ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

MAKEDONIA by Demosthenis M.


Μίλα η καρδιά και θυμάται ο νους. Γυναίκες που το ύψος τους δεν μετριέται με τα εκατοστά αλλά με το ήθος. Ίσως γι’ αυτό τα ονόματα Μακεδονία και Μακεδόνας προέρχονται από τη δωρική λέξη μάκος (που σημαίνει μήκος). Ψηλοί άνθρωποι, μακριοί, να φτάνουν αντάξια και περήφανα την ιστορία τους. Έτσι κι εσύ, ψηλή γυναίκα της Μακεδονίας, φόρεσες τα λούσα σου, τα πλουμιστά στο κεφάλι και σεργιάνησες μέχρι το σήμερα του νου μας. Να μας θυμίζεις πως εκείνος ο ήλιος της Μακεδονίας δεν δύει ποτέ, πάντα ανατέλλει.

Ο Δημοσθένης Μ. παρουσιάζει μία σειρά από ξεχωριστά και επιβλητικά κομμάτια για το κεφάλι (headpieces designs) εμπνευσμένα από την παράδοση της MΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.

Pompoms, φούντες, κρόσσια, πέρλες και κλωστές είναι τα κύρια υλικά που περιέχουν οι δημιουργίες του. Στοιχεία αντλούμενα από τις γυναικείες παραδοσιακές στολές της Μακεδονίας μεταφρασμένες με ένα νέο ύφος, με έντονους και συνάμα με παστέλ χρωματισμούς, κατασκευασμένα με νέα και σύγχρονα υλικά.

Η συγκεκριμένη σειρά headpieces ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον σχεδιαστή μόδας Παντελή Παντελή όπου συνόδεψαν τις δημιουργίες του με την σειρά των ρούχων του άνοιξη - καλοκαίρι 2016.


Tags: makedonia, παρουσιάζεις, demosthenis m, headpieces