ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Μαρία Μιχαήλ: ''Δεν φοβάμαι τον χρόνο''

newsroom must


  • ''Δεν ασχολούμαι με μικρότητες και δεν αφήνω συμπεριφορές να με αγγίξουν''

    ''Δεν ασχολούμαι με μικρότητες και δεν αφήνω συμπεριφορές να με αγγίξουν''

Συνέντευξη στην Έλενα Αποστόλου

Εννιά μήνες η νέα τηλεοπτική σου επιλογή στο Mega. Πόσα πράγματα πιστεύεις μπορούν να γίνουν σε εννιά μήνες;
Μπορεί να αλλάξουν τα πάντα στη ζωή κάποιου. Γεννιέται μια ζωή, μπορεί να αλλάξει εξ ολοκλήρου μια άλλη. Όπως θα δούμε στη νέα σειρά του Μega «Εννιά μήνες» είναι ένα ιδανικό χρονικό διάστημα για πολλά…

Θεωρείς τον νέο σου ρόλο πρόκληση;
Κάθε ρόλος για μένα είναι μια νέα πρόκληση. Δεδομένου ότι η σειρά στηρίζεται σε ένα πολύ καλογραμμένο σενάριο με ρόλους που έχουν εξέλιξη και «ψωμί» για έναν ηθοποιό.

Είσαι άνθρωπος που τρέχει πίσω από τον χρόνο; Δεδομένου ότι έχεις οικογένεια, σύζυγο επίσης ηθοποιό, ένα παιδί που χρειάζεται τη μαμά του, και πολύωρα γυρίσματα για τη νέα σειρά.
Βασικά θα ήθελα η μέρα να έχει σαράντα ώρες (γέλια). Τα βγάζουμε πέρα μια χαρά, ο Θεός τα φέρνει με τέτοιο τρόπο που όλα είναι ομαλά και σπίτι και παιδί και δουλειά. Προγραμματίζονται με ένα τρόπο παράξενο μόνα τους τα πράγματα. Όταν έχω εγώ γύρισμα μπορεί να μην έχει ο Χάρης ή και το αντίθετο.

Mπήκες πολύ μικρή στην τηλεόραση και έγινες γρήγορα γνωστή, ένιωσες ποτέ ότι καβάλησες το καλάμι;
Σε καμία περίπτωση δεν το ένιωσα αυτό και με ενοχλεί αν διακρίνω παρόμοιες συμπεριφορές σε συναδέλφους. Κάνουμε απλά τη δουλειά μας για να ζήσουμε αν αυτή φέρνει την προβολή και τα φώτα δεν σημαίνει ότι πρέπει κάποιος να ψωνιστεί. Δεν υπάρχει λόγος. Η ανασφάλεια που μπορεί να νιώσει κάποιος και η ανάγκη του για επίδειξη μπορεί να τον κάνει να καβαλήσει το καλάμι. Αυτούς τους τύπους μπορεί να τους συναντήσεις παντού σε όλες τις δουλειές.

Η υποκριτική είναι ένας χώρος ανταγωνιστικός. Δέχθηκες ποτέ πισώπλατα μαχαιρώματα;
Δεν ασχολούμαι με μικρότητες και δεν αφήνω συμπεριφορές να με αγγίξουν. Για να είμαι ειλικρινής δεν το ένιωσα ποτέ. Ίσως επειδή πάντα είμαι ξεκάθαρη στις σχέσεις μου. Το μόνο που θέλω είναι να μου συμπεριφέρονται όπως συμπεριφέρομαι και εγώ με ειλικρίνεια και σεβασμό.

Φοβάσαι τον χρόνο που αφήνει σημάδια πάνω σου;
Όχι, δεν θα ήθελα να παγώσει ο χρόνος. Δέχομαι τις αλλαγές που φέρνει. Καλλιτεχνικά ομιλούντες μεγαλώνοντας οι ρόλοι έχουν περισσότερο ενδιαφέρον. Δε θα με ενδιέφερε να κάνω μια ζωή την γκόμενα. Νομίζω η ηλικία συμβαδίζει και με την εξέλιξη στη δουλειά μας.

Έχεις ήδη ένα κοριτσάκι που φοιτά στο δημοτικό. Τι είναι αυτό που σε κάνει να κρατάς πισινή στο να αποκτήσεις ένα δεύτερο παιδί;
Η εποχή βασικά, η κρίση η ανασφάλεια της δουλειάς. Θα μου άρεσε να έχω μια μεγάλη οικογένεια με πολλά παιδιά αλλά θέλω να κάνω τόσα που να μπορώ να τους προσφέρω μια καλή ζωή. Εννοείται πως εάν έρθει και δεύτερο και τρίτο παιδί είναι καλοδεχούμενο.

Υπάρχει συνταγή για τέλειο γάμο;
Υπάρχει θέληση, αγάπη και σεβασμός. Όλοι οι γάμοι έχουν τα πάνω και τα κάτω τους. Και χαρές και προβλήματα. Η σχέση δυναμώνει ακόμη και με τις δυσκολίες εάν με το ταίρι σου είσαι δεμένος.

Ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα;
Ο χρόνος σκοτώνει τον έρωτα και όχι ο γάμος. Ο γάμος απλά έχει τα θετικά και τα αρνητικά του. Για τον χρόνο τώρα… πρέπει να είσαι αλέρτ.

Ένιωσες ποτέ ζήλια για τις ερωτικές σκηνές που έχει ο σύζυγός σου, Χάρης Κκολός, με συνάδελφούς σας;
Δεν ζήλεψα ποτέ τον Χάρη για τις ερωτικές σκηνές, γιατί ξέρω πως είναι μέρος της δουλειάς μας. Και σε μένα μπορούν να τύχουν ερωτικές σκηνές και δεν σου κρύβω πως είναι πολύ δύσκολες και αμήχανες. Σκέψου να έχεις μια ομάδα 20 ατόμων γύρω σου.

Τι δεν θα συγχωρούσες ποτέ στη σχέση σας;
Δεν θα συγχωρούσα ποτέ τη βία. Όταν δηλαδή ο άντρας κτυπά μια γυναίκα, όπως γίνεται και στον χαρακτήρα που υποδύομαι στη σειρά. Δεν υπάρχει δικαιολογία αλλά έλλειψη σεβασμού και αγάπης.

Την απιστία μπορεί να την συγχωρέσεις;
Εξαρτάται.

Νιώσατε ποτέ περίεργα στην καθημερινότητά σας λόγω του ότι είστε και οι δύο δημόσια πρόσωπα;
Όχι, καθόλου. Δεν νιώθουμε περίεργα, έχουμε συνηθίσει βλέμματα πάνω μας και αυτό είναι φυσικό επακόλουθο, αφού ο κόσμος μας αφήνει και μπαίνουμε στα σπίτια του. Είναι λογικό να αντιδρούν όταν μας βλέπουν και αυτό απαιτεί από μας να σεβαστούμε την αγάπη τους και να ανταποκριθούμε σε αυτήν.

Φαντάστηκες τη ζωή σου ποτέ χωρίς τα «φώτα» στραμμένα πάνω σου;
Δεν επιδίωξα ποτέ τα φώτα πάνω μου. Κάνω ένα επάγγελμα που αγαπώ και θα το κάνω όσο μπορώ.

Ποιος είναι ο πιο αυστηρός κριτής σου;
Ο εαυτός μου! Πάντα κάνω την αυτοκριτική μου και πάντα βρίσκω λαθάκια που έχω για να διορθώσω. Αν είχα την δυνατότητα να ξανακάνω σκηνές σίγουρα θα έδινα και κάτι άλλο, γιατί είμαι τόσο αυστηρή που πάντα βρίσκω ότι κάτι λείπει.

Ευτυχισμένη ποιες στιγμές νιώθεις;
Όταν είμαι μαζί με την κόρη μου και τον Χάρη. Την ευτυχία τη συνδυάζω πάντα με την ψυχική γαλήνη και ηρεμία.

Υπήρξαν στιγμές που είπες μέσα σου ότι θα τα παρατήσεις όλα;
Όχι ποτέ… δεν τα βάζω εύκολα κάτω. Ήρθαν και τα πράγματα καλά για μένα δεν μπήκα στη διαδικασία να το σκεφτώ. Δεν έτυχε, ευτυχώς, να μείνω ποτέ χωρίς δουλειά, οπότε δεν δοκίμασα τις αντοχές μου.

Εκτός από την υποκριτική έχεις ταλέντο και στη ζωγραφική; Πώς προέκυψε το χρώμα στη ζωή σου;
Aνέκαθεν ζωγράφιζα από μικρή, και το πρώτο μου πτυχίο ήταν γραφίστρια. Με χαλαρώνει με ηρεμεί. Έχουμε γεμίσει πίνακες στο σπίτι δεν ξέρουμε πού να τους βάλουμε (γέλια). Δεν σας κρύβω ότι στο μέλλον θα ήθελα να κάνω μια έκθεση.

Θα έκανες ποτέ κάποια αισθητική επέμβαση;
Δεν ξέρω, δεν το έχω σκεφτεί ακόμα. Ίσως στα πενήντα μου κανένα λίφτιγκ (γέλια). Πάντως, από τη στιγμή που ένας άνθρωπος τον ενοχλεί κάτι στην εμφάνισή του είμαι υπέρ του να κάνει την αλλαγή. Τις μικροπαρεμβάσεις νιώθω πως δεν μας τις πολυεπιτρέπει η δουλειά μας. Πώς θα δείξεις ότι έχεις θυμώσει όταν είναι παγωμένο το πρόσωπο; Είναι καλή η ομορφιά αλλά το πάγωμα του χρόνου δεν μας βοηθά στην υποκριτική.

Για τι πράγμα ευχαριστείς τον Θεό;
Για τα πάντα, συνέχεια Τον ευχαριστώ και κυρίως όταν δίνω σημασία στις καθημερινές στιγμές, ακόμη και για τα πιο απλά πράγματα.


Tags: Μαρία Μιχαήλ, ηθοποιός, 9 Μήνες, συνεντεύξεις

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)