ΤΑΞΙΔΙ

Μύκονο και Σαντορίνη σαν ερωτευμένοι πιγκουίνοι


Μύκονος
Ακόμα και όσοι δεν έχουν επισκεφτεί το νησί των ανέμων, έχουν άποψη γι’ αυτό. Ξεχάστε όλα τα στερεότυπα που έχετε ακούσει για τη Μύκονο και ανακαλύψτε το νησί που κρύβεται πίσω και πέρα από κάθε κλισέ. Αρκεί να δείτε το ηλιοβασίλεμα στη Μικρή Βενετία και να περπατήσετε στα σοκάκια της χώρας για να την ερωτευτείτε. Αν αφεθείτε στην ερωτική της ατμόσφαιρα και απολαύσετε τους έντονους ρυθμούς στους οποίους κινείται, θα τη λατρέψετε. Μια πρωινή εξόρμηση στην παραλία θα μετατραπεί σε party με εξωτικά cocktails που αν θέλετε το συνεχίζετε ως αργά το βράδυ χωρίς να χρειαστεί να πάτε σε κάποιο απ’ τα πολλά clubs του νησιού. Και αντίστοιχα, η βραδινή έξοδος εύκολα μετατρέπεται σε πρωινό μπάνιο με τον ήλιο να ανατέλλει στον ορίζοντα.

 

Η εμπειρία του shopping πιθανόν να ξετινάξει την πιστωτική σας, ενώ η ώρα του φαγητού μετατρέπεται σε ιεροτελεστία κάθε φορά διαφορετική, αφού οι επιλογές είναι πάμπολλες. Οι παραλίες της Μυκόνου ήταν, είναι και θα είναι το δυνατότερο σημείο της. Σιμιγδαλένια άμμος, κρύα, καταγάλανα νερά και επιβλητικό τοπίο σε συνδυασμό με fun κοσμοπολιτισμό ή ησυχία κατά βούληση. Η κοσμική Ψαρρού κρατάει κάθε καλοκαίρι τα πρωτεία, με sushi και κρύο sake on the beach.

Σαντορίνη
Μαγική, ελκυστική και απρόβλεπτη. Η Σαντορίνη με τις γνωστές παραλίες, την γκριζόμαυρη ηφαιστειακή άμμο προσφέρει μια εικόνα ξεχωριστή βγαλμένη από ζωγραφιά. Η σφραγίδα του ηφαιστείου της φαίνεται έντονα χαραγμένη πάνω στην γη της φτιάχνοντας ένα ιδιόμορφο τοπίο. Γεγονός που την έχει κάνει παγκόσμια γνωστή και δημοφιλή σε όλο τον κόσμο. Βολτάρετε στα Φηρά χαζεύοντας τις βιτρίνες και τα art shops και κάντε μία στάση στο Μουσείο Προϊστορικής Θήρας. Τα hot spots στην περιοχή είναι πολλά, διαλέξτε ένα και αράξτε για cocktail χαζεύοντας τη θέα.

 

Το βράδυ θα σας βρει να χορεύετε στα bars και clubs στη γνωστή bar street. Στην Οία θα συναντήστε ένα εντελώς διαφορετικό σκηνικό με αργούς ρυθμούς, έθνικ καταστήματα και κλασική μουσική. Τα ηλιοβασίλεμα στη Σαντορίνη είναι η αγαπημένη ώρα των τουριστών. Θαυμάστε το στην Οία και στα Φηρά και απολαύστε ρομαντικές αγκαλιές με το ταίρι σας. Ο κόσμος μαζεύεται κυρίως στην Περίσσα και τον Περίβολο, ενώ το Καμάρι είναι γεμάτο τουρίστες. Η Κόκκινη παραλία σας περιμένει ν’ ανακαλύψετε γιατί λέγεται έτσι, ενώ με ένα καΐκι σε τρία λεπτά θα βρεθείτε στη μικρή αλλά διάσημη Άσπρη Παραλία.

 

 


 


Tags: Travel, ταξίδι, Μύκονος, Σαντορίνι, Καλοκαίρι 2012