ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ

Θεραπεία με βλαστοκύτταρα

Γαβριέλα Αγησιλάου


  • PRP

    PRP

Μία νέα μορφή ανανέωσης και αντιγηραντικής θεραπείας για πρόσωπο και σώμα μας χαρίζει τη φρεσκάδα και τη νεότητα που όλες αναζητούμε. 

Εξηγήστε μας τι ακριβώς είναι το PRP Skin Regeneration Therapy ή αλλιώς θεραπεία με βλαστοκύτταρα αυτή.  

Πρόκειται για μια μορφή ανανέωσης και αντιγηραντικής θεραπείας για το πρόσωπο και το σώμα, χρησιμοποιώντας κύτταρα από περιφερικό αίμα του ίδιου του ασθενή, όπως αιμοπετάλια, λευκά αιμοσφαίρια και βλαστοκύτταρα. Η καινούργια τεχνική εμπλουτισμού με αυξητικούς παράγοντες (Growth Factors) πολλαπλασίασε την αποτελεσματικότητα της τεχνικής και τη διάρκεια του αποτελέσματος. Στην ουσία, η τεχνική αυτή στηρίζεται στην αναγεννητική ικανότητα των κυττάρων αυτών για επούλωση. Η έγχυση των κυττάρων αυτών γίνεται στο δέρμα και στον  υποδόριο ιστό.

Είναι αποτελεσματική;
Η επαναστατική αυτή μέθοδος έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα και είναι καθαρά αυτόλογη και βιολογική, στηριζόμενη στη φυσιολογική διαδικασία ενεργοποίησης από τα ίδια μας τα κύτταρα. Αποτελεί την εναλλακτική λύση σε άτομα που ψάχνουν για μη επεμβατικές θεραπείες χωρίς τη χρήση ξένου υλικού έγχυσης και με μακροχρόνια αποτελέσματα.
Πώς «λειτουργεί» η συγκεκριμένη θεραπεία;
Μετά την έγχυση των κυττάρων παράγεται κολλαγόνο από τα κύτταρα που έχουν ενεργοποιηθεί (ινοβλάστες) και η ενυδάτωση και ελαστικότητα του δέρματος βελτιώνεται. Ταυτόχρονα, το δέρμα παχαίνει και γεμίζουν οι επιφανειακές και οι βαθιές ρυτίδες προσώπου και σώματος.

Πόση ώρα διαρκεί η διαδικασία;
Η όλη διαδικασία διαρκεί 15 με 30 λεπτά χωρίς σημάδια και χωρίς πόνο, γιατί χρησιμοποιείται η βοήθεια της κρυοαναλγησίας στην περιοχή που πρόκειται να θεραπεύσουμε.

Πείτε μας μερικά από τα πλεονεκτήματά της…
Η θεραπεία αυτή είναι αυτόλογος και επομένως ασφαλής, αφού τα κύτταρα προέρχονται από τον ίδιο τον ασθενή. Η εφαρμογή και η λήψη τους είναι απλή όπως σε μια απλή αιμοληψία. Τα αποτελέσματα έχουν μεγάλη διάρκεια και η τεχνική εφαρμόζεται όχι μόνο για αισθητικούς σκοπούς, αλλά και για ανανέωση και δημιουργία ιστού σε τραύματα και εγκαύματα.

Γιατί να προτιμήσει κάποιος τη θεραπεία με βλαστοκύτταρα; Για ποιες περιπτώσεις ενδείκνυται;
Η συγκεκριμένη θεραπεία δίνει καταπληκτικά αποτελέσματα στην αναγέννηση του δέρματος, δηλαδή στη λάμψη και νεανικότερη εμφάνιση του προσώπου. Συμβάλλει σημαντικά στην εξαφάνιση των ρυτίδων και της φωτογήρανσης, είναι η καλύτερη θεραπεία για το δέρμα των καπνιστών, αλλά έχει φτωχά αποτελέσματα για τη χαλάρωση του δέρματος και των μυών. Ποτέ δεν υπήρξε μια μοναδική θεραπεία για όλα τα πρόσωπα και όλα τα δέρματα. Οι ανάγκες του κάθε προσώπου είναι απόλυτα σεβαστές και πρέπει πάντα να εξατομικεύονται οι ανάλογες βλαστοκυτταροθεραπείες που πρέπει να χρησιμοποιήσουμε.

Δρ Ανδρέας Ιωαννίδης
Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής Advanced Aesthetics
Facebook: AdvancedAestheticsGr
www.newu.com.cy
Tags: ομορφιά, θεραπεία, βλαστοκύτταρα

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)