ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Θωμαή Απέργη: That’s her name


Με αφορμή το πρώτο της τραγούδι «What’s your name» θελήσαμε να τη γνωρίσουμε περισσότερο. Η 23χρονη τραγουδίστρια γεννήθηκε στην Τήνο, ενώ από πολύ μικρή ασχολήθηκε με τη μουσική και το χορό. Από τα jazz σχήματα της Πάτρας βρέθηκε στην Αθήνα να ηχογραφεί το πρώτο της single ως η εναλλακτική πρόταση κόντρα στην mainstream μουσική. Το ερώτημα είναι, θα τα καταφέρει;

Δηλώνεις fan της smooth jazz και της funk μουσικής, όμως, το πρώτο σου κομμάτι φέρνει κάτι από λατινική Αμερική.
Από τη μικρή εμπειρία που έχω ως τώρα με τα live τα τραγούδια που ερμηνεύω όλα έχουν το ίδιο στυλ, όλα είναι smooth jazz. Το «What’s your name» ναι μεν είναι διαφορετικό, ωστόσο, δεν ξεφεύγει από τα πιστεύω μου στη μουσική. Είναι πολύ καλοκαιρινό κομμάτι κι έχει ωραίο ρυθμό.

Η εξωτερική σου εμφάνιση φέρνει κάτι από Monica Pellucci. Θεωρείς ότι η ομορφιά είναι το κλειδί για την επιτυχία;
Για να το ξεκαθαρίσουμε, δεν έχω καμία σχέση με λατινική Αμερική, είμαι βέρα Ελληνίδα, αν και δεν σου κρύβω ότι με κολακεύει αυτό που λες. Από εκεί και πέρα επειδή ζούμε στην εποχή της εικόνας, η εξωτερική εμφάνιση είναι εξίσου σημαντική όσο και η φωνή, αν και για το είδος της μουσικής που τραγουδάω θεωρώ ότι έχει δευτερεύουσα σημασία.

Aν και στα πρώτα σου βήματα, εντούτοις, καταπιάνεσαι μ’ ένα είδος μουσικής που δεν είναι και τόσο ευρέως γνωστό στο ελληνικό κοινό. Αν αυτό δεν είναι ρίσκο, τότε τι είναι;
Παρόμοια τραγούδια με το «What’s your name» έχουν υπάρξει στην ελληνική μουσική σκηνή από πιο έντεχνους καλλιτέχνες όπως ο Κωστής Μαραβέγιας. Ακολουθώ το ένστικτό μου, αυτή είναι η μουσική που μου αρέσει και που μέσα της έμαθα να δημιουργώ. Ναι, είναι ρίσκο και στοίχημα μαζί να πετύχω να περάσω στο κοινό αυτό το είδος ακούσματος. Εύχομαι και ελπίζω να κερδίσω.

Αν αυτό το είδος μουσικής δεν έχει πέραση στο ελληνικό κοινό, σκοπεύεις να στραφείς σε άλλα είδη όπως η pop;
Δεν έχω σκοπό να αλλάξω ρεπερτόριο. Ασχολήθηκα μ’ αυτό γιατί θέλω να προάγω το συγκεκριμένο είδος μουσικής. Αν τα καταφέρω καλώς, αν όχι, τουλάχιστον θα πω ότι προσπάθησα.

Πέρα από το τραγούδι έχεις άλλη μια αδυναμία και αυτή είναι ο χορός και συγκεκριμένα το αργεντίνικο ταγκό;
Όταν ήμουν στην Πάτρα για σπουδές, προσπάθησα να βρω και να κάνω πράγματα που να έχουν σχέση με τη μουσική, που να είναι κοντά στα δικά μου ακούσματα και που δεν είχα την ευκαιρία να κάνω στην Τήνο. Έτσι άρχισα τα μαθήματα αργεντίνικου ταγκό. Βρίσκω τη μουσική του φανταστική, η κίνηση, ο ρυθμός όλα σε συνεπαίρνουν.

 Μετά το «What’s your name», τι να περιμένουμε από σένα;
Σίγουρα υπάρχουν σκέψεις για πολλά πράγματα, όμως, είναι πολύ νωρίς να μιλάμε γι’ αυτά μιας και το πρώτο μου single μόλις κυκλοφόρησε. Θέλω να το χορτάσω και ο κόσμος να το αγαπήσει όσο το αγαπώ εγώ.

Διανύουμε την εποχή όπου τα social media έγιναν μέρος της ζωής μας. Εσύ ως νέο κορίτσι πώς τα αντιμετωπίζεις;
Αφού δεν μπορούμε να πετύχουμε την προσωπική επικοινωνία, την οποίαν θεωρώ ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα της ζωής μας, ας την πετύχουμε τουλάχιστον μέσω διαδικτύου. Προσωπικά τα facebook και twitter με έχουν βοηθήσει πάρα πολύ στο να προωθήσω τη δουλειά μου εύκολα γρήγορα και άμεσα στον κόσμο.

 


Tags: Θωμαή Απέργη, συνεντεύξεις, celebs, People