#PINOFTHEWEEK

The classy one

Νάκης Αντωνίου


The classy one

Ένας άνθρωπος με στυλ, επηρεάστηκε από τη Λισαβόνα και κάνει πραγματικότητα αυτό που πάντα ήθελε. O Τουμάζος Χαραλάμπους ''εκδίδει'' το ''The Classy Issue'' και μας λέει τα πάντα γι' αυτό, για το στυλ γενικότερα, για τον εαυτό του και την Πορτογαλία. Εκτός από το πώς λέγονται οι κάτοικοι της Λισαβόνας, αυτό είναι ακόμα άγνωστο.  

Τι κατά τη γνώμη σου, καθορίζεται ως «classy»;

Classy στις μέρες μας, φαντάζει να είναι κάτι πολύ πιο loud από ότι είναι στην πραγματικότητα. Class για μένα είναι να ξέρεις ποιός είσαι και να μπορείς να το υποστηρίξεις. Το class δεν είναι κάτι που βρίσκεται στην επιφάνεια, αλλά κάτι που πηγάζει από μέσα μας. Δεν είναι στα ρούχα που φοράς ή στην αξία τους, δεν είναι στον τρόπο που κάθεσε ή περπατάς αλλά στον τρόπο που συμπεριφέρεσαι στους άλλους. Αν ξέρεις ποιός είσαι, σέβεσαι τον εαυτό σου και τους άλλους, τότε εμπνέεις class.

Τι εμπνέει το στυλ σου;
Καταρχάς το στυλ που επιλέγω έχει να κάνει με την διάθεση μου! Εμπνέομαι από παλιά vintage κομμάτια που παίρνω και τα συνδυάζω με κάτι εντελώς αντίθετο ή μοντέρνο. Η διαδικασία του να επιλέγεις και να τα συνδυάζεις είναι πολύ πιο ενθουσιώδεις από το τελικό αποτέλεσμα. Πηγή έμπνευσης μπορεί να είναι οι διάφορες χώρες που ταξιδεύω, οι διάφορες συζητήσεις που έχω κάνει ή τα διαφορά περιοδικά ή blogs που ακολουθώ. Το στυλ μου εμπνέει μια αυθεντικότητα. Έναν άντρα ο οποίος είναι ανεξάρτητος, έχει αυτοπεποίθηση αλλά ταυτόχρονα είναι άνετος, ευχάριστος και cool.

Πώς πέρασες από το Business Administration στον κόσμο της μόδας;
Δεν θεωρώ ότι πέρασα από τον ένα χώρο στον άλλον αφού η μόδα είναι κάτι που με ενδιέφερε και υπήρχε στην ζωή μου από πολύ μικρή ηλικία. Πιστεύω επίσης ότι για να βρεις μια θέση στον κόσμο της μόδας, πρέπει εκτός από το πάθος γι’αυτήν να ξέρεις πως να μπορείς να το διαχειριστείς. Εννοώ ότι η μόδα είναι κάτι που συνδέεται κατά κάποιο τρόπο με τον χώρο τον επιχειρήσεων. Δεν ξέρω που θα με πάρει αυτός ο δρόμος που αποφάσισα να ακολουθήσω στις σπουδές μου, αλλά ξέρω σίγουρα ότι είναι σημαντικά εφόδια για την πορεία μου στον κόσμο της μόδας.

Πώς και πότε δημιουργήθηκε το blog σου;
Το «The Classy Issue» σαν ιδέα υπήρχε στο μυαλό που έδω και πάρα πολύ καιρό μέχρι που έγινε πραγματικότητα τον περασμένο Απρίλιο. Όταν μετακόμισα στην Λισαβόνα, είχα πολλά ερεθίσματα και εμπειρίες που ήταν η αφορμή για την δημιουργία του blog μου. Ήταν μια εσωτερική ανάγκη να μοιραστώ την αγάπη και το πάθος μου για την μόδα.

Πείσε με να επισκέπτομαι το «The Classy Issue».
Once you go to «The Classy Issue», you never go back! Αστειεύομαι! Το «The Classy Issue» είναι blog όπου εκτός από μόδα και lifestyle, μπορείς να γνωρίσεις υπέροχα τοπία σε διάφορες χώρες. Θα πάρεις ιδέες για το πως να συνδυάσεις συγκεκριμένα κομμάτια στην γκαρνταρόμπα σου, θα τολμήσεις να φορέσεις κομμάτια που πίστευες ότι δεν είναι in πια και τα έχεις κρύψει κάπου, θα γνωρίσεις υπέροχους νεαρούς σχεδιαστές, και θα πιάσεις τον εαυτό σου να ψάχνει εισιτήρια για τον επόμενο προορισμό σου!

Είναι το αντρικό στύλ πιο ενδιαφέρον από το γυναικείο;
Κατά την γνώμη μου, το γυναικείο στυλ έχει περισσότερες επιλογές από το αντρικό. Οι άντρες στην Κύπρο τώρα άρχισαν να πειραματίζονται με την μόδα και το προσωπικό τους στυλ. Στο εξωτερικό είναι πολύ πιο προχωρημένοι, κάποιες φορές περισσότερο και από τις γυναίκες.

Ποιο αξεσουάρ θεωρείς must για έναν άντρα;
Τα γυαλιά ηλίου. Θεωρώ ότι μπορούν να απογειώσουν ένα απλό στυλ, ενώ είναι απαραίτητα για τις μέρες που απλά βαρίεσαι!

Ποιον άντρα celebrity θεωρείς classy;
Αναμφισβήτητα τον Marc Jacobs από τον χώρο της μόδας, και ο George Clooney είναι επίσης ένας άντρας που υποστηρίζει το κλασσικό στυλ με επιτυχία εδώ και χρόνια!

Στη Λισαβόνα τι κάνεις;
Στην Λισαβόνα βρίσκομαι για Erasmus για ένα εξάμηνο! Την έχω ερωτευτεί αυτή την πόλη! Η καθημερινότητα μου περιλαμβάνει μαθήματα, πολύ δουλειά για το blog μου αλλά και διάφορες εξορμήσεις σε διάφορα σημεία της χώρας. Αν είσαι fan του The Classy Issue, θα την ερωτευτείς και εσύ!

Πώς λέγονται οι κάτοικοι της Λισαβόνας;
Απ' όσο ξέρω δεν έχουν κάποιο συγκεκριμένο όνομα. Ονομάζονται όλοι Πορτογάλοι.

Γιατί διάλεξες την Πορτογαλία;

Όταν μου δόθηκε η ευκαιρία για Erasmus, είχα πολλές επιλογές. Ψάχνoντας τις όμως, με κέρδισε η Πορτογαλία για πολλούς λόγους. Ένας από αυτούς είναι και ο επίγειος παραδεισος της που βρίσκεται νότια της Λισαβόνας, το Σίντρα.

Μιλάς Πορτογαλικά;
Eu não falo português!

Website: theclassyissue.net 
Facebook: The Classy Issue 
Instagram: @theclassyissue_blogger 
Email: theclassyissueblog@gmail.com
Photoshoot: nakis. photography


Tags: p.in, person of interest, pinoftheweek