ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ

Τί είναι η βλεφαρόπτωση;

Σταύρη Φράγκου


  • Τα αίτια μπορεί να είναι νευρολογικά, μυϊκά, μετατραυματικά, μηχανικά ή και απλώς ηλικιακά.

    Τα αίτια μπορεί να είναι νευρολογικά, μυϊκά, μετατραυματικά, μηχανικά ή και απλώς ηλικιακά.

Η Βλεφαρόπτωση είναι λειτουργικό πρόβλημα με έντονα αισθητική επίδραση. Βλεφαρόπτωση καλείται η παθολογική κατάσταση κατά την οποία ένα ή και τα δύο άνω βλέφαρα όταν είναι ανοικτά βρίσκονται σε χαμηλότερη θέση καλύπτοντας το μεγαλύτερο μέρος της ίριδος (χρωματισμένο τμήμα της κόρης του ματιού), ή και πολλές φορές μπορεί να καλύπτει και μέρος της κόρης του ματιού περιορίζοντας το οπτικό πεδίο.

Τα αίτια μπορεί να είναι νευρολογικά, μυϊκά, μετατραυματικά, μηχανικά ή και απλώς ηλικιακά.
Σε όλες τις περιπτώσεις αυτό που πρέπει να γίνει είναι η αναδίπλωση και η σύσφιξη του ανελκτήρα μύ του άνω βλέφαρου και της απονεύρωσης του σε ψηλότερο σημείο. Σε συγγενής βαριάς μορφής βλεφαρόπτωσης γίνεται ανάρτηση του βλεφάρου στην υπερόφρυα χώρα.

Η επέμβαση αυτή γίνεται με τοπική νάρκωση και δεν χρήζει νοσηλείας. Στις περισσότερες περιπτώσεις η τομή βρίσκεται στην ανάκαμψη του βλεφάρου (όπως σε μια τυπική βλεφαροπλαστική).

Ταυτόχρονα αφαιρείται ήπια περίσσεια δέρματος, μυός και λιπώδους ιστού εάν υπάρχει. Η αναδίπλωση του ανελκτήρα γίνεται άμεσα με έλεγχο της ετερόπλευρης πλευράς για την ισόυψη ανάρτηση των βλεφάρων.
Η ανάρρωση είναι γρήγορη. Τα ράμματα αφαιρούνται σε 3 με 6 ημέρες και η επιστροφή στην καθημερινότητα γίνεται σε 4 με 6 ημέρες.

Δρ. Ιωαννίδης Ανδρέας
Πλαστικός Χειρουργός
Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής Advanced Aesthetics
Info: www.advancedaesthetics.gr
Email : ioannidis@advancedaesthetics.gr


Tags: surgery, πλαστικός, βλεφαρόπτωση, μάτια, γυναίκα, άντρας

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)