ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

''Το ''Νησί'' ήταν εμπειρία ζωής!''

Γιούλικα Σκαφιδά


  • «Η Μαρία Πετράκη είναι μια εύθραυστη ηρωίδα και συνάμα πολύ δυναμική. Με γοητεύει πολύ η θετικότητά, η ηρεμία της αλλά και η υπομονή που τη διακρίνει»

    «Η Μαρία Πετράκη είναι μια εύθραυστη ηρωίδα και συνάμα πολύ δυναμική. Με γοητεύει πολύ η θετικότητά, η ηρεμία της αλλά και η υπομονή που τη διακρίνει»

Μίλησέ μας για την εμπειρία σου στην Κρήτη.
Είναι μια εμπειρία ζωής, κακά τα ψέματα. Το να φεύγεις από το σπίτι σου, τους φίλους και την οικογένειά σου για ένα χρόνο και να μένεις ναι μεν σ’ ένα ξένο τόπο αλλά πολύ φιλόξενο, δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα, αλλά πραγματικά δεν μετανιώνω καθόλου που είμαι ένα κομμάτι αυτής της ιστορίας.


Τι είναι αυτό που σε γοητεύει στο ρόλο της ηρωίδας που υποδύεσαι;
Ο τρόπος με τον οποίον αντιμετωπίζει τις δυσκολίες της ζωής. Με γοητεύει πολύ η θετικότητά, η ηρεμία της αλλά και η υπομονή που τη διακρίνει. Η Μαρία Πετράκη είναι μια εύθραυστη ηρωίδα και συνάμα πολύ δυναμική. 

 
Ποιες οι ομοιότητες και ποιες οι διαφορές της Γιούλικας από τη Μαρία Πετράκη;
Προσωπικά δεν έχω τόση υπομονή (Γέλια), όσο εκείνη. Εντάξει, ζω και στο 2010. Μην ξεχνάς ότι είμαι παιδί της δεκαετίας του ’80, οπότε λογικό είναι να έχω μάθει να ζω σε πιο γρήγορους ρυθμούς. Δεν έχω, λοιπόν, την υπομονή της ηρωίδας, αλλά έχω την ηρεμία και την ψυχική της δύναμη. Άλλο ένα χαρακτηριστικό μας θα έλεγα πως είναι ότι και στις δύο μας αρέσει η φύση και η θάλασσα.


Πού πιστεύεις ότι οφείλεται η τεράστια τηλεοπτική επιτυχία της σειράς;
Δεν πιστεύω ότι υπάρχει συνταγή επιτυχίας. Αν υπήρχε, τότε όλοι μας θα την ξέραμε και θα κάναμε μόνο επιτυχίες. Η επιτυχία της σειράς βασίζεται στο γεγονός ότι πρόκειται για μια ιστορία που αφορά στις ζωές ανθρώπων που έζησαν τον τότε καιρό. Η σκηνοθεσία, η φωτογραφία, το cast, το σενάριο της Μιρέλλας Παπαοικονόμου και το βιβλίο από μόνα τους συντελούν σ’ αυτή την επιτυχία. 


Πώς αντιμετωπίζεις τη δημοσιότητα;
Ήσυχα, ήρεμα και αρκετά προσγειωμένα. Καλά, μην φανταστείς ότι μου έχουν τύχει και τρελά πράγματα ή εκδηλώσεις θαυμασμού με ακραίες συμπεριφορές…


Θα πόζαρες γυμνή για χάρη της τέχνης;
Αν το σενάριο ή ο σκηνοθέτης μού έδιναν την ασφάλεια ότι όλο αυτό γίνεται για κάποιο λόγο, τότε ναι, θα το έκανα!      

Τα επαγγελματικά σου πάνε από το καλό στο καλύτερο το τελευταίο διάστημα. Η προσωπική σου ζωή πού βρίσκεται;
Σε πολύ καλό σημείο, δεν έχω παράπονο. Όταν μπορείς και συνδυάζεις αυτά τα δύο, τότε δεν υπάρχει περίπτωση να μην σου πάνε όλα καλά.


Ποια τα ενδιαφέροντά σου;
Όταν δεν δουλεύω βλέπω ταινίες. Μου αρέσει ο κινηματογράφος, γενικά το internet και ό,τι έχει σχέση με την τεχνολογία. Να σκεφτείς πως το μεγάλο μου χούι είναι να παίζω πόκερ στο facebook. Έχω ρίξει τόσο ξενύχτι μπροστά από τον υπολογιστή, όσο δεν φαντάζεσαι…   

 
Ποιο ρόλο θα ήθελες να ενσαρκώσεις στο μέλλον;
Θα ήθελα πολύ να υποδυθώ τη Lora από το θεατρικό έργο του Tennessee Williams Γυάλινος κόσμος.


Η μεγαλύτερη αδυναμία σου;
Είμαι πολύ ξεροκέφαλη και επίσης, αρνούμαι να αθλούμαι!


Ο μεγαλύτερος φόβος σου;
Να μην με αγαπάνε όσοι εγώ θα ήθελα.


Ποιες οι φιλοδοξίες σου;
Να είμαι πάντα σε θέση να επιλέγω τις δουλειές μου και να μην συμβιβάζομαι σε πράγματα που θεωρώ ότι δεν με εκφράζουν.

Σχέδια για το μέλλον κάνεις; Κι αν ναι, ποια είναι αυτά;
Επαγγελματικά και φυσικά κάνω, και μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα. Ένα πολύ κοντινό όνειρό μου είναι να κάνω ένα πολύ μεγάλο ταξίδι τελειώνοντας τα γυρίσματα από τη σειρά. Ένα άλλο όνειρό μου είναι ένα σπίτι στην Πεντέλη, όταν μεγαλώσω. Έχω πάρα πολλά όνειρα, οπότε δεν ξέρω από πού να αρχίσω και πού να τελειώσω.    


Πώς φαντάζεσαι την τέλεια ευτυχία;
Να συναναστρέφομαι και να περιβάλλομαι από ανθρώπους που με αγαπάνε πραγματικά και με στηρίζουν.


Tags: Γιούλικα, Σκαφιδά, Νησί

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)