ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Πέτρος Ιακωβίδης: Βάλε Έρωτα!


  • Ήρθε από το πουθενά και μπήκε στις καρδιές του κόσμου, με τα τραγούδια του να γίνονται επιτυχίες το ένα μετά το άλλο.

    Ήρθε από το πουθενά και μπήκε στις καρδιές του κόσμου, με τα τραγούδια του να γίνονται επιτυχίες το ένα μετά το άλλο.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Νάκης Αντωνίου
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Γιώργος Μπενιουδάκης

Αν σ’ αρέσει η ελληνική μουσική, σίγουρα θα έχεις ακούσει τα τραγούδια του. Ο Πέτρος Ιακωβίδης ήρθε από το πουθενά και μπήκε στις καρδιές του κόσμου, με τα τραγούδια του να γίνονται επιτυχίες το ένα μετά το άλλο. Καιρός λοιπόν να γνωριστούμε καλύτερα.

Πόσο άλλαξε η ζωή σου με την επιτυχία του «Ο έρωτας μου γίνε», του «Βάλε» και του πιο πρόσφατου «Αγκαλιά»;
Μειώθηκε ο προσωπικός μου χρόνος, η δουλειά έγινε περισσότερη και εξαιτίας της μετακόμισής μου στην Αθήνα δεν βλέπω όσο συχνά θα ήθελα την οικογένειά μου. 

Πώς προέκυψε η συνεργασία με τον Stan; 
Με τον Stan γνωριστήκαμε και γίναμε φίλοι κατευθείαν. Δέσαμε. Μετά καταλάβαμε ότι αυτή η χημεία υπήρχε και σε επαγγελματικό επίπεδο και έτσι ξεκίνησε η συνεργασία μας. Μας άρεσαν τα τραγούδια που γράφαμε μαζί και αποφασίσαμε να τα κυκλοφορήσουμε.

Πόσο εύκολο είναι, νομίζεις, για έναν νέο τραγουδιστή να αναδειχθεί και να πετύχει στην ελληνική δισκογραφία του σήμερα;
Η ελληνική δισκογραφία, όπως και όλοι οι τομείς, αυτή τη στιγμή περνάει κρίση. Τα πράγματα δεν είναι όπως παλιά. Σίγουρα είναι αρκετά πιο δύσκολο απ’ ό,τι ήταν αλλά νομίζω με σκληρή δουλειά, επιμονή και με σωστούς συνεργάτες όλα γίνονται. 

Υπάρχει στα άμεσα σχέδια ένας προσωπικός δίσκος;
Ναι συζητάμε με την εταιρεία μου, τη ΜΙΝΟΣ ΕΜΙ, για το ενδεχόμενο ενός δίσκου. Περιμένουμε την κατάλληλη στιγμή. Το σημαντικό είναι να αποφασίσουμε και να επιλέξουμε τα τραγούδια που θα περιλαμβάνει. Θέλουμε να είναι μια καλή δουλειά. 

Θα ήθελες να πειραματιστείς με άλλα ήδη μουσικής ή έχεις καταλήξει; 
Ακούω τα πάντα και παίρνω στοιχεία από όλα τα είδη μουσικής. Αυτό έκανα από μικρός, κυρίως στη σύνθεση. Όσο για το τι τραγουδάω ναι έχω καταλήξει. Πιστεύω ότι το λαϊκό μπορώ να υπηρετήσω καλύτερα. 

Είχες πει πως θέλεις να γίνεις «διασκεδαστής». Πώς το εννοείς αυτό;
Εννοώ ότι κύριος στόχος μου είναι να ψυχαγωγήσω τον κόσμο και να τον κάνω να ξεχάσει για λίγο τα προβλήματά του. Νομίζω ότι αυτός είναι ο λόγος που ο καθένας από μας επιλέγει να βγει έξω. Θέλω να παρασύρω το κοινό να χορέψει, να τραγουδήσει, να διασκεδάσει.

Δεν νιώθεις ότι είναι λίγο υποτιμημένο το λαϊκό τραγούδι;
Όχι καθόλου. Το λαϊκό τραγούδι είναι βαθιά ριζωμένο στη νοοτροπία του Έλληνα. Εκφράζεται καλύτερα μέσω αυτού κι έχει ιστορία που πάει πολύ πίσω. Ανάλογα την περίοδο μπορεί να είναι ανεβασμένο ή υποτιμημένο όπως λες, αλλά δεν νομίζω ότι θα χαθεί ποτέ.

Πώς ήταν η συνεργασία με τον Χρήστο Δάντη και τον Στέλιο Λεγάκη στα Mad VMA; 
Ήταν η πρώτη φορά που εμφανιζόμουν στη σκηνή των Mad VMA και είμαι πολύ χαρούμενος που είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ με τον Χρήστο Δάντη. Είναι μεγάλος καλλιτέχνης, έχει προσφέρει πολλά στην ελληνική μουσική και εντυπωσιάστηκα με τον επαγγελματισμό του, την απλότητά του και το πόσο συνεργάσιμος ήταν με τον Στέλιο και μένα. Μας βοήθησε πολύ και μας συμβούλευσε και τον ευχαριστώ και δημόσια γι’ αυτό. Με τον Στέλιο γίναμε και φίλοι. Δεν είχε τύχει να γνωριστούμε προσωπικά προηγουμένως, αλλά είναι πολύ ταλαντούχος καλλιτέχνης και εξαιρετικό παιδί. Η συνεργασία μας ήταν άψογη και ελπίζω να άρεσε και στον κόσμο. 

Δείτε το βίντεο κλιπ του ραδιοφωνικού hit ''Αγκαλιά'' εδώ.


Tags: πέτρος ιακωβίδης, συνεντεύξεις, τραγούδι, μουσική