ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ

Tέλος στο τοπικό πάχος

Σταύρη Φράγκου


Επιμέλεια Σταύρη Φράγκου

Ο Δρ. Ανδρέας Ιωαννίδης μας βοηθά να εξαφανίσουμε το τοπικό πάχος με την επαναστατική λιπογλυπτική, μια μέθοδο βασισμένη στην τεχνολογία με επιλεκτική ακτίνα laser.  

Σε τι οφείλεται επί το πλείστο το τοπικό πάχος ;

Το τοπικό πάχος στο μεγαλύτερο του ποσοστό είναι αποτέλεσμα μεταβολικών αλλαγών του οργανισμού μας με αποτέλεσμα η αποθηκευτική ικανότητα να είναι μεγαλύτερη συγκριτικά με την ικανότητα καταβολισμού και λιποδιάλυσης. Υπάρχουν διαφορές στην κατανομή του αποθηκευτικού λίπους των δύο φύλων που οφείλονται στο διαφορετικό ορμονικό τους προφίλ . Το τοπικό πάχος συσσωρεύεται συνήθως στην κοιλιά, στην περιοχή της μέσης, μπράτσα, προγούλια, γόνατα και στα πόδια.

Ποιος είναι ο στόχος της σύγχρονης πλαστική χειρουργικής ;
Από την κλασσική λιποαναρρόφηση μέχρι την σύγχρονη πλαστική χειρουργική αντιμετώπισης των περιστατικών έχουν επέλθει σημαντικές αλλαγές. Στόχος της σύγχρονης πλαστικής χειρουργικής είναι η μείωση της χειρουργικής παρέμβασης όσο περισσότερο γίνεται. Με σύμμαχο την τεχνολογική εμπειρία χρόνων μπορούμε να υλοποιήσουμε σε πράξη τεχνικές, που στηρίζονται περισσότερο στην τεχνολογία παρά σε χειρουργικές διαδικασίες.

Ποιά μέθοδος στηρίζεται κατά μεγάλο βαθμό στην τεχνολογία;
Η Advanced ultrasound –laserlipolisis αποτελεί μια πραγματικά πρωτοποριακή τεχνική που ειδικά σχεδιασμένη για την αφαίρεση περιττού λιπώδους ιστού με τον συνδυασμό επιλεκτικής ακτίνας laser. Δρα στη μεμβράνη των λιποκυττάρων με την δράση υπερηχητικού κύματος για την διάσπαση των λιπωδών κυττάρων και της μεσοκυττάριας συλλογής από τον υποδόριο ιστό.

Τι αποτέλεσμα προσφέρει η Advanced ultrasound –laserlipolisis;
Ως αποτέλεσμα έχει την διατήρηση της μεμβράνης των λιποκυττάρων και η έγχυση του περιεχομένου τους στο μεσοκυττάριο χώρο, το οποίο απομακρύνεται με την λεμφική κυκλοφορία προς μεταβολισμό σαν ενέργεια από το ήπαρ.

Τι διαφορετικό προσφέρει η μέθοδος αυτή;
Η Advanced ultrasound –laserlipolisis συνδυάζει δύο κορυφαίες τεχνικές που βοηθούν στο να εισέλθουμε σε βαθύτερα στρώματα του δέρματος, κάτι που δεν μπορεί να γίνει με την υπερηχητική θεραπεία. Επεμβαίνουμε σε επιφανειακά στρώματα κάτω από το δέρμα έτσι ώστε να προκαλείται φωτοβιοδιέγερση του δερματικού κολλαγόνου, σύσφιξη του δέρματος, βελτίωση της υφής και της εικόνας του. Η τεχνική εφαρμόζεται με τοπική αναισθησία gel ή έγχυση τοπικού αναισθητικού. Δεν χρειάζεται εισαγωγή σε κλινική και ο ασθενής μετά από την θεραπεία φεύγει και επιστρέφει στην καθημερινότητα του. Η υψηλή κορυφαία ισχύς της εκπομπής laser και των υπερηχητικών κυμάτων σπάει τα λιπώδη κύτταρα μετατρέποντας τα σε ένα λιπαρό διάλυμα το οποίο διαρρέει προς τα έξω. Το συγκεκριμένο λιπαρό διάλυμα απορροφάται και μεταβολίζεται από τον ίδιο τον οργανισμό.

Πόσο διαρκεί η θεραπεία;
Η διάρκεια της θεραπείας κυμαίνεται από 15 min μέχρι 1 ώρα κάτι που διαφέρει ανάλογα με την έκταση του προβλήματος και την περιοχή που χρειάζεται την θεραπεία. Μόνο μία εφαρμογή είναι αρκετή, με εξαίρεση περιπτώσεις που πρέπει να επέμβουμε σε περιοχές που έχουν μεγαλύτερη συσσώρευση λίπους και η θεραπεία μπορεί να επαναληφθεί μετά από 4 βδομάδες.
Ποια τα πλεονεκτήματα της θεραπείας;
Η Advanced ultrasound –laserlipolisis αποτελεί μια ελάχιστα επεμβατική μέθοδο με άμεση αποθεραπεία. Αντιμετωπίζει περιοχές που δεν μπορούσαν να αντιμετωπισθούν παλαιότερα με άλλες μεθόδους. Προσφέρει σύσφιξη και ανανέωση του δέρματος, αντιμετωπίζοντας παράλληλα και το πρόβλημα της κυτταρίτιδας. Μια πρωτοποριακή εντυπωσιακή μέθοδος που αφήνει απόλυτα ικανοποιημένους όλους τους ασθενείς σε Κύπρο και Ελλάδα που δέχονται την εφαρμογή της μεθόδου σε συνδυασμό με την πολυετή εμπειρία μας.

INFO
Δρ Ανδρέας Ιωαννίδης
Πλαστικός Επανορθωτικός Χειρουργός
Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής Advanced Aesthetics
Τηλ. επικοινωνίας: 22335002
(www.newu.gr, ioannidis@advancedaesthetics.gr)


Tags: ομορφιά, τοπικό πάχος