ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Eurovision Talk με τον Hovig

Νάκης Αντωνίου


Τον γνωρίσαμε μέσα από το X Factor και έκτοτε έχει καθιερωθεί στον χώρο της μουσικής της Κύπρου. To 2017 o Hovig πάει Eurovision και δεν θα μπορούσαμε παρά να τον γνωρίσουμε λίγο παραπάνω. Με επιρροές από τον Michael Jackson, τον Stevie Wonder και τους Beatles, o Hovig έχει διαμορφώσει το δικό του στυλ. Από το X Factor το 2009 άλλαξαν πολλά, η αγάπη του για τη μουσική, όμως, παραμένει ίδια. Αφού, όπως λέει ο ίδιος, όλα αυτά τα χρόνια δοκιμάστηκε τόσο στα προσωπικά όσο και στα επαγγελματικά, είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα στη ζωή του. Κι αυτό, μέχρι στιγμής, περιλαμβάνει τον 62ο διαγωνισμό της Eurovision, το 2017.

Τι έχει αλλάξει από το 2009 όταν σε πρωτογνωρίσαμε;
Έχουν αλλάξει αρκετά πράγματα, κάτι φυσιολογικό αφού πέρασαν εφτά χρόνια. Σίγουρα δεν έχει αλλάξει η αγάπη και ο ενθουσιασμός που έχω για τη μουσική. Θέλω να πιστεύω πως δοκιμάστηκα μέσα από διάφορες καταστάσεις, τόσο ως άνθρωπος όσο και επαγγελματικά, και εξελίχτηκα. Όλα έχουν παίξει τον ρόλο τους για να είμαι εδώ που είμαι κι αυτός που είμαι σήμερα. Είμαι πολύ περίεργος να δω πού θα είμαι τα επόμενα εφτά χρόνια από τώρα.

Απευθείας ανάθεση λοιπόν. Πώς αντέδρασες όταν σου το πρότειναν;
Όταν με πήρανε τηλέφωνο από το ΡΙΚ, χάρηκα πάρα πολύ. Όσο το συνειδητοποιώ τόσο μεγαλύτερη είναι η τιμή που νιώθω. Είναι συναρπαστική η εμπειρία του διαγωνισμού και ανυπομονώ να τη ζήσω.

Τι να περιμένουμε από το τραγούδι σου;
Tο τραγούδι θα το γράψει ο Thomas G:Son, ο οποίος έχει κερδίσει τον διαγωνισμό το 2012 με το «Euphoria». Έγραψε και πέρσι το τραγούδι των Minus One. Πριν δύο εβδομάδες επισκέφτηκε το νησί μας, συζητήσαμε για το ύφος του τραγουδιού και με είδε σε live εμφανίσεις μου. Ο Thomas έχει το ταλέντο να γράφει 100% πάνω στον καλλιτέχνη κι έτσι είμαι αισιόδοξος ότι θα ανέβω στη σκηνή του διαγωνισμού με ένα κομμάτι που θα είναι στα μέτρα μου. 

Πώς προέκυψε η συνεργασία με τον Thomas G:Son;
Η ανάθεση που έκανε φέτος το ΡΙΚ ήταν διπλή. Στον Thomas για τη σύνθεση και σε εμένα για την ερμηνεία. Λαμβάνοντας υπόψη και την απίστευτη εμπειρία που έχει στον διαγωνισμό, η υπογραφή του και μόνο στο τραγούδι με γεμίζει ασφάλεια.

Φοβάσαι τη σύγκριση με προηγούμενες αποστολές;
Δεν σκέφτηκα ποτέ κάτι τέτοιο, ειλικρινά. Θεωρώ πως κάθε μία από τις αποστολές έχει τον χαρακτήρα της, ανάλογα με τον καλλιτέχνη που αναλαμβάνει το βάρος της εκπροσώπησης, άρα δεν μπορεί να συγκριθεί εύκολα η μία με την άλλη.

Ποια είναι η αγαπημένη σου κυπριακή συμμετοχή;
Μία από τις πιο αγαπημένες μου είναι αυτή των Jon Lilygreen&The Islanders με το τραγούδι «Life Looks Better in Spring». 

Στη φετινή Eurovision, η νικητήρια χώρα προκάλεσε διάφορες αντιδράσεις. Πώς σου φάνηκε εσένα τo «1944» της Jamala;
Σαν τραγούδι δεν ήταν το αγαπημένο μου, αλλά η ίδια το «έσκισε» το βράδυ του τελικού και είχε πολύ έξυπνη και καθηλωτική σκηνική παρουσία. Ήταν κι ένα τραγούδι που δεν είχε άλλο όμοιό του στον περσινό διαγωνισμό.  

Ποια είναι τα δικά σου μουσικά πρότυπα;
Michael Jackson, Stevie Wonder και The Beatles. Θεωρώ πως αυτοί διαμόρφωσαν το στυλ μουσικής που μ’ αρέσει.

Σε τι φάση σε πετυχαίνουμε αυτό τον καιρό;
Αυτή την περίοδο είμαι σε μια πολύ καλή φάση, μιας και συμβαίνουν διάφορα όμορφα πράγματα γύρω μου. Προσπαθώ να ζω κάθε στιγμή και να είμαι όσο πιο παραγωγικός μπορώ. Παράλληλα εμφανίζομαι στη Μουσική Σκηνή RED κάθε Πέμπτη μαζί με τους καταπληκτικούς Leggο, και συνεχίζω τις εμφανίσεις μου στις υπόλοιπες πόλεις με διάφορα live.


Tags: hovig, eurovision, κύπρος, 2017, x factor, κίεβο, thomas g:son