ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΖΟΝ

Fashion A-Z: Highlights από την collection στο Museum FIT


Part One

Το καταπληκτικό μουσείο του Fashion Institute of Technology (FIT), στη διάσημη 7η λεωφόρο του Manhattan, τη «Λεωφόρο της Μόδας» όπως την έχουν βαφτίσει οι Νεοϋορκέζοι, άνοιξε μια νέα έκθεση στις 29 Νοεμβρίου 2011, δίνοντας στο κοινό την ευκαιρία να δει από κοντά κάποιες από τις πιο γνωστές και χαρακτηριστικές δουλειές μερικών από τους πιο σημαντικούς σχεδιαστές της εποχής μας.
Για πρώτη φορά, το μουσείο διαλέγει να ξεφύγει από τη χρονολογική ταξινόμηση των εκθεμάτων και θα τα δούμε τοποθετημένα αλφαβητικά – εξού και ο τίτλος Α-Ζ. Μέσα στα εκθέματα μπορεί κανείς να ξεχωρίσει τις αρχικές δουλειές του Βρετανού Alexander McQueen, όταν ακόμη δούλευε για τον οίκο Hubert de Givenchy, καθώς επίσης και το πασίγνωστο Mondrian dress από τον αρχιτέκτονα της μόδας, Yves Saint Laurent.

               Andy Warhol print-Costume by Vercase                                                            Rick Owens

Η έκθεση αυτή χωρίζεται σε δύο μέρη λόγω του όγκου του υλικού που το μουσείο επέλεξε να εκθέσει ως βασικά κομμάτια που χαρακτηρίζουν και συνέβαλαν στον σχηματισμό του κόσμου της μόδας, όπως τον γνωρίζουμε σήμερα. Το πρώτο μέρος της έκθεσης κλείνει στις 8 Μαΐου και το δεύτερο μέρος θα ανοίξει στις 23 Μαΐου και θα κλείσει στις 10 Νοεμβρίου.

                                 Giorgio Armani                                                                  Valentino Spring 2008

Παρόλο που οι φωτογραφίες απαγορεύονται αυστηρά στον χώρο της έκθεσης, όσοι θέλουν να αποκτήσουν φωτογραφίες από τα κομμάτια της συλλογής, καθώς το μουσείο ανακοίνωσε πως την άνοιξη 2012 ο εκδοτικός οίκος Taschen, γνωστός για την έμφαση που δίνει σε εκδόσεις σχετικές με τη μόδα και τις τέχνες, θα κυκλοφορήσει ένα βιβλίο που θα περιέχει πάνω από 500 φωτογραφίες από τα μοναδικά κομμάτια που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην κατοχή του μουσείου του FIT.

                            Boudicca Fall 2006

Tip: Αν θέλετε μια πιο εξειδικευμένη ξενάγηση, γιατί να μην την έχετε από τις ίδιες τις εφόρους που διοργάνωσαν την έκθεση; Οι Jennifer Farley και Colleen Hill διοργανώνουν τρεις αποκλειστικές ξεναγήσεις για επισκέπτες. Η πρώτη ήταν στις 15 Φεβρουαρίου, η δεύτερη είναι στις 7 Μαρτίου και η τρίτη θα είναι στις 23 Απριλίου. Σίγουρα μια αξέχαστη εμπειρία, αφού οι τυχεροί που θα μπορέσουν να παρευρεθούν θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν από κοντά ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες για τα εκθέματα, αλλά και τον τρόπο που στήθηκε η έκθεση.

 


Tags: Fashion A-Z, Highlights, Museum FIT, αυτή τη σεζόν