NEWS

Η ατζέντα του Σαββατοκύριακου

Κώστας Κωνσταντίνου


  • Που να πάμε άραγε.

    Που να πάμε άραγε.

Αν θες να μπεις σε γιορτινό πνεύμα διάβασε μερικές ιδέες για το σαββατοκύριακο από το wiz

Παραμυθούπολη Χριστουγέννων
Η αγαπημένη γιορτή έφτασε μαζί και το πνεύμα των Χριστουγέννων! 50 λαμπερές μέρες μάς περιμένουν στη νέα «Παραμυθούπολη Χριστουγέννων» στον Στρόβολο. Διασκέδαση στη μεγαλύτερη παιχνιδούπολη της πόλης, με καρουζέλ, τον μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο τροχό 40 μέτρων, και ατέλειωτα παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους.

Μάγοι και ξυλοπόδαροι κλέβουν την παράσταση, ενώ απολαμβάνουμε αγαπημένα φαγητά και χριστουγεννιάτικα γλυκά με τα παιδιά! Παράλληλα αγαπημένοι Έλληνες και Κύπριοι καλλιτέχνες δίνουν τον ρυθμό της πόλης σε τρελά γιορτινά κέφια.

Μέχρι τις 10 Ιανουαρίου η οδός των Χριστουγέννων είναι στα φώτα «Ορφανίδη» στη Λευκωσία!

Το Σάββατο η Παραμυθούπολη ανοίγει από τις 14.00 με δωρεάν ζωγραφική προσώπου μέχρι τις 22.00

Την Κυριακή η είσοδος ξεκινά από τις 11.00 με δωρεάν ζωγραφική προσώπου μέχρι τις 22.00

Αργότερα θα εμφανιστεί ο Ξυλοπόδαρος με μπαλονοκατασκευές από τον Στέλιο Σολέα  από 17.00-19.00

 Χρυσός Χορηγός: Ελληνική Τράπεζα
Στηρίζουν οι: Φυσικό μεταλλικό νερό Αγρός, Λανίτης, BLUE AIR, PGS lighting Electrical, Ελληνικά πετρέλαια ΕΚΟ, Superad, Δίκτυο καταστημάτων Stephanis, Φούρνοι Ζορπάς και CABLENET.
Χορηγοί επικοινωνίας: Mad και Love Fm

Info
Σάββατο 21 - Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015, Παραμυθούπολη
Φώτα Ορφανίδη, Στρόβολος
Μέχρι τις 24.00
Δωρεάν είσοδος στο χώρο

TEDx University of Nicosia
Το TEDx University of Nicosia έχει στόχο να αποτελέσει τον πυρήνα διάδοσης νέων ιδεών στην πρωτεύουσα της χώρας μας και πραγματοποιείται με θέμα «The Future is…» στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξένια.

Οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να ακούσουν περισσότερους από 20 ομιλητές και μουσικούς από όλο τον κόσμο και να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία TED, ενώ στο εισιτήριο συμπεριλαμβάνεται φαγητό για όλη την μέρα, τσαντούλα με αναμνηστικά δώρα TEDx και παράλληλες δραστηριότητες.

Οι ομιλητές θα μοιραστούν τις απόψεις τους και τον σύγχρονο προβληματισμό για το ποιο είναι το μέλλον της μόδας, των ενδυμάτων, ποια θα είναι η σχέση του ανθρώπου με τις μηχανές σε έναν κόσμο που κυριεύεται από τεχνητή νοημοσύνη, ποιο είναι το μέλλον του υπερ-ανθρώπου στον αθλητισμό και ποιο το μέλλον του πολέμου. Ακόμα θα ασχοληθούν με θέματα όπως το πώς θα δημιουργήσουμε πόλεις που μπορούν να υποδεχτούν ανθρώπους και μηχανές και ποια είναι η εξουσία της διαφήμισης, της επικοινωνίας, του πολίτη σε έναν τέτοιο κόσμο. Οι συμμετέχοντες θα ακούσουν περιεχόμενο που απαντά στο αν θα ταξιδεύουμε τελικά στο διάστημα, γιατί οι ταινίες επιστημονικής φαντασίας αποτελούν αντικείμενο διερεύνησης για το μέλλον στα ερευνητικά εργαστήρια και τι πρέπει να κάνουμε σήμερα για να έχουμε ένα αισιόδοξο μέλλον αύριο.

Στην επίσημη παρουσία του TEDxUniversityofNicosia στο διαδίκτυο www.tedxunic.com μπορούν όλοι να αγοράσουν τα εισιτήριά τους και να ενημερώνονται για τους ομιλητές, μουσικούς και το πρόγραμμα.

Info
Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015, Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξένια, από το πρωί
Θράκης 17, Λευκωσία
Εισιτήριο 25 ευρώ για το κοινό, 20 ευρώ για φοιτητές/στρατιώτες
Προπώληση εισιτηρίων www.tedxunic.com

ΑΝ ΠΑΣ ΣΙΝΕΜΑ (Πρεμιέρες)

Tale of Tales
Μια βασίλισσα προσπαθεί απεγνωσμένα να αποκτήσει παιδί, αλλά, για να τα καταφέρει, πρέπει να φάει την καρδιά ενός θαλάσσιου τέρατος. Ένας λάγνος πρίγκιπας ερωτεύεται μια γυναίκα της οποίας έχει ακούσει μόνο τη φωνή. Ένας βασιλιάς αναπτύσσει αφύσικη εμμονή με έναν ψύλλο, που παίρνει ανεξέλεγκτες, γιγαντιαίες διαστάσεις.

Ο σκηνοθέτης του «Γόμμορα» μεταφέρει με εικαστική μεγαλοπρέπεια στην οθόνη τρία λαϊκά ναπολιτάνικα παραμύθια. Ο αγγλόφωνος κόσμος του είναι πλούσιος σε ιδέες (η ενηλικίωση, το τίμημα και η μοναξιά της εξουσίας, η απατηλή λάμψη της ομορφιάς, οι ταξικές αντιθέσεις και η ανθρώπινη συμπεριφορά), διαθέτει όμως το βάθος μιας (πανέμορφης) δισδιάστατης εικόνας και λίγη από τη μαγεία που θα τον μεταμόρφωνε σε κινηματογραφικά συναρπαστικό

Σκηνοθέτης: Matteo Garrone
Πρωταγωνιστούν: Salma Hayek, Vincent Cassel, Toby Jones 

K Cineplex 2 (The Mall of Cyprus) 19.30, 22.00 
K Cineplex 2 (Λευκωσία) 19.30, 22.00
K Cineplex 2 (Λεμεσός) 19.30, 22.00
K Cineplex 2 (Λάρνακα) 19.30, 22.00
K Cineplex 1 (Kings Avenue - Πάφος) 19.30, 22.00
RIO 3 19.45, 22.00 σαββατοκύριακο επίσης 15.20, 17.25

Η Έκρηξη (The Blast)
Παντρεμένη με ναυτικό και μητέρα τριών παιδιών, η Μαρία προσπαθεί να βάλει σε τάξη τόσο τα προσωπικά της προβλήματα όσο και τα αβάσταχτα χρέη των γονιών της. Μέχρι τη στιγμή που εκρήγνυται…

Ένα ώριμο βήμα μπροστά από τη «Χώρα Προέλευσης», ο Σύλλας Τζουμέρκας επιστρέφει στην πυρακτωμένη νεοελληνική πραγματικότητα με ένα δυναμικά σκηνοθετημένο και παθιασμένα ερμηνευμένο, αλλά βαρυφορτωμένο και αλληγορικά φλύαρο δράμα με διεθνή φεστιβαλική καριέρα.

Σκηνοθέτης: Σύλλας Τζουμέρκας
Πρωταγωνιστούν: Αγγελική Παπούλια, Θέμις Μπαζάκα, Μάκης Παπαδημητρίου, Βασίλη Δογάνη, Μαρία Φιλίνη

K Cineplex 5 (The Mall of Cyprus) 22.15
K Cineplex 6 (Λευκωσία) 22.15
K Cineplex 5 (Λεμεσός) 22.15
K Cineplex 6 (Λάρνακα) 22.15
K Cineplex 5 (Kings Avenue - Πάφος) 22.15
RIO 6 22.00

Μέλος Οικογενείας
Νέα ταινία σε σενάριο και σκηνοθεσία του Μαρίνου Καρτίκκη, η οποία γυρίστηκε σε διάφορες τοποθεσίες της Λευκωσίας.

Η υπόθεση διαδραματίζεται στην Κύπρο του σήμερα και περιστρέφεται γύρω από μια οικογένεια (μητέρα, πατέρας, κόρη στην εφηβεία, γιος στο δημοτικό και ο παππούς) που δυσκολεύονται οικονομικά, όπως άλλωστε και οι περισσότεροι σήμερα. Όταν ο παππούς πεθαίνει ξαφνικά στον ύπνο του, oι γονείς αποφασίζουν να το αποκρύψουν για όσο καιρό μπορούν ούτως ώστε να συνεχίσουν να εξαργυρώνουν τη σύνταξη του νεκρού. Έτσι με τη συνενοχή των παιδιών η οικογένεια προσπαθεί να κρατήσει μυστικό το θάνατο του παππού. Τα πράγματα όμως περιπλέκονται όταν αρχίζουν να ψάχνουν τον αποθανόντα από τις κοινωνικές ασφαλίσεις.

Mια κοινωνική, δραματική ταινία με στοιχεία μαύρης κωμωδίας η οποία προσπαθεί να προσεγγίσει την οικονομική κρίση και τις επιπτώσεις της μέσα από μια διαφορετική οπτική γωνία, με επίκεντρο βέβαια τον άνθρωπο. Χωρίς να καταφεύγει σε διδακτισμούς το σενάριο επιχειρεί να εξερευνήσει με χιούμορ τα ανθρώπινα όρια σε εποχές κρίσεις αλλά και τη δύναμη της ανθρώπινης αλληλεγγύης.

H ταινία έχει προβληθεί στα φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Αυστραλίας και Λονδίνου (Βραβείο Φωτογραφίας) και το Νοέμβριο θα συμμετάσχει στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Σκηνοθέτης: Μαρίνος Καρτίκκης
Πρωταγωνιστούν: Γιόλα Κλείτου, Κρίστοφερ Γκρέκο, Φοίβος Γεωργιάδης, Ντόρα Μακρυγιάννη, Ιωάννης Μελέκης

K Cineplex 5 (The Mall of Cyprus) 19.45
K Cineplex 6 (Λευκωσία) 19.45
K Cineplex 5 (Λεμεσός) 19.45
K Cineplex 6 (Λάρνακα) 19.45
K Cineplex 5 (Kings Avenue - Πάφος) 19.45


ΑΝ ΘΕΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΧΟΡΟ

No Body festival 2015
Tο 7ο Φεστιβάλ Χορού, κίνησης & Παραστατικών Τεχνών  NO BODY διοργανώνει το Dance Gate  Lefkosia που τελεί υπό την αιγίδα του έντιμου Δημάρχου Λευκωσίας Κωσταντίνου Γιωρκάτζη.

Στις παραστάσεις του φιλοξενεί 8 καλλιτεχνικές ομάδες/καλλιτέχνες 
- την ομάδα της χορογράφου Κωνσταντίνας Σκάλιωντα και την περφόρμερ  Dyphaine Deluap
- τον χορογράφο Παναγιώτη Τοφή και στην ηχογράφηση τον Γιώργο Κόλια,
- την εικαστικό Εύα Κοραή και δραματουργό Κωνσταντίνα Πήτερ σε συνεργασία με την χορογράφο Ελεάνα Αλεξάνδρου,
- τον μουσικό επί σκηνής Νεκτάριο Ροδοσθένους σε συνεργασία με περφόρμερ τη Βίκυ Κάλλα και  με δραματουργό τη  Λέα Μαλένη,
- την χορογράφο Aneesha Μιχαήλ και επί σκηνής τον μουσικό Δημήτρη Σπύρου,
- την χορογράφο Αθηνά Γεωργίου με περφόρμερς τον Μάριο Κωνσταντίνου και Έλλη Κωνσταντίνου και βίντεο την Άννα Τσιάρτα.

Επίσης φέτος συμμετέχουν σε παράσταση οι Τουρκοκύπριες χορογράφοι Sevim Akpinar & Toya Akpinar, ίσως η πρώτη φορά που Τ/κ χορογράφοι συμμετέχουν σε τέτοια πλατφόρμα χορού κίνησης και παραστατικών τεχνών, σε μια προσπάθεια για επικοινωνίας, συνεργασίας και ανταλλαγής ιδεών και εμπειριών για ένα καλύτερο κοινό, δημιουργικό, καλλιτεχνικό μέλλον.

Επίσης η Mafalda Deville, η σπουδαία καλλιτέχνις του σύγχρονου χορού από τη Πορτογαλια, συμμετέχει τόσο στις παραστάσεις με το έργο  «DEPARTURE» όσο και στις παράλληλες εκδηλώσεις του φεστιβάλ με 3ωρο εργαστήρι.

Παραστάσεις
Σάββατο 21/11, 19.30
-LET S BE STRAIGHT / by Eva Korae & Konstantina Peter
-IN THE LIKENESS OF… / by Konstantina Skalionta
-KEEP HANDS CLEAR / by Panayiotis Tofi
-THE BOX / by Inverted-Athina Georgiou

Κυριακή 22/11, 19.30
-ZA (LONG) OS 9/11 / by Klinisch Getestet Dance Group,  Nektarios Rodosthenous
-DUAL II / by Sevim Akpinar & Toya Akpinar
-VENTE ABULANTE / by Vision Q –Aneesha Michael
-DEPARTURE / by Mafalda Deville

Παράλληλες Εκδηλώσεις
Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015
Εργαστήρι με την σπουδαία χορογράφο  Mafalda Deville από την Πορτογαλία διάρκειας 10-13 ώρες.

Info
Σάββατο 21 – Δευτέρα 23  Νοεμβρίου 2015, Στέγη Χορού Λευκωσίας 
(Αγορά Αγίου Αντρέα), Παρθενώνος 25, Άγιος Αντρέας, Λευκωσία
Εισιτήρια Παραστάσεων €8 / €6 
Κόστος συμμετοχής εργαστηρίου €20 / €15 
Προκράτηση 22780960 (09.00-15.00), 70005035 (15.00-20.00)
www.dancehouselefkosia.com, www.facebook.com/dance.lefkosia


ΑΝ ΑΓΑΠΑΣ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ

«Macbeth in Silence» από την ομάδα Ludens Ensemble
Μια διαφορετική και πολύ ενδιαφέρουσα εκδοχή του σαιξπηρικού «Macbeth» παρουσιάζει η Θεατρική Ομάδα Ludens Ensemble. Μια στυλιζαρισμένη παράσταση που ενσωματώνει τεχνολογίες όπως video mapping προβολές, animation, με τη συνοδεία διαδραστικής μουσικής με DJ στη σκηνή.

Μετατρέποντας το σαιξπηρικό κείμενο σε κίνηση, χειρονομίες, ήχους, εικόνες και μουσική, η ομάδα δημιουργεί ένα καμβά γεμάτο από εικόνες, βασισμένες στις θεωρίες του Μπρεχτ και την αισθητική του βουβού κινηματογράφου, προσφέροντας μια διαφορετική και δημιουργική  ερμηνεία. Μια ερμηνεία που ξεπερνά το φράγμα του λόγου, αφού πρόκειται για ένα σιωπηλό Macbeth, που «μιλά» μέσα από σύγχρονους ήχους και εικόνες, κάνοντας την παράσταση προσιτή για όλους, ανεξαρτήτως προέλευσης και γλώσσας επικοινωνίας.

Η Ludens Ensemble, εξειδικεύεται σε αυτό το είδος εναλλακτικών παραστάσεων, αφού είναι μια θεατρική Ομάδα, που έχοντας ως έδρα της το Εδιμβούργο, ασχολείται συστηματικά με προβολές, μάσκες, κινούμενα σχέδια και μαριονέττες.

Σκηνοθέτης : Φίλιππος Φιλίππου
Δεύτερος Σκηνοθέτης - Δραματουργός – DJ-: Βαγγέλης Μακρυγιαννάκης
Ερμηνευτές: Adam Tompa , Dylan Read, Persefoni Stefania Gerangelou 
Βίντεο : Moyra Campbell
Φωτισμοί: Brian Hutchison
Σκηνικά  - Κοστούμια : Alice Wilson

Παραγωγή  Πάφος 2017

Info
Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015, Μαρκίδειο Θέατρο, 20.00
Ανδρέα Γερούδη 27, Πάφος, Πάφος 8010, Κύπρος
Τηλ 26932571
Είσοδος €10 / €5

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015, Ριάλτο, 20.30
Πλατεία Ηρώων, Λεμεσός
Πληροφορίες / Κρατήσεις 77777745 
Εισιτήρια  € 15 / 12
E-tickets  www.rialto.com.cy
www.ludensensemble.co.uk


«Βαριέμαι» από τους Point To
Η θεατρική ομάδα Point To Contemporary Theater και το WhereHaus 612 παρουσιάζουν την κωμωδία «Βαριέμαι» του Ρικάρντο Τελεσνίκ, σε σκηνοθεσία Νικόλα Δημητρίου.

«Μια Δευτέρα πρωί ξυπνάς και βαριέσαι να πας στη δουλειά. Μια Δευτέρα πρωί αποφασίζεις ότι δεν θέλεις να κουνήσεις ούτε το μικρό σου δαχτυλάκι. Απλά βαριέσαι. Δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος. ΒΑΡΙΕΣΑΙ...»

Μια  εύστοχη, σύγχρονη κοινωνική σάτιρα, που κατεδαφίζει τον ευρύτατα διαδεδομένο αστικό μύθο για την αναγκαιότητα της εξαρτημένης εργασίας και στη θέση του προβάλλει το πανανθρώπινο δικαίωμα … στην τεμπελιά. Παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Κύπρο.

Συντελεστές:
Μετάφραση: Κατερίνα Χριστοδούλου
Σκηνοθεσία/ Φωτισμός: Νικόλας Δημητρίου
Σκηνικά/ Κοστούμια: Ευαγγελία Ονουφρίου
Σχεδιασμός αφίσας: Δημήτρης Δημητρίου

Διανομή:
Νέστορας: Γιώργης Χριστοδούλου
Μάρθα: Ελεάνα Χαραλάμπους
Βιργινία: Ευαγγελία Νικολάου
Περάλτα: Φανή Σωκράτους
Χουαρέγκι: Νικόλας Δημητρίου
Η Σκρόφα: Ευαγγελία Ονουφρίου

Info
Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015, WhereHaus 61220.30
Μιχαήλ Κουσουλίδη 5, Βιομ, Παλλουριώτισσας, Λευκωσία
Εισιτήριο €10
Κρατήσεις 99122552
4pointto@gmail.com 
 
«Μου λες Αλήθεια;» στο Θέατρο Σκάλα
Μια σύγχρονη γαλλική κωμωδία που για πρώτη φορά θα ανεβεί στην Κύπρο, προτείνει η Κύρια Σκηνή του Θεάτρου «Σκάλα», την κωμωδία «Μου λες αλήθεια» (La Verite) του σημαντικότερου εκπρόσωπου της σύγχρονης γαλλικής κωμωδίας Φλοριάν Ζελλέρ.

Θέμα του τα όρια της αλήθειας και του ψέματος. Υπάρχουν πραγματικά όρια; Ξέρουμε πραγματικά πότε ο άνθρωπος φτάνει και αγγίζει αυτά τα όρια;

Οι παλιοί Κυνικοί φιλόσοφοι έλεγαν πως το μόνο ψέμα που συγχωρείται είναι αυτό που σχετίζεται με τα ερωτικά θέματα! Δεν είναι ακραιφνές ψέμα, αλλά μια στρατηγική του έρωτα, με εκατοντάδες τακτικές επίθεσης, παραπλάνησης, υπεκφυγής, προσποίησης κτλ. κτλ. Το έργο του Φλοριάν Ζελλέρ πραγματικά αποθεώνει το ερωτικό ψέμα!

Ο κεντρικός ήρωας, ένας μπερμπάντης, πετυχημένος στην προσωπική και επαγγελματική του ζωή, τα φτιάχνει με την όμορφη γυναίκα του καλύτερου του φίλου. Η ζωή του είναι μόνιμα μοιρασμένη ανάμεσα στη σύζυγο του και στην ερωμένη του. Οργανώνει καθημερινά μια πραγματική βιομηχανία ψεμάτων για να επιβιώσει μέσα στις μπερδεμένες σχέσεις του. Αγχώνεται, υποφέρει, στήνει συνέχεια τρικλοποδιές στον ίδιο τον εαυτό του. Η ζωή του μετατρέπεται  τελικά σε εφιάλτη.

Το έργο «Μου λες αλήθεια;» παρουσιάστηκε πέρσι από τον θίασο του Σπύρου Παπαδόπουλου, στην Αθήνα και αποτέλεσε ένα από τα σημαντικότερα θεατρικά γεγονότα της χρονιάς.

Συντελεστές:
Μετάφραση: Νικολέτα Κοτσαηλίδου
Σκηνοθεσία: Χρίστος Ζάνος
Σκηνικά/Κοστούμια : Μαρίζα Παρτζίλη
Ηθοποιοί: Σοφοκλής Κασκαούνιας, Μόνικα Μελέκη, Σπύρος Γεωργίου, Πέννυ Φοινίρη

Info
Πρεμιέρα Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015, 20.30
Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015, 18.30
Παττίχειο Θέατρο Σκάλα
Κυριάκου Μάτση 15 Λάρνακα
Πληροφορίες 24652800/1 – 99490102

 «Lulu» από τη ΜΕΤ live στο Ριάλτο
Ο William Kentridge επιστρέφει στη ΜΕΤ για την πρώτη σκηνοθεσία του μετά την πρεμιέρα της Μύτης, που προκάλεσε αίσθηση όταν ανέβηκε το 2010. Ο επινοητικός καλλιτέχνης θα σκηνοθετήσει το αναπάντεχο αριστούργημα του Berg για μια σεξουαλικά ακατανίκητη νεαρή, που η ελευθεριάζουσα συμπεριφορά της προκαλεί την καταστροφή των αντρών που σαγηνεύει.

Ο James Levine διευθύνει μια από τις όπερες που τον έχουν χαρακτηρίσει. Έχει διευθύνει συνολικά 30 παραστάσεις του έργου στη ΜΕΤ, μεταξύ των οποίων και την πρώτη παρουσίασή της το 1977. Η σοπράνο Marlis Petersen έχει συνεπάρει το κοινό σε όλο τον κόσμο με την συγκλονιστική ερμηνεία της στον πρωταγωνιστικό ρόλο, σε ένα ξέφρενο ταξίδι αγάπης, εμμονής και θανάτου. Με την Susan Graham ως Κόμισσα Γκέσβιτς, μια από τις πιο αφοσιωμένες θαυμάστριες της Λουλού, και τους Daniel Brenna, Paul Groves, John Reuter και Franz Grundheber μεταξύ των αντρών που έπεσαν θύματα της γοητείας της.

Σκηνοθεσία: William Kentridge
Συν-σκηνοθεσία: Luc De Wit
Σχεδιασμός προβολής: Catherine Meyburgh
Σκηνικά: Sabine Theunissen
Κοστούμια: Greta Goiris
Φωτισμοί: Urs Schönebaum
 
Ορχήστρα της ΜΕΤ - Μουσική Διεύθυνση: James Levine
 
• Διάρκεια: 254’
• Με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους

Info
Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015, Ριάλτο, 19.30
Πλατεία Ηρώων, Λεμεσός
Πληροφορίες: 77777745
Είσοδος: € 18 / €13  E-ticket: www.rialto.com.cy

ΑΝ ΘΕΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ

O Ζήνωνας Τζέπρας στη Μορφή
Την τελευταία δουλειά του Ζήνωνα Τζέπρα παρουσιάζει η γκαλερί Μορφή.

«Η ζωγραφική του Ζήνωνα Τζέπρα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ανθρωποκεντρικός εξπρεσιονισμός. Οι ανθρώπινες φιγούρες δεσπόζουν σε όλα τα έργα του, ενώ ο περιβάλλων χώρος αποδίδεται ως ουδέτερη ζωγραφική επιφάνεια, ενίοτε ως απροσδιόριστος εσωτερικός χώρος ή, σπανιότερα, ως εξίσου απροσδιόριστος εξωτερικός χώρος. Συνειδητά θεατρικίζουσες παραστάσεις, όπου σύγχρονες προς εμάς κοινωνικοπολιτικές καταστάσεις παρουσιάζονται με ένα διαχρονικό μανδύα, οι καταβολές του οποίου εντοπίζονται, κατά κύριο λόγο, στην αρχαιοελληνική μυθολογία. Γενικά, η όλη δουλειά του Τζέπρα, μπορεί να ενταχτεί στο χώρο της σύγχρονης νέο-παραστικότητας, η οποία ανάγει μεν τις καταβολές της στον μοντερνισμό, αλλά ταυτόχρονα συνεχίζει τη ζωγραφική παράδοση, ανανεώνοντας την, μέσα στη σημερινή μετα-μοντέρνα συνθήκη» σημειώνει στο Δελτίο Τύπου ο κριτικός  Δρ. Αντώνης Δανός.

Ο Ζήνωνας Τζέπρας γεννήθηκε στο Κάρδιφ της Ουαλίας το 1969 από Έλληνες γονείς που κατάγονται από την Κέρκυρα και την Κύπρο. Σπούδασε ζωγραφική́ στην Σχολή́ Καλών Τεχνών της Γλασκώβης και αποφοίτησε με διάκριση. Ζει και εργάζεται στο Λονδίνο.

Info
H έκθεση θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου 2015, Μορφή 
Στα εγκαίνια θα παρευρεθεί και ο καλλιτέχνης
Αγκύρας 84, Λεμεσός
Τηλ.  25378733

Ωρες λειτουργίας
Τρίτη - Παρασκευή  10.00-13.00 & 16.00-19.00
Δευτέρα και Σάββατο 10.00-13.00
www.morfi.org


Ο Γιώργος Αχιλλέως στην Alpha C.K. Art Gallery
Την ατομική έκθεση του Κύπριου ζωγράφου Γιώργου Αχιλλέως παρουσιάζει η Alpha C.K. Art Gallery. Πρόκειται για παρουσίαση της νέας του εικαστικής δουλειάς με τίτλο «Είμαι στο Περίγραμμα».

Ο Γιώργος Αχιλλέως γεννήθηκε το 1979 στην Λάρνακα. Σπούδασε ζωγραφική και θεωρητικές σπουδές στην Ιστορία της Τέχνης και Αρχιτεκτονικής και στην ψυχολογία της εκπαίδευσης στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Φοίτησε στο 3ο εργαστήρι με καθηγητές τους Μάκη. Θεοφυλακτόπουλο και Κυριάκο Κατζουράκη, όπου αποφοίτησε με Άριστα. Παρακολούθησε επίσης φωτογραφία στο εργαστήρι του Γ. Κατσάγγελου και χαρακτική στο εργαστήρι του Ξ. Σαχίνη.

Παρουσίασε το έργο του σε μία ατομική έκθεση και έχει πολλές συμμετοχές σε ομαδικές εκθέσεις σε Ελλάδα και Κύπρο. ΄Εργα του βρίσκονται στην συλλογή του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου και σε ιδιωτικές συλλογές στην Κύπρο και στο εξωτερικό.

Σχολιάζοντας το έργο του καλλιτέχνη, ο Σάββας Χριστοδουλίδης γράφει στο εισαγωγικό κείμενο του καταλόγου της έκθεσης «Αρθρώνει ένα λόγο καθαρά πλαστικό, στη βάση των χρωματικών αρχών που διέπουν το έργο και των χρωματικών προσμείξεων ή αναδεύσεων που αυτές οι ίδιες οι αρχές συνεπάγονται. Ιστορίες με χρώμα, ιστορίες για το χρώμα, θα έλεγα. Μα πάνω από όλα ιστορίες του εγώ που εικονοποιούνται και ανοίγονται στον άλλον ως εκ βαθέων καθαρές ομολογήσεις»

Info
Εγκαίνια Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015, Alpha C.K. Art Gallery, στις 19.30
Λεωφ. Αρχ. Μακαρίου Γ' & Παπανικολή, Λευκωσία
Ανοιχτή μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου
Περισσότερες πληροφορίες 22751325, info@ackgallery.com.
www.ackgallery.com.

Η Ευγενία Βασιλούδη στον Διάτοπο
Τη νέα εικαστική πρόταση της Ευγενίας Βασιλούδη με γενικό τίτλο «Printed Conversations»  παρουσιάζει Το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Διάτοπος.

Με την τέχνη της χαρακτικής η Ευγενία Βασιλούδη κινείται ανάμεσα στους δύο «οικείους τόπους» και δημιουργεί έργα που μεταμορφώνουν το κέντημα σε φυσικό τοπίο και το φυσικό τοπίο σε κέντημα. Ο γκρίζος ουρανός και τα γυμνά κλαδιά γίνεται πλέγμα κεντημένο και ιστός. Το κέντημα/εργόχειρο γίνεται κεντημένος ουρανός με τεχνικές χαρακτικής εκτύπωσης.

Η καλλιτέχνις μεταφέρεται από το ένα στο άλλο περιβάλλον, με την οικειότητα που προσφέρει η εμπειρία. Πρόθεσή της είναι  να εξετάσει τον τόπο όπου το έργο τέχνης και η χειροτεχνία συναντούνται, εκεί όπου αυτό που δεν μπορεί να ειπωθεί, μπορεί να κεντηθεί ή να γίνει έργο τέχνης.

Πρόκειται για διάλογο, που νοηματοδοτεί την καθολική εμπειρία και επιχειρεί να διευρύνει τον ορίζοντα τόσο του θεατή όσο και το δικό της. Θέματα που αφορούν στη γυναικεία ταυτότητα και χειροτεχνία αναπτύσσουν διάλογο με τη φύση, και το περιβάλλον και σωματοποιούνται στο έργο τέχνης. Ο προσωπικός λόγος επικοινωνεί και ψάχνει σημεία επαφής.

Η Ευγενία Βασιλούδη είναι χαράκτρια. Την περίοδο 1981–88, σπούδασε στην Κρατική Σχολή Καλών Τεχνών του Κιέβου, στην Ουκρανία. Αποφοίτησε με τον τίτλο Master in Fine Αrts. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της μελέτησε σχέδιο, ζωγραφική και τις τεχνικές της χαρακτικής, σε ξύλο, λάινο, λιθογραφία και οξυγραφία. Παράλληλα σπούδασε εικονογράφηση, graphic design, καλλιγραφία και ιστορία της τέχνης, στο Τμήμα Χαρακτικής και Γραφικών Τεχνών.

Από το 1992 μέχρι σήμερα, έχει παρουσιάσει τη δουλειά της σε πέντε ατομικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Κύπρο. Έχει επίσης λάβει μέρος σε μπιενάλε και άλλες εκθέσεις χαρακτικής στο εξωτερικό. Στην 9η Διεθνή Μπιενάλε Καΐρου το 2003, διακρίθηκε με το δεύτερο βραβείο της κριτικής επιτροπής, με το έργο «Ύμνος στη Δήμητρα». Έργα της ανήκουν στην Κρατική Συλλογή Σύγχρονης Κυπριακής Τέχνης, καθώς και σε συλλογές τραπεζών και ιδιωτών συλλεκτών. Σήμερα διδάσκει στην Κυπριακή Δημόσια Εκπαίδευση.
 
Info
Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015
Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης ΔΙΑΤΟΠΟΣ 
Κρήτης 11, Λευκωσία
Δευτέρα-Παρασκευή 17.00-20.00 , Σάββατο 11.00-13.00
Για πρωινές επισκέψεις οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνούν στο 22766117.
www.diatopos.com

8η Ετήσια Έκθεση Νέων Κυπρίων Δημιουργών
Η 8η Ετήσια Έκθεση Νέων Κυπρίων Δημιουργών, με θέματα «Μια πολύχρωμη σκέψη σε ασπρόμαυρο χρώμα» και «Το τώρα σε διάλογο με το χθες στην τέχνη»,  παρουσιάζεται στον Εκθεσιακό Χώρο Ακαμαντίς.

Στην έκθεση συμμετέχουν 56 καλλιτέχνες και θα εκθέτονται πέραν των 150 έργων τα οποία εκφράζουν άμεσα την ικανότητα, έμπνευση και ιδεολογία των καλλιτεχνών, απεικονίζουν τον εσωτερικό κόσμο του κάθε καλλιτέχνη και με την σειρά τους αποτυπώνουν με υποδειγματικό τρόπο τα θέματα της έκθεσης.

H έκθεση διοργανώνεται σε συνεργασία με την εικαστικό Ελένη Νικοδήμου.

Όλα τα καθαρά έσοδα από τις πωλήσεις των έργων και τις χορηγίες θα δοθούν στο Ίδρυμα ΕΛΠΙΔΑ - Φιλανθρωπικό Ίδρυμα για παιδιά με καρκίνο και λευχαιμία.

Info
Εγκαίνια  Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015, Ακαμαντίς, 19.30
Αιγύπτου 10, Λευκωσία 
Ανοικτή μέχρι 5 Δεκεμβρίου
Πληροφορίες Έλενα Αθηνά Καραολή 22676797
www.akamantis.com

«35 Μουστάκια» στην isnotgallery στο City Plaza
Ο Νοέμβριος είναι αφιερωμένος στην καταπολέμηση του ανδρικού καρκίνου, έτσι μέσα στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Movember Cyprus 2015, το Round Table 1 Λευκωσίας και η Μπύρα ΚΕΟ διοργανώνουν την έκθεση «35 Μουστάκια».

Τριανταπέντε άντρες και γυναίκες φιλοτέχνησαν ισάριθμα πήλινα μουστάκια και συμμετέχουν στην ομαδική έκθεση-δημοπρασία στέλνοντας τα δικά τους μηνύματα στη μάχη κατά του καρκίνου του προστάτη, των όρχεων και υπέρ της ψυχικής υγείας των ασθενών.

Στo pop-up-store της Is Not Gallery στο City Plaza στη Λευκωσία θα δημοπρατηθούν καλλιτεχνικές δημιουργίες που φιλοτέχνησαν σε 35 τρισδιάστατα μουστάκια οι:
Ιωάννα Μωυσέως, Νατάρ – Γεωργίου, Κωνσταντίνα Ευριπίδου,
Χριστιάνα Αριστοτέλους, Κρίστη Παπαδοπούλου, Gregory Morfi, Mαρίνος Κόνσολος, Αντρέας Ζαννετίδης, Κύπρος Καραβιώτης, Έβελυν Καζατζόγλου, Νεκτάριος Αλεξάνδρου, Άννα Φάκα, Ερμογένης Σκιτίνης, Αθηνά Λοιζίδου, Νικόλας Ιωαννίδης, Ειρήνη Χριστοφόρου, Ανδρεας Τέρλας, Παναγιώτα Καιμακλιώτη Πόλυ Τύμβιου, Στάλω Μαρκίδης, Μαρία Ευσταθίου, Δημήτρης Οικονόμου, Ελένη Πράτση, Κωνσταντίνος Άλφα, Κωνστάντια Δημητριάδου Κωνσταντίνου, Κύρος Λόντος, TeamKEO, Ανδρέας Κάττος, Πανίκος Σπανός, Στέλλα Μακρή – STE, Ντίνος Κουγιάλης, Μίκα Στυλιανίδου, Δέσποινα Τζιαπούρα, Animi και Λουκία Κυριάκου.

Όλα τα έσοδα από την πώληση τους, που θα γίνεται με την μέθοδο της υψηλότερης προσφοράς, θα διατεθούν για το Movember Cyprus 2015.

Η εκδήλωση που αρχίζει στις 19.00 τελεί υπό την αιγίδα του έντιμου δημάρχου Λευκωσίας κ. Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη.

Info
Εγκαίνια Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015, στις 19.00 
pop-up-store της Is Not Gallery, City Plaza, Λευκωσία
Καθημερινά 13.30-20.00
Πληροφορίες Άντρος Ευσταθίου 99569498

ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

«Εγώ, ο Πρίγκιπας» - Παιδική Σκηνή ΘΟΚ στην Πάφο
Σε αυτήν τη διαφορετική “ποπ όπερα” για παιδιά, το κάθε παιδί, ανάλογα με την ηλικία του, αντιλαμβάνεται και διαφορετικά το κάθε κομμάτι της ιστορίας. Έχει την ευκαιρία να υπάρχει μέσα και πίσω απ’ τα παραμύθια, όπως τα ξέρει, να ακούσει πολλούς και διαφορετικούς ρυθμούς, χορούς και τραγούδια και να αναγνωρίσει τα σύμβολα του όπως τα έχει μάθει τόσα χρόνια. Με αυτόν τον τρόπο, αρχίζει να εκτιμά τον θρίαμβο της απλότητας και να απολαύσει το μεγαλύτερο παραμύθι της ζωής. Τη ζωή την ίδια!

Στο φαντασμαγορικό κόσμο των παραμυθιών, η ζωή κυλάει όμορφα με χρώματα, τραγούδια και χορούς. Όμως, ο πρίγκιπας των παραμυθιών αντιμετωπίζει κάποια θέματα. Δεν έχει όνομα, ούτε δική του ιστορία και μόλις εμφανίζεται, τελειώνει το παραμύθι. Προσπαθεί να μοιραστεί τα προβλήματα του, με την Χιονάτη, την Σταχτοπούτα και την Ωραία Κοιμωμένη, αλλά εκείνες αρνούνται να τον βοηθήσουν. Απογοητευμένος, φεύγει απ’ τον κόσμο των παραμυθιών και μη έχοντας που αλλού να πάει, καταλήγει στη δική μας πραγματικότητα.

Γνωρίζει την Ιωάννα, που είναι ένα απλό, καθημερινό κορίτσι και στο πρόσωπο της βρίσκει την αληθινή αγάπη. Όμως κι εδώ η ζωή του γίνεται δύσκολη, γιατί, επειδή είναι διαφορετικός, ο κόσμος μας δε μπορεί να τον δεχτεί. Τα πρόσωπα απ’ την παλιά του ζωή, με ψέματα τον πείθουν να γυρίσει πίσω, για να τον εκμεταλλευτούν, ενώ η Ιωάννα αποφασίζει κι εκείνη να διεκδικήσει τον πρίγκιπα της. Οι περιπέτειες του, συνεχίζονται μέχρι τη στιγμή που πρέπει ν’ αποφασίσει σε ποιόν απ’ τους δύο κόσμους θα ζήσει και με ποια ηρωίδα. Επιλέγει την Ιωάννα, αφού για κείνον, «ένα απλό κορίτσι αξίζει όσο χίλιες πριγκίπισσες» και φεύγουν μαζί για να ζήσουν στο δικό τους μαγικό κόσμο, όπου δεν υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στους ανθρώπους.

Σκηνοθεσία: Βασίλης Μυριανθόπουλος
Σκηνικά: Χάρης Καυκαρίδης
Κοστούμια: Μαρίνα Χατζηλουκά
Μουσική-Ενορχήστρωση: Γιώργος Wastor, Αχιλλέας Wastor
Μουσική Διδασκαλία: Χριστίνα Αργύρη
Χορογραφία: Αντιγόνη Τασουρή
Σχεδιασμός Φωτισμών: Γεώργιος Κουκουμάς
Ακουστικός Σχεδιασμός: Γιώργος Χριστοφή

Ερμηνεύουν (με σειρά εμφάνισης): 
Δημήτρης Παπαδάκης (Πρίγκιπας), Κωνσταντίνος Γαβριήλ (Βασιλιάς),
Παναγιώτης Κυριάκου (Αυλικός), Ζαχαρίας Ιορδανίδης (Τάσος),
Νικόλας Χαρτόσιας (Νίκος), Χριστίνα Κυριάκου (Χιονάτη),
Μαρία Χριστοφόρου (Ωραία Κοιμωμένη), Ηλιάνα Κάκκουρα (Μητριά),
Μυρσίνη Χριστοδούλου (Ιωάννα), Χρυσή Ανδρέου (Σταχτοπούτα)

Βοηθός Σκηνοθέτη: Βασίλης Χαραλάμπους
Βοηθός Ενδυματολόγου: Ελένη Ιωάννου
Βοηθός Χορογράφου: Τζων Ολαρίου
Ειδικές Κατασκευές: Θέλμα Κασουλίδου
Ζωγραφική Εκτέλεση Σκηνικού: Στέφανος Νεάρχου

Info
Σάββατο 21 Νοεμβρίου, Μαρκίδειο Θέατρο, 15.00
Ανδρέα Γερούδη 27, Πάφος
Εισιτήριο €6 (παιδιά & γονείς) Πολιτιστικό Τμήμα Δήμου Πάφου, τηλ. 26932014 (Δευτ-Παρασ 07.30-14.30), Ταμείο Θεάτρου ΘΟΚ, τηλ. 77772717
www.thoc.org.cy  

«Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων» στο Παλλάς
Μετά από την επιτυχία της σειράς συναυλιών «Ο Πέτρος και ο Λύκος και Το Μαγικό Τηλεκοντρόλ», το Ίδρυμα Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου συνεχίζει με το μουσικό παραμύθι «Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων», που δίνει το οργανικό σύνολο Allegro Vivace, στα πλαίσια του Εκπαιδευτικού Προγράμματος του Ι.Σ.Ο.Κ. “Το Μουσικό Κλειδί”.

Μικροί και μεγάλοι θα περιπλανηθούν μουσικά στον φανταστικό κόσμο της Αλίκης και θα ζήσουν μαζί της συναρπαστικές περιπέτειες.

«Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων», γράφτηκε στα μέσα του 19ου αι. από τον Άγγλο Lewis Carol και η ιστορία περιγράφει με λεπτή φαντασία και παιδικό αυθορμητισμό τις περιπέτειες ενός κοριτσιού, της Αλίκης, η οποία μετά την πτώση της σε μία λαγότρυπα, περιπλανιέται σε ένα φανταστικό κόσμο όπου ζει πολλές ενδιαφέρουσες αλλά και πολύ παράξενες ιστορίες.

Στην παράσταση με την ορχήστρα Allegro Vivace, η αφήγηση του παραμυθιού συνοδεύεται με μελωδίες από διάφορες ταινίες του Disney καθώς και ελεύθερες προσαρμογές αποσπασμάτων από έργα μεγάλων συνθετών της κλασικής μουσικής (Haydn, Beethoven, Schubert, Tchaikovsky, Prokofiev, κ.α.) ερεθίζοντας με τον πιο συναρπαστικό και καλαίσθητο τρόπο, τη δημιουργική φαντασία μικρών και μεγάλων.

Απευθύνεται σε «παιδιά» από 6 έως 96 ετών!!

Αφηγητής: Πέτρος Γιωρκάτζης
Μαέστροι: Άλκης Μπαλτάς και Γιάννης Χατζηλοΐζου
 
Info
Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015, Παλλάς, στις 11:00
Ρηγαίνης και Αρσινόης, Πύλη Πάφου, παλαιά Λευκωσία
Τηλ. 22410181
Εισιτήρια €5, €3 (παιδιά κάτω των 12)
Εισιτήρια διατίθενται Θέατρο Παλλάς κάθε Τετάρτη, 16.00-19.00 και τη μέρα της συναυλιας, 09.00-11.00 και από το www.cyso.org.cy

 «Η κουκουβάγια που ζήλευε...» από τους Little Worry People
Η παράσταση πραγματεύεται το πολυδιάστατο θέμα της ζήλειας και έχει στόχο να βοηθήσει τα παιδιά να απαλλαγούν από αυτό το αρνητικό συναίσθημα. Παράλληλα ενισχύεται ο συναισθηματικός τους κόσμος με αρχές και αξίες όπως είναι η αγάπη, η προσφορά και η ανιδιοτέλεια.

Η πρωτότυπη ιστορία μιας κουκουβάγιας που βγαίνει για βόλτα στο δάσος, γιατί δεν αντέχει να μοιράζεται την αγάπη των γονιών της, με το αδελφάκι της. Η βόλτα αυτή όμως θα εξελιχθεί σε ένα εξαιρετικό ταξίδι αυτογνωσίας. Το ταξίδι θα είναι πολύ διασκεδαστικό γιατί στο δρόμο της, η κουκουβάγια, θα συναντήσει τους πιο απίθανους χαρακτήρες - μια γιαγιά, ένα κορίτσι, μια αλεπού, ένα γάτο και ένα επιστήμονα. Όλοι μαζί θα βοηθήσουν την κουκουβάγια να απαλλαγεί από κάθε αρνητικό συναίσθημα.

Στην παράσταση τα παιδιά θα έρθουν σε άμεση επαφή με πολλά μουσικά όργανα ταυτόχρονα. Ο ηθοποιός Αντρεί Κρουπά χρησιμοποιεί τις μουσικές του γνώσεις και δημιουργεί επί σκηνής το εύρημα του ανθρώπου ορχήστρα!

Συντελεστές: Αντρέι Κρουπά, Νικολέττα Χριστοφόρου
Σκηνοθεσία: Αντρέι Κρουπά
Καλλιτεχνική Επιμέλεια : Μαρία Χριστοφόρου
Κείμενο: Μαρία Χριστοφόρου

Info
Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015, στις 11.00
The Little Worry People Art and Drama Studio
Ορφέως 2, Μακεδονίτισσα, Έγκωμη
Εισιτήριο €5 
Κρατήσεις 99358663, 99621669, 22590197 
Περιορισμένος αριθμός θέσεων - Απαραίτητη προκράτηση
www.thelittleworrypeople.com

ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΙΠΠΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Πρωτάθλημα Ιππικής Δεξιοτεχνίας
Αυτό το σαββατοκύριακο διεξάγεται  ο 3ος Γύρος Πρωταθλήματος της Ιππικής Δεξιοτεχνίας και Υπερπήδησης Εμποδίων Κύπρου, στον Ιππικό Όμιλο Λυθροδόντα, Π. Τσακτίρης, κάτω από την οργάνωση της Κυπριακή Ομοσπονδίας Ιππασίας.

Καθώς η ανάγκη για περισσότερη επαφή με τη φύση γίνεται επιτακτικότερη, η ιππασία κερδίζει έδαφος, ως ιδανικός συνδυασμός άσκησης και υπαίθριας δραστηριότητας. Γνωρίστε ένα από τα λιγότερο προβεβλημένα αθλήματα και μάθετε πού, πώς και... με πόσα θα εξασκηθείτε.

Ο χώρος στον Λυθροδόντα είναι μέσα στα πεύκα και μπορείτε να απολαύσετε τη βόλτα σας συνδυάζοντας μοναδικό θέαμα. Διαθέσιμη καφετερία με φαγητό.

Info
Σάββατο 21 - Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015, 09.00-17.00
Ιππικός Όμιλος Λυθροδόντα, Π. Τσακτίρης
Επικοινωνία 99687662
Είσοδος Δωρεάν


Tags: προτάσεις, ατζέντα, Σαββατοκύριακο

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)