ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΖΟΝ

D&G Alta Moda: Το πρώτο show υψηλής ραπτικής


Γεγονός είναι πια το πρώτο show υψηλής ραπτικής των Domenico Dolce και Stefano Gabbana, από τη Δευτέρα. Η επίδειξη της σειράς, που φέρει τον τίτλο Alta Moda (High Fashion), έγινε όπως ήταν προγραμματισμένη στη Σικελία μπροστά σε εκλεκτό κοινό. Editors όπως οι Anna Wintour, Grace Goddington της αμερικανικής Vogue, αλλά και η Franca Sozzani του Vogue Italia έδωσαν το «παρών» τους. Τη λίστα των καλεσμένων συμπληρώνουν επίσης ονόματα από το παρελθόν του οίκου, μοντέλα όπως οι Naomi Campbell, Stephanie Seymour και Laetitia Casta, αλλά και η τελευταία μούσα των σχεδιαστών, Scarlett Johansson.

Τα 73 looks που είδαμε στην πασαρέλα είχαν σαν κύρια στοιχεία τη δαντέλα, τα κεντήματα, αλλά και κάποιες λεπτομέρειες ζωγραφισμένες στο χέρι. Τα μοντέλα είχαν τις υγιείς αναλογίες μιας φυσιολογικής γυναίκας με χάρη και φινέτσα. Το show σχολιάστηκε από τους παρευρισκόμενους ως ένα πολύ ευχάριστο και προσεγμένο event, που θύμιζε καλογυρισμένη ταινία από το παλιό ιταλικό σινεμά.

Σύμφωνα με την editor-in-chief της ιταλικής Vogue, οι εορτασμοί για την επίδειξη είχαν ξεκινήσει από το περασμένο σαββατοκύριακο με πυροτεχνήματα και κατά τη διάρκεια του show οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν παραδοσιακά γλυκά της Σικελίας, ενώ κάθονταν σε αναπαυτικούς καναπέδες απολαμβάνοντας το δροσερό ιταλικό αεράκι. Στο προσωπικό της blog, η Sozzani δήλωσε πως δεν ένιωσε «την πίεση που νιώθει συνήθως κανείς όταν βρίσκεται σε τέτοια επίσημα και σημαντικά events».

Επίσημες φωτογραφίες από το show δεν έχουν δοθεί ακόμη στη δημοσιότητα, αλλά πολλοί από τους καλεσμένους προσπάθησαν να απαθανατίσουν κάποια από τα αγαπημένα τους looks και δημοσίευσαν αργότερα τις φωτογραφίες στο Twitter.


Tags: Dolce & Gabbana, αυτή τη σεζόν, celebs, fashion show