ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Φαίδρα Σαρικάκη: Νέος «ραδιοφωνικός» έρωτας

Κωνσταντίνος Αρτσίτας


  • Η Φαίδρα Σαρικάκη μας συστήνεται και μιλά για όλα

    Η Φαίδρα Σαρικάκη μας συστήνεται και μιλά για όλα

Ηθοποιός, ραδιοφωνική παραγωγός του Love FM 100.7 και 88.7 και άνθρωπος της επικοινωνίας, η Φαίδρα Σαρικάκη υπόσχεται να αλλάξει τα ραδιοφωνικά πρωινά μας με τον πιο θετικό τρόπο.  

του Κωνσταντίνου Αρτσίτα

Είσαι ένα από τα αγαπημένα πρόσωπα του κυπριακού ραδιοφώνου; Τι κάνει την εκπομπή σου ξεχωριστή στους ακροατές;

Με εξέπληξε πολύ ευχάριστα η τόσο απότομη ανταπόκριση του κοινού στην εκπομπή μου στο Love Fm. Βοηθάει, βέβαια, και το γεγονός ότι έχω τη χαρά να συνεργάζομαι με τον δημοφιλέστερο ίσως σταθμό της Κύπρου. Αυτό που εγώ εντοπίζω ως ξεχωριστό είναι η ενέργεια και ο θετικός τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζω και μεταφέρω στους ακροατές καθημερινά πράγματα που για εμένα είναι σημαντικά. Ο καθένας μας τα συναντά στην καθημερινότητά του, στην εκπομπή μου, ωστόσο, επιλέγω να τους  δίνω σημασία.

Είναι πρόσφατη η άφιξη σου στην Κύπρο! Πρώτες εντυπώσεις;

Τα τελευταία έξι χρόνια είμαι με μια βαλίτσα στο χέρι μετακινούμενη είτε για ακαδημαϊκούς είτε για επαγγελματικούς λόγους ή απλά γιατί θέλω μια αλλαγή. Βαριέμαι πολύ εύκολα ! Κάποιο το ονομάζουν «Τάσεις φυγής» εγώ το ονομάζω προσαρμοστικότητα – τη θεωρώ απαραίτητη στις μέρες μας. Αντιμετωπίζω την Κύπρο σαν επισκέπτρια: εντοπίζω τα best of της, κάνω την έρευνά μου και την ανακαλύπτω μέρα με τη μέρα. Μόνο θετικές είναι οι πρώτες εντυπώσεις μου.

Είχες φανταστεί ποτέ μια τέτοια αλλαγή στη ζωή σου;

Η αλήθεια είναι ότι με εκπλήσσει ο εαυτός μου καμιά φορά: έτσι και με την Κύπρο. Δεν ήταν στα σχέδιά μου, ωστόσο, σε σχέση με την Ελλάδα είναι η πιο στοχευμένη προσωπική επιλογή που θα μπορούσα να κάνω. Μου επιτρέπει να συνεχίσω να ασχολούμαι επαγγελματικά με αυτό που αγαπάω ζώντας σε ένα όμορφο περιβάλλον όχι μακριά από το σπίτι μου. Είναι πολύ οι Ελλαδίτες οπυ όχι μόνο ακολουθούν αυτή την επιλογή αλλά επενδύουν στη μόνιμη διαμονή τους εδώ. Είμαι πολύ χαρούμενη με την επιλογή μου.

Σου λείπει η ζωή σου πίσω στην Ελλάδα;

Τα καλά της ζωής στην Ελλάδα φροντίζω να τα ζω όσο πιο συχνά μπορώ. Το δέσιμο με την οικογένεια, τους φίλους και τους παλιούς συνεργάτες μου φροντίζω να το διατηρώ. Η Κύπρος είναι τόσο κοντά στην ατμόσφαιρα και εγώ τόσο «ανοιχτή» στο να κάνω νέους φίλους που προς το παρόν δεν έχω νιώσει νοσταλγία.

Μίλησε μας για σένα! 

Σπούδασα Δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Καποδιστριακό και υποκριτική στο New York Film Academy. Δουλεύω από πολύ μικρή – πράγμα που συστήνω ανεπιφύλακτα σε όποιον ξεκινά τώρα την ακαδημαϊκή σταδιοδρομία του. Ασχολήθηκα με την επιμέλεια παιδικών βιβλίων, την τηλεόραση, το θέατρο και την τηλεόραση. Όσο βρισκόμουν στην Αμερική και προκειμένου να ανταπεξέλθω στις ανάγκες εκεί σέρβιρα πολλούς καφέδες ενώ τελευταία ασχολήθηκα με την τουριστική μας επιχείρηση στη Ρόδο. Εκεί διαπίστωσα ότι δεν ήμουν χαρούμενη αφού δεν έκανα αυτό που αγαπώ κι έτσι τώρα βρίσκομαι στην Κύπρο. Here I am.

Πως βλέπεις τα μίντια στην Κύπρο;

Θετικά και αισιόδοξα. Υπάρχουν άνθρωποι με γνώσεις και όρεξη και θεωρώ ότι όλη αυτή η ανάμειξη συναδέλφων από την Ελλάδα τελευαταία μόνο γόνιμο ανταγωνισμό μπορεί να προσφέρει.

Πως σε υποδέχτηκαν στην Κύπρο;

Από πλευράς εξοικείωσης με το περιβάλλον της Κύπρου δεν αντιμετώπισα καμία δυσκολία, αντιθέτως απολαμβάνω όσα λειτουργούν πολύ καλύτερα από την Ελλάδα. Όσο για τον επαγγελματικό μου χώρο δεν έχω νιώσει ξανά τόση υποστήριξη και τέτοια υποδοχή. Είμαι πολύ χαρούμενη γιατί είναι σαν να συνεργάζομαι χρόνια με τις Ειδικές Εκδόσεις.

Πού μπορεί κανείς να σε απολαύσει ως ηθοποιό;

Αυτή την περίοδο μεταδίδεται από το ΡΙΚ η καμπάνια REUSE RETHINK RECYCLE όπου συμμετέχω και στόχο έχει να ευαιστθητοποιήσει το κοινό στον τομέα της ανακύκλωσης. Επίσης, συμμετέχω στην ομάδα αυτοσχεδιαστικού θεάτρου Bored Of Directors. Οι παραστάσεις μας ξεκινούν την 1η Δεκεμβρίου στο υπέροχο Foyer του Θεάτρου Ένα και της συστήνω ανεπιφύλακτα σε όποιον έχει όρεξη όχι μόνο να παρακολουθήσει αλλά και να συμμετέχει καθορίζοντας τα όσα διαδραματίζονται επί σκηνής. Παράλληλα συζητάω τη συμμετοχή μου σε μια ταινία μικρού μήκους βασισμένη στο σενάριο μιας πολύ γνωστής Κύπριας συγγραφέως.

Τι σε κάνει ευτυχισμένη;

Το σπίτι, τα σκυλιά, η δουλειά μου και η θάλασσα χειμώνα-καλοκαίρι. Αγαπώ πολύ τα ζώα καταλαμβάνουν μεγάλο μέρος στη ζωή και το χρόνο μου. Θέλω να δίνω απλόχερα την ενέργειά μου και να περνάω το χρόνο μου όσο πιο δημιουργικά και παραγωγικά γίνεται.

Τι ρόλο παίζει στη ζωή σου ο έρωτας;

Τεράστιο. Είναι ευλογία και κινητήριος δύναμη, αλλά θέλει δουλειά ώστε να τον κρατάς ζωντανό. Ο έρωτας έχει δε πολύ χιούμορ: δεν φαντάζεσαι πού μπορεί να σε συναντήσει και να ρίξει τα βέλη του.

Θα παρατούσες τα πάντα για ένα μεγάλο έρωτα;

Δίχως δεύτερη σκέψη.

Είσαι socialmedia addict;

Θυμώνω πολύ με τον εαυτό μου όταν τον πιάνω να «χαζεύει» ώρες ολόκληρες ή να «ζηλεύει» ένα outfit, κάποιο look κλπ. Δεν θεωρώ ότι είμαι social media addict αλλά με έχουν βοηθήσει πολύ στη δουλειά και ως μέσο έκφρασής μου. Με φέρνουν πιο κοντά σε αυτούς που αγαπώ και – παρατήρησα πρόσφατα – ότι όσο πιο χαρούμενη είμαι σε φάσεις της ζωής μου τόσο περισσότερο έχω ανάγκη να το μοιραστώ στα social media. Ίσως αυτό να γίνει μια μέρα αντικείμενα κάποιας μελέτης. Οψόμεθα.

 

 


Tags: Φαίδρα Σαρικάκη, συνέντευξη, Must