ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Στέλιος Κουδουνάρης: Για πρώτη φορά στο MTN Madwalk

newsroom must


  • Θα μας παρουσιάσει τη νέα του συλλογή στις 31 Μαίου στο ΜΤΝ MADWALK

    Θα μας παρουσιάσει τη νέα του συλλογή στις 31 Μαίου στο ΜΤΝ MADWALK

Τα τελευταία χρόνια ζει στην Αθήνα, όπου είναι και το ατελιέ του, ταξιδεύοντας παράλληλα σε Παρίσι και Μιλάνο. Μέσα από το Madwalk έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει τη συλλογή του στο νησί. Τα ρούχα που σχεδιάζει απευθύνονται στη σύγχρονη γυναίκα που εκπέμπει αυτοπεποίθηση

Πρώτη φορά στο Madwalk Κύπρου. Πώς νιώθεις γι’ αυτό;

Είμαι πολύ χαρούμενος, καθότι το Madwalk είναι ο θεσμός πουπαντρεύει τη μουσική με τη μόδα και δίνει την ευκαιρία στο κοινό να δει μαζεμένες τις προτάσεις των Κύπριων δημιουργών. Είμαι ακόμα πιο χαρούμενος που ως Κύπριος θα παρουσιάσω τη συλλογή μου στην ιδιαίτερή μου πατρίδα, μετά από αρκετό καιρό.

Κύπριος στην Ελλάδα. Και από τους πιο γνωστούς σχεδιαστέςμάλιστα. Θα ανοίξεις τα φτερά σου και για διεθνή καριέρα;

Ήδη η συλλογή μου παρουσιάζεται σε μεγάλες εμπορικές εκθέσεις στο Παρίσι και το Μιλάνο και βρίσκεται τοποθετημένη σε καταστήματα σε δεκατέσσερις χώρες. Πιστεύω ότι είμαι ακόμα στην αρχή όσον αφοράστο εξωτερικό, αλλά η αλήθεια είναι ότι για να κάνεις διεθνή καριέρα, μετην πραγματική της έννοια, πρέπει να ζεις και να εργάζεσαι σε μια από τις μητροπόλεις της μόδας, αφού είναι ένας χώρος που τα δεδομένα του αλλάζουν καθημερινά με ταχύτητα φωτός. Προς το παρόν δεν σκέφτομαι να αφήσω την Αθήνα, αλλά ποιος ξέρει;

Ποια είναι η φιλοσοφία των συλλογών σου;

Κάθε φορά που πειραματίζομαι με τις συλλογές μου, καταλήγω στο ότι θέλω κάθε ρούχο που σχεδιάζω να κάνει τη γυναίκα που το φοράει να νιώθει αλλά και να εκπέμπει αυτοπεποίθηση. Σχεδιάζω για τη σύγχρονη γυναίκα, η οποία χωρίς να αποποιείται την εύθραυστη πλευρά της είναι δυναμική, ξέρει τι θέλει και δεν το διαπραγματεύεται, αντιμετωπίζει τις ενδυματολογικές της επιλογές σαν προέκταση της προσωπικότητας της.

Τα χρώματα που κυριαρχούν;

Το μαύρο και το λευκό είναι τα χρώματα που θα πρωταγωνιστήσουν.

Ποια είναι η πηγή έμπνευσής σου για τη νέα σου συλλογή;
Η συλλογή μου Άνοιξη/Καλοκαίρι 2016 συνδυάζει μια προσωπική εσωστρέφεια ως προς την πηγή έμπνευσης αλλά και μια εξωστρέφεια ως προς την απεύθυνση και το κάλεσμα του κοινού. Ανάτρεξα στο παρελθόν και εξέτασα την κλασική αρχιτεκτονική, τους κανόνες, το μέτρο και τον ρυθμό των αρχαίων Ελλήνων. Η αρχιτεκτονική, εφαρμοσμένη στα σχέδιά μου, μεταμορφώνει τα φυσικά σχήματα σε φορέματα με σύνθετη δομή. Παρά την αυστηρότητα και τον δυναμισμό του Δωρικού ρυθμού, από τον οποίο και είμαι επηρεασμένος, τα αποτελέσματα στησυλλογή συνδυάζουν ρευστότητα και λεπτότητα. Υφάσματα ανάγλυφα, με πτυχές και κίνηση, αλλά και αιώνια μεταξωτά που δίνουν την απαραίτητη στιλπνότητα και προσδιορίζουν τη γυναικεία φιγούρα.

Γενικά, από πού αντλείς έμπνευση;

Συνήθως εμπνέομαι από την αύρα των ανθρώπων γύρω μου. Από ταάτομα που με περιβάλλουν την περίοδο που δουλεύω μια καινούργια συλλογή.

Ποια η άποψή σου για τις Κύπριες γυναίκες;

Εκτιμώ πολύ το γεγονός ότι σε αρκετά μεγάλο ποσοστό, αν αναλογιστεί κανείς πόσο μικρή είναι η χώρα μας, οι Κύπριες είναι αρκετά ενημερωμένες για τη μόδα και τις τάσεις και ενδιαφέρονται πολύ για την εμφάνισή τους.


Tags: MADWALK, MTN MADWALK, Στέλιος Κουδουνάρης

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)