ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Γαβριέλα Χριστοδούλου: «Έχω δεχθεί πισώπλατα μαχαιρώματα»

Έλενα Αποστόλου


Mας λέει την πιο γλυκιά τηλεοπτική καλημέρα τα τελευταία 15 χρόνια με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα πάνω της, αφού παραμένει το ίδιο όμορφη και εντυπωσιακή, όπως την ημέρα που ξεκίνησε. Η παρουσιάστρια του ΡΙΚ, στην πιο ώριμή της φάση, κάνει απολογισμό και μας μιλάει για τη μητρότητα, τα όνειρα και τα θέλω της.

Πόσα χρόνια μετράς στην τηλεόραση;
Από το 2000... 15 χρόνια, όμορφα και γεμάτα εμπειρίες.

Θα ήθελες να παρουσιάσεις άλλη ζώνη εκτός από την πρωινή; Τι θα ήθελες να κάνεις;
Αυτή τη στιγμή η πρωινή ζώνη με γεμίζει... βέβαια ο κάθε επαγγελματίας οφείλει να προσαρμόζεται και με τα δεδομένα και τις απαιτήσεις του σταθμού που εργάζεται... γι’ αυτό είμαι πάντα έτοιμη να προσφέρω, αν μου ζητηθεί και από άλλη ζώνη.

Από τα πρώτα βήματά σου στον χώρο ξεχώρισες. Σε αγχώνει αυτό;
Πρέπει πάντα να δίνεις όλες σου τις δυνάμεις... ο χώρος της τηλεόρασης είναι ιδιαίτερα απαιτητικός δεν με αγχώνει, γιατί πάντα προσπαθώ για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Τι θα ήθελες να κάνεις που δεν έκανες (στην τηλεόραση);
Αυτή τη στιγμή δεν σκέφτομαι πως θα ήθελα να κάνω κάτι διαφορετικό...δεν ξέρω για το μέλλον.

Αναμετρήθηκες για όλα όσα έκανες;
Η αναμέτρηση γίνεται με τον εαυτό μου... κρίνω τον εαυτό μου κατά πόσο δίνω στο κόσμο αυτό που μπορώ να προσφέρω και μέσα από αυτή τη διαδικασία διορθώνω τα οποιαδήποτε λάθη μου.

Ένιωσες ποτέ ότι καβάλησες το καλάμι;
Όχι... πάντα ήμουν άτομο προσγειωμένο εξάλλου αυτό μπορούν να το επιβεβαιώσουν τα άτομα που με γνωρίζουν καλά.

Έχεις δεχθεί πισώπλατα μαχαιρώματα;
Έχω δεχθεί πισώπλατα μαχαιρώματα αλλά το αφήνω πίσω... υπάρχει Θεός.

Έχεις υποσχεθεί πράγματα στον εαυτό σου για τα οποία ήρθε η ώρα να κάνεις απολογισμό;
Συχνά πυκνά κάνω απολογισμό για τα πάντα. Προσπαθώ πάντα να τηρώ τις υποσχέσεις μου είτε έχει να κάνει μαζί μου, είτε με τρίτα πρόσωπα.

Είδες ανταγωνιστικά ποτέ άλλη πρωινή εκπομπή;
Όχι, ποτέ και είμαι κατηγορηματική σε αυτό... ο καθένας προσπαθεί για το καλύτερο και τελικός κριτής για όλους μας είναι ο κόσμος.

Σας έχει επηρεάσει η οικονομική κρίση;
Βέβαια, όπως και όλο τον κόσμο...

Η κρίση σου επιτρέπει να κάνεις όνειρα;
Βέβαια. Ο καθένας μας πρέπει να κάνει όνειρα, είναι ωραίο να ελπίζεις και να αναμένεις να γίνει κάτι που ονειρεύεσαι. Δεν σας κρύβω πως τα πλείστα από τα δικά μου όνειρα έχουν να κάνουν με τα παιδιά μου.

Είσαι αυστηρή με τον εαυτό σου;
Υπερβολικά θα έλεγα... θέλω τα πάντα να είναι τέλεια και αυτό είναι πολλές φορές ψυχοφθόρο τόσο για μένα όσο και για τους ανθρώπους που είναι δίπλα μου.

Ήρθες ποτέ σε σύγκρουση μαζί του (του εαυτού σου);
Ναι, ήρθα πολλά φορές σε σύγκρουση με τον εαυτό μου αλλά κάνουμε αμοιβαίες υποχωρήσεις και έτσι τα βρίσκουμε (γέλια).

Εσένα τα «για πάντα», σου έχουν επαληθευτεί;
Το «για πάντα» είναι κάτι το πολύ δυνατό, πολλές φορές όταν το λέμε το εννοούμε αλλά οι συνθήκες της ζωής μας κάνουν να μην το υλοποιούμε. Τώρα όμως που το σκέπτομαι, τελικά αυτό με τις συνθήκες είναι παραμύθι, απλά δικαιολογία επειδή όταν θέλουμε κάτι πραγματικά να είναι για πάντα, τότε τίποτα δεν μπορεί να μας σταματήσει...

Ποια είναι η συνταγή για να κρατήσεις μια σχέση ζωντανή;
Η αγάπη είναι ζωή, αρά πάνω από όλα πρέπει να υπάρχει πραγματική αγάπη, ακολουθεί η κατανόηση, η γαλήνη, ο σεβασμός...

Γεύτηκες τη μητρότητα μικρή. Σε έχει αλλάξει;
Η μητρότητα είναι κάτι το μαγικό όποτε και να την γευτεί σε ολοκληρώνει σαν γυναίκα. Δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή όταν παίρνει μια μάνα στην αγκαλιά της το νεογέννητο παιδί της.

Πώς είναι να έχεις παιδιά στην εφηβεία;
Η κάθε στιγμή είναι μοναδική όταν μεγαλώνεις παιδιά... τα κορίτσια μας είναι πολύ συνδεδεμένες τόσο μεταξύ τους, όσο και μαζί με μένα και το Χριστόδουλο. Μπορεί να μπήκαν στην εφηβεία αλλά ακόμη έχουν την παιδική αγνότητα... καθημερινά προσεύχομαι ο Θεός να τις έχει καλά αυτές και όλα τα παιδιά του κόσμου.

Ποια είναι η Γαβριέλα εκτός τηλεόρασης;
Πιστεύω ότι δεν υπάρχει διάφορα. Είμαι αυτή που είμαι και στην οθόνη, έτσι τουλάχιστον νομίζω. Αυτοί που με ξέρουν καλά, αυτό μου λένε συχνά. Όλα όσα κρύβει η καθημερινότητα του υπόλοιπου κόσμου τα έχει και η δική μου καθημερινότητα...

Τα πας καλά με τον χρόνο;
Μια χαρά... πρέπει να ζούμε την κάθε στιγμή σε οποιαδήποτε ηλικία και αν είμαστε.

Φοβάσαι τις ρυτίδες;
Όχι, ακόμη δεν με ενόχλησαν, όταν θα έρθουν θα τα πούμε.

Ποια η γνώμη σου για τις αισθητικές επεμβάσεις; Έκανες ή θα έκανες;
Δεν είμαι αρνητική με τις αισθητικές επεμβάσεις. Έκανα μικροεπεμβάσεις που κάνει κάθε γυναίκα.

Βλέπουμε ότι η σχέση σου με τη γυμναστική είναι άριστη...
Η γυμναστική είναι μέρος της ζωής μου μιας και μεγάλωσα σε σπίτι με μητέρα καλαθοσφαιρίστρια και πατέρα ποδοσφαιριστή. Τα τελευταία χρόνια λόγω και των παιδιών φροντίζω να γυμνάζομαι τρεις φορές την εβδομάδα. Κάνω δρόμο και διάφορες ασκήσεις ενώ όταν έχω ελεύθερο χρόνο παίζω τένις με τις κόρες μου.

Προσέχεις τη διατροφή σου;
Ναι, αποφεύγω εντελώς το χοιρινό κρέας, ενώ καταναλώνω πολλά φρούτα και λαχανικά κατά τη διάρκεια της ημέρας Δεν μπορώ να πω ότι είμαι από τους ανθρώπους που κάνουν δίαιτα αλλά είμαι από τα άτομα που δεν είναι λάτρης του φαγητού. Υπάρχουν μέρες που λόγω φόρτου εργασίας μπορεί να παραλείψω και ένα γεύμα.

Πες μας λίγα μυστικά ομορφιάς...
Όσον αφορά μυστικά ομορφιάς κάνω φυσικές μάσκες προσώπου και σώματος που κάνω μόνη μου και αυτό προέκυψε από μια επίσκεψη στο Ισραήλ όταν βρέθηκα σε ένα σπα στη νεκρά θάλασσα. Όταν θέλω να κάνω πίλιγκ σώματος ή προσώπου αναμειγνύω με αλάτι και λεμόνι για λεύκανση και για σύσφιξη και άλλες φορές συνδυάζω ζάχαρη με μαγειρική σόδα. Για μάσκα προσώπου χρησιμοποιών ό,τι φρέσκο υπάρχει στο σπίτι από φρούτα και λαχανικά. Τα λιώνω στο μπλέντερ και τα βάζω στο πρόσωπο για κανένα εικοσάλεπτο.


Tags: Γαβριέλα Χριστοδούλου, ΡΙΚ, παρουσιάστρια, πρωινή εκπομπή, συνέντευξη

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)