#PINOFTHEWEEK

The hanger games

Νάκης Αντωνίου


The hanger games

Όταν η επιχειρηματικότητα συναντά μια καινοτόμα ιδέα, το αποτέλεσμα σίγουρα θα είναι, τουλάχιστον, αξιοπρόσεκτο. Το «Armaree» έρχεται, σα μια νέα, πρωτότυπη πρόταση στον τομέα του στυλ και της αγοραπωλησίας. Εμείς συναντήσαμε τον Κωνσταντίνο Καραγιάννη, το μυαλό πίσω απ’ όλη την ιδέα, για να μάθουμε όσο το δυνατό περισσότερα γι’ αυτό το… αρμάρι.

Τι ακριβώς είναι το «Armaree» και πώς προέκυψε το όνομα;
Το «Αrmaree» θα αποτελεί μια διαδικτυακή πλατφόρμα όπου ο χρήστης μέσα από το online… αρμάρι του, θα έχει τη δυνατότητα αγοράς, πώλησης, ανταλλαγής, ακόμη και δωρεάς ρουχισμού. Η ονομασία προέρχεται από το “αρμάρι” που όλοι ξέρουμε και έχει τις ρίζες από τα λατινικά armarium.

Ποιες δυνατότητες θα έχει ο χρήστης;
Αρχικά θα καταχωρεί τα σωματικά του χαρακτηριστικά (ύψος, βάρος, μετρήσεις), και στη συνέχεια θα μπορεί να ενισχύσει το εικονικό του ερμάρι με ρουχισμό που θα θέλει να μοιραστεί με άλλους χρήστες.

Πώς γεννήθηκε η ιδέα για μια online γκαρνταρόμπα;
Από μικρός μου άρεσε να πειράζω τις γκαρνταρόμπες των μεγαλύτερων μου αδελφών και γενικά τους έκανα και συνεχίζω να τους κάνω προτάσεις για ανταλλαγή κάποιων κομματιών που δεν χρησιμοποιούν πλέον. Το αστείο της υπόθεσης είναι με ακούν και δέχονται τις προτάσεις μου. Έτσι δημιουργήθηκε η ιδέα για το «Armaree: The Online Closet».

Ποιος είναι ο στόχος του;
Καταρχήν, ένας από τους στόχους μας είναι να υποστηρίξουμε τους Κύπριους σχεδιαστές ρούχων, τις Second Hand Boutiques και τους ανθρώπους που, κατ’ επέκταση, αγαπούν να ασχολούνται με ρούχα κλπ. Στη συνέχεια, διευκολύνουμε την ανταλλαγή και την επιλογή ρούχων δίνοντας στον χρήστη τη δυνατότητα να βρει ρούχα που ταιριάζουν ακριβώς στις αναλογίες του.

Τι θα περιλαμβάνει το γενικότερο project;
Εκτός από της αγοραπωλησίες ρουχισμού, οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται για θέματα styling και περιβάλλοντος. Γενικότερα μέσα από τη διάδοση του Sharing Economy oι καταναλωτές θα μπορούν μάθουν περισσότερα για τη σωστή χρήση και σκοπό των υπηρεσιών μας. “Sharing Economy” είναι το σύστημα που βασίζεται στην ιδέα της ανταλλαγής ανθρώπινου δυναμικού και φυσικών πόρων.

Βοήθησαν οι σπουδές σου στην υλοποίηση αυτής της ιδέας;
To μεταπτυχιακό μου ήταν στον τομέα της Διοίκησης Επιχειρήσεων, οπόταν ναι αρκετά. Μέσα από τη μελέτη, την ενημέρωση και την βοήθεια κάποιων καθηγητών, είχα μεγαλύτερο κίνητρο να συνεχίσω στο κτίσιμο της ομάδας.

Είσαι μόνος σου σε αυτό το project;
Εννοείται πως όχι! Το «Armaree» αποτελείται από τρία άτομα, τον Κωνσταντίνο Χριστούδια -έμπειρος στο κλάδο του Multimedia Design και Ε-commerce -, τη Ζωή Φιλίππου, που είναι η Graphic Designer της ομάδας, και εμένα που ασχολούμαι κυρίως με το κομμάτι του Business Development.

Πότε άρχισες να συνειδητοποιείς πως ένα τέτοιο project είναι εφικτό;
Μέσα από το Start Up Academy. Εκεί αρχίσαμε να χτίζουμε την ιδέα από το μηδέν και μέσα από αυτή τη διαδικασία καταφέραμε να πάρουμε το 2ο βραβείο, κάτι που εξακολουθεί να μας δίνει κίνητρο και δύναμη για τα επόμενα βήματα. Μετά λάβαμε μέρος και στο Watify Cyprus, ένα διαγωνισμό που προωθεί τη ψηφιακή επιχειρηματικότητα.

Πόσο έτοιμη και πρόθυμη είναι η Κύπρος για να υποδεχτεί ένα τέτοιο project, κατά τη γνώμη σου;
Γενικά η αγορά της μας είναι απρόβλεπτη, αλλά είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον. H αγορά της Κύπρου, πιστεύουμε και ελπίζουμε, θα ανακάμψει, και το σίγουρο είναι ότι το “Αrmaree” δεν θα εξυπηρετεί μόνο τους Κύπριους αγοραστές, αλλά θα δικτυωθεί και σε άλλες περιοχές.

Τι βήματα γίνονται για την προώθησή του;
Χρειάζεται αρκετή προετοιμασία και δουλειά για τη προώθηση της κάθε νεοφυής επιχείρησης. Το πιο σημαντικό είναι η δημιουργία αρθρογραφίας με σχετικά θέματα όπου ο κόσμος θα μπορεί να μάθει για τη κουλτούρα της ανταλλαγής ρουχισμού και γενικότερα τις αγοραπωλησίες μέσα από το διαδίκτυο.

Πότε σχεδιάζετε να αρχίσει η λειτουργία του;
Σε μερικές εβδομάδες θα έχουμε έτοιμο το πρώτο μας δείγμα και θα μπορούν οι χρήστες να το χρησιμοποιήσουν μέσα από τα δωρεάν κρεμαστάρια, τα ονομαζόμενα “e-hangers”. Τα «e-hangers» θα είναι απαραίτητα εάν ο χρήστης ενδιαφέρεται να αγοράσει ή να ανταλλάξει ρούχα. 

Website: www.armaree.com
Facebook: Armaree
Instagram: armaree_closet 
Photoshoot: nakis.photography 
H φωτογράφιση έγινε στη Λέσχη Βιβλίου ''Το Υφαντουργείο'' 

 


Tags: p.in, personofinterest, pinoftheweek

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)