ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ

Nεανική και ανανεωμένη εμφάνιση

Σταύρη Φράγκου


  • H ανόρθωση μετώπου είναι μία διαδικασία που αποκαθιστά μια πιο νεανική και ανανεωμένη εμφάνιση στις περιοχές πάνω από τα μάτια.

    H ανόρθωση μετώπου είναι μία διαδικασία που αποκαθιστά μια πιο νεανική και ανανεωμένη εμφάνιση στις περιοχές πάνω από τα μάτια.

Ο Δρ. Ιωαννίδης μας εξηγεί τι ακριβώς είναι η ανόρθωση μετώπου και ποια τα αποτελέσματα.

Tι είναι ακριβώς η ανόρθωση μετώπου;
Eίναι μία διαδικασία που αποκαθιστά μια πιο νεανική και ανανεωμένη εμφάνιση στις περιοχές πάνω από τα μάτια, καθώς διορθώνει τα πεσμένα φρύδια και βελτιώνει τις οριζόντιες γραμμές, τις βαθιές ρυτίδες που μπορούν να κάνουν ένα άτομο να δείχνει θυμωμένο, λυπημένο ή κουρασμένο.

Τι επεξεργασία δέχονται οι μύες;
Σε μια ανόρθωση μετώπου οι μύες και οι ιστοί που προκαλούν τη ρυτίδωση ή τη χαλαρότητα αφαιρούνται ή μετατρέπονται, έτσι ώστε να απαλύνουν το μέτωπο, να ανασηκώσουν τα φρύδια και να ελαχιστοποιήσουν τις γραμμές της συνοφρύωσης.

Ποιά μέθοδο χρησιμοποιείτε εσείς στην κλινική σας;
Μπορεί να χρησιμοποιήσουμε τη συνηθισμένη μέθοδο, κατά την οποία οι τομές βρίσκονται κρυμμένες πίσω από τη γραμμή των μαλλιών, ή μπορεί να πραγματοποιηθεί με τη χρήση ενδοσκοπίου, ενός οπτικού εργαλείου που επιτρέπει στη διαδικασία ελάχιστες τομές. Και οι δύο τεχνικές αποφέρουν παρόμοια αποτελέσματα, ώστε να απαλύνουν την περιοχή του μετώπου δίνοντας μία πιο ζωντανή εμφάνιση.

Η ανόρθωση μπορεί να συνδυαστεί με άλλη θεραπεία;
Συχνά εκτελείται σε συνεργασία με την ανόρθωση προσώπου, έτσι ώστε να παρουσιάσουν μία ολοκληρωμένη ανανεωμένη εικόνα προσώπου. Η βλεφαροπλαστική μπορεί επίσης να εκτελεστεί την ίδια χρονική στιγμή με την πλαστική μετώπου, ιδιαίτερα εάν ένας ασθενής έχει σημαντική χαλάρωση στην περιοχή των άνω βλεφάρων. Μερικές φορές οι ασθενείς που πιστεύουν ότι χρειάζονται πλαστική των άνω βλεφάρων, βρίσκουν καλύτερη ανταπόκριση των στόχων τους μέσω της ανόρθωσης μετώπου.

Σε ποιες ηλικίες απευθύνεται;
Συνήθως πραγματοποιείται στις ηλικίες 40 -60 ετών, ώστε να ελαχιστοποιήσει τις εμφανείς επιδράσεις της γήρανσης. Παρόλα αυτά, μπορεί να βοηθήσει και ανθρώπους οποιασδήποτε ηλικίας, οι οποίοι έχουν εμφανίσει βαθιές ρυτίδες ή ρυτίδες εκφράσεως, λόγω του στρες ή της μυϊκής δραστηριότητας. Μεμονωμένες περιπτώσεις κληρονομικότητας, όπως πεσμένα και βαριά φρύδια ή βαθιές ρυτίδες πάνω από τη μύτη μπορούν να επιτύχουν μία πιο ανανεωμένη εμφάνιση χρησιμοποιώντας αυτή τη διαδικασία.

Μετά από τη θεραπεία αυτή πότε μπορούμε να επιστρέψουμε στην καθημερινότητά μας;
Παρόλο που η κινητοποίησή σας θα είναι άμεση, οποιοσδήποτε προγραμματισμός θα πρέπει να γίνει μία ή δυο μέρες μετά το χειρουργείο. Θα μπορείτε να κάνετε μπάνιο και να λούσετε τα μαλλιά σας την ίδια ή και την επόμενη μέρα. Οι περισσότεροι ασθενείς γυρίζουν στη δουλειά τους σε μία εβδομάδα, ενώ όσοι έχουν χρησιμοποιήσει την ενδοσκοπική διαδικασία, ίσως αισθανθούν και νωρίτερα έτοιμοι να επιστρέψουν. Έντονες σωματικές δραστηριότητες πρέπει να περιοριστούν για αρκετές εβδομάδες, περιλαμβάνοντας σε αυτές το τρέξιμο, τις βαριές οικιακές εργασίες, τη σεξουαλική δραστηριότητα και οποιαδήποτε δραστηριότητα αυξάνει την πίεση του αίματος. Παρατεταμένη έκθεση σε θερμότητα ή στον ήλιο πρέπει να περιοριστούν για αρκετούς μήνες.

Πότε εξαφανίζονται τα σημάδια;
Τα περισσότερα εμφανή σημάδια από το χειρουργείο θα εξαφανιστούν πλήρως σε περίπου μια εβδομάδα. Το ελάχιστο πρήξιμο και μελάνιασμα μπορεί να καλυφθεί με κάποιο ειδικό καλυπτικό make up. Στης αρχές ίσως νιώθετε κάπως κουρασμένοι ή απογοητευμένοι αλλά η ενέργειά σας θα επανέλθει, καθώς θα αρχίσετε να δείχνετε και να αισθάνεστε καλύτερα.

Δρ Ανδρέας Ιωαννίδης
Πλαστικός Χειρούργος
Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής Advanced Aesthetics
Facebook: AdvancedAestheticsGr
www.newu.com.cyioannidis@advancedaesthetics.gr


Tags: beauty, ομορφιά , γυναίκα, ανόρθωση, μέτωπο, πλαστικός

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)