NEWS

Η ατζέντα του Σαββατοκυρίακου

Γαβριέλα Αγησιλάου


  • Να σου δώσουμε μερικές ιδέες για το σαββατοκύριακο;

    Να σου δώσουμε μερικές ιδέες για το σαββατοκύριακο;

Θέατρο, μουσική, φεστιβάλ και εκθέσεις έχει το πρόγραμμα για αυτό το Σαββατοκύριακο...

ΑΝ ΘΕΣ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ

Καρναβάλι Αγλαντζιάς 2016
Το καρναβάλι έφτασε! Η Αγλαντζιά συντονίζεται σε ρυθμούς καρναβαλιού και υπόσχεται να προσφέρει  το πιο τρελό και ξέφρενο καρναβάλι! Μην το χάσεις… Ντύσου τρέλα κι έλα στην Αγλαντζιά

Κυριακή 6 Μαρτίου 2016, Λεωφόρος Κερύνειας, Αγλαντζιά, Λευκωσία, 11.30

Παιδική Καρναβαλίστικη Παρέλαση στη Λεμεσό
Ο Δήμος Λεμεσού μέσα στα πλαίσια των Καρναβαλιστικών του Εκδηλώσεων διοργανώνει την Παιδική Καρναβαλίστικη Παρέλαση κατά μήκος της παραλιακής οδού, με τη συμμετοχή 5μελούς Ομάδας από το Τσίρκο Σκηνής της Αγίας Πετρούπολης. Η παρέλαση  αρχίζει στις 11.30  με σημείο εκκίνησης: Παραλιακός Δρόμος, απέναντι από το Κέντρο Εξυπηρέτησης του Πολίτη με κατάληξη: Δημόσιος Κήπος (νότια είσοδος). Τα παιδιά παρακαλούνται να βρίσκονται στο χώρο το αργότερο μέχρι τις 10.30. Ο Δήμος Λεμεσού παρακαλεί τους γονείς όπως παραλαμβάνουν τα παιδιά τους μέσα στο χώρο του Δημόσιου Κήπου. Για αποφυγή συμφόρησης να αποχωρούν από τις υπόλοιπες εξόδους του Δημοσίου Κήπου.
Κυριακή 6 Μαρτίου 2016, Παραλιακός Δρόμος, Λεμεσός, 11.30

MAD Carnival Party στη Λευκωσία
Βάλτε τις στολές σας κι ετοιμαστείτε για το πιο… MAD Carnival Party. Aπό τις 15.00 μέχρι τις 19.00, το Taco Bell στην Θεμιστοκλή Δέρβη στη Λευκωσία, προσφέρεται για ένα απίστευτο ξεφάντωμα, με πολλές εκπλήξεις, χορό και Photobooth για τις πιο τρελές φωτογραφίες.
Aκόμα, οι τρεις πιο… MAD καρναβαλίστικες αμφιέσεις, θα κερδίσουν δωρεάν γεύματα στο Taco Bell στη Θεμιστοκλή Δέρβη για όλο τον χρόνο!
Οn the Decks: DJ DINO K
Παρουσιάζουν: Η Κάλια Ελευθερίου παρουσιάστρια του MAD TV και ο μοναδικός Παναγιώτης Κυριάκου από το «ΦΑΚΑΤΕ ΤΟΥΣ»
Σάββατο 5 Μαρτίου 2016, Taco Bell από τις 15.00. Θεμιστοκλή Δέρβη, Λευκωσία

Καρναβαλίστικος Χορός στο Τρακασόλ
Καρναβαλίστικος Χορός  από τον  Πολιτιστικό  Όμιλο «Διάσταση» και τον Πολιτιστικό Χορευτικό Όμιλο «Διόνυσος»
Σάββατο 5 Μαρτίου 2016. Πολιτιστικό Κέντρο «Τρακασόλ» 21.00, Μαρίνα Λεμεσού, Λεμεσός. Είσοδος €25/άτομο . Κρατήσεις 25372855.

Εκδηλώσεις για το Καρναβάλι Λεμεσού
10.30 -  Συνεργατικό Ταμιευτήριο Λεμεσού (οδός Γλάδστωνος)
Το τρενάκι του Δήμου Λεμεσού (δωρεά του Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Λεμεσού)  πραγματοποιεί διαδρομές στο κέντρο της πόλης.  Η πρώτη στις 10.30  με το Μουσικό Εργαστήρι και το Piccolo της Επιλογής να τραγουδά καρναβαλίστικα τραγούδια ενώ θα ακολουθήσουν άλλες διαδρομές για τα υπόλοιπα παιδιά που θα προσέλθουν στον χώρο.
Στην εσωτερική αυλή του Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Λεμεσού ο Δήμος Λεμεσού  λειτουργεί Εργαστήρι Κέρινων Αυγών. Παράλληλα λειτουργεί Εργαστήρι Πελλόμασκας.
11.00-14.00  Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου (Διοικητήριο)
Ο Δήμος Λεμεσού σε συνεργασία με το ραδιοφωνικό σταθμό Choice FM 104.3 διοργανώνουν για 8η συνεχόμενη χρόνια το κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού (πληροφορίες στο τηλ. 25820820 και στο www.choicefm.com.cy)
15.00: Ο Ποδηλατικός Όμιλος Λεμεσού με καρναβαλίστικη διάθεση ποδηλατεί μέσα στη πόλη. Εκκίνηση και Τερματισμός: Πλατεία Μεσαιωνικού Κάστρου.
18.00 - Εκδήλωση Κανταδόρων έξω από το κτίριο της Ελληνικής Τράπεζας. (Γλάδστωνος 52)
Η Ελληνική Τράπεζα σε συνεργασία με τους «Κανταδόρους Λεμεσού» διοργανώνουν εκδήλωση με καντάδες και καρναβαλίστικα τραγούδια. Τραγουδούν οι Κανταδόροι της ΕΔΟΝ, η Χορωδία Μοντέρνοι Καιροί, η Χορωδία Αρίονες και οι «Κανταδόροι Λεμεσού». Προσφέρεται δωρεάν ποτό.
19.30 -  Studio 8 School of Art & Design (Πάνου Σολομωνίδη 22)
Το Studio 8 School of Art & Design και ο Δήμος Λεμεσού μας  προσκαλούν στην εκδήλωση «Οι αρματοκατασκευαστές και η συμβολή τους στην πολιτισμική ιστορία της Λεμεσού». Την εκδήλωση θα προλογίσει ο κος Μίμης Σοφοκλέους, επιστημονικός διευθυντής του Ιστορικού Αρχείου Λεμεσού, ενώ τα εγκαίνια θα τελέσει ο Δήμαρχος Λεμεσού κος Ανδρέας Χρίστου.
Οι πολίτες θα μπορούν να χαρούν την έκθεση φωτογραφίας καρναβαλίστικων αρμάτων και έργα μαθητών του Studio 8 με συνοδεία καρναβαλίστικων καντάδων. Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα τιμηθούν τρεις συμπολίτες για τη συμβολή τους στο Καρναβάλι της Λεμεσού.

Σάββατο 5 Μαρτίου 2016, Λεμεσός. Πληροφορίες: Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Δήμου Λεμεσού 25342153,  25745919
 
Κανταδόροι έξω από το Πέραμα
Τραγουδούν οι Κανταδόροι Γιωργαλλέτου. Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στον ιδρυτή της ομάδας, α. Γιώργο Γιωργαλλέτο. Θα τιμηθούν ο α. Κύπρος Τόκας και παλιοί κανταδόροι για την προσφορά τους στο Λεμεσιανό Καρναβάλι.

Κυριακή  6 Μαρτίου 2016, Πέραμα, 18.00, Ζικ Ζακ, παλιά Λεμεσός. Πληροφορίες: Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Δήμου Λεμεσού 25342153,  25745919.

«Τα Μυλλωμένα» στο Τρακασόλ
Μια παράσταση με μυλλωμένα κείμενα, ποιήματα και τραγούδια μέσα στο πνεύμα του καρναβαλιού, παρουσιάζει ο ραδιοφωνικός σταθμός της Λεμεσού Κανάλι 6. Παίρνουν μέρος: Μιχάλης Παπαευαγόρου, Χάρης Παναγιώτου, Μιχάλης Τερλικκάς με τη μουσική του παρέα Μούσα και ο Μάκης Χρυσοστόμου. Έκτακτη συμμετοχή: Μίλτος Παπαδόπουλος, Αντρέας Κωνσταντινίδης και Μάριος Μοδινός
Κείμενα, επιμέλεια, παρουσίαση Αντρέας Μακρίδης. Η παράσταση είναι ακατάλληλη για ανήλικους.

Κυριακή 6 - Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016. Πολιτιστικό Κέντρο «Τρακασόλ», 20.30. Είσοδος €10 . Κρατήσεις 99771060.

«Ρετρό & Καντάδες» στο Τεχνόπολις 20
«Ας ερχόσουν για λίγο», «Ένας φίλος ήρθε απόψε απ’ τα παλιά», «Μια ζωή την έχουμε», «Θα σε πάρω να φύγουμε», «Πόσο λυπάμαι», «Άλα, άνοιξε κι άλλη μπουκάλα», «Απόψε την κιθάρα μου» είναι μερικά από τα τραγούδια που παρουσιάζουν σε αποκριάτικο κλίμα ο Σωτήρης Καραγιώργης και η Θεοφανώ Χαραλαμπίδου στο Τεχνόπολις 20.
Ρετρό ελληνικά τραγούδια, μπαλάντες αλλά και ελαφρώς χορευτικά -βαλσάκια και τανγκ-, καντάδες αλλά και «αρχοντορεμπέτικα», θα μας ταξιδέψουν στην παλιά Αθήνα αλλά και στα καντούνια των Ιονίων νήσων, γοητεύοντας όλους όσους δεν έζησαν εκείνες τις δεκαετίες. Τραγούδια διαχρονικά για τον έρωτα και όχι μόνο που συγκινούν μέχρι και σήμερα. Τραγούδια νοσταλγικά, γνωστά σε όλους μας, ανεξαρτήτως ηλικίας. Ταξιδέψτε στην Πλάκα, στα παλιά καφενεία, στα επτανησιώτικα μπαλκόνια και νοσταλγήστε όμορφες στιγμές.

Κυριακή 6 Μαρτίου 2016, ώρα 8μ.μ.. Τεχνόπολις 20, 20.00. Λεωφ. Νικολάου Νικολαϊδη 18, Πάφος. Είσοδος 8 ευρώ
Απαραίτητη η προκράτηση εισιτηρίων στο 70002420

ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ

18oς Μαραθώνιος «Logicom» Κύπρου
Οι δρόμοι της Πάφου αναμένεται να πλημυρίσουν με περισσότερους από 1.500 δρομείς που συμμετέχουν στην 18η διοργάνωση του Logicom Cyprus Marathon. Το πολύχρωμο «ποτάμι» από δρομείς πολλών εθνικοτήτων θα ξεκινήσει από την Πέτρα του Ρωμιού, όπου σύμφωνα με τον Όμηρο γεννήθηκε η θεά της ομορφιάς και του έρωτα Αφροδίτη και θα τερματίσει στην Πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου της Πάφου! Πρόκειται για τον πιο ιστορικό  Μαραθώνιο της Κύπρου, που διοργανώνεται από το 1999. Η Πάφος είναι ένα σαγηνευτικό τουριστικό θέρετρο με σύγχρονη τουριστική υποδομή και αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για όλους τους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού να συμμετάσχουν στην εκδήλωση και να απολαύσουν τις ομορφιές της Πάφου που θα είναι και η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2017. Ο Μαραθώνιος είναι αφιερωμένος στο μεγάλο σύμβολο του Ελληνικού και Κυπριακού αθλητισμού Στέλιο Κυριακίδη, ο οποίος είναι γέννημα θρέμμα της Πάφου και νικητής του Μαραθωνίου της Βοστώνης το 1946.
Η 18η διοργάνωση του Μαραθωνίου «Logicom» Κύπρου, θα συμπεριλαμβάνει και ακόμη τρεις παράλληλους αγώνες των 21 χλμ (Ημι-Μαραθώνιος), αγώνας δρόμου 10 χιλιομέτρων αλλά και περπάτημα/τροχάδι 5 χιλιομέτρων.

Κυριακή 6 Μαρτίου 2016. Εκκίνηση 07.30 Πέτρα του Ρωμιού, επαρχ. Πάφου. Πληροφορίες: http://www.LogicomCyprusMarathon.com

ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑ
Κωστής Μαραβέγιας στο Ριάλτο
Ο Κωστής Μαραβέγιας (Maraveyas Ilegal) επιστρέφει στην Κύπρο και εμφανίζεται στο  στο Ριάλτο στη Λεμεσό, υπόσχοντας μια μοναδική βραδιά με τη γνώριμη πλέον ενέργειά του και τον ξεσηκωτικό του χαρακτήρα, με βασικό μήνυμα τη μουσική, τη χαρά και την ελπίδα!
Ένα πολύχρωμο πολιτισμικό μουσικό πάρτι από αυτά που ξέρει να φτιάχνει ο Κωστής με κάθε ευκαιρία. Ένα μουσικό σύμπαν με τραγούδια από κάθε γωνιά του πλανήτη ερμηνευμένα με το μοναδικό τρόπο του και με τη βοήθεια των εξαιρετικών μουσικών της μπάντας του: Νίκος Αγγλούπας (κρουστά, ηλεκτρική κιθάρα, πλήκτρα, φωνή), Άγγελος Αγγελίδης (ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα),  Jim Staridas (τρομπόνι), Κρίτωνας Μπελλώνιας (τύμπανα) και Κωνσταντίνος Μάνος (κοντραμπάσο).
Ο Κωστής Μαραβέγιας αποδεικνύει σε κάθε του παράσταση ότι είναι από εκείνους τους περφόρμερ που χαίρονται τις συναυλίες όσο και το κοινό που τον παρακολουθεί.
 
Κυριακή 6 Μαρτίου 2016 (sold out), Θέατρο Ριάλτο, 20.30, Πλατεία Ηρώων, Λεμεσός, www.rialto.com.cy

Λεωνίδας Μπαλάφας στη Διαχρονική
Ο Λεωνίδας Μπαλάφας μας υποδέχεται με την μουσική του παρέα με τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφική παρουσία, ακυκλοφόρητα τραγούδια και αγαπημένες διασκευές

Σάββατο 5 Μαρτίου 2016, Διαχρονική Μουσική Σκηνή, 22.30, Γιάννη Κωρομία 2, Καϊμακλί. Τηλ.  99783455. Εισιτήριο €10.

Sober on Tuxedos & Κίτρινα Ποδήλατα
Ο Στέλιος Μαγαλιός μετά από σειρά εμφανίσεων και συνεργασιών με γνωστά ονόματα του χώρου στην Ελλάδα,  παρουσιάζει στην Κύπρο μία σειρά εμφανίσεων με τους Sober on Tuxedos, ερμηνεύοντας αγαπημένα τραγούδια καθώς και κομμάτια από την πρώτη δισκογραφική τους δουλειά. Το συγκρότημα απαρτίζουν οι Στέλιος Μαγαλιός, Χρήστος Κιτσαντάς, Κώστας Μαζιότης και Κώστας Χαντζής.
Ο ήχος και η επιλογή των κομματιών κινείται στα μονοπάτια της Stoner - Southern Rock - Blues - Hard Rock - Rock μουσικής, με το αποτέλεσμα να αντικατοπτρίζει πλήρως το μουσικό προσανατολισμό του συγκροτήματος. Guest:  Κίτρινα Ποδήλατα

Σάββατο 5 Μαρτίου 2016, Savino Live, 22.30, Watkins 1, Λάρνακα, Κρατήσεις 97770787. Είσοδος  €10. Κυριακή 6 Μαρτίου 2016
Kingston Town, 21.30. Θέμιδος 7, Λεμεσός. Κρατήσεις 97770787, 25372777. Είσοδος €5

The Noise Figures στην Πάφο
Ένα ενδιαφέρον ελληνικό rock γκρουπ επισκέπτεται την Κύπρο. Το δίδυμο των The Noise Figures έχει έδρα την Αθήνα και παίζει fuzz rock. Οι Γιώργος Νίκας (drums, φωνή) και Στάμος Μπάμπαρης (κιθάρα, φωνητικά), μετά από δύο ευρωπαϊκές περιοδείες, εκατοντάδες συναυλίες σε όλες τις μεγάλες ελληνικές πόλεις και έχοντας μοιραστεί την σκηνή μαζί με μερικά από τα πιο σημαντικά συγκροτήματα (Black Rebel Motorcycle Club, Growlers, Japandroids, No Age, Dead Meadow, Sonic Jesus, Sylvain Sylvain), ανεβάζουν μουσικά τους τόνους και μας προσφέρουν μερικά από τα καλύτερα τραγούδια της χρονιάς.
Ψυχωμένα φωνητικά, ογκώδη κιθαριστικά riffs και κολλητικές μελωδίες, δένουν αρμονικά μαζί κάνοντας το «Aphelion» ένα album που ήρθε για να μείνει.

Σάββατο 5 Μαρτίου 2016. Vintage Espresso Bar, 22.00. Γεωρ. Καραϊσκάκη, Πάφος. Τηλ. 96838366. Είσοδος 5 ευρώ
 
ΑΝ ΘΕΣ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ

Στέλιος Διονυσίου στο Venue Club
Ο λαϊκός τραγουδιστής εμφανίζεται στο Venue Club με όλες τις επιτυχίες του, αλλά και τραγούδια που αγάπησε και τα αποδίδει με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο.

Σάββατο 5 Μαρτίου 2016, Venue Club, Φίλιου Τσιγαρίδη 2, Λάρνακα. Κρατήσεις 95560100

ΑΝ ΑΓΑΠΑΣ ΤΗ ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Ρεσιτάλ μουσικής με φλάουτο, πιάνο και τσέλο
Ρεσιτάλ μουσικής με πιάνο, τσέλο και φλάουτο απόψε στο Τεχνόπολις 20.Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα των Mozart, Schubert, Dvořák, Tchaikovsky και Weber και θα εκτελεστούν από τους Σάββα Χριστοδούλου στο φλάουτο, Αννίνη Τσιούτη στο πιάνο και Δώρο Ζήσιμο στο τσέλο. Μέρος του προγράμματος (Mozart και Schubert) θα παρουσιαστεί τον ερχόμενο Μάιο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φλάουτου 'Νέοι Καλλιτέχνες 2016' που συνδιοργανώνεται από το ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και θα διεξαχθεί στην Αίθουσα ‘Φίλων Μουσικής’ του Μεγάρου Μουσικής στη Θεσσαλονίκη.

Σάββατο 5 Μαρτίου 2016. Τεχνόπολις 20, 20.00, Λεωφ. Νικολάου Ι. Νικολαϊδη 18, Πάφος. Είσοδος 10 ευρώ. Απαραίτητη η προκράτηση εισιτηρίων στο 70002420.

ΑΝ ΠΑΣ ΣΙΝΕΜΑ

Zootropolis  (νέα ταινία)
Η λαγουδίνα Τζούντι Χοπς που δεν συμβιβάζεται με την ιδέα της αγροτικής ρουτίνας, αποφασίζει να αναζητήσει την τύχη της στη συναρπαστική Ζωούπολη. Η αποδοχή της στο αστυνομικό σώμα δεν εξελίσσεται όπως ακριβώς φανταζόταν, αλλά μια υπόθεση εξαφάνισης της δίνει τη δυνατότητα να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα. Ο Νικ Γουάιλντ, μια παμπόνηρη, επιρρεπής στην παραβατικότητα αλεπού, είναι ο μόνος που μπορεί να τη βοηθήσει. Με απολαυστικές αναφορές στον «Νονό», το «Λος Άντζελες: Εμπιστευτικό» κι ένα σωρό άλλα φιλμ, η «Ζωούπολη» είναι ένα κινηματογραφόφιλο animation που υπερασπίζεται τη διαφορετικότητα, κατακεραυνώνει το ρατσισμό, τον πολιτικό λαϊκισμό του μίσους, την υστερία των μέσων ενημέρωσης και υπόσχεται στους μικρούς θεατές ότι όλα είναι δυνατά αρκεί να προσπαθήσεις γι’ αυτά. Μάλιστα, η εμπνευσμένη αλληγορία για το ζώο που λέγεται άνθρωπος έχει και κάποιες εξαιρετικές χιουμοριστικές σεκάνς, όπως το χίπικο κλαμπ γυμνιστών και το υπουργείο με τους υπαλλήλους-βραδύποδες. Σκηνοθέτης: Byron Howard, Rich Moore  
Φωνές: Ginnifer Goodwin, Jason Bateman, Idris Elba

Στα Ελληνικά: K Cineplex 1 (The Mall of Cyprus) 17.30, σαββατοκύριακο επίσης 11.00, 13.10, 15.15. K Cineplex 1 (Λευκωσία) 17.30, σαββατοκύριακο επίσης 15.20. K Cineplex 1 (Λεμεσός) 17.30, σαββατοκύριακο επίσης 15.20. K Cineplex 1 (Λάρνακα) 17.30, σαββατοκύριακο επίσης 15.20. K Cineplex 1 (Kings Avenue - Πάφος) 17.30, σαββατοκύριακο επίσης 11.00, 13.10, 15.15
RIO 2 μόνο σαββατοκύριακο 15.20, 17.30
Στα Αγγλικά:  K Cineplex 6 (The Mall of Cyprus) 17.30, σαββατοκύριακο επίσης 11.00, 13.10, 15.20
K Cineplex 5 (Λευκωσία) 17.30, σαββατοκύριακο επίσης 15.20. K Cineplex 5 (Λεμεσός) 17.30, σαββατοκύριακο επίσης 15.20. K Cineplex 5 (Λάρνακα) 17.30, σαββατοκύριακο επίσης 15.20. K Cineplex 5 (Kings Avenue - Πάφος) 17.30, σαββατοκύριακο επίσης 11.00, 13.10, 15.20. RIO 3 μόνο σαββατοκύριακο 15.20, 17.30

London Has Fallen  (νέα ταινία)
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, συνοδευόμενος από τον επικεφαλής πλέον της προσωπικής φρουράς του Μάικ Μπάνινγκ, μεταβαίνει στο Λονδίνο για την κηδεία του Βρετανού πρωθυπουργού, κατά τη διάρκεια της οποίας εξαπολύεται μια άνευ προηγουμένου τρομοκρατική επίθεση.
Τρομολαγνικός παροξυσμός, αποθέωση της μιλιταριστικής παγκόσμιας εξουσίας και μια κακοφτιαγμένη (λιγότερο όμως απ’ όσο κακοπαιγμένη) περιπέτεια καταστροφής που σπάει κάθε προηγούμενο ρεκόρ αναληθοφάνειας.
Σκηνοθέτης: Babak Najafi  
Πρωταγωνιστούν: Gerard Butler, Aaron Eckhart, Morgan Freeman
K Cineplex 2 (The Mall of Cyprus) 17.30, 19.45, 22.00, σαββατοκύριακο επίσης 11.00, 13.10, 15.20
K Cineplex 2 (Λευκωσία) 17.30, 19.45, 22.00, σαββατοκύριακο επίσης 15.15
K Cineplex 2 (Λεμεσός) 17.30, 19.45, 22.00, σαββατοκύριακο επίσης 15.15
K Cineplex 2 (Λάρνακα) 17.30, 19.45, 22.00, σαββατοκύριακο επίσης 15.15
K Cineplex 2 (Kings Avenue - Πάφος) 17.30, 19.45, 22.00, σαββατοκύριακο επίσης 11.00, 13.10, 15.20
RIO 2 19.45, 22.00
 
The 5th Wave  (νέα ταινία)
Ενώ η Γη δέχεται εξωγήινη εισβολή, η 16χρονη Κάσι προσπαθεί να εντοπίσει το μικρό αδελφό της Σαμ, ο οποίος έχει πέσει στα χέρια του στρατού και εκπαιδεύεται σε ένα απομονωμένο, ειδικό στρατόπεδο.
Άλλη μια νεαρή ηρωίδα λογοτεχνικής σειράς νεανικής φαντασίας (του Ρικ Γιάνσεϊ), διάδοχος της Κάτνις του «The Hunger Games» και της Τρις της «Τριλογίας της Απόκλισης», καλείται να σώσει τον κατεστραμμένο κόσμο μας. Μόνο που εδώ η πρωτότυπη ιδέα έχει πλέον ξεζουμιστεί, η πολιτικοκοινωνική αλληγορία έχει συρρικνωθεί σε ένα προβλέψιμο plot twist και ό,τι έχει απομείνει είναι μια κοινότοπη, ελάχιστα θεαματική μετα-αποκαλυπτική περιπέτεια.
Σκηνοθέτης: J Blakeson  
Πρωταγωνιστούν: Chloë Grace Moretz, Matthew Zuk, Gabriela Lopez
K Cineplex 3 (The Mall of Cyprus) 19.45, 22.15
K Cineplex 3 (Λευκωσία) 19.45, 22.15
K Cineplex 3 (Λεμεσός) 19.45, 22.15
K Cineplex 3 (Λάρνακα) 19.45, 22.15
K Cineplex 3 (Kings Avenue - Πάφος) 19.45, 22.15
RIO 3 19.45, 22.00

The Revenant  
Το 1823, ένας βαρύτατα τραυματισμένος κυνηγός εγκαταλείπεται από τους συντρόφους του στα χιονισμένα βουνά, αλλά εκείνος καταφέρνει να επιζήσει και επιστρέφει ζητώντας εκδίκηση.
Τέρενς Μάλικ, Βέρνερ Χέρτζογκ, «Τζερεμάια Τζόνσον» και «Ο Νεκρός» συναντιούνται σε μια σκληρή περιπέτεια επώδυνης επιβίωσης και βίαιης εκδίκησης. Ποιητής, μα και ωμός ρεαλιστής, ο δημιουργός του «Birdman» εντυπωσιάζει με τον περφεξιονισμό και την πρωτόγνωρη σκηνοθετική βιρτουοζιτέ του, η οποία χάρισε στην ταινία του το Όσκαρ καλύτερης σκηνοθεσίας, ενώ ο πρωταγωνιστής Leonardo DiCaprio κέρδισε επιτέλους το Όσκαρ Α' ανδρικού ρόλου.
Σκηνοθέτης: Alejandro González Iñárritu  
Πρωταγωνιστούν: Leonardo DiCaprio, Tom Hardy, Will Poulter
RIO 6 μόνο σαββατοκύριακο 17.15

ΑΝ ΑΓΑΠΑΣ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ

Επικίνδυνο παιχνίδι
Η ΘΡΩΣΚΩ PRODUCTIONS παρουσιάζει το έργο που έκαναν γνωστό στο ελληνόφωνο κοινό ο θίασος Λαμπέτη-Χόρν, με πρωταγωνιστές τους Κρίστη Παπαδοπούλου και Αστέρη Πελτέκη. Ένα παιχνίδι ανθρώπινων σχέσεων που εκτυλίσσεται στον ορισμό των μεγαλουπόλεων, τη Νέα Υόρκη. Ο αδηφάγος και αχανής κόλπος όλων των μεγαλουπόλεων και της απέραντης μοναξιάς που κρύβουν, οδηγεί σε ένα παιχνίδι επιβίωσης, μέσα από την προσπάθεια δυο μοναχικών ανθρώπων να δημιουργήσουν «μια επαφή». Μια τραμπάλα που πότε είναι πάνω πότε κάτω και πότε ισορροπεί…  Με κίνδυνο πάντα κάποιος να «πέσει» και να «πληγωθεί». Παραμένει όμως ένα παιχνίδι… Ένα παιχνίδι διαχρονικό με αβέβαιη κάθε φορά κατάληξη!

Μουσείο Τεχνών Ζαμπέλα. Παραστάσεις κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή. Είσοδος: €12 κανονικό, €8 μειωμένο. Πληροφορίες-Κρατήσεις 7005151.

«Το Γλυκό πουλί της Νιότης» από τον ΘΟΚ
Το έργο του Τενεσί Ουίλιαμς «Το Γλυκό πουλί της Νιότης» (Sweet Bird of Youth), γραμμένο το 1959, ανεβάζει για πρώτη φορά η Κεντρική Σκηνή ΘΟΚ. Ένα έργο για δύο πρόσωπα που προσπαθούν να αναπλάσουν την απατηλή ζωή που ονειρεύονταν να έχουν αλλά η δυσβάσταχτη πραγματικότητα ορθώνεται μπροστά τους προσγειώνοντάς τους απότομα χωρίς προειδοποίηση.
Ο Τσανς Γουέιν, ένας αδίστακτος και φιλόδοξος νεαρός, επιστρέφει στην πόλη όπου γεννήθηκεστη συντηρητική επαρχία του αμερικανικού Νότου, υποταγμένη στους σκληρούς νόμους μιας πραγματικότητας που βασιλεύει η βία, το δίκαιο του ισχυρότερου και ο ρατσισμός. Σύντροφος του στο ταξίδι, η άλλοτε διάσημη ηθοποιός Αλεξάνδρα ντε Λάγκο  στην οποία προσφέρει τις υπηρεσίες του. Δύο άνθρωποι κυριευμένοι από τον τρόμο του χρόνου, ακουμπάνε ο ένας στον άλλο προσπαθώντας να πνίξουν τα συναισθήματα, τους φόβους και τον πανικό τους μέσα στο τεχνητό παράδεισο των ναρκωτικών και του αλκοόλ, προσδοκώντας σε μια απατηλή ζωή που θα τους χαρίσει η τέχνη και η δόξα.
 
Μετάφραση: Έφη Γιαννοπούλου
Διασκευή/Σκηνοθεσία: Άντζελα Μπρούσκου
Σκηνικά: Άντζελα Μπρούσκου, Κωνσταντίνος Κουννής
Κοστούμια: Άντζελα Μπρούσκου
Μουσική/Μουσική Διδασκαλία: Nalyssa Green
Σχεδιασμός Φωτισμών: Γεώργιος Κουκουμάς
Ακουστικός Σχεδιασμός: Στράτος Σταμάτης
Ερμηνεύουν:
Πέτρος Γιωρκάτζης, Αχιλλέας Γραμματικόπουλος, Βασιλική Διαλυνά,
Δημήτρης Κωνσταντινίδης, Φίλιππος Κωνσταντίνος, Ντίνος Λύρας,
Ιωάννα Σιαφκάλη, Στέλα Φυρογένη, Νιόβη Χαραλάμπους,
Γιώργος Χριστοδούλου, Άννα Σκορδή, Δημήτρης Δημητρίου,
Σωτήρης Σωτηρίου, Kenneth Nnebe
* Δεν επιτρέπεται η είσοδος σε άτομα κάτω των 12 ετών
 
Επίσημη πρώτη Σάββατο 5 - Κυριακή 6 Μαρτίου 2016. Κεντρική Σκηνή ΘΟΚ, Αίθουσα Εύης Γαβριηλίδης, Γρηγόρη Αυξεντίου 9, χώρος παλιού ΓΣΠ, Λευκωσία. Εισιτήρια €12/ €6 (άνεργοι, συνταξιούχοι και άτομα κάτω των 25 ετών). Προπώληση Ταμείο Θεάτρου ΘΟΚ, τηλ. 77772717 (Τρίτη-Κυριακή 10.00-13.30, 16.00-18.00). Παραστάσεις κάθε Παρασκευή & Σάββατο 20.30 και Κυριακή 18.00, www.thoc.org.cy

«Όσα Είδε ο Μπάτλερ» στη Λευκωσία
Η διάσημη πια, καυστική σε χιούμορ και απρόοπτα επί σκηνής, κωμωδία του Τζο Όρτον - από τους σημαντικότερους Άγγλους δραματουργούς -  «Όσα Είδε ο Μπάτλερ» (What the Butler Saw) ανεβάζει η Κεντρική Σκηνή της ΕΘΑΛ, σε μετάφραση Παύλου Μάτεση και σκηνοθεσία Παναγιώτη Λάρκου. Τα σκηνικά/κοστούμια υπογράφει ο Χάρης Καυκαρίδης και τους φωτισμούς ο Βασίλης Πετεινάρης.
Πρωταγωνιστούν οι: Κώστας Βήχας, Μαρίνα Βρόντη, Φώτης Γεωργίδης, Μαρία Φιλίππου, Βασίλης Χαραλάμπους και ο Αντρέας Φυλακτού
Δύο ολόγυμνοι απελπισμένοι νέοι, μία νυμφομανής σύζυγος, ένας ηλίθιος που θέλει να γίνει μπλουζάκι, ένας αποφασισμένος αλλά “μαστουρωμένος” αστυφύλακας και ο περιβόητος τραβεστί ετεροφυλόφιλος δολοφόνος δρ. Πρέντις, αλωνίζουν τη σκηνή στην πιο παρανοϊκή κωμωδία που γράφτηκε ποτέ.  Σεξ, ξύλο και απόπειρες αυτοκτονίας στα πρώτα δέκα λεπτά, μετά τα πράγματα γίνονται πολύ, πολύ χειρότερα.

Σάββατο 5 - Κυριακή 6 Μαρτίου 2016, Αποθήκες ΘΟΚ, Κάμπου 29, Στρόβολος, Λευκωσία. Τηλ  22480300. Παραστάσεις το Σάββατο στις  20.30 και την Κυριακή διπλή στις 18.00 & 20.30

«Η Σπουδή στον θεατρικό Καβάφη» από το Θ.Ε.ΠΑ.Κ. στο Ένα
Το θεατρικό έργο-σταθμός για το Θεατρικό Εργαστήρι του Πανεπιστημίου Κύπρου (Θ.Ε.ΠΑ.Κ.) παρουσιάζεται στη σκηνή του θεάτρου Ένα, μετά την περσινή εύφορη συνεργασία μεταξύ του Πολιτιστικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Κύπρου και του Θεάτρου Ένα.
Πρόκειται για την πιο πρόσφατη παράσταση του Θεατρικού Εργαστηρίου, βασισμένη εξολοκλήρου σε ποίηση του μεγάλου Αλεξανδρινού. Άγγλοθρεμμένος ο Καβάφης, γραμματικός στην υπηρεσία των Άγγλων επί εικοσιπέντε σχεδόν χρόνια, μιλούσε άπταιστα αγγλικά, όμως τα ποιήματά του τα έγραψε στα ελληνικά, σε μια δημοτική με άφθονους πολίτικους και αλεξανδρινούς ιδιωματισμούς, ενσωματώνοντας στην ποιητική του γλώσσα λέξεις και φράσεις της προφορικής λαϊκής γλώσσας, τις όποιες ως συγκινημένος ωτακουστής αποταμίευε από τα καφενεία και την αγορά.
Παράλληλα οι θεατές θα έχουν τη δυνατότητα να αισθανθούν την αγωνία για το μέλλον του Ελληνισμού μπροστά στην απειλή του Ισλάμ, που ο Μαχαιράς (με το έργο που παρουσίασε το θεατρικό εργαστηρι) και ο Καβάφης μοιράζονται, αν και τους χωρίζουν χρονικά πέντε αιώνες. Μια αγωνία που σε διαφορετικό πλαίσιο ζούμε κι εμείς σήμερα.
«Νερά της Κύπρου, της Συρίας και της Αιγύπτου. Αγαπημένα των πατρίδων μας νερά» –έτσι ορίζεται η περιοχή, το νήμα που συνδέει τον γραικικό κόσμο του Καβάφη με τον κόσμο της ρωμιοσύνης (δηλαδή των τοπικών Ρωμαίων) του Μαχαιρά. Κόσμος ελληνικός «που κάποτε ξενίζει τον ελληνισμό», ένας κόσμος στη δική του τροχιά, με μια δική του μοίρα διαφορετική, συνήθως πιο δύσκολη και πιο επώδυνη, με κορυφώσεις και πτώσεις, τη μια κυρίαρχος και δυνατός, την άλλη αδύναμος και στριμωγμένος.

Κυριακή 6 Μαρτίου  2016, Θέατρο Ένα, 20.30. Λεω. Αθηνας, παλιά Λευκωσία. Εισιτήρια €15/ €7 (φοιτητικό/μειωμένο). Κρατήσεις 22894531-2 και στο ταμείο του Θεάτρου Ένα 22348203, culture@ucy.ac.cy

«High School Musical» στη Λινόπετρα
Οι μαθητές του Λυκείου Λινόπετρας στην Λεμεσό, με δική τους πρωτοβουλία, αποφάσισαν να ανεβάσουν ταην μουσικοχορευτική παράσταση «High School Musical» στην αίθουσα Πολλαπλής Χρήσης του Λυκείου Λινόπετρας.
Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση άπορων μαθητών του σχολείου.

Σάββατο 5 Μαρτίου 2016. Αίθουσα Πολλαπλής Χρήσης Λυκείου Λινόπετρας, 20.30. Αρτέμιδος 25, Λεμεσός. Εισιτήρια 10 ευρώ / 5 ευρώ (μαθητικό). Κρατήσεις 99839302 Άνθη, 99496054 Στυλιανός, 97856052 Αντρέας

ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Η ΟΠΕΡΑ

«Μανόν Λέσκω» Live in HD στο Ριάλτο
Η Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης γιορτάζει φέτος την 10η επετειακή χρονιά του βραβευμένου προγράμματος “The Met: Live in HD” και μετά από μια σειρά εκπληκτικών παραστάσεων που μάγεψαν το κοινό, παρουσιάζει το αριστούργημα του Giacomo Puccini «Μανόν Λέσκω». Στην παράσταση «Μανόν Λέσκω», η σκηνή της Met «φλέγεται» όταν η σοπράνο Kristine Opolais και ο τενόρος Roberto Alagna ενώνουν τις δυνάμεις τους σε αυτή την ιστορία εμμονικής αγάπης του Puccini.
Η Opolais ερμηνεύει τον πρωταγωνιστικό ρόλο μιας επαρχιωτοπούλας με ελεύθερο πνεύμα που γίνεται η ψυχή του Παρισιού, ενώ ο Alagna υποδύεται τον τολμηρό φοιτητή που την διεκδικεί απεγνωσμένα. Ο σκηνοθέτης Sir Richard Eyre τοποθετεί την δράση στην κατεχόμενη Γαλλία σε ένα σκηνικό φιλμ νουάρ. Διευθύνει ο πρώτος μαέστρος της Μet, Fabio Luisi.Με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους

Σάββατο 5 Μαρτίου, ώρα 19.55. Εισιτήρια € 18 / €13  E-ticket: www.rialto.com.cy. Κρατήσεις 77777745
 
ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
Έκθεση παιδικής τέχνης στο Αιγαία
Η Σχολή καλών και εφαρμοσμένων τεχνών Αιγαία, διοργανώνει την έκθεση «Παιδικής Τέχνης», η οποία παρουσιάζει αποκλειστικά, έργα που δημιουργήθηκαν από παιδιά μέχρι και 12 ετών, των παιδικών ομάδων της Σχολής.
Σκοπός της έκθεσης  η ευαισθητοποίηση για την σημαντικότητα της αισθητικής και πολιτισμικής καλλιέργειας του ατόμου που ασχολείται με τις τέχνες, από την παιδική ηλικία, με μέσα από τον αμόλυντο και ιδανικό χαρούμενο κόσμο των παιδιών
Στην έκθεση έργων τέχνης των μικρών εικαστικών της σχολής Αιγαία, αναδεικνύεται η αυθεντικότητα της παιδικής τέχνης, της μοναδικότητας των μικρών - σε ηλικία – καλλιτεχνών, σε όλους τους τομείς των καλών και των εφαρμοσμένων τεχνών.
Οι επισκέπτες, μικροί και μεγάλοι,  έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μια μοναδική, ξεχωριστή εμπειρία και να ανακαλύψουν τον αστείρευτο πλούτο της παιδικής ψυχής, μέσα από ελεύθερη έκφραση και δημιουργία. Αβίαστα, ο κάθε επισκέπτης, δημιουργεί τη δική του συναισθηματική σχέση με τα έργα τέχνης των παιδιών, με αποκλειστικό κριτήριο τα δικά του παιδικά βιώματα, τα οποία αναγεννώνται.
Δήλωση συμμετοχής σε δραστηριότητες κατά τη διάρκεια της έκθεσης, από οργανωμένες ομάδες παιδιών, στο τηλ. 22445757, email: info@aigaia.com.cy και στην ιστοσελίδα www.aigaia.com.cy.

Εγκαίνια Σάββατο 5 Μαρτίου 2016. Σχολή καλών και εφαρμοσμένων τεχνών Αιγαία, 17.30. Λεωφ. Αγίων Ομολογητών, Λευκωσία. Τηλ. 22445757. Ανοικτή για το κοινό μέχρι τις 26 Μαρτίου 2016

«Φτιάχνουμε Χαρταετούς» στο Λεβέντειο Μουσείο
Το ειδικό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα: «Φτιάχνουμε Χαρταετούς» διοργανώνει το Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας σε συνεργασία με τον Κυπριακό Ερυθρό Σταυρό, Κλάδο Λευκωσίας.
Πρόκειται για μια πρόσκληση σε παππούδες, γονείς και παιδιά! Οι συμμετέχοντες θα δουλέψουν συλλογικά, και με  καθοδήγηση του Μουσείου, θα κατασκευάσουν χαρταετούς ακολουθώντας παλιές μεθόδους και χρησιμοποιώντας  παραδοσιακά υλικά.
Οι μεγάλοι θα θυμηθούν και θα διδάξουν, οι μικροί θα μάθουν και θα διασκεδάσουν. Χρωματιστά χαρτιά, κόλλες, ψαλίδια, φαντασία και κέφι θα επιστρατευθούν για να αναβιώσουμε το παραδοσιακό αυτό παιγνίδι.
Με συμμετοχή €20 ανά οικογένεια (η τιμή περιλαμβάνει υλικά για την κατασκευή ενός χαρταετού), στηρίζουμε το ανθρωπιστικό έργο του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού και αγκαλιάζουμε τις παραδόσεις και την ιστορία του τόπου μας. Όλα τα έσοδα από την εκδήλωση θα διατεθούν στον Κυπριακό Ερυθρό Σταυρό, Κλάδο Λευκωσίας, για την ενίσχυση των ανθρωπιστικών του προγραμμάτων.
Δηλώσεις συμμετοχής: τηλ. 22661475 (ext.106 και 110)/ email:  education@leventismuseum.org.cy
(Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας)

Σάββατο 5 Μαρτίου 2016. Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείου Λευκωσίας, 15.00. Ιπποκράτους 15-17, Λαϊκή Γειτονιά, παλιά Λευκωσία
www.leventismuseum.org.cy

AN AΓΑΠΑΣ ΤΟ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ

Οι Cyprus Strollers περπατούν στον Δελίκηπο-Κόρνο
Οι Cyprus Strollers επισκέπτονται στις 6 Μαρτίου την γεωργική περιοχή Δελίκηπου-Κόρνου, στην επαρχία Λάρνακας, για μια πεζοπορία σε αγροτικούς χωματόδρομους, που περιλαμβάνει το ξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου Σωποτάμου και ένα παλιό γεφύρι, με δύο καμάρες.
Καιρού επιτρέποντος θα ακολουθήσει πικ-νικ στον εκδρομικό χώρο Δελίκηπου.
Οι Cyprus Strollers διοργανώνουν μία εξόρμηση την εβδομάδα μέχρι και τον Μάιο. Οι πεζοπορίες γίνονται Σάββατο ή Κυριακή, εκ περιτροπής. Οι πεζοπορίες ξεκινούν το πρωί και ολοκληρώνονται με γεύμα (προαιρετικό) σε ταβέρνα ή συνδυάζονται με πικνίκ, όταν οι συνθήκες το επιτρέπουν.

Κυριακή 6 Μαρτίου 2016. Ώρα αναχώρησης από Λευκωσία 09.45. Μήκος πορείας 9 χλμ, διάρκεια 2 1/2 ώρες περίπου. Βαθμός δυσκολίας 1 (εύκολη). Δωρεάν. Λεπτομερείς οδηγίες στο http://cyprus-strollers.org, τηλ. 97613720.


Tags: ιδέες, θέατρο, μουσική, χορός, τραγούδια, άποψη, καρναβάλι, Λευκωσία, ατζέντα, καρναβάλι, weekend

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)