NEWS

Η ατζέντα του Σαββατοκύριακου

Κώστας Κωνσταντίνου


  • Που θα πάμε αυτό το Σαββατοκύριακο.

    Που θα πάμε αυτό το Σαββατοκύριακο.

Αυτές είναι οι καλύτερες ιδέες του Wiz για το σαββατοκύριακο.

ΑΝ ΑΓΑΠΑΣ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ

Limassol Art Festival
Ένα νεο φεστιβάλ γεννιέται το Limassol Art Festival, που θα πραγματοποιηθεί στο πολιτιστικό κέντρο Τρακασόλ. Θα καλύπτει όλες τις τέχνες, με εκθέσεις έργων τέχνων και καλλιτεχνικές παραστάσεις, όπου θα εμπλουτιστεί ακόμη περισσότερο το καλεντάρι των φεστιβάλ της Λεμεσού.

Ο σκοπός του Art Festival Λεμεσού είναι να προωθήσει την ποικιλία και την παράδοση όλων των μορφών τέχνης, όπως Ζωγραφική, Mixed Media, Projection Mapping, Κόσμημα, Κεραμική, Illustration, Arts & Crafts, Costume Design & Textile, Πυρογραφία, Interior Design, Λογοτεχνία, Graphic Design, Cartoon, Χορός και Μουσική, σε ένα εσωτερικό φεστιβάλ τέχνης.

Στόχος είναι να δημιουργήσει ευκαιρίες και να προωθήσει τη δημιουργική δουλειά όλων των καλλιτεχνών, καθώς και να ενθαρρύνει την κοινότητα των τεχνών και τη συμμετοχή της οικογένειας.

Συμμετέχουν περισσότεροι από 200 καλλιτέχνες και Ομάδες. 
Guest μπάντα: MPLE από Ελλάδα!

Χορηγός η Τράπεζα Κύπρου

Info
Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015, Trakasol, Μαρίνα Λεμεσού
Απο τις 12.00-24.00
Εισιτήριο €10 στην είσοδο μέχρι τις 17.00, €15 στην είσοδο από τις 17.00 και μετά
Προπώληση εισιτηρίων €5 
Πληροφορίες και εγγραφή καλλιτεχνών CYPRUS FASHION DAYS Facebook Page!

ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΤΡΕΞΕΙΣ

Running Under the Moon
Η διοργάνωση θα φιλοξενηθεί στο πάρκο της Αθαλάσσας στην Αγλαντζιά. Oι συμμετέχοντες θα απολαύσουν ένα βραδινό αγώνα δρόμου, τρέχοντας ή περπατώντας. Η βραδιά θα συνεχιστεί με μουσική, φαγητό και ποτό. Μέρος από τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν στον Συνδέσμο Φίλων Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών, «Θερμοκοιτίδα Αγάπης».

O πρώτος στην Κύπρο βραδινός αγώνας «Running under the moon», περιλαμβάνει αγωνίσματα των 5 και των 10 χλμ. Θα διεξαχθεί επίσης εταιρικός / ομαδικός αγώνας 5 χλμ ή περπάτημα στο δάσος καθώς και συμμετοχικός αγώνας 1.000 μέτρων για παιδιά από 6-16 ετών.

Info
Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015
Πάρκο της Αθαλάσσας, Αγλαντζιά, Λευκωσία
Πληροφορίες και συμμετοχές στο www.runningunderthemoon.com

ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ

Βόλτα στο πάρκο Αθαλάσσας με ποδήλατο
Ο καιρός δρόσισε και είναι η καλύτερη περίοδος για ποδηλασία. Γι' αυτό και οι ποδηλάτες Λευκωσίας σήμερα διοργανώνουν Βόλτα στο Πάρκο.

Σημείο συνάντησης το κιόσκι του Πάρκου Αθαλασσας (είσοδος Λατσιών) στις 15.00, όπου εκεί θα γίνει αρχικά μια παρουσίαση για τη βασική συντήρηση του ποδηλάτου από τον συμποδηλάτη Χρόνη Κυριάκου. Κατά την παρουσίαση της διάλεξης θα προσφέρονται καφές και άλλα ποτά.

Η βόλτα θα αρχίσει στις 16.00, σε μια διαδρομή η οποία θα είναι περίπου 70% χωματόδρομος και 30% άσφαλτος. Η απόσταση που θα διανυθεί είναι 20 χλμ. και ο βαθμός δυσκολίας της 2/6. Ελάχιστος χρόνος ποδηλασίας μιάμιση ώρα

Info
Κυριακή 11 Οκτωβρίου, πάρκο Αθαλάσσας, Λευκωσία
Περισσότερες πληροφορίες
Νίκη Κρυαράκη 99336547
Έλενα Χαρτούτσιου 99845952

ΑΝ ΑΓΑΠΑΣ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Φικάρδου: Ταξιδεύοντας στα μονοπάτια της παράδοσης
Για τρίτη χρονιά η κοινότητα Φικάρδου μας προσκαλεί να ταξιδέψουμε πίσω στο χρόνο και να περιηγηθούμε στα μονοπάτια της παράδοσης μέσα από αυτή τη φιλανθρωπική εκδήλωση.

Τα παραδοσιακά κτίσματα του χωριού θα ανοίξουν και πάλι τις πόρτες τους για ένα ταξίδι πίσω στον χρόνο. Περπατώντας στα στενά λιθόστρωτα δρομάκια, θα έχετε την ευκαιρία να επισκεφτείτε τα παραδοσιακά πετρόκτιστα σπίτια του χωρίου όπου εκεί θα μπορείτε να δοκιμάσετε και να παρακολουθήσετε τον παραδοσιακό τρόπο παρασκευής ντόπιων εδεσμάτων, κρασιού, ζιβανίας καθώς και διαφόρων χειροτεχνημάτων και υφαντών.

Στον Ληνό θα μπορείτε να δείτε πως έφτιαχναν το κρασί, πως πατούσαν τα σταφύλια και θα έχετε την ευκαιρία να πάρετε μέρος στη διαδικασία. Σε άλλα σπίτια του χωριού, θα μπορείτε να δείτε πως γίνεται η απόσταξη ζιβανίας , πως κατασκευάζεται ο ππαλουζές , ο σουτζούκος , ο τραχανάς ,το χαλούμι και πως ζυμώνονται και φουρνίζονται τα ψωμιά σε παραδοσιακό φούρνο. Πιο κάτω θα μπορείτε να δείτε πως φτιάχνονται τα υφαντά στον αργαλειό και διάφορα κεντήματα. Επίσης, στα στενά του χωρίου ο επισκέπτης θα μπορεί να ξεκουραστεί στο παραδοσιακό καφενείο όπου θα σερβίρεται καφές της χόβολης. Σε κάποια σημεία θα πωλούνται σουβλάκια και λουκουμάδες. Στο κτίριο του παλιού σχολείου θα γίνεται προβολή ταινίας με την ιστορία του χωρίου για τους επισκέπτες .
 
Θα υπάρχει Παντοπωλείο όπου θα διατίθενται παραδοσιακά προϊόντα προς πώληση για ενίσχυση του σκοπού της εκδήλωσης.

Όλες οι δραστηριότητες θα γίνονται από έμπειρους στο κάθε είδος εθελοντές στους οποίους η κοινότητα εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της.

Ολόκληρο το χωρίο Φικάρδου είναι κηρυγμένο σε Αρχαίο Μνημείο . Είναι ο μοναδικός  αυθεντικός Οικισμός παραδοσιακής αρχιτεκτονικής ορεινών περιοχών γι΄αυτό και έχει κηρυχθεί  το 1985 από το Τμήμα αρχαιοτήτων, Αρχαίο Μνημείο. Ένα από τα κτίρια , η οικία Κατσινιώρου έχει βραβευτεί από την UNESCO για την αυθεντική συντήρηση της, και χρησιμοποιείται ως αγροτικό μουσείο . Επίσης η οικία Αχιλλεή με έξοδα του ιδρύματος Λεβέντη έχει συντηρηθεί και χρησιμοποιείται ως μουσείο πρότυπου κατοικίας ορεινών περιοχών. Άλλα κτίσματα του χωρίου που αξίζει ο επισκέπτης να δει είναι η εκκλησία των Αγίων Πέτρου και Παύλου που η σημερινή της μορφή χρονολογείται με επιγραφή στα 1754. Καλή περιδιάβαση !!!

Info
Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015, από τις 11.00
Φικάρδου, επαρχία Λευκωσίας
Πληροφορίες τηλ. 96894696
Όλα τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.              

ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Η ΜΟΥΣΙΚΗ

Βασίλης Παπακωνσταντίνου στο Πέραμα
Ο θρύλος της ελληνικής ροκ επιστρέφει στην Κύπρο, για μια μουσική παράσταση που δε μπορεί να χωρέσει σε περιγραφές... Μια τρίωρη συναυλία που όμως καταφέρνει να χωρέσει στίχους και ήχους μιας σταθερής ανοδικής πορείας.

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, συμπληρώνοντας πάνω από σαράντα χρόνια στη δισκογραφία, έχει αποκτήσει σίγουρα το" σημάδι" του μεγάλου ερμηνευτή. Ταυτόχρονα ανήκει στους ελάχιστους καλλιτέχνες που συνδυάζει εκτός από την ευρεία αποδοχή, την ανθρώπινη αγωνία και την έμπρακτη συμμετοχή του στους καθημερινούς μικρούς ή μεγάλους πολέμους.

Info
Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015, Πέραμα, στις 22.30
Ζικ Ζακ 12, Λεμεσός
Πληροφορίες/Κρατήσεις: 25373763

Toe Jam Band live
Οι Toe Jam είναι ένα δυναμικό μουσικό τρίο από τη Γαλλία που συνδυάζει τη γαλλική soul με funk και blues. Εκτός από τα δικά τους κομμάτια, παίζουν και διασκευές των Stevie Wonder, BB King και Jimi Hendrix.

Ο κιθαρίστας και τραγουδιστής του γκρουπ,Yannick Eichert, γνωρίστηκε με τον ντράμερ, Nicolas Demelt, στο Κονσερβατόριο του Στρασβούργου όπου παρακολούθησαν μαθήματα τζαζ. Η αγάπη τους για το rhythm'n'blues τους έφερε κοντά στον μπασίστα Laurent Combeau το 2009 και έτσι σχηματίστηκαν οι Toe Jam.

Μετά από περιοδείες τους στις πιο γνωστές σκηνές της ανατολικής Γαλλίας, οι Toe Jam ηχογράφησαν το πρώτο τους EP (5 κομμάτια) το 2010. Από τότε, με μεγάλη τους χαρά μοιράζονται τη μουσική τους με το κοινό, το οποίο συνεχώς αυξάνεται.

Info
Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015, Downtown Live, από τις 21.00
Εμμανουήλ Ροΐδη 2, Εγκωμη, Λευκωσία 
Τηλέφωνο 22459333
Είσοδος  €10

Robin Green - The People United Will Never Be Defeated!
Το 7ο Φεστιβάλ Σύγχρονης Μουσικής Φάρος ολοκληρώνεται στο The Shoe Factory, με τον εξαίρετο νεαρό πιανίστα Robin Green στην Παγκύπρια πρεμιέρα του εμβληματικού αριστουργήματος του Φρέντερικ Ζέφσκι, The People United Will Never Be Defeated!

Έχοντας συχνά παραλληλιστεί με τις Παραλλαγές Ντιαμπέλι του Μπετόβεν, το The People United Will Never Be Defeated! του Φρέντερικ Ζέφσκι αποτελεί έναν άθλο του πιανιστικού ρεπερτορίου που σπάνια εκτελείται ζωντανά. Το διάρκειας μιας περίπου ώρας έργο αποτελείται από 36 παραλλαγές πάνω σε ένα τραγούδι – το δημοφιλές El pueblo unido jamás será vencido (Οι άνθρωποι ενωμένοι ποτέ δεν θα ηττηθούν), που είχε τις ρίζες του στην κίνηση «Το Νέο Τραγούδι της Χιλής» της δεκαετίας του 1960. Γραμμένο το 1975, το The People United Will Never Be Defeated! ήταν μια άμεση διαμαρτυρία κατά του φασιστικού πραξικοπήματος που είχε ανατρέψει την κυβέρνηση του Σαλβαδόρ Αλιέντε δύο χρόνια νωρίτερα, ενώ παράλληλα αντιπροσώπευε μια ελπιδοφόρα κίνηση αλληλεγγύης με αυτούς που συνέχιζαν τον αγώνα ενάντια σε όλες τις αντιξοότητες.

Ο Robin Green απολαμβάνει μια πολυάσχολη καριέρα ως σολίστ, μουσικός δωματίου, μαέστρος και πιανίστας συνόλων. Έχει δώσει ρεσιτάλ σε ορισμένες από τις πιο σημαντικές συναυλιακές αίθουσες στον κόσμο.

Info
Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015, The Shoe Factory, 20.30
Ερμού 304, παλιά Λευκωσία
Πληροφορίες  Ίδρυμα Τεχνών Φάρος τηλ . 22663871, www.pharosartsfoundation.org
Εισιτήριο €10
Box Office  www.pharosartsfoundation.org / Τηλ. 96669003 (Δευ-Παρ 10.00-15.00)

ΑΝ ΠΑΣ ΣΙΝΕΜΑ (Πρεμιέρες)

The Walk
Δώδεκα άνθρωποι έχουν περπατήσει στο φεγγάρι. Μόνο ένας όμως έχει περπατήσει στο τεράστιο κενό ανάμεσα στους Δίδυμους Πύργους. Το καλοκαίρι του 1974, λίγες μέρες πριν κλείσει τα 25 του χρόνια, ο Γάλλος σχοινοβάτης Philippe Petit (Joseph Gordon-Levitt) περπάτησε επί 45 λεπτά, κάνοντας οκτώ διασχίσεις, σ' ένα τεντωμένο σκοινί ανάμεσα στους Δίδυμους Πύργους του (πάλαι ποτέ) World Trade Center. Ο Petit βρίσκονταν 411 μέτρα από το έδαφος, πραγματοποιώντας το εγχείρημά του χωρίς την άδεια του Δήμου ή οποιασδήποτε αρχής. Για να φτάσει να τα καταφέρει χρειάστηκε να χτίσει μια ομάδα συνεργατών από όλο τον κόσμο, αλλά και να ξεπεράσει προδοσίες και διαφωνίες πάντα υπό την καθοδήγηση του μέντορά του (Ben Kingsley).

Σε τέτοια ύψη, το γεγονός ότι η ταινία είναι τρισδιάστατη την αναδεικνύει σε μία από τις πιο καθηλωτικές κινηματογραφικές εμπειρίες όλων των εποχών.

Σκηνοθέτης: Robert Zemeckis
Πρωταγωνιστούν: Joseph Gordon-Levitt, Charlotte Le Bon, Guillaume Baillargeon  K Cineplex 3 (The Mall of Cyprus) 19.30, 22.15 
K Cineplex 4 (Λευκωσία) 19.30, 22.15 
K Cineplex 3 (Λεμεσός) 19.30, 22.15 
K Cineplex 4 (Λάρνακα) 19.30, 22.15
K Cineplex 2 (Kings Avenue - Πάφος) 19.30, 22.15  
RIO 4 19.45, 22.00

Behind the Mirror
Το ψυχολογικό δράμα - θρίλερ εκτυλίσσεται γύρω από τον Εξέβιερ (τον οποίο υποδύεται ο Matt Hopkins), έναν τραυματισμένο συγγραφέα που μόλις έχει μετακομίσει σε μια μικρή πόλη στην πολιτεία της Νέας Υόρκης μαζί με τη γυναίκα του, Σάντρα (Daniela Mastropietro), και τα δυο τους παιδιά, επιδιώκοντας ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή.

Ο Ελληνοκύπριος σκηνοθέτης Μίνως Παπάς είχε δημιουργήσει αίσθηση με την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του "Shutterbug" (2011), την οποία είχε επιλέξει το 15ο  Φεστιβάλ Ευρωπαικού Κινηματογράφου στο Τρινιντάτ και Τομπάγκο στη Καραϊβική να εκπροσωπήσει την Κύπρο. Είναι γιός του διεθνώς βραβευμένου σκηνοθέτη Μιχάλη Παπά.

Σκηνοθέτης: Minos Papas
Πρωταγωνιστούν: Matt Hopkins, Daniela Mastropietro, Nando Del Castillo

K Cineplex 5 (The Mall of Cyprus) 22.00 
K Cineplex 6 (Λευκωσία) 22.00
K Cineplex 5 (Λεμεσός) 22.00 
K Cineplex 6 (Λάρνακα) 22.00
K Cineplex 4 (Kings Avenue - Πάφος) 19.25, 22.10 
RIO 2 19.40, 22.15, σαββατοκύριακο επίσης 17.00

The Green Inferno 
Μια ομάδα Αμερικανών ακτιβιστών ταξιδεύει ως το Περού για να σταματήσει ένα κατασκευαστικό έργο που αποψιλώνει το δάσος. Το αεροπλάνο της επιστροφής τους, όμως, πέφτει στη ζούγκλα και οι επιζώντες στα χέρια μιας φυλής κανιβάλων.

Κακοσκηνοθετημένη, αντιδραστική και exploitation ταινία τρόμου, η οποία υποτίθεται πως σατιρίζει την πολιτική ορθότητα και την κινηματογραφική σοβαροφάνεια. Από τον εξπέρ του torture porn δημιουργού του «Hostel».

Σκηνοθέτης: Eli Roth
Πρωταγωνιστούν: Lorenza Izzo, Ariel Levy, Aaron Burns

K Cineplex 5 (The Mall of Cyprus) 19.45 
K Cineplex 6 (Λευκωσία) 19.45
K Cineplex 5 (Λεμεσός) 19.45
K Cineplex 6 (Λάρνακα) 19.45
K Cineplex 3 (Kings Avenue - Πάφος) 17.15, 19.45, 22.00 σαββατοκύριακο επίσης 11.05, 13.10, 15.15
RIO 3 19.44, 22.00

Barbie & Her Sisters in the Great Puppy Adventure
Ψάχνοντας στη σοφίτα της γιαγιάς τους, η Μπάρμπι και οι τρεις αδελφές της βρίσκουν το χάρτη ενός θρυλικού θησαυρού. Ξεκινούν την αναζήτησή του, έχοντας για βοηθούς μια ομάδα από ατρόμητα κουτάβια

Οι «Θησαυροί του Σολομώντος» γίνονται κωμική βιντεοπεριπέτεια για μικρά κοριτσάκια.

Σκηνοθέτης: Andrew Taw

(GR)
K Cineplex 2 (The Mall of Cyprus) 17.30, σαββατοκύριακο επίσης 11.15, 13.15, 15.30
K Cineplex 2 (Λευκωσία) 17.30, σαββατοκύριακο επίσης 15.30
K Cineplex 2 (Λεμεσός) 17.30, σαββατοκύριακο επίσης 15.30 
K Cineplex 2 (Λάρνακα) 17.30, σαββατοκύριακο επίσης 15.30
K Cineplex 1 (Kings Avenue - Πάφος) 17.30, σαββατοκύριακο επίσης 11.15, 13.15, 15.30
RIO 2 μόνο σαββατοκύριακο 15.30, 17.30

ΑΝ ΑΓΑΠΑΣ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ

«Η Γαμήλια Ψευδαίσθηση» από το θέατρο Διόνυσος
«Η Γαμήλια Ψευδαίσθηση», του Ερίκ Ασσούς είναι το έργο που ανεβάζει το θέατρο «Διόνυσος». Μια σύγχρονη κωμωδία, με λαμπερή επιφάνεια, σοφή και λιτή δομή, έργο επικεντρωμένο στο ουσιώδες, με μπεργκμαντικούς και πιντερικούς απόηχους. Ο συγγραφέας στήνει με έξυπνο χιούμορ και κριτική σκέψη, ένα έξυπνο παιχνίδι τένις, μέσα από μια αλυσίδα υπολογισμένων χτυπημάτων και γρήγορων ελιγμών.

Σύγχρονο Παρίσι. Στο κήπο του μοντέρνου διαμερίσματος του Μαξίμ και της Ζαν. Παντρεμένοι για περισσότερο από 20 χρόνια. Ένα απόγευμα, η Ζαν επιμένει να μάθει ποιες ερωτικές σχέσεις είχε ο Μαξίμ στη διάρκεια της γαμήλιας ζωής τους. Αυτός παραδέχεται ότι είχε περίπου δώδεκα σχέσεις, αλλά πολύ επιπόλαιες, σχέσεις της μιας νύχτας ή κάποιων ωρών. Αφού συζητήσουν και αποδειχθεί εκ μέρους του Μαξίμ ότι οι σχέσεις του με διάφορες γυναίκες δεν ήταν καθόλου σοβαρές, θέτει και αυτός το ερώτημα στη γυναίκα του: με πόσους άντρες πήγε στη διάρκεια του γάμου τους.

Αυτή ομολογεί ότι είχε σχέση με μόνο έναν άνδρα, αλλά η σχέση αυτή διήρκησε κάποιους μήνες. Και τότε αρχίζει για τον Μαξίμ η αγωνιώδης πίεση στη γυναίκα του να αποκαλύψει τον άγνωστο εραστή της. Ενώ αυτός έχει συγκεκριμένες υποψίες, αυτή δεν του αποκαλύπτει το όνομα του εραστή της. Η «ανάκριση» διακόπτεται από την είσοδο στο διαμέρισμα του Κλωντ, του καλύτερου φίλου του ζευγαριού…

Συντελεστές της παράστασης:
Έργο:    «Η γαμήλια Ψευδαίσθηση»
Συγγραφέας:   Ερίκ Ασσούς ( βραβείο Μολιέρου 2010)
Μετάφραση:   Θωμάς Βούλγαρης
Σκηνοθεσία:   Χρήστος Ζάνος
Φωτισμοί:   Καρολίνα Σπύρου
Σκηνικά-Κοστούμια:  Ελένη Ιωάννου
Μουσική:     Γιώργος Κολιάς
Ηθοποιοί:   Αχιλλέας Γραμματικόπουλος, Ελεάνα Παπαδοπούλου, Χρήστος Γιάγκου

Info
Παρασκευή 9 – Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015, Θέατρο Διόνυσος
Διαγόρου 29, Λευκωσία
Παρασκευή & Σάββατο στις 20.30 και Κυριακή στις 18.30
Κρατήσεις 22818999 & 99621845
Εισιτήρια 15 & 12, Μαθητες/Φοιτητές 10 ευρώ
www.theatrodionysos.org

Εκκλησιάζουσες Πρόβα Τζενεράλε
Tην κωμωδία «Εκκλησιάζουσες Πρόβα Τζενεράλε» παρουσιάζει το Θέατρο Έρως Αμμόχωστος σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Αποφοίτων Δραματικής Σχολής «Βλαδίμηρος Καυκαρίδης», σε διασκευή από τον Αριστοφάνη και σε μια σύγχρονη εκδοχή.

Στον Κάτω Χώρο (υπόγειο) του Σατιρικού Θεάτρου.

Συντελεστές
 Απόδοση Λόγου / Διασκευή: Γιώργος Μουαΐμης
 Υπεύθυνος Παραγωγής / Σκηνοθεσία: Γιώργος Μουαΐμης
 Μουσική Σύνθεση / Διδασκαλία: Γιώργος Χριστοφή
 Χορογραφία / Κίνηση: Μαριάννα Μουαΐμη
 Σκηνογραφική / Ενδυματολογική Επιμέλεια: Αννίτα Σαντοριναίου
 Σχεδιασμός Φωτισμού: Σταύρος Τάρταρης
 Φωτογραφίες: Χρίστος Αβρααμίδης
 Αφίσα / Video / Trailer: Χριστόφορος Λάρκος
 Προβολή Παράστασης: Ραφαέλα Γεωργίου

Επί σκηνής
 Πραξαγόρα: Μαρία Παπακώστα
 Πραξιβούλη: Χριστιάνα Λάρκου
 Βλέπυρος: Σπύρος Γεωργιάδης
 Χρέμης: Φώτης Αποστολίδης
 Γείτονας: Χρίστος Κωνσταντινίδης
 Ντελάλισσες: Μαρία Πογιατζή, Μαρία Ανδρέου, Χριστιάνα Λάρκου
 Νέος: Χριστόδουλος Μαρτάς
 Νέα: Θέμις Ππόλου
 Α΄ Γριά: Μάρα Κωνσταντίνου
 Β΄ Γριά: Χριστιάνα Λάρκου
 Γ΄ Γριά: Μάρα Κωνσταντίνου
 Δ΄ Γριά: Θέμις Ππόλου
 Γυναίκες: Μαρία Πογιατζή
 Μαρία Ανδρέου
 Θέμις Ππόλου
 Έλενα Οροκλινιώτη
 Χρυστάλλα Καλλένου

Μουσικοί:
Ανδρέας Καραγιώργης – πιάνο
 Βασιλική Σιαφάκα – σαξόφωνο
 Γιώργος Κυλίλης – τύμπανα / κρουστά

Τεχνικός Σκηνής / Χειριστής Φωτισμού και Μπάρμαν (στην παράσταση): Νικόλας Αρκαδίου

Info
Παρασκευή 9 - Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015, Σατιρικό, 20.30
Πολιτιστικό Κέντρο Βλαδίμηρος Καυκαρίδης
Οδός Βλαδίμηρου Καυκαρίδη 11-15, Αγλαντζιά, Λευκωσία 
Τηλέφωνο: 22312940, 22421609

ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΧΟΡΟΣ

Cécile Bally
«Αν καταλάβεις το τι λέω θα αντιληφθείς ότι δεν λέω πολλά, αν δεν καταλάβεις μπορεί να μαντέψεις ότι προσπαθώ να πω πολλά. Εσωτερικά, απλά προσπαθώ να ακολουθήσω μια ιδέα μέχρι το τέλος της, και είναι ήδη μια καλή πρόκληση έχοντας υπόψη ότι κοιτάζω την σκηνή από πάνω για βεβαιωθώ ότι θα τελειώσω στην μπροστινή δεξιά γωνία.

Το 2013, έγραψα την διπλωματική για το μεταπτυχιακό μου πάνω στη θεωρία της απόφασης, στο πως οι ιδέες μέσα στην δημιουργική διαδικασία στο σύγχρονο χορό, αναδύονται, αναπτύσσονται, και ενώνονται σε ένα κομμάτι. Τι είναι αυτό που διαπραγματεύεται και ποιος αποφασίζει; Κοίταζα τον χορό μέσα από εθνογραφική σκοπιά για να κατανοήσω καλύτερα την οργάνωση του και για να δημιουργήσω ένα μοντέλο σύλληψης των παρατηρήσεων μου.

Σε αυτό το σόλο, προσπαθώ να καταλάβω τί σημαίνει να έχεις μια σωματική αντίδραση σε μια μεθοδολογία της έρευνας και να παρουσιάσεις ακαδημαϊκά αποτελέσματα. Πως μπορεί μία δραματουργία να ενσωματώσει τα συμβατικά σχήματα του ακαδημαϊκού γραψίματος αλλά όχι το νόημα του περιεχόμενο της; Πως μπορώ να έχω ως περιεχόμενο της δουλειάς μου το πλαίσιο του κειμένου μου, μαζί με τους τίτλους του μοντέλου μου;»

Χορογραφία/ ερμηνεία - Cécile Bally
Δραματουργία/Βοηθός- Alexandre Viard

Με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Γκαίτε Κύπρου
 
Info
Παρασκευή 9 - Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015, Παλιό Ξυδάδικο, στις 20.30
Γενεθλίου Μιτέλλα 34, Λεμεσός
Κρατήσεις και πληροφορίες - 99985232
Είσοδος €7

ΑΝ ΠΑΣ ΣΕ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Ο Michael Owen εκθέτει στη Λάνια
Η νέα έκθεση του Owen από λάδια και υδατογραφίες συμπεριλαμβάνει μεγαλοπρεπή τοπία στεριάς και θάλασσας κυρίως του Ακάμα και της Καρπασίας καθώς και παλιά παραδοσιακά κτίρια και χωριά.

Ο ίδιος έχει κάνει το όνομα του ως ο πρώτος ζωγράφος τοπίων της Κύπρου.  Εγκαταστάθηκε στην Κύπρο το 1971, έχει την Κυπριακή Υπηκοότητα και εργάζεται στο σπίτι του και στη γκαλερί του στη Λάνια [ιδρύθηκε το 1973] και στα χωράφια του στον Ακάμα.

Ο Owen έχει αυθεντικούς πίνακες στις συλλογές της Εθνικής Πινακοθήκης της Κύπρου, στη Βουλή, στο Προεδρικό Μέγαρο και σε ιδιωτικές συλλογές σε 46 χώρες. Όλοι αυτοί οι συλλέκτες έχουν έλθει στη γκαλερί του στη Λάνια για να διαλέξουν τους πίνακες τους.

Info
Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015, Λάνια, στις 19.30
Η Λάνια βρίσκεται 15 χλμ βόρεια της Λεμεσού, στρίβοντας από τον δρόμο του Τροόδους.
Η έκθεση παραμένει ανοικτή μέχρι 25 Οκτωβρίου 2015 καθημερινά 11.00 - 21.00
Τηλ. 25432404, 99016456
www.michaelowengallery.com

ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Έκθεση Φυσικής Ιστορίας
Είναι η νέα μεγάλη ετήσια εκδήλωση από το Τσιρίδειο Ίδρυμα, που γίνεται για 3η συνεχή χρονιά στους κήπους της εταιρείας Tsircon.

Παρουσιάζονται πολλά νέα εκθέματα από όλο τον κόσμο και τα παιδιά μπορούν να συμμετέχουν σε διάφορες δραστηριότητες που εστιάζονται στην διασκέδαση και την εκπαίδευση στα θέματα Φυσικής Ιστορίας.

Επίσης όπως κάθε χρόνο υπάρχει παζαράκι Προϊστορικών Θησαυρών και ο κόσμος έχει την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με ειδικούς παλαιοντολόγους, καθηγητές ορυκτολογίας και άλλους ειδικούς του κλάδου.

Info
Σάββατο 10 - Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015, Tsircon
Καλαμών 9, Βιομηχανική Ζώνη Στροβόλου, Στρόβολος, Λευκωσία 
Ώρες Λειτουργίας
Σάββατο  11.00-18.00
Κυριακή 09.00-18.00
Είσοδος δωρεάν
Τα εγκαίνια θα τελέσει ο αξιότιμος Δήμαρχος Στροβόλου κ. Λάζαρος Σαββίδης το Σάββατο στις 11.00

«Ο Ευτυχισμένος Πρίγκιπας» στην Παιδική Σκηνή του θεάτρου Σκάλα
Το Θέατρο Σκάλα άνοιξε την αυλαία της Παιδικής του Σκηνής με το αγαπημένο παραμύθι για μικρούς και μεγάλους του Όσκαρ Ουάϊλντ «Ο Ευτυχισμένος Πρίγκιπας»,που θα «ζωντανέψει» υπό τη μορφή μιούζικαλ.

Όταν ζούσε ο ευτυχισμένος πρίγκιπας στο παλάτι του, πίσω από ψηλά τείχη, τίποτα δεν τάραζε την ευχάριστη κι ανέμελη ζωή του. Κάποτε όμως ο πρίγκιπας σταμάτησε να ζει. Τότε οι άρχοντες της πολιτείας του έφτιαξαν ένα πανέμορφο άγαλμα από χρυσό και πολύτιμους λίθους και το έστησαν στο ψηλότερο σημείο της πόλης. Έτσι ο πρίγκιπας άρχισε να βλέπει από ψηλά όλη τη δυστυχία και τον πόνο των ανθρώπων του. Όταν κάποια στιγμή στάθηκε στα πόδια του ένα χελιδόνι για να ξαποστάσει, πριν φύγει για τις ζεστές χώρες το παρακάλεσε να μείνει κοντά του όσο χρειαζόταν για να βοηθήσει τους ανθρώπους της πολιτείας του, απαλύνοντας τον πόνο και τη δυστυχία τους.

Ο πρίγκιπας παρακαλεί το χελιδόνι να του κάνει μια πρώτη χάρη : να πάρει το ρουμπίνι από το σπαθί του και να το δώσει σε μια φτωχή γυναίκα. Το χελιδόνι υπακούει. Η αναχώρηση του πουλιού αναβάλλεται συνεχώς. Ο πρίγκιπας τώρα ζητά από το χελιδόνι να δώσει το ζαφείρι που έχει για μάτι σ’έναν φτωχό φοιτητή συγγραφέα. Ύστερα του ζητά να δώσει και το δεύτερο ζαφείρι σ’ένα κοριτσάκι που πουλά σπίρτα. Σαν τελευταία χάρη, του ζητά να δώσει τα χρυσαφένια ρούχα του για τους φτωχούς. Ποιό θα είναι όμως το τίμημα και γι' αυτόν αλλά και για το χελιδόνι που τον αγάπησε μ' όλη του την ψυχή; Το σίγουρο είναι ότι ο πρίγκιπας νιώθει πια απόλυτα ευτυχισμένος.

Ο ευτυχισμένος πρίγκιπας είναι η αχτίδα της αισιοδοξίας που εμείς οι μεγάλοι δεν πρέπει να χάσουμε και τα παιδιά μας χρειάζονται για να αναπτυχθούν. Η αισιοδοξία είναι εύκολο να χαθεί από μέσα μας. Η ζωή όμως πρέπει να συνεχιστεί. Αυτό το έργο είναι μία υπενθύμιση. «Δώσε στο διπλανό σου ό,τι μπορείς». Έστω κι αν αυτό είναι ένα φιλάκι, μια αγκαλιά. Γιατί αυτό, έχει τελικά μεγαλύτερη αξία και από σμαράγδια και από ρουμπίνια και απ’ όλα τα πλούτη της γης. Η αγκαλιά του ευτυχισμένου πρίγκιπα θα μείνει για πάντα ανοιχτή σε όλους μας.

Συντελεστές : 
Σκηνοθεσία/Δραματουργική Επεξεργασία: Μόνικα Μελέκη
Βοηθός Σκηνοθέτη: Φοίβος Γεωργιάδης
Σκηνικά/ Κοστούμια: Θέλμα Κασουλίδου
Μουσική/ Στίχοι: Ανδρέας Γερολέμου
Ενορχηστρώσεις τραγουδιών/ Ηχητικά Εφφέ: Βαλεντίνος Βαλιαντή
Χορογραφίες: Άντρια Χρίστου
Ηθοποιοί: Άντρεα Δημητρίου, Φοίβος Γεωργιάδης, Άκης Αντωνίου, Άντρια Χρίστου και Χρίστος Καραγιάννης.

Info
Επίσημη πρεμιέρα Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015,  Θέατρο «Σκάλα»,  10.30 
Και κάθε Κυριακή 
Κυριάκου Μάτση 15, Λάρνακα
Πληροφορίες 24652800/1, 99490102

«Το Δώρο της Παπλωματούς» από το Θέατρο Μασκαρίνι
Το αγαπημένο παραμύθι, του Τζέφ Μπριμπό, «Το Δώρο της Παπλωματούς», σε μια διασκευή του Πέτρου Κονόμου, ανεβάζει αυτή την περίοδο το  Θέατρο Μασκαρίνι

Μια παιδική θεατρική παραγωγή που θα ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους, στον υπέροχο κόσμο των παραμυθιών. Κατάλληλη για παιδιά ηλικίας 3 εως 103 χρόνων! Μια παράσταση γεμάτη χρώμα, κέφι, ζωντάνια και υπέροχες μουσικές!

Μια γενναιόδωρη παπλωματού με «μαγικά» δάχτυλα, φτιάχνει τα πιο όμορφα παπλώματα του κόσμου και τα χαρίζει στους φτωχούς. Ένας άπληστος βασιλιάς, που μαζεύει συνέχεια δώρα από το λαό του, έχει καταφέρει να μαζέψει στο παλάτι του όλους τους θησαυρούς του κόσμου. Παρ’ όλα αυτά τίποτα δεν τον ικανοποιεί και έτσι ψάχνει να βρει εκείνον που θα του χαρίσει έστω ένα χαμόγελο. Θα φτιάξει η παπλωματού ένα πάπλωμα για τον βασιλιά; Κι ο βασιλιάς θα μάθει τι σημαίνει να προσφέρεις; Μπορεί η παπλωματού να διδάξει τον βασιλιά την τέχνη της ευτυχίας; Κι αυτός τελικά, τι θα τους κάνει όλους αυτούς τους θησαυρούς που έχει μαζεμένους;

Τη διασκευή και σκηνοθεσία του έργου υπογράφει ο Πέτρος Κονόμου.
Την αυθεντική μουσική έγραψε ο Στυλιανός Γερασίμου
Την κίνηση και τις χορογραφίες έχει αναλάβει η Αντιγόνη Τασουρή.
Η κατασκευή των κοστουμιών ανήκει στη Μιρέλα Χατζηχριστοδούλου
Η κατασκευή του σκηνικού είναι του Δημήτρη Δημητρίου.

Στην παράσταση λαμβάνουν μέρος οι ηθοποιοί: Πέτρος Κονόμου, Μάρκος Ιούλιος Δρουσιώτης, Πέτρος Τίγρης, Θέμις Ππόλου και Ξάνθια Αργυρού.

Info
Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015, Μαρκίδειο Θέατρο Πάφου, στις 16.00
Ανδρέα Γερούδη 27, Πάφος
Γενική είσοδος €7
Πληροφορίες κρατήσεις  22 270420, 99485083
www.maskarini.com

Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015, Ρωσικό Πολιτιστικό Κέντρο, στις 10.30
Αλάσιας 16, Λευκωσία
Γενική είσοδος €7
Πληροφορίες κρατήσεις  22 270420, 99485083
www.maskarini.com

Αφήγηση Παραμυθιού και Εργαστήρι Τέχνης στην Opus 39
Το παραμύθι “Λούντβιχ & Κλεοπάτρα” από το βιβλίο της Μάρλεν Καρλετίδου θα διαβάσει η ηθοποιός Μαριλένα Κυριάκου στην Opus 39 Gallery στη Λευκωσία από τις 10.30-11.30.
Στη συνέχεια η ίδια η συγγραφέας Μάρλεν Καρλετίδου θα παρουσιάσει ένα Εργαστήρι Τέχνης μέχρι τις 13.00

Info
Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015, Opus 39 Gallery
Κίμωνος 21 Στρόβολος, Λευκωσία 
Είσοδος ελεύθερη.
Για πληροφορίες επικοινωνήστε με την Γκαλερί
Τηλ 22424983
mango2@cablenet.com.cy 
Τα έσοδα από τις πωλήσεις του παραμυθιού προσφέρονται στον Σύνδεσμο Προστασίας & Ευημερίας των Γάτων Cat P.A.W.S.

ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΗΤΕΡΕΣ

Μητέρες θηλάζουν τα μωρά τους
Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού διοργανώνεται και φέτος από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Μητρικού Θηλασμού «Δώρο Ζωής» η εκδήλωση Ταυτόχρονος Μητρικός Θηλασμός αυτό το Σάββατο, με κύριο χορηγό την εταιρεία Χαραλαμπίδης Κρίστης.

Το σύνθημα και το θέμα για την Παγκόσμια Εβδομάδα Θηλασμού 2015 είναι «Θηλασμός και Εργασία: Ας το κάνουμε να πετύχει», όπου θα πραγματοποιηθεί με την στήριξη της Εθνικής Επιτροπής Μητρικού Θηλασμού Κύπρου.

Οι εγγραφές για συμμετοχή θα αρχίσουν στις 10.00, ενώ ο Ταυτόχρονος Μητρικός Θηλασμός θα πραγματοποιηθεί στις 11.00.

Info
Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015
Οι χώροι της εκδήλωσης είναι:
Λευκωσία – Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία (99365414)
Λεμεσός – Pizza Mia (99604050)
Λάρνακα - Med Schools Λάρνακας (96649737)
Πάφος - Νοσοκομείο Ευαγγελισμός (26848000)
Αμμόχωστος - Δημαρχείο Παραλιμνίου (99571343)
Περισσότερες πληροφορίες http://worldbreastfeedingweek.org/


Tags: ιδέες, προτάσεις, Σαββατοκύριακο, wiz

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)