#PINOFTHEWEEK

Διαμάντια και πέρλες

Νάκης Αντωνίου


Διαμάντια και πέρλες

Τα χειροποίητα κοσμήματά της, από χρυσό 18 καρατιών και πολύτιμους λίθους εξαιρετικής ποιότητας, εντυπωσιάζουν και τον πιο απαιτητικό. Η Μichelle Μασούρα μας βάζει για λίγο στον κόσμο της, περιτρυγυρισμένο από διαμάντια και πέρλες. Και αφού την ανέκρινε καλά η Σταύρη Φράγκου για το must Ιουλίου, είπα να προσθέσω κι εγώ τις δικές μου, επικοδομητικότατες ερωτήσεις. 

Σ: Τι σε ώθησε να ασχοληθείς με το κόσμημα;
Τα κοσμήματα ήταν πάντα μέρος της ζωής μου και η ενασχόλησή μου με αυτά ήταν αναπόφευκτη. Μεγάλωσα μέσα στην εταιρεία κοσμημάτων της μητέρας μου, με ενέπνεε το επιχειρηματικό της πνεύμα και ήταν πάντα το όνειρό μου να δημιουργήσω κάτι δικό μου στον τομέα αυτό.

Σ: Τι χρειάστηκε για να το καταφέρεις αυτό; Πόσο δύσκολο ήταν;
Το να ξεκινήσεις μια εταιρεία σε τόσο νεαρή ηλικία θέλει τόλμη, σχεδιασμό και λίγη τρέλα. Τα μεγάλα όνειρα απαιτούν σκληρή δουλειά.

Ν: Πόσο δύσκολο είναι ξεχωρίσεις σε έναν τομέα όπως η κοσμηματοποιία;
Θεωρώ πως όταν κάνεις κάτι με αγάπη και βάζεις τη δική σου ταυτότητα δεν είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις. Τα κοσμήματα μου με εκφράζουν απόλυτα, μέσα σε κάθε κομμάτι της συλλογής μου θα βρεις και ένα κομμάτι από το χαρακτήρα μου. Δεν προσπαθώ να συμβαδίζω με trends τα οποία είναι αναλώσιμα, δημιουργώ κομμάτια τα οποία οι πελάτες μου θα έχουν για πάντα.  Και αυτό ο κόσμος το εκτιμά.

Ν: Είχες σκεφτεί ένα plan b σε περίπτωση αποτυχίας;
Εγώ την αποτυχία τη βλέπω διαφορετικά. Για μένα αποτυχία θα ήταν εάν δεν κυνηγούσα τα όνειρα μου. Όταν κάποιος προσπαθεί καθημερινά να γίνεται καλύτερος, κάνει αλλαγές εκεί που πρέπει και μαθαίνει από τα λάθη του δεν μπορεί να θεωρηθεί αποτυχημένος.

Σ: Πώς ξεκίνησε η πορεία σου;
Για έναν ολόκληρο χρόνο μελετούσα τις τεχνικές της κοσμηματοποιίας, τις εποχές που καθόρισαν το κόσμημα και τις νέες τάσεις. Παρακολούθησα εντατικά μαθήματα στο Λονδίνο με θέμα την παραγωγή κοσμημάτων, ταξίδεψα σε διεθνείς εκθέσεις και jewellery trade shows, όπου βρήκα τους καλύτερους συνεργάτες από το εξωτερικό, και έτσι ξεκίνησε η εταιρεία μου, Michelle M. Fine Jewellery.

Σ: Αν σου ζητούσα να μου χαρακτηρίσεις με δύο λέξεις τα κοσμήματά σου, ποιες θα ήταν αυτές;
Fine και fabulous.

Σ: Ξεχωρίζεις τα κοσμήματα σου; Έχεις δηλαδή αδυναμία σε κάποιο;
Στο πρώτο δαχτυλίδι δικής μου παραγωγής με λευκόχρυσο, μαργαριτάρι Tahiti και διαμάντι. Θυμάμαι ακόμα την ημέρα που το παρέλαβα από το εργαστήρι, ήταν η στιγμή που κατάλαβα ότι το όνειρό μου ξεκίνησε να πραγματοποιείται.

Σ: Πώς θα προσδιόριζες την αισθητική της δουλειάς σου; Από που αντλείς την έμπνευσή σου όταν σχεδιάζεις τη συλλογή σου;
Η αισθητική της συλλογής μου βασίζεται στον ρομαντισμό μιας άλλης εποχής, με ένα μοντέρνο twist. Λατρεύω να βλέπω ταινίες του παλιού Χόλιγουντ, να μελετώ πίνακες ζωγραφικής Ροκοκό τεχνοτροπίας και βιβλία φωτογραφίας από τις δεκαετίες του Belle Époque&Art Deco. Συναρπάζομαι και αντλώ έμπνευση, φυσικά, και από τους ίδιους τους πελάτες μου.

Ν: Άσχετο, ποια είναι η αγαπημένη σου ταινία (από το παλιό Hollywood).
Το ‘Gone with the wind’, λατρεύω την  Scarlett O’Ηara είναι σχεδόν όσο πεισματάρα είμαι και εγώ, δεν τα βάζει ποτέ κάτω! Είπε και το θρυλικό ‘after all tomorrow is another day’ το οποίο επαναλαμβάνω στον εαυτό μου όταν κάτι πάει στραβά.

Ν: Σε ποια ταινία του παλιού Hollywood θα έβλεπες  τα κοσμήματά σου; Ή σε ποια iconic ηθοποιό τα φαντάζεσαι;
Στη ταινία ‘Gentlemen prefer blondes’ στη σκηνή που η  Marilyn Μonroe τραγουδά το ‘Diamonds are a girl’s best friend’ με το iconic ροζ φόρεμα, wow! Τα φαντάζομαι φορεμένα από την πιο iconic  από όλες, την Elizabeth Taylor η οποία ήταν και συλλέκτρια κοσμημάτων και η συλλογή της είχε αμύθητη αξία. 

Σ: Ποια είναι τα υλικά που χρησιμοποιείς;
Τα κοσμήματα της συλλογής μου είναι φτιαγμένα στο χέρι, με πολλή προσοχή στη λεπτομέρεια, πάντα με χρυσό 18 καρατιών και πολύτιμους λίθους εξαιρετικής ποιότητας όπως διαμάντια, σμαράγδια, ζαφείρια και μαργαριτάρια Akoya, Tahiti και γλυκού νερού. Διαλέγω προσωπικά όλα τα μαργαριτάρια και τους πολύτιμους λίθους που χρησιμοποιούνται στα κοσμήματά μου. Αυτό θεωρώ είναι και η εγγύηση ποιότητας που προσφέρω στους πελάτες μου.

Σ: Πόσο σε έχουν επηρεάσει οι σπουδές και η διαμονή σου στο Λονδίνο;
Έζησα στο Λονδίνο πέντε χρόνια και αναπόφευκτα λάτρεψα τη μόδα και ήθελα να την κάνω κομμάτι της ζωής μου! Συνεχίζω τις σπουδές μου εξ αποστάσεως στο Gemological Institute of America όπου σπουδάζω Γεμολογία, μια σπουδή αφιερωμένη στη μελέτη των διαμαντιών και των πολύτιμων λίθων, που είναι τόσο γκλαμ όσο ακούγεται.

Σ: Ποιος τύπος γυναίκας αντιπροσωπεύει καλύτερα το στυλ των κοσμημάτων σου;
Τα κοσμήματά μου είναι φτιαγμένα για γυναίκες που αγαπούν τον εαυτό τους και ξέρουν πως τους αξίζει το καλύτερο. Οι γυναίκες αυτές αναδεικνύουν τη λάμψη του κοσμήματος και δίνουν αξία σε ό,τι κάνω.

Τι ετοιμάζεις τώρα;
Εκτός από τα νέα κομμάτια της συλλογής μου, ετοιμάζω και την ιστοσελίδα μου η οποία θα συμβαδίζει απόλυτα με το culture του brand μου και θα περιέχει και lifestyle κομμάτι μέσα από το προσωπικό μου  blog. 

Instagram: @michellemassoura 
Tηλ:
22262604
Email: michelle.massoura@gmail.com
Outfit: Blanc Studio 
Photoshoot: nakis. photography


Tags: p.in, pinoftheweek, person of interest