ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Αθηνά Οικονομάκου: «Βρίσκω το γάμο καταπιεστικό»

Κωνσταντίνος Αρτσίτας


  • Όσα αποκάλυψε στις «Τηλεώρες»

    Όσα αποκάλυψε στις «Τηλεώρες»

Συνενετεύξη στο εβδομαδιαίο περιοδικό «Τηλεώρες» έδωσε η Αθηνά Οικονομάκου και μίλησε για τη νέα σειρά του Αlpha «Έλα στη θέση μου», το γάμο και όλα αυτά που την απασχολούν.

συνέντευξη στον Κωνσταντίνο Αρτσίτα

Πρωταγωνιστείς στη νέα σειρά του Alpha Κύπρου, «Έλα στη θέση μου». Μίλησε μας για αυτό
Είναι μια νέα καθημερινή σειρά, που ενώ έχουμε συνηθίσει σε αυτές τις περιπτώσεις η πλοκή να προχωρά αργά εδώ τα πράγματα πάνε γρήγορα! Το cast είναι δυνατό με χαρακτήρες ανθρώπινους-όχι υπερβολικούς-που συναντάμε στην καθημερινότητά μας. Πάει καλά και είμαστε όλοι ευτυχισμένοι που συμμετέχουμε σε αυτή.

Ο ρόλος σου είναι μια αδίστακτη κοπέλα που ζει μόνο για το χρήμα και τη δόξα! Έχεις συναντήσει τέτοιους ανθρώπους;
Ναι έχω συναντήσει, αλλά δεν με έχουν πλησιάσει πολύ γιατί αυτά τα στοιχεία τα αναγνωρίζεις εύκολα. Οπότε αν δεν σου ταιριάζει αυτό το είδος ανθρώπου, δεν τους επιτρέπεις να έρθουν πολύ κοντά. Αλλά έχω συναντήσει ανθρώπους με εμμονή στην εκμετάλλευση και την κοινωνική καταξίωση.

Η σειρά είναι καθημερινή! Σε κουράζουν τα πολλά γυρίσματα;
Σε όλες τις δουλειές που ο ρόλος σου έχει μεγάλο όγκο δουλειάς πρέπει να είσαι συνέχεια εκεί! Απλά στα καθημερινά είναι πιο γρήγοροι οι ρυθμοί και τα γυρίσματα συγκριτικά με τα εβδομαδιαία σήριαλ. Όχι, δεν με κουράζει η αλήθεια είναι! Μπορώ να σου πω πως με κουράζουν περισσότερο τα υπόλοιπα που κάνω μες στην ημέρα.

Αν ξαφνικά κέρδιζες πάρα πολλά λεφτά τι θα έκανες;
Η αλήθεια είναι δεν το έχω σκεφτεί ποτέ! Σίγουρα όμως θα έκανε φιλανθρωπίες και θα φρόντιζα τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Επίσης θα προσπαθούσα η οικογένειά μου και τα αγαπημένα μου πρόσωπα να τα έχουν όλα, αλλά σίγουρα θα έκανα πολλά ταξίδια και θα ήθελα να γυρίσω τον κόσμο.

Έχει πάρε κάποιες «ανάσες» η τηλεόραση; Βλέπουμε περισσότερα σήριαλ φέτος
Αυτό θα το δείξει η πορεία αλλά δείχνει να υπάρχει ένα μέτρο και μια ισορροπία! Είναι πολύ θετικό για τους ηθοποιούς που όλο και περισσότεροι μπορούν να δουλεύουν, γιατί πέρασε μια μεγάλη ύφεση η τηλεόραση ειδικά στην Ελλάδα. Το κυριότερο για μένα είναι να αμείβονται όλοι και όχι απλά να δουλεύουν. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Προς το παρόν εμείς δεν έχουμε τέτοια προβλήματα, οπότε νιώθω ασφαλής! Εύχομαι όλα να πάνε καλά.

Φέτος αποφάσισες να μην κάνεις θέατρο, αν και ξέρω ότι είχες προτάσεις!
Ναι, είχα λόγω της τηλεόρασης επειδή έχει πολλή δύναμη. Τις περισσότερες φορές κάνεις θέατρο και όχι τηλεόραση. Εγώ επέλεξα να μην κάνω θέατρο φέτος γιατί δεν ήθελα να μπλέξω τα πράγματα και να δουλεύω όλη μέρα. Προσπαθώ να έχω λίγο χρόνο μες στην εβδομάδα κάτι που δεν θα είχα εαν έκανα θέατρο.

Έχεις δουλέψει και στην Κύπρο! Ποια η σχέση σου με το νησί σήμερα;
Έχω κάνει κάποιους φίλους και συνεργάτες που έχουμε κρατήσει επαφή και μιλάμε! Γνώρισα πολλούς αξιόλογους ανθρώπους όσο βρισκόμουν εκεί.

Θα δούλευες ξανά στην Κύπρο;
Ήταν τρομερά κουραστικό η αλήθεια είναι! Αλλά αν υπήρχε η ανάγκη και δεν είχα άλλη πρόταση φυσικά και θα δούλευα. Όμως αν δουλεύεις στην Αθήνα και μετά το γύρισμα μπορείςνα επιστρέψεις σπίτι σου, αυτό είναι η προτεραιότητά σου. Εαν μου γινόταν μια τρομερή πρόταση, που εκείνη την περίοδο δεν θα είχα κάτι αντίστοιχο στην Ελλάδα, ναι θα το έκανα.

Τι κάνεις και είσαι τόσο δημοφιλής στα social media;
Δεν κάνω τίποτα συγκεκριμένο! Μάλλον για αυτό! Δηλαδή δεν έχω σκεφτεί ποτέ τι να ανεβάσω και πως να το προγραμματίσω! Όλα είναι αυθόρμητα και για αυτό πάει καλά και μου δίνει πολλή δύναμη. Γιατί δεν κάνω θέατρο και μέσα από τα social media αισθάνομαι την αγάπη του κόσμου. Αποκτάς μια επιβεβαίωση παραπάνω, που αν δεν υπήρχαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν ξέρω πως θα την ένιωθες.

Σε ενοχλεί όταν τα δημοσιεύματα ασχολιούνται με την προσωπική σου ζωή;

Όχι! Το θεωρώ κάτι συνηθισμένο και μέσα στο παιχνίδι. Είναι ένα λογικό κομμάτι της δουλειάς και πρέπει να το αποδεχτούμε είτε μας αρέσει είτε όχι. Ανάλογα το πόσο το αντέχουμε το διαχειριζόμαστε κιόλας. 

Πόσες φορές έχεις διαβάσει ότι παντρεύεσαι;
Πολλές! Αλλά από την πρώτη στιγμή που το διάβασα ούτε με συγκίνησε ούτε με αναστάτωσε τίποτα από όλα αυτά.

Ο γάμος σαν μυστήριο σε ενδιαφέρει;
Γενικώς δεν μου αρέσει! Το βρίσκω λίγο καταπιεστικό σαν διαδικασία η αλήθεια είναι.

Ασχολείσαι και με τα κοσμήματα! Μίλησε μας για αυτό!

Είμαι πολύ χαρούμενη για αυτό γιατί είναι κάτι εντελώς δικό μου! Τα «Allover» είναι δικές μου δημιουργίες βασισμένες καθαρά πάνω στο δικό μου γούστο. Τα δημιουργώ μόνη μου και δεν συνεργάστηκα με κάποια εταιρία απλά για να βάλω το όνομά μου. Τα επιμελούμαι προσωπικά μαζί με την ομάδα μου και πάει πάρα πολύ καλά. Το ξεκίνησα σε μια περίοδο που δεν έκανα κάτι υποκριτικά και με γέμισε πολύ. Προχωράμε συνέχεια με νέα κοσμήματα και χαίρομαι που τα αγκάλιασε ο κόσμος! 

 


Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)