ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ο ρόλος της γυναίκας στο ποδόσφαιρο


Η Άτυπη Ομάδα Νέων ‘The football project CY’ οργανώνει σε συνεργασία με τον οργανισμό FARE NETWORK και το Παναπιστήμιο Λευκωσίας , ανοικτή συζήτηση με θέμα «Ο ρόλος της γυναίκας στο χώρο του ποδοσφαίρου».

Στη συζήτηση θα λάβουν μέρος γυναίκες οι οποίες συμμετέχουν ενεργά στα δρώμενα του Κυπριακού ποδοσφαίρου τα τελευταία χρόνια. Αρχικά θα γίνουν κάποιες ομιλίες από γυναίκες του ποδοσφαίρου η καθεμιά από τις οποίες θα παραθέσει τις δικές τις εμπειρίες από την ενασχόληση της με το ποδόσφαιρο: τις δυσκολίες που υπάρχουν, τη πρόοδο που έχει επιτευχθεί αλλά και τις προοπτικές που έχει μία γυναίκα από την ενασχόληση της με το αντικείμενο του ποδοσφαίρου στη χώρα μας. Ονομαστικά Θα παρουσιάσουν η διαιτητής κα Αγγέλα Κυριάκου, η ερευνήτρια κα Ελένη Τύμβιου, η πρόεδρος του Ορφέα Λευκωσίας κα Αγγέλα Ιωάννου, η ποδοσφαιρίστρια κα Ξένια Γεωργίου και η πρόεδρος της επιτροπής ‘Αθλητισμός και Γυναίκα’ του Κ.Ο.Α κα Εβελίνα Γεωργιάδου. Επιπλέον θα γίνει μία παρουσίαση από το ‘Mediterranean Institute of Gender Studies’ με θέμα «Ανισότητα και Σεξισμός στο Ποδόσφαιρο». Στη συνέχεια θα ακολουθήσει ανοικτή συζήτηση την οποία θα συντονίζει ο πρόεδρος του συμβουλίου του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Δρ. Νίκος Καρτακούλλης.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να διαφανεί ο ρόλος της γυναίκας στο χώρο του ποδοσφαίρου από τις διάφορες οπτικές γωνίες, να αναδειχθούν οι οποιεσδήποτε διακρίσεις και ο εντοπισμός και αξιοποίηση της δυναμικής της γυναίκας σε ένα παραδοσιακά ανδροκρατούμενο χώρο, προς όφελος του ποδοσφαίρου.

Το όλο γεγονός θα λάβει χώρα στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας την Τετάρτη 26/10/2016 από τις 19:00 μέχρι τις 21:00 στο αμφιθέατρο M-203. Η εκδήλωση είναι ανοικτή για το κοινό. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 99 785465 ή 99 222069.


Tags: παρουσίαση, ποδόσφαιρο, γυναίκες, football project cy