ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Κ. Ευριπίδου: «Με άλλαξε η μητρότητα»

Κωνσταντίνος Αρτσίτας


  • Η Κωνσταντίνα Ευριπίδου αποκαλύπτεται!

    Η Κωνσταντίνα Ευριπίδου αποκαλύπτεται!

Η Κωνσταντίνα Ευριπίδου γιορτάζει τα 500 τεύχη Beautiful People με μια εντυπωσιακή φωτογράφιση, ενώ μιλά με την μητρότητα, τπ γάμο της, το ενδεχόμενο ενός παιδιού αλλά και τον ανταγωνισμό στην τηλεόραση.

συνέντευξη στην Έλενα Αποστόλου

500 τεύχη Beautiful People και δεν θα μπορούσαμε να γιορτάσουμε με άλλο πρόσωπο το επετειακό μας εξώφυλλο. Διαθέτεις ομορφιά και ποιότητα, εσωτερική και εξωτερική.

Καταρχήν σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την τιμή που μου κάνετε αλλά και για τα καλά σας λόγια. Πάντα έδινα μεγαλύτερη έμφαση στην εσωτερική ποιότητα του χαρακτήρα μου, γιατί ποτέ δεν θεώρησα αρκετή την εμφάνιση για να πετύχω τους στόχους που έχω στην καριέρα μου αλλά και στην προσωπική μου ζωή. Χαίρομαι όταν αναγνωρίζονται και αυτά τα στοιχεία μου.

Beautiful People: Τι σημαίνει για σένα;

Για μένα ο όμορφος άνθρωπος είναι αυτός που βγάζει ομορφιά στη συμπεριφορά, στον τρόπο έκφρασης, στη στάση του σώματος, στο πρόσωπο και στο σώμα, αλλά όλα αυτά συνδυασμένα με ποιότητα στον χαρακτήρα. Όταν λέω σώμα δεν εννοώ να έχει διαστάσεις μοντέλου, αλλά να φροντίζει το σώμα του με αξιοπρέπεια. Και όταν λέω ποιότητα χαρακτήρα εννοώ τη θετική στάση στις δυσκολίες, το να έχει αξιοπρέπεια σε ό,τι κάνει, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για ό,τι καλό ή κακό τύχει στη ζωή του. Και, φυσικά, όμορφος είναι ο άνθρωπος που χαμογελά και θέλει να βλέπει τους γύρω του να του χαμογελούν!

Ποια γεύση σου άφησε το 2016; 

Το 2016 ήταν για μένα αναμφίβολα η καλύτερη χρονιά της ζωής μου, μέχρι την επόμενη φυσικά. Ήταν ο πρώτος χρόνος μου ως μάνα και παρά τις δυσκολίες της μητρότητας, παράλληλα είχα και στα επαγγελματικά μου σημαντικές εξελίξεις, τόσο στο εργαστήρι μου, Constantina Evripidou Fashion Workshop, όσο και με την ανάληψη των καθηκόντων μου στο Megaone, ως παρουσιάστρια.

2017, τι περιμένεις από τη νέα χρονιά;

Δεν θα μπορούσα να ζητήσω κάτι καλύτερο, αλλά μπορώ και θέλω να αναπροσαρμόσω τους στόχους μου για το 2017, βάζοντας τη δική μου σφραγίδα στις δικές μου προσπάθειες αλλά και του καναλιού. Στα προσωπικά μου, θα ήθελα να έχω την ίδια ηρεμία και σταθερότητα του 2016. Μου είναι αρκετό.

Τηλεοπτικά, νιώθω ότι είσαι στο στοιχείο σου. Σου πάει η απογευματινή ζώνη. Πώς νιώθεις εσύ;

Χαίρομαι που το νιώθετε εσείς αλλά και οι τηλεθεατές. Αυτό σημαίνει οτι κάνω κάτι καλά, αλλά κυρίως κάνω κάτι που μου ταιριάζει, γιατί αυτό ήταν πάντα για μένα απαραίτητη προϋπόθεση. Το ήθελα αλλά δεν ήταν αυτοσκοπός. Θεωρώ οτι ήρθε στην κατάλληλη στιγμή. Θέλει, όμως, συνεχόμενη δουλειά με στόχο να ευχαριστήσουμε το τηλεοπτικό κοινό ακόμη περισσότερο. Γενικότερα, νιώθω πολύ καλά, αλλά γνωρίζω και πόσα ακόμη μπορώ να προσφέρω.

Έχεις δέσει με την ομάδα σου πολύ καλά. Θεωρείς ότι είναι βασικό στοιχείο για την επιτυχία της εκπομπής;

Και αυτό με χαροποιεί που το ακούω, γιατί για να πάει κάτι καλά χρείαζεται μια ομάδα που να δουλεύει σωστά, έχοντας κοινούς στόχους. Είναι ένα από τα πολύ καλά στοιχεία για την επιτυχία, αλλά απο μόνο του δεν είναι αρκετό. Οφείλω να πω ότι έχω μια πάρα πολύ καλή ομάδα που δουλεύει πολύ σκληρά και είμαι ευγνώμων γι' αυτό!

Σε αγχώνουν τα νούμερα τηλεθέασης;

Μπαίνοντας στην τηλεόραση, είχα αποφασίσει να μην ασχολούμαι, αλλά θέλοντας και μη, στο χώρο της τηλεόρασης ασχολείσαι με τα νούμερα, γιατί από αυτά κρίνεται η επιτυχία του κανάλι, των διαφημιστικών και των εσόδων που φέρνει η επιτυχία. Περισσότερο απο τα νούμερα, όμως, με ενδιαφέρει η γνώμη των ανθρώπων που γνωρίζουν το χώρο και αξιολογούν τη δουλειά μου και την εικόνα που βγαίνει προς τα έξω, παρά αποκλειστικά τα νούμερα. Γιατί με στήριξη και αδιάκοπη προσπάθεια για βελτίωση και προσαρμογή στις απαιτήσεις του κόσμου που μας βλέπει, ανεβαίνουν και τα νούμερα. Σε μια ζώνη ιδιαίτερα ανταγωνιστική και απαιτητική χρειάζεται συνεχής προσπάθεια!

Η παρουσίαση ήταν κάτι που ήθελες από την αρχή της καριέρας σου;

Ήταν κάτι που προέκυψε στο δρόμο μου, τελειώνοντας τις σπουδές μου, αφού προσλήφθηκα άμεσα για την παρουσίαση του πρωινού στο Σίγμα. Για διάφορους λόγους σταμάτησα και απομακρύνθηκα οικειοθελώς από το χώρο, όσο και αν ήξερα οτι είναι κάτι που μπορώ να κάνω καλά και με ενδιέφερε στα επαγγελματικά μου. Θεωρώ οτι ήρθε η κατάλληλη στιγμή και ήμουν έτοιμη να επανέλθω.

Έφτασες πλέον να συγκρίνεσαι με την Αριστοτέλους. Φοβάσαι τη σύγκριση;

Η Χριστιάνα είναι πλέον καταξιωμένη στο χώρο. Ξεκίνησε πριν αρκετά χρόνια και με τον τρόπο της πέτυχε κάτι πολύ δύσκολο για τα δεδομένα της κυπριακής τηλεόρασης. Δεν φοβάμαι καθόλου τη σύγκριση απλά ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός! Το μόνο που φοβάμαι είναι το να μην έχουμε την υγεία μας. Για τα υπόλοιπα έχω την αυτοπεποίθηση και τη στήριξη απ' αυτούς που χρειάζομαι και ιδιαίτερα από απλούς ανθρώπους που μας κάνουν την τιμή να μας παρακολουθούν, για να πετύχω με το δικό μου τρόπο σ’ αυτή την πρόκληση. Επιτυχία για μένα δεν είναι η σύγκριση με κανένα, αλλά η καθιέρωση στο χώρο της δικής μου προσπάθειας σ’ αυτό που κάνω, πάντα με αξιοπρέπεια και σεβασμό.

Νιώθεις ότι παραμελείς τον Νεκτάριο και το μωρό σας;

Κάποτε ναι, το νιώθω, αλλά πιστεύω ότι συνολικά έχουμε μια ζωή που δεν διαφέρει πολύ απο τη ζωή ενός πολυάσχολου ζευγαριού με τους δύο γονείς εργαζόμενους. Κάθε δουλειά και κάθε ωράριο έχει και τα καλά και τα λιγότερο καλά του.

Ποιος προσέχει το μωρό όταν εσύ είσαι στο κανάλι;

Τις περισσότερες φορές η μαμά μου. Φυσικά και ο Νεκτάριος, όταν δεν έχει προπόνηση ή άλλες επαγγελματικές υποχρεώσεις.

Θέλεις να μεγαλώσεις την οικογένειά σου με τον Νεκτάριο;

Φυσικά.

Τι θαυμάζεις πιο πολύ στον Νεκτάριο;

Την υπομονή και επιμονή του, αλλά και τη στήριξη του σε ό,τι κάνω.

Ξέρουμε ότι είναι ποδοσφαιριστής. Διαθέτει άλλο ταλέντο; Π.χ. μαγειρεύει;

Μαγειρεύει, ναι, έχει ένα πάθος τα τελευταία χρόνια με τη μαγειρική. Το ψάχνει αρκετά και το απολαμβάνει όπως και εμείς! Διαθέτει και άλλα ταλέντα αλλά ας μείνουμε μέχρι τη μαγειρική.

Εσύ, τι άλλα κρυφά ταλέντα έχεις;

Τρελαίνομαι να διακοσμώ χώρους και να οργανώνω πάρτι.

Υπάρχει συνταγή για τον τέλειο γάμο;

Ναι. Να ξέρουν και οι δύο πριν παντρευτούν ότι τίποτα δεν είναι τέλειο και ότι θα συναντήσουν δυσκολίες! Στην πορεία, από τους δυο εξαρτάται να κάνουν τον τέλειο γάμο!

Σε έχει αλλάξει η μητρότητα;

Αναμφίβολα. Από την πρώτη στιγμή της εγκυμοσύνης σε αλλάζει, αλλά κυρίως μετά τον τοκετό, συνειδητοποίησα πως μόλις έφερα στον κόσμο την ψυχή μου, έχω γι' αυτήν τη μεγαλύτερη ευθύνη. Οπότε αυτό αλλάζει και όλα τα υπόλοιπα.

Ποια θεωρείς ότι είναι η μεγαλύτερη επιτυχία στη ζωή σου;

Ο τοκετός και η μητρότητα, έστω και αν ακόμα είμαι στο αρχικό στάδιο.

Μέτρησες αποτυχίες;

Πολλές! Αλλά μέτρησα άλλες τόσες φορές που σηκώθηκα με πείσμα κι επιμονή για επιτυχία.

Πισώπλατα μαχαιρώματα; Ένιωσες τον ανταγωνισμό στο χώρο;

Έντονα. Και ακόμη περισσότερο τώρα και όσο προχωρας μπροστά! Μαθαίνω όμως. Μου έκανε καλό.

Μετανιώνεις για λάθη που πιθανόν έκανες;

Μετανιώνω για πράγματα που δεν έκανα και όχι για λάθη μου. Γιατί χωρίς τα λάθη είναι αδύνατο να προχωρήσει ο άνθρωπος και να βελτιωθεί, σε οποιοδήποτε επίπεδο. Προσωπικό ή επαγγελματικό! Γι’ αυτά που δεν έκανε κάποιος, όμως, μπορεί απλά να μην έχει τη δυνατότητα ποτέ ξανά να τα κάνει.

Εκτός από το MegaOne έχεις και το εργαστήρι σου. Πώς νιώθεις που εκκολάπτεις μοντέλα;

Νιώθω γεμάτη και ενθουσιασμένη, γιατί δίνω κάτι που θα ήθελα να το έδιναν και σε μένα. Γενικότερα, όμως, δεν με ενδιαφέρουν μόνο οι κοπέλες με προσανατολισμό στο μόντελινγκ, αλλά κάθε κοπέλα που έρχεται στη σχολή για να βελτιώσει την αυτοεικόνα και την αυτοεκτίμησή της. Το εργαστήρι, όμως, είναι και αρκετά άλλα πράγματα και υπηρεσίες, που τα νιώθω πλέον κομμάτι του εαυτού μου.

Ποια είναι η συμβουλή που δίνεις στα μελλοντικά μας μοντέλα;

Να έχουν τη δική τους ταυτότητα, να είναι ταπεινές και ό,τι κάνουν να το κάνουν με αξιοπρέπεια και σκληρή δουλειά.

Είναι εύκολο να είσαι μοντέλο;

Καθόλου. Δεν είναι η πιο δύσκολη δουλειά του κόσμου, αλλά σίγουρα έχει πολύ μεγαλύτερες δυσκολίες απ’ όσες φαντάζεται κάποιος που δεν βρίσκεται στο χώρο.

Χρειάζεται ένα στέμμα για να ξεχωρίσει κάποια στο χώρο του μόντελινγκ;

Όχι φυσικά! Τις περισσότερες φορές το στέμμα αποπροσανατολίζει κιόλας. Χρειάζεται πολύ περισσότερο άλλα στοιχεία που έχουν να κάνουν με το χαρακτήρα παρά με τίτλους και στέμματα. Σίγουρα, όμως, αν το στέμμα συνδυαστεί με ανάλογο χαρακτήρα και πείσμα για επιτυχία, τότε η επιτυχία είναι ακόμα πιο πιθανή.

Αν στο μέλλον σου πει η κόρη σου ότι θα ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο, τι θα της πεις;

Να προσέχει και να στοχεύει ψηλά, ρίχνοντας πάντα λοξές ματιές στα χαμηλά για να πατάει σωστά! Ό,τι κι αν αποφασίσει, εγώ θα το στηρίξω και θα είμαι η πιο πιστή υποστηρικτής της!

Υπάρχει star system στην Κύπρο;

Δεν πιστεύω ότι μπορεί να υπάρξει star system στην Κύπρο. Σίγουρα, ακολουθούμε ή μιμούμαστε αυτά που βλέπουμε στο εξωτερικό, λίγο ετεροχρονισμένα!

Ποιο θα είναι το επόμενο επαγγελματικό σου βήμα; Τι θεωρείς καταξίωση;

Προς το παρόν, έχω αρκετά βήματα που πρέπει να γίνουν στους τομείς που δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά αυτή την περίοδο και αυστηρά δεν υπάρχει χώρος για άλλα βήματα. Καταξίωση είναι η αναγνώριση από τον κόσμο αλλά και από αυτούς που σε εμπιστεύτηκαν! Σε βάθος χρόνου, θεωρώ καταξίωση να αναγνωρίσουν τη δουλειά σου και να σε παραδεχτούν άνθρωποι που πριν σε αμφισβητούσαν.


Tags: Κωνσταντίνα Ευριπίδου, παρουσιάστρια, συνέντευξη

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)