ΤΑΞΙΔΙ

ΜΑHÈ (ΣΕΫΧΕΛΛΕΣ) Πάμε για τρέλες…


Οργιώδης βλάστηση, πεντακάθαρα νερά και ονειρεμένες παραλίες. Δυνατότητα για ασφαλή extreme sports και γνωριμία με έναν τελείως διαφορετικό κόσμο. Μία επίσκεψη… πρόκληση.

Που να μείνετε
FOUR SEASONS RESORT SEYCHELLES *****
Η λέξη που χαρακτηρίζει αυτό το συγκρότημα δεν είναι άλλη από την πολυτέλεια. Πολυτέλεια σε όλα τα επίπεδα. Ο περιβάλλων χώρος είναι πραγματικά ένα κομμάτι του παραδείσου. Για τις εγκαταστάσεις μάλλον δεν χρειάζεται να πούμε πολλά, απλώς… ονειρικές.
Info Petite Anse, Baie Lazare, Mahé, Σεϋχέλλες, τηλ. +248393000
www.fourseasons.com/seychelles

CONSTANCE EPHELIA RESORT ****
Βρίσκεται πάνω σε δύο από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού Mahé.
Το συγκρότημα διαθέτει επτά διαφορετικούς τύπους διαμονής κι έτσι καλύπτει και τους πιο απαιτητικούς φιλοξενούμενούς του. Προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, όπως spa, gym, έξι bars, πέντε εστιατόρια, τέσσερις πισίνες και πολλά πολλά άλλα.
Info Port Launay, Mahé, Σεϋχέλλες, τηλ. +2304022779
http://epheliaresort.constancehotels.com

Που να φάτε
LA PERLE NOIRE
Η κουζίνα του είναι προσαρμοσμένη στη διεθνή πελατεία του, έτσι στο εστιατόριο αυτό μπορείτε να επιλέξετε ιταλικά, διεθνή ή και κρεολικά πιάτα. Επίσης, προσφέρεται μία μεγάλη γκάμα από ετικέτες κρασιών. Το εξωτερικό μέρος του περιτριγυρίζεται από έναν τροπικό κήπο. Στο εσωτερικό του θα νιώσετε σαν σε ταινία εποχής.
Info Beau Vallon, North Point, Mahé, Σεϋχέλλες, τηλ. +248247046
perlnoir@seychelles.net.

LA PLAINE ST. ANDRE
Αρχικά λειτούργησε ως αγροικία φυτείας (1792) και σήμερα πλήρως ανακαινισμένο είναι έτοιμο να σας εισαγάγει σε μια αλλιώτικη ατμόσφαιρα, με άρωμα μιας διαφορετικής εποχής. Ένα εστιατόριο-μουσείο που ικανοποιεί ουρανίσκο και... πνεύμα.
Info La Plaine St. André, Mahé, Σεϋχέλλες, τηλ. +2484372010
http://laplaine.sc

Που να πάτε / Τι να κάνετε
• Θα πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε την κοιλάδα de Mai που περιλαμβάνεται στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ. Κάποτε θεωρήθηκε ότι στην τοποθεσία αυτή βρισκόταν ο Κήπος της Εδέμ. Εκεί φύονται περίπου 6.000 Coco-de-mer trees, που από μόνα τους είναι ένα μνημείο τη φύσης. Στις εκτάσεις του πάρκου βρίσκει καταφύγιο και ο μαύρος παπαγάλος, που κινδυνεύει με εξαφάνιση.
• Στο Port Launay Marine National Park θα έχετε την ευκαιρία να δείτε από κοντά φαλαινοκαρχαρίες. Οι ύφαλοι κρύβουν θαλάσσια μυστικά, ενώ στις χρυσές αμμουδιές της περιοχής μπορείτε να απλώσετε ελεύθερα τα κορμιά σας για ατελείωτες ώρες ηλιοθεραπείας. Προσοχή στις κακές ακτίνες όμως! Όσοι θέλετε σκιά τα Takamaka δέντρα είναι εκεί!
• Στο Mission Lodge, στην κορυφή του Sans Soucis, θα έχετε την πιο όμορφη θέα προς τη δυτική ακτή του νησιού. Κάποτε εκεί βρισκόταν μία φάρμα και ένα σχολείο για παιδιά απελευθερωθέντων σκλάβων. Σήμερα φαίνονται μόνο τα ερείπια του συγκροτήματος. Από εκεί η ψυχή υποκλίνεται στο μεγαλείο της φύσης. Μην το χάσετε.
• Πηγαίνετε στον Βοτανικό Κήπο στο Mont Fleuri. Πρόκειται για ένα από τα παλαιότερα Εθνικά Μνημεία των Σεϋχέλλων. Στις εκτάσεις του υπάρχουν αρκετά ενδημικά και εξωτικά φυτά και δέντρα. Μερικά από αυτά μπορείτε να τα δείτε μόνο εκεί. Επίσης, εκεί ζει μία αποικία γιγάντιων χελώνων ηλικίας πάνω από 150 ετών, αλλά και νυκτερίδες οπωροφόρων δέντρων. Ψάξτε και για το σπίτι με τις ορχιδέες, χάρμα ιδέσθαι, μεταξύ αυτών και οι ενδημικές ορχιδέες των Σεϋχελλών.

Travel tip
Επισκεφτείτε όσες περισσότερες παραλίες και τοποθεσίες μπορείτε, νοικιάζοντας κάποιο πλεούμενο. Η μαγεία σε αυτά τα μέρη δεν τελειώνει ποτέ. Δοκιμάστε, επίσης, πιάτα από την τοπική κρεολική κουζίνα ή, έτσι από περιέργεια, κάντε birdwatching στο Cousin Island, όπου μπορείτε να παρατηρήσετε έως και 300.000 πουλιά!

 


Tags: Ταξίδι, travel, ΜΑHÈ, ΣΕΫΧΕΛΛΕΣ