ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Πολυξένη Σάββα: «Για τον έρωτα θυσιάστηκα και έχω ήδη καταστραφεί»

Έλενα Αποστόλου


Καθιερώθηκε στη συνείδηση του κοινού πριν ακόμα βγει στην τηλεόραση. Η... κουτσομπόλα της μικρής οθόνης, η αγαπημένη «παπαδιά» της «Πρώτης Σταγόνας» του ΑΝΤ1 τα κάνει όλα με τον δικό της τρόπο. Και εκεί βρίσκεται η γοητεία της...

Η Μυριάνθη, η παπαδιά στην «Πρώτη Σταγόνα», είναι γυναίκα που αγαπά έντονα. Αυτό μπορεί να γίνει η κοινή συντεταγμένη της με την Πολυξένη;
Ναι, αγαπά με πάθος τον «πάτερ». Οι δύο τους έχουν ένα απίστευτο δέσιμο. Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα κοινό μας, γιατί αγαπάω το ίδιο δυνατά και ανεξίτηλα. Με τη «Μυριάνθη» έχουμε την ίδια ενέργεια και ένταση στη ζωή μας. Μας χαρακτηρίζει η αεικινησία και η ευφράδεια λόγου. Και όσοι μας βλέπουν θα προσέξουν ότι περπατάμε το ίδιο (γέλια). Πέραν αυτών έχουμε και οι δύο καλούς φίλους και σεβόμαστε το δέσιμο με την οικογένεια και με τους φίλους μας. Ναι, τελικά έχουμε πολλά κοινά στοιχεία με τη Μυριάνθη (γέλια).

Βασικό χαρακτηριστικό της Μυριάνθης στην «Πρώτη Σταγόνα» είναι το κουτσομπολιό. Εσύ ανακατεύεσαι στις ζωές των άλλων;
Πιστεύω ότι το κουτσομπολιό έχει και τα όριά του και πως κανείς δεν μπορεί εύκολα να φτάσει τη Μυριάνθη και τον Ραφαέλο. Προσωπικά δεν ανακατεύομαι ποτέ στις ζωές των άλλων και σέβομαι την ιδιωτικότητά τους. Τώρα, όσον αφορά τη δική μου ζωή πάντα κρατώ απόσταση και όταν νιώσω ότι αρχίζει να εκτίθεται αρχίζω να νιώθω άβολα σε σημείο που αναδιπλώνομαι. Σέβομαι το παρελθόν και την οικογένειά μου και αυτός είναι ο λόγος που δε θέλω να εκτίθεται η προσωπική μου ζωή. Είναι εξάλλου ένας τρόπος να επιβιώσεις σε ένα κόσμο που είναι όλα ανοικτά προς πρόσβαση.

Ποια είναι η Πολυξένη;
Είναι πρώτη κόρη του Σάββα και της Άντρης. Έχει αδελφή τη Μαρία. Μεγάλωσε στην Κύπρο. Της αρέσει η θάλασσα και το καρπούζι. Η Πολυξένη είναι αγχώδης, τελειομανής, ονειροπόλα.

Είσαι ερωτευμένη;
Πώς μπορώ να μην είμαι, αφού μπορώ να λέω ένα καλημέρα το πρωί και ένα καληνύχτα το βράδυ...

Είχες πει σε παλαιότερη συνέντευξή σου ότι για έναν έρωτα είσαι έτοιμη και να θυσιαστείς και να καταστραφείς. Ακόμη και τώρα που έχεις απογειώσει την καριέρα σου;
Δεν θεωρώ ότι έχω απογειώσει την καριέρα μου! Αλλά πιστεύω πως για τον έρωτα θυσιάστηκα και έχω ήδη καταστραφεί. Ο έρωτας έχει έκταση στη ζωή μου. Ακόμη και με τη δουλειά μου είμαι ερωτευμένη και αυτό είναι καταστροφικό από μόνο του, αφού είμαι συνέχεια εν βρασμώ. Και αυτόματα ένα μέρος σου καταστρέφεται στη μορφή του οποιουδήποτε έρωτα.

Τι δεν θα άντεχες σε μια σχέση;
Δεν θα άντεχα το ψέμα, τη δειλία και οτιδήποτε που κάνει τους ανθρώπους «μικρούς». Δεν θα άντεχα τους ανθρώπους που τσιγκουνεύονται τα συναισθήματά τους.

Είσαι αυταρχική στις σχέσεις σου;
Το αυταρχική σίγουρα δεν με χαρακτηρίζει...

Υποδύεσαι μια γυναίκα στη σειρά, που έχει πάθει ψύχωση με τη μητρότητα. Εσύ φαντάζεσαι τον εαυτό σου μάνα;
Δεν τον έχω φανταστεί, αλλά όταν θα γίνω μια εξαιρετικά ευτυχισμένη, χαζή και «τυφλή» μάνα...

Τι θα έλεγες σε μια γυναίκα που δυσκολεύεται να τεκνοποιήσει;
Τώρα πια όλοι μπορούμε να βρούμε τον δρόμο να γίνουμε γονείς φτάνει να έχουμε αποθέματα αγάπης, υπομονής και στοργής.

Σπούδασες κοινωνική ανθρωπολογία, πιστεύεις ότι το πτυχίο θα σου χρειαστεί ποτέ;
Το πτυχίο μου φάνηκε ήδη χρήσιμο. Είναι σημαντικό να έχεις εργαλεία που μπορεί να σε βοηθήσουν στην κατανόηση της κοινωνικής συμπεριφοράς ενός ανθρώπου. Και επειδή ακριβώς ο συγκεκριμένος κλάδος είναι ανθρωποκεντρικός με βοηθά, κάποιες φορές, να συντάξω πιο εύκολα ένα προφίλ θεατρικού χαρακτήρα.

Νιώθεις τυχερή;
Νιώθω τυχερή ναι, όχι μόνο για αυτά που μου ήρθαν αλλά περισσότερο για αυτά που ένιωσα. Νιώθω ναι εξαιρετικά ευτυχής και «τυχερή και ίσως τύχη για μένα να είναι ότι μπορώ το πρωί να ξυπνώ με ηρεμία.

Κυνηγάς την... επιτυχία ή τα αφήνεις όλα στην τύχη;
Δεν κυνηγώ την επιτυχία, δεν αφήνω όμως τίποτα στην τύχη. Κυνηγώ το όνειρο και ελπίζω να μην είμαι ατυχής.

Έχεις συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα στο χώρο, όπως Ρήγο, Λιγνάδη, Κραουνάκη, Κυριαζή, τώρα με τον Λοϊζίδη. Τι άλλο θα ήθελες να πετύχεις στην υποκριτική;
Δεν θεωρώ ότι έχω κάνει πολλά πράγματα! Ποτέ δεν εφησυχάζω και ελπίζω η επαγγελματική μου ζωή να μου φέρει άλλα τόσα και άλλα τόσα.

Σε φωνάζουν παπαδιά στον δρόμο; Πώς αντιδράς στην αγάπη του κόσμου;
Με συγκινεί η ανταπόκριση του κόσμου και η άνεσή τους να με φωνάζουν στο δρόμο παπαδιά. Είναι συγκινητικό ότι έχει αγαπηθεί η Μυριάνθη, αν και δεν είναι ένας ρόλος αντικειμενικά καλός.

Σε χρόνο dt έγινες γνωστή. Φοβάσαι τη δημοσιότητα;
Ναι. Φοβάμαι τη δημοσιότητα. Είναι σαν μια κακιά θεία που θέλει κάποιος να έχει πολλά-πολλά μαζί της. Δεν φοβάμαι, ωστόσο, ότι μαζί της θα φέρει και ένα καλάμι, γιατί ακριβώς αυτό είναι θέμα ανατροφής.

Υπάρχει κάτι που φοβάσαι;
Φοβάμαι τους καταπιεσμένους ανθρώπους και αυτούς που δεν «χορταίνουν» με τίποτα. Ωστόσο, μεγαλύτερή μου φοβία είναι να κερδίσει το σώμα το μυαλό μου. Θέλω να μεγαλώνω, να έχω τα λογικά μου να μπορώ να αυτοεξυπηρετούμαι.

Τι θυσίες θα έκανες για την τέχνη σου;
Έχω κάνει και θα έκανα αυτά που κάνει κάποιος όταν αγαπά κάτι πολύ.

Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε δέκα χρόνια;
Δεν είμαι άνθρωπος που κατασκευάζει το μέλλον, ενώ ζει το παρόν...


Tags: Πολυξένη Σάββα, Πρώτη Σταγόνα, ΑΝΤ1, συνέντευξη

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)