NΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Η Άννα Χρυσάνθου, μόνο για λίγο

Νάκης Αντωνίου


Η Άννα Χρυσάνθου, μόνο για λίγο

Είναι γνωστή στον κόσμο των μουσικών σκηνών της Κύπρου. Αν όχι αυτή, τότε η φωνή της. Η Άννα Χρυσάνθου τα μάζεψε, πήγε Αθήνα και ξεκίνησε ήδη μια πολλά υποσχόμενη πορεία. Και παρόλο που το τραγούδι της τιτλοφορείται ''Μόνο Για Λίγο'', κάτι μου λέει πως θα την ακούμε για πολύ καιρό ακόμα. 

Σε τι φάση σε πετυχαίνω;
Σε αυτή τη φάση με βρίσκεις σε mini διακοπές στην Κύπρο, μιας και πλέον μένω Αθήνα.

Χμ. Και γιατί μένεις Αθήνα;
Μετακόμισα πριν λίγους μήνες γιατί άνοιξαν κάποιες πόρτες για τραγούδι, συνεργασίες και lives. Οπότε είμαι εκεί και τρέχω μουσικά.

Α ναι; Για πες.
Καταρχάς είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη γιατί συμμετέχω σε ένα δίσκο με σημαντικούς ερμηνευτές, με το τραγούδι «Κι Αν Σ’ Έχω Χάσει». Ο δίσκος ονομάζεται «Χωρίς Αφέντες» και μεταξύ άλλων συμμετέχουν ο Παντελής Θαλασσινός, η Φωτεινή Βελεσιώτου, ο Βασίλης Λέκκας και πολλοί άλλοι. Οι στίχοι είναι του Πόλυ Κυριάκου και η μουσική της Σοφίας Νάτσιου.

Πώς προέκυψε η συνεργασία στο album;
O Πόλυς Κυριάκου είχε ακούσει κάποιες διασκευές που έκανα στο κανάλι μου στο YouTube. Ο δίσκος ήταν στο ξεκίνημα, έτσι για καλή μου τύχη με ρώτησε να θέλω να τραγουδήσω το «Κι Αν Σ’ Έχω Χάσει». Ε, και φυσικά είπα «ναι» κατευθείαν. Μετά γνώρισα και τη Σοφία Νάτσιου. Αυτό έγινε πριν δύο χρόνια όταν ήμουν Αγγλία για σπουδές.

Καλά, πόσο εύκολο είναι να τα μαζεύεις και να μετακομίζεις Αθήνα;
Η Αθήνα υπήρχε πάντα στο πλάνο. Το αποφάσισα αρκετά εύκολα. Μέσα σε δύο εβδομάδες είχα βρει σπίτι, ανακοίνωσα στις τότε δουλειές μου ότι φεύγω και έγινε. Μάλλον μετά από δύο χρόνια που τραγουδώ στην Κύπρο, ήθελα να δω και πώς είναι στην Αθήνα. Δεν το μετάνιωσα καθόλου. Είναι πιο δύσολα σίγουρα, τρέχω non stop, αλλά είναι κάτι πολύ δημιουργικό και  καινούργιο.

Ένιωσες ότι η Κύπρος είναι ένα αδιέξοδο;
Δεν είχα τόσο μεγάλες σκέψεις στο μυαλό μου. Η μετακόμιση έγινε πάρα πολύ γρήγορα. Αλλά ναι, ένιωθα ότι στην Κύπρο έκανα ξανά το ίδιο και το ίδιο. Και κάπου είχα κουραστεί να κάνω κύκλους. Ήθελα κάτι άλλο. Ξέρεις, βάζοντας καινούργιους στόχους μένεις ξύπνιος και δημιουργικός. Ε και βασικά βαριέμαι και εύκολα.

Πόσα χρόνια τραγουδάς;
Καταρχάς σπούδασα κλασσική μουσικολογία, so τραγουδώ από τα 15-16 μου. Επαγγελματικά γύρω στα τρία χρόνια.

Έχεις στο μυαλό σου έναν προσωπικό δίσκο;
Έχω ηχογραφήσει τρία δικά μου τραγούδια στην Αθήνα, με σκοπό σιγά-σιγά να προχωρήσουν σε δίσκο. Τα lives όμως συνεχίζονται πάντα γιατί βλέπεις στην πράξη τι γίνεται, κάθε live είναι διαφορετικό. Αλλά, ναι, θεωρώ πως η εξέλιξη ενός καλλιτέχνη είναι η ανάδειξη της προσωπικής του δουλειάς και ταυτότητας.

Ναι, αλλά στην κατάσταση που είναι η Ελληνική δισκογραφία, πόσο σίγουρη είσαι πως θέλεις να μπεις σε αυτό το παιχνίδι;
Μία πάρα πολύ καλή ερώτηση. Όντως τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Υπάρχει όμως τρόπος που, ok, θέλει υπομονή και τρέξιμο και  κουράγιο και αγάπη και βασικά άσε με τώρα κάνω διακοπές.

Θέλω να μου μιλήσεις για το «Μόνο για Λίγο», που by the way είναι εξαιρετικό.
Α, ευχαριστώ πάρα πολύ. Το «Μόνο για Λίγο» γράφτηκε για τη μαμά μου, που έχασα πριν ένα χρόνο μετά από ένα μεγάλο αγώνα με τον καρκίνο. Ήταν ο τρόπος μου να πω ευχαριστώ και να την τιμήσω όσο μπορούσα. Η ηχογράφηση έγινε στο σπίτι μου στην Αθήνα, απλά, μια νύχτα κοντά στις μέρες των γενεθλίων μου. Και το video είναι φτιαγμένο όλο από την Κρίστια Γεωργίου.  

Μου θυμίζει λίγο Νατάσσα Μποφίλιου, να σου πω την αλήθεια.
Ωχ, και σένα; Τις τελευταίες δύο εβδομάδες στην Κύπρο μπορεί να το άκουσα πάνω από δέκα φορές.

Αφού ναι! Δεν είναι στις επιρροές σου η Μποφίλιου;
Η αγαπημένη μου είναι η θεά, Τάνια Τσανακλίδου. Φυσικά ακούω Μποφίλιου, είναι μέσα στα ακούσματα μου, αλλά δεν προσπαθώ επιτηδευμένα να μοιάσω κάποιου, ούτε καν της Τάνιας μου.

Θα έκανες κάτι λίγο πιο εμπορικό για να σε μάθει ο κόσμος;
Όχι.

Α είσαι απόλυτη.
Γενικά ξέρω ότι υπάρχει ένας πολύ πιο γρήγορος και εύκολος δρόμος για να βγάλω τραγούδια και να με μάθει ο κόσμος. Αλλά δεν το μπορώ καθόλου. Σέβομαι τα ακούσματα του καθενός, απλά ξέρω ότι εγώ δεν μπορώ να το κάνω. Οπότε δεν υπάρχει ούτε σαν worst case scenario μέσα στο μυαλό μου.

Είσαι αποφασισμένη. I like you.
Oh well…

YouTube: Anna Chrysanthou
Facebook: Anna Chrysanthou
SoundCloud: Anna Chrysanthou
Photoshoot: nakis.photography 


Tags: p.in, personofinterest, pinoftheweek

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)