ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ

Τι προσφέρει το Thread Lifting;

Σταύρη Φράγκου


  • Ο Δρ. Ανδρέας Ιωαννίδης μας εξηγεί τι είναι το thread lifting και τα αποτελέσματά του.

    Ο Δρ. Ανδρέας Ιωαννίδης μας εξηγεί τι είναι το thread lifting και τα αποτελέσματά του.

Η χαλάρωση αποτελεί το κατ’εξοχήν σημάδι της γήρανσης του δέρματος και οφείλεται στην ατροφία και μείωση του όγκου του υποδόριου ιστού σε συνδυασμό με την ελάττωση του κολλαγόνου στο κυρίως δέρμα. Ο Δρ. Ανδρέας Ιωαννίδης μας εξηγεί τι είναι το thread lifting και τα αποτελέσματά του.

Το Thread Lifting είναι η επαναστατική μη χειρουργική μέθοδος ανόρθωσης προσώπου, λαιμού και σώματος μέσω τοποθέτησης λεπτών, 100% βιοδαισπώμενων απορροφήσιμων νημάτων με τη βοήθεια ειδικά σχεδιασμένων βελόνων. Δεν πρόκειται για μια εντελώς καινούργια τεχνική ωστόσο η εξέλιξη της τεχνολογίας νημάτων έχει καταστήσει το Thread Lifting μία πολύ απλή, ασφαλή και αποτελεσματική διαδικασία.

Από τι αποτελούνται τα νήματα και ποια είναι η λειτουργία τους;
Τα νέας γενιάς νήματα αποτελούνται από 100% βιο-διασπώμενο , απορροφήσιμο υλικό σαν αυτό που χρησιμοποιείται για την κατασκευή των απορροφήσιμων ραμμάτων. Κατόπιν της εισαγωγής τους,  μέσα σε 120-180 ημέρες, τα νήματα απορροφώνται από τον οργανισμό. Καθώς όμως διεγείρουν την παραγωγή του κολλαγόνου και της ελαστίνης γύρω τους, το αποτέλεσμα της ανόρθωσης διαρκεί από 18 – 24 μήνες, πολύ περισσότερο από τη διάρκεια ζωής των ίδιων των νημάτων. Άρα η ανόρθωση δε πραγματοποιείται μηχανικά μέσω του τραβήγματος του δέρματος με τη βοήθεια των νημάτων αλλά κυρίως μέσω της διέγερσης της φυσικής διαδικασίας ανάπλασης ( εκμετάλλευση της επουλωτικής ιδιότητας του δέρματος μετά από μηχανικό τραυματισμό ). Υπάρχουν ωστόσο και πιο περίπλοκοι τύποι νημάτων είτε με ακίδες, είτε με ειδικούς κώνους για αγκίστρωση και πρόσφυση στο δέρμα με σκοπό και το μηχανικό τράβηγμα.

Τι αποτέλεσμα παρέχει;
Αμέσως μετά την εφαρμογή παρατηρείται άμεση και εντυπωσιακή αλλαγή, ενώ για το τελικό αποτέλεσμα θα πρέπει να περάσουν 2-3 μήνες. Η διάρκεια του τελικού αυτού αποτελέσματος είναι περίπου 18 μήνες. Η πλήρης απορρόφηση και αφομοίωση των νημάτων καθώς και η άσηπτη διαδικασία τοποθέτησής τους διασφαλίζει απόλυτα από την πρόκληση ανεπιθύμητων παρενεργειών και εξαλείφει την πιθανότητα μόλυνσης. Ενδέχεται να προκύψουν μικροεκχυμώσεις κατά την τοποθέτηση, οι οποίες υποχωρούν πλήρως εντός 7-10 ημερών και καλύπτονται με μακιγιάζ. Δεν υπάρχει αίσθηση τραβήγματος ή αίσθηση ξένου υλικού στο δέρμα.

Σε ποιες περιοχές είναι ιδανική η εφαρμογή του Thread Lifting;
Είναι ιδανική για τη διόρθωση της χαλάρωσης του περιγράμματος του προσώπου, των ρινοπαρειακών πτυχών, του λαιμού, της κοιλίας, των βραχιόνων, την ανόρθωση των ζυγωματικών, των βλεφάρων, των οφρύων, των γλουτών. Η διόρθωση και ανόρθωση πραγματοποιείται χωρίς τη χρήση όγκων όπως στα υαλουρονικά εμφυτεύματα και επιπλέον,  η χρήση των νημάτων είναι δυνατή σε περιοχές του σώματος όπου τα υαλουρονικά δεν έχουν θέση και η χαλάρωση έως τώρα ήταν διορθώσιμη μόνο χειρουργικά (π.χ λαιμός). Στο σώμα ωστόσο απαιτείται μεγαλύτερος αριθμός θεραπειών γιατί η χαλάρωση που καλούμαστε να διορθώσουμε είναι μεγαλύτερης έκτασης.

Περιγράψτε μας τη διαδικασία τοποθέτησης των νημάτων.
Η εξαιρετικά απλή και ασφαλής διαδικασία τοποθέτησης των νημάτων πραγματοποιείται στο ιατρείο με απλή τοπική αναισθησία γρήγορα, ανώδυνα, με ασφάλεια, ( με χρήση αναισθητικής κρέμας) χωρίς χειρουργικές τομές και ράμματα. Οι βελόνες μέσω των οποίων γίνεται η τοποθέτηση των νημάτων είναι ειδικά σχεδιασμένες για εύκολη και ανώδυνη διείσδυση και αφαιρούνται αμέσως με μία κίνηση αφήνοντας το νήμα στη θέση του τοποθετήθηκε ( στο κατώτερο στρώμα του χορίου ). Αμέσως μετά την εφαρμογή μπορείτε να επιστρέψετε κανονικά στις καθημερινές σας δραστηριότητες. Για τους πιο περίπλοκους τύπους νημάτων ανόρθωσης ( με ακίδες ή ειδικούς κώνους για αγκίστρωση και πρόσφυση στο δέρμα με σκοπό και το μηχανικό τράβηγμα) απαιτείται ενέσιμη αναισθησία και πιο απαιτητική διαδικασία τοποθέτησης.

Μπορεί να συνδυαστεί με άλλες θεραπείες;
Τα νήματα μπορούν να συνδυαστούν άριστα με άλλες αισθητικές θεραπείες τις οποίες θα συστήσει ο γιατρός σας για τελειότερα αποτελέσματα (π.χ με ενέσιμα υαλουρονικά ). Ιδανικά τα νήματα συνδυάζονται με ρόλερ μεσοθεραπείας ώστε να προσδίδεται λάμψη στην επιδερμίδα και να ενισχύεται  η κολλαγονογένεση.


Tags: thread lifting, beauty, ομορφιά, πλαστικός

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)