς κρίκους, όπως η αγάπη που ζητά από όλους. Όχι ερωτικά, αλλά το ότι θέλει να την αγαπούν όλοι και να την προσέχουν.

Μπορείς να μας αποκαλύψεις τι θα δούμε στη συνέχεια;
Θα γίνουν πολλά, αλλά η Μαρικκού θα γίνει πολύ αντιπαθής στον κόσμο με όσα θα κάνει. Αυτό μπορώ να αποκαλύψω μόνο.

Γιατί είπες το ναι σε αυτό τον ρόλο;
Είναι μια σειρά εποχής που με κέρδισε αμέσως, γιατί έχω συμμετάσχει σε ακόμη μια σειρά εποχής αλλά αυτή είναι ακόμη πιο πίσω χρονολογικά. Η δουλειά που γίνεται στις σειρές εποχής είναι διαφορετική, οι ρόλοι είναι πιο καλοδουλεμένοι, τα κοστούμια επίσης αλλά και η ομιλία. Η προφορά θέλει πιο δουλειά, γιατί οι λέξεις είναι άγνωστες οι πιο πολλές.

Δυσκολεύτηκες να μάθεις τα λόγια σου;
Όλοι δυσκολευτήκαμε στην αρχή γιατί είναι μια ιδιαίτερη γλώσσα και πολλές λέξεις δεν τις γνωρίζαμε. Αλλά μας έστειλαν ένα λεξικό με την ετυμηγορία της κάθε λέξης και έτσι γνωρίζαμε το τι λέγαμε.

Παίζεις και στο θέατρο αυτή την περίοδο!
Ναι, είμαι στο Θέατρο Ανεμώνα στην παράσταση «Βαν Γκόνγκ, Πάθος για ζωή» όπου παίζουμε τη ζωή αυτού του σπουδαίου ζωγράφου. Δουλέψαμε πολύ, κάναμε δυομιση μήνες πρόβες που σε αυτούς τους καιρούς, ΄λόγω budget είναι πολύ δύσκολο να γίνει αυτό. Έχει χορηγηθεί από τον ΘΟΚ και είναι στοιχείο πολιτισμού, καθώς μέσα από μια παράσταση βλέπεις τη ζωή ενός ζωγράφου. Μια ζωή πολύ ανατρεπτική που σίγουρα εκπλήσσει τον καθένα.

Θέατρο ή τηλεόραση;
Δεν διαχωρίζω αυτά τα δύο. Το ίδιο ηθοποιός είσαι όταν παίζεις στο θέατρο αλλά και στην τηλεόραση. Έμενα το πάθος μου είναι ο κινηματογράφος, αλλά επειδή δεν κάνουμε πολλές παραγωγές στην Κύπρο, μου αρέσει να συμμετέχω και σε τηλεοπτικές παραγωγές.

Είσαι μια από τις πιο όμορφες ηθοποιούς στην Κύπρο! Μια όμορφη εικόνα ανοίγει ευκολότερα πόρτες;
Σίγουρα η εικόνα παίζει ρόλο, αλλά προσωπικά σε εμένα όλο αυτό στάθηκε εμπόδιο στην καριέρα μου, καθώς έπρεπε να αποδείξω πως έχω και ταλέντο εκτός από όλα τα άλλα. Το ότι έχεις όλο το πακέτο δεν σημαίνει ότι θα μπορέσεις να τα καταφέρεις. Η πρώτη αντιμετώπιση δεν είναι πάντα θετική, αλλά σε κοιτούν λίγο με μισό μάτι. Αλλά στις μέρες μας υπάρχουν πολλές ωραίες κοπέλες και ωραία αγόρια, οπότε παίζουν ρόλο και άλλα πράγματα.

Υπάρχει μια μερίδα ηθοποιών που έχει αποκαλύψει ότι έχει δεχτεί ανήθικες προτάσεις! Σου έχει τύχει ποτέ κάτι παρόμοιο;
Σε όλους τους χώρους συμβαίνει αυτό όχι μόνο σε εμάς, αλλά όχι σε εμένα δεν έχει συμβεί ποτέ γιατί δεν το έχω επιτρέψει εγώ να συμβεί. Δεν έχω αφήσει περιθώρια.

Τι ρόλο παίζει ο έρωτας στη ζωή σου;
Τον κυριότερο.

Είσαι ερωτευμένη αυτό το διάστημα;
Είμαι καλά! Αυτό θα σου απαντήσω μόνο.

Τι σχέδια κάνεις για το μέλλον;
Πάντα κάνω σχέδια και όνειρα για το μέλλον, αλλά αυτό το διάστημα έχω επικεντρωθεί στην θεατρική ομάδα που έχουμε τους «7 αμαρτωλούς». Τα σχέδια μου για το μέλλον είναι να δυναμώσει όλο αυτό το εγχείρημα και να μπορέσει να προσφέρει ωραίες παραστάσεις στον κόσμο. Ο κόσμος έχει να περιμένει πολλά από αυτή την ομάδα. Προσωπικά θα ήθελα να εξελίσσομαι θετικά και να προχωράω μπροστά.