ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ

Ισομετρία προσώπου

Γαβριέλα Αγησιλάου


  • Και οι δύο τεχνικές γίνονται με τοπική νάρκωση

    Και οι δύο τεχνικές γίνονται με τοπική νάρκωση

Η επιμήκυνση του λοβίου και η αύξηση του μήκους των αυτιών είναι μια ιδιαίτερη συνήθης εικόνα. Αυτό μπορεί να είναι αποτέλεσμα κληρονομικότητας, γήρανσης ή απλά αποτέλεσμα τεντώματος (stretching)μετά από χρήση βαριών σκουλαρικιών για μακρύ χρονικό διάστημα.

Σε κάποιες περιπτώσεις εάν το αίτιο είναι βαριά σκουλαρίκια μπορεί να έχουμε και σκίσιμο του λοβίου μερικώς ή σε όλο το μήκος αυτού.
Οποιαδήποτε και να είναι η αιτία που προκαλεί αυτή την αισθητική ανωμαλία διορθώνεται εύκολα και γρήγορα και αποτελεί διαδικασία χειρουργικής παρέμβασης ιατρείου, δηλαδή δεν χρειάζεται νοσηλεία.

Η χειρουργική πράξη της μείωσης του λοβίου των αυτιών γίνεται με αφαίρεση τμήματος δερματολιπώδους ιστού που υπερβαίνει το φυσιολογικό μήκος και σχήμα προς τα κάτω.

Πολλές τεχνικές έχουν προταθεί με στόχο την μείωση του υπερτροφικού ιστού.
Τα τελευταία 5 χρόνια έχω αναπτύξει 2 διαφορετικές τεχνικές ανάλογα με τον βαθμό χαλάρωσης και υπερτροφίας. Σε πρώτουβαθμού χαλάρωσης δηλαδή μείωσητου μήκους λιγότερο από 1 εκατοστό μπορεί να γίνει με χρήση Co2Laserκαι ο ιστόςπου εξαχνώνεται στην κατώτερη επιφάνεια του λοβίου. Επειδή γίνεται μόνο εξάχνωση του ιστού δεν τοποθετούνται ράμματα.
Εάν ο βαθμός χαλάρωσης και υπερτροφίας είναι 2ου η 3ου βαθμού, δηλαδή η ανάγκη μείωσης είναι μεγαλύτερη από 2 έως 4 cm τότε κάνουμε σφηνοειδή εκτομή δερματολιπώδους ιστού.

Η εκτομή γίνεται κατά τέτοιο τρόπο ώστε η τομή συρραφής να βρίσκετε στο κατώτερο σημείο και να μην είναι ορατή. Με αυτό τον τρόπο γίνετε ταυτόχρονα μείωση και λέπτυνση τόσο στο μήκος όσο και στο πάχος των λοβίων. Και οι δύο τεχνικές γίνονται με τοπική νάρκωση. Η διάρκεια του χειρουργείου κυμαίνεται 20-40 λεπτά και ο ασθενής επιστρέφει άμεσα στην καθημερινή του ενασχόληση.

Τα ράμματα αφαιρούνται περίπου σε 6-7 ημέρες μετεγχειρητικά. Το μετεγχειρητικό οίδημα στην περιοχή μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 10 ημέρες.

Παρά την μικρή αισθητική παρέμβαση η επίδραση που έχει μια τέτοια διόρθωση στη συμμετρία είναι ιδιαίτερα μεγάλη σε όφελος.
Εάν το αίτιο ήταν σκίσιμο του λοβίου θα μπορέσει η ασθενής να ξαναφορέσει σκουλαρίκιασε 3 μήνες από την ημέρα του χειρουργείου.

Δρ Ανδρέας Ιωαννίδης
Πλαστικός Χειρούργος
Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής Advanced Aesthetics
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 22335002, +30 2109595566
Facebook: AdvancedAestheticsGr
www.newu.com.cy – ioannidis@advancedaesthetics.gr

 


Tags: ομορφιά, πλαστικός, άποψη, γυναίκες

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)