ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η Kύπρος στον ευρωπαϊκο χαρτη της πράσινης καινοτομίας

Γαβριέλα Αγησιλάου


  • Την εκδήλωση, που τελέστηκε υπό την αιγίδα της Α.Ε. Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκου Αναστασιάδη

    Την εκδήλωση, που τελέστηκε υπό την αιγίδα της Α.Ε. Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκου Αναστασιάδη

Η επίσημη ένταξη της Κύπρου ως περιφερειακός εταίρος στο Climate –KIC, που αποτελεί την κύρια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην καταπολέμηση των επιπτώσεων της Κλιματικής Αλλαγής και στην προώθηση της Αειφόρου Ανάπτυξης,κορυφώθηκε με επίσημο δείπνο, που πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), τη ChrysalisLEAP και το Ενεργειακό Γραφείο Κύπριων Πολιτών, την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016 στο Hiltonστη Λευκωσία.

Την εκδήλωση, που τελέστηκε υπό την αιγίδα της Α.Ε. Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκου Αναστασιάδη, χαιρέτισαν οι Κωνσταντίνος Πετρίδης, Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, και εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού εκ μέρους του κύριου Κώστα Καδή, ΥπουργούΠαιδείας και Πολιτισμού. Στην εκδήλωση επίσης, μίλησε ο κύριος Ανδρέας Αναγιωτός, Πρύτανης ΤΕΠΑΚ, ενώ η κα Ανδρούλα Βασιλείου, τέως Επίτροπος για Θέματα Παιδείας, Πολιτισμού, Πολυγλωσσίας και Νεολαίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατά την ομιλία της αναφέρθηκε στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (EIT), ως ένα ανεξάρτητο όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πως αυτό ενισχύει την ικανότητα της Ευρώπης να καινοτομεί, ενθαρρύνοντας το επιχειρηματικό ταλέντο και υποστηρίζοντας τις νέες, καινοτόμες ιδέες.

Η ένταξη στο Climate-KIC αποτελεί μια τεράστια επιτυχία της κοινοπραξίας του ΤεχνολογικούΠανεπιστημίου Κύπρου με εταίρους την ChrysalisLEAP και το Ενεργειακό Γραφείο Κυπρίων Πολιτών,με συντονιστή τον Επίκουρο Καθηγητή Αλέξανδρο Χαραλαμπίδη του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Περιβάλλοντος του ΤΕΠΑΚ.

Στόχος της είναι η προώθηση της πράσινης καινοτομίας στην Κύπρο και την ευρύτερη περιοχή, όπως την Ελλάδα, Βόρειο Αφρική και Μέση Ανατολή. Κατά τη διάρκεια του δείπνου παρουσιάστηκαν οι πρώτες δράσεις της κοινοπραξίας, από τον Δρα Αλέξανδρο Χαραλαμπίδη, ο οποίος ανέφερε για παράδειγμα ότι, το ερχόμενο καλοκαίρι, 60 διδακτορικοί φοιτητές από όλη την Ευρώπη θα επισκεφτούν την Κύπρο για να εκπαιδευτούν σε θέματα πράσινης καινοτομίας.

Το Climate-KIC αποτελεί μια από τις 5 Κοινότητες Γνώσης και Καινοτομίας του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας (ΕΙΤ) και σε αυτή συμμετέχουν γνωστά Ευρωπαϊκά πανεπιστήμια, πολυεθνικές εταιρείες, επαγγελματικές ενώσεις και τοπικές αυτοδιοικήσεις.


Tags: Η κυπρος στον ευρωπαϊκο χαρτη της πρασινης καινοτομιας, παρουσιάσεις, ΤΕΠΑΚ

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)