ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Αποτοξίνωση και Yoga

Έλενα Χρυσάνθου


  • Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του Yoga όσο αφορά θέματα αποτοξίνωσης είναι ότι αιματώνει τα εσωτερικά όργανα

    Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του Yoga όσο αφορά θέματα αποτοξίνωσης είναι ότι αιματώνει τα εσωτερικά όργανα

Όλοι έχουμε ακούσει την λέξη Αποτοξίνωση ή Detox  όπως συνηθίζεται να λέγεται αλλά τι ακριβώς είναι η αποτοξίνωση και ποια τα οφέλη της;

Αποτοξίνωση είναι η διαδικασία στη οποία ο οργανισμός μας καθαρίζει αποβάλλοντας τις περιττές τοξίνες που και άλλες ουσίες που τον βαραίνουν και ταλαιπωρούν.

Αν και η διαδικασία αυτή γίνετε αυτόματα από τον οργανισμό μας πολλές φορές το σύστημα μας χρειάζεται μια βοήθεια στη επίτευξη αυτού του στόχου.

Το  Yoga μπορεί να βοηθήσει στη διαδικασία αυτή γιατί  προωθεί τη ενεργοποίηση  του πεπτικού, λεμφικού και απεκκριτικού συστήματος  τα οποία  ταλαιπωρούνται περισσότερο  από τις συσσωρευμένες τοξίνες.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του Yoga όσο αφορά θέματα αποτοξίνωσης είναι ότι αιματώνει τα εσωτερικά όργανα και οξυγονώνει τον οργανισμό μας. Πρωταρχικός ρόλος του Yoga  είναι η φυσική, ηθική, ψυχική και πνευματική ευεξία ενός ανθρώπου στον σύνολο.

Σχεδόν όλες οι τεχνικές του  Yoga βοηθούν στην εξισορρόπηση , του αυτόνομου νευρικού συστήματος και την κατάλληλη αποκατάσταση της κυκλοφορίας του αίματος στο πεπτικό σύστημα.

Η εποχιακή αποτοξίνωση σε συνδυασμό με το Yoga είναι ιδιαίτερα ευεργετικά καθώς μέσα από την τήρηση μίας σωστής διατροφής που βασίζεται κυρίως σε εποχικά φρούτα και λαχανικά και της σωστής εκγύμνασης έχουμε πάρα πολλά οφέλη στην καλή λειτουργία των οργάνων μας και  κυρίως του συκωτιού μας, το οποίο επιβαρύνεται περισσότερο μέσα από τις καθημερινές μας “κακές’’ συνήθειες.


Tags: Αποτοξίνωση, yoga, finess, σώμα, γυναίκες, γυμναστική, σιλουέτα

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)