ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Άντρεα Κυριάκου: «Είμαι μαζί με τον Γιώργο Μερκή»

Έλενα Αποστόλου


Μεσογειακή, πανέμορφη και φινετσάτη. Το μοντέλο, παρουσιάστρια του YOLO και επιχειρηματίας είναι από τις γυναίκες που και να θέλει δεν περνάει απαρατήρητη. Ο έρωτας πλέον για αυτήν ακούει στο όνομα Γιώργος Μερκής και η ίδια προσπαθεί με νύχια και με δόντια να κρατήσει την προσωπική της ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Πώς σου φαίνονται τα νέα σου καθήκοντα; Είναι εύκολο να παρουσιάζεις μια τέτοια εκπομπή;
Είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαι με την παρουσίαση και όπως κάθε πρώτη φορά έχει τις δυσκολίες της που όμως ξεπεράστηκαν από τα πρώτα κιόλας γυρίσματα, αφού τόσο ο Βαγγέλης όσο και η υπόλοιπη ομάδα του YOLO ήταν ταχύρρυθμα μαθήματα για μένα. Η συγκεκριμένη εκπομπή έχει σαν βάση της το παιχνίδι και αντί να με αγχώνει όσο περνούσε ο καιρός ανυπομονούσα να πάω για γύρισμα για να περάσω καλά. Νομίζω αυτός ήταν και ο λόγος που δέσαμε με τον Βαγγέλη, γιατί και οι δύο διατηρούμε την παιδικότητά μας.

Πώς και αποφάσισες να ασχοληθείς με την τηλεόραση; Είναι κάτι που το επιδίωξες;
Η αλήθεια είναι πως δεν το επεδίωξα αλλά όταν μου έγινε η πρόταση δέχτηκα με χαρά. Η τηλεόραση δεν ήταν ο κατεξοχήν στόχος μου, έχει όμως άμεση σχέση με το αντικείμενο των σπουδών μου. Έχω τελειώσει Επικοινωνιολογία οπότε τα ΜΜΕ γενικότερα είναι ο τομέας που στόχευα να εργοδοτηθώ.

Ποια θεωρείς ότι είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για σένα. Τηλεόραση, πασαρέλα ή φωτογραφήσεις;
Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι να καταφέρεις όλα αυτά να συνυπάρξουν. Σίγουρα όμως η τηλεόραση απαιτεί περισσότερο χρόνο και προετοιμασία σε σχέση με τα υπόλοιπα.

Αν σου έκαναν πρόταση να παίξεις σε μια σειρά θα αποδεχόσουν;
Έχω παίξει στο Φόντο Κόκκινο τη 2η χρονιά προβολής. Έκτοτε έχω δεχτεί προτάσεις για βασικούς ρόλους σε σειρές που όμως απέρριψα. Στο Φόντο υποδυόμουν τον εαυτό μου, ο ρόλος ήταν στα μέτρα μου χωρίς ερωτικές σκηνές και ιδιαίτερες απαιτήσεις. Δεν θα μπορούσα να προσποιηθώ οικειότητα γι’ αυτό και δεν θα μπορούσα ποτέ να ακολουθήσω καριέρα ηθοποιού.

Το να γίνεις αναγνωρίσιμη ήταν ένα όνειρο ζωής για σένα;
Το βρίσκω λίγο τραβηγμένο να μιλάμε για αναγνωρισιμότητα στην Κύπρο. Λίγο πολύ όλοι γνωριζόμαστε με όλους ανεξαρτήτως επαγγέλματος. Είναι ασύμβατο με τα δεδομένα της Κύπρου να έχεις ένα τέτοιο στόχο.

Πόσα χρόνια είσαι στον χώρο; Πώς προέκυψε η απόφασή σου να ασχοληθείς με τον χώρο;
Ξεκίνησα σε ηλικία 14 ετών μετά από προτροπή του αδερφού μου. Αρχικά ομολογώ δεν ενθουσιάστηκα με το χώρο αλλά πήρα νωρίς την πρώτη μου δουλειά, έπειτα η μια δουλειά έφερε την επόμενη και διανύω ήδη τον 11ο χρόνο.

Πιστεύεις ότι η εμφάνιση είναι το εισιτήριο για μια πετυχημένη καριέρα;
Στο μόντελινγκ είναι το κύριο συστατικό επιτυχίας. Στην τηλεόραση νομίζω χρειάζονται πολύ περισσότερα για να πετύχεις. Χωρίς μόρφωση και κυρίως παιδεία δύσκολα θα επιβιώσεις. Εννοείται όμως πως μεταξύ δύο ατόμων που έχουν τα ίδια προσόντα σε επίπεδο μόρφωσης, η εμφάνιση θα μετρήσει σαν έξτρα προσόν.

Πόσο πολύ προσέχεις την εικόνα σου;
Δεν είμαι εξαρτημένη από την εικόνα μου. Δεν είμαι των υπερβολών. Τα κλασικά που κάνουμε όλες. Βάζω τις κρέμες μου, κάνω καθαρισμό προσώπου, γυμνάζομαι όσο μπορώ.

Για ποια πράγματα που έχεις κάνει νιώθεις περήφανη;
Πραγματικά περήφανη ένιωσα όταν πήρα το πτυχίο μου. Ίσως γιατί τότε ένιωσα πως έκανα και τους γονείς μου περήφανους. Χάρηκαν και όταν βραβεύτηκα ως μοντέλο της χρονιάς το 2011 αλλά χωρίς να υποβαθμίζω όποια επιτυχία είχα στον χώρο νομίζω αυτή ήταν μέχρι στιγμής η σημαντικότερη επιτυχία μου.

Γιατί θα χρησιμοποιούσες τη δημοσιότητα;
Η δημοσιότητα πρέπει να αξιοποιείται μόνο με σκοπό να βοηθήσει άτομα που δεν έχουν τόσο εύκολα πρόσβαση
στα Μέσα και το έχουν ανάγκη. Δεν βρίσκω κανένα άλλο λόγο να εκμεταλλευθείς την όποια αναγνωρισιμότητα έχεις.

Σε έναν άντρα τι προσέχεις;
Το πρώτο πράγμα που βλέπω σε έναν άντρα είναι ο τρόπος που κινείται μέσα στον χώρο. Από θέμα εμφάνισης το ύψος και τα μάτια είναι αυτά που προσέχω πρώτα.

Τέλειος άντρας υπάρχει;
Ούτε τέλεια γυναίκα υπάρχει. Όλοι έχουμε θετικά και αρνητικά στοιχεία στον χαρακτήρα μας. Νομίζω το μυστικό είναι να βρεις αυτόν που τα αρνητικά του στοιχεία έρχονται σε δεύτερη μοίρα γιατί απλά τα θετικά του σε υπερκαλύπτουν.

Έχουν ακουστεί πολλά για τη φημολογούμενη σχέση σου με τον ποδοσφαιριστή και αρχηγό του Απόλλωνα, Γιώργο Μερκή, τι ισχύει;
Είναι αστείο να αρνηθώ πως είμαι μαζί με τον Γιώργο γιατί λίγο πολύ όλοι γνωριζόμαστε στην Κύπρο. Τίποτα δεν μένει κρυφό. Η έκταση όμως που πήρε με βρήκε λίγο απροετοίμαστη, δεν είμαι συνηθισμένη η προσωπική μου ζωή να είναι θέμα συζήτησης. Στην πορεία κατάλαβα πως δεν μπορεί να με επηρεάζει όλο αυτό γιατί λόγω της δουλειάς μου όσο και αυτής του Γιώργου είναι αναπόφευκτο.

Είσαι ερωτευμένη;
Είμαι καλά.

Τι είναι έρωτας για σένα;
Είναι πολύπλοκη έννοια δεν μπορώ να την απαντήσω με λόγια.

Θα αρχίσουμε να σε βλέπουμε στα γήπεδα;
Σε κανένα τελικό μπορεί... μόνο και μόνο για να στηρίξω τον Γιώργο.

Τι δεν συγχωρούσες σε μια σχέση;
Την απιστία δεν θα τη συγχωρούσα με τίποτα. Θεωρώ ότι είναι προδοσία. Από τη στιγμή που είσαι με ένα άνθρωπο πρέπει να τον σέβεσαι και να μην τον προσβάλλεις με αυτό τον τρόπο.

Ο γάμος πόσο απέχει από τα δικά σου θέλω;
Δεν ξέρω πόσο απέχει, τουλάχιστον χρονικά. Ο γάμος για εμένα είναι μια συνειδητή απόφαση. Δεν έχει να κάνει με την ηλικία αλλά με τον άνθρωπο που έχεις δίπλα σου και πόσο πολύ τον θες στη ζωή σου. Μεγάλωσα σε μια πολύ δεμένη οικογένεια και όταν νιώσω πως μπορώ να αποκτήσω μια αντίστοιχη τότε θα το έκανα.

Καλοκαίρι με μια λέξη;
Λεμεσός.

Ποια είναι η ιδανική εικόνα ευτυχίας με μια γυναίκα;
Η μητρότητα νομίζω είναι η υπέρτατη στιγμή ευτυχίας για κάθε γυναίκα. Τουλάχιστον μέσα από τα δικά μου μάτια.


Tags: Άντρεα Κυριάκου, Γιώργος Μερκής, ζευγάρι, Λεμεσός, συνέντευξη

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)