ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ

Η ελκυστική εικόνα των χειλιών σας

Σταύρη Φράγκου


Πείτε μας, πώς μπορούμε να πετύχουμε ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα στα χείλη;
Για ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα πρέπει να αναφέρουμε πως η αυξητική του χείλους δεν αποτελεί την μοναδική επιλογή. Συνήθως η προσέγγιση που γίνεται για τα χείλη αφορά και τον όγκο, το μέγεθός τους με την έγχυση υαλουρονικού οξέως ή άλλων ενέσιμων υλικών ή χρήση ενθεμάτων χείλους.

Ποιο είναι συνήθως το πρόβλημα για μια γυναίκα για να διορθώσει τα χείλη της;
Συνήθως το πρόβλημα είναι το μέγεθος των χειλιών αλλά υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις όπου η θέση των χειλιών σε σχέση με την οδοντοστοιχία δεν είναι αρμονική. Ίσως ακόμη και το μήκος των χειλιών να απέχει αρκετά από τη θέση της μύτης.

Περιγράψετε μας πως είναι η ελκυστική εικόνα του άνω χείλους.
Η ελκυστική εικόνα του νεανικού άνω χείλους είναι να είναι γεμάτα αλλά ελαφρώς υπεγερμένα στην μέση, προς τα πάνω αφήνοντας να εκτεθεί ελαφρώς ένα μέρος της άνω οδοντοστοιχίας. Ο κόκκινος εξωτερικός βλεννογόνος του άνω χείλους πρέπει να είναι περίπου το 1/3 με 1/2 της απόστασης αυτού από την θέση της μύτης. Αυτό επιτυγχάνεται με την επέμβαση της ανόρθωσης του άνω χείλους.

Με το πέρασμα του χρόνου χάνετε η ιδανική εικόνα που έχουν οι γυναίκες για τα χείλη τους. Πώς γίνεται αυτό;
Καθώς μεγαλώνουμε ηλικιακά τόσο τα οστά όσο και τα μαλακά μόρια ατροφούν επιτρέποντας στο δέρμα να χαλαρώνει προς τα κάτω. Το ίδιο συμβαίνει και στο πρόσωπο και κατ’ επέκταση και στο άνω χείλος. Τα χείλη καλύπτουν πλήρως την άνω οδοντοστοιχία, το κόκκινο του άνω χείλους λεπταίνει και οι γωνίες του χείλους εξαφανίζονται και το μήκος του μικραίνει δίνοντας μια εικόνα θλίψης στο στόμα.
Η ανόρθωση του άνω χείλους επαναφέρει τη σωστή θέση σε σχέση με την άνω γνάθο και αποκαθιστά την πτώση στα άκρα.

Θα μπορούσε να συνδυαστεί αυτή η επέμβαση με άλλη αισθητική χειρουργική;
Η επέμβαση αυτή μπορεί να γίνει μόνη της ή θα μπορούσε να συνδυαστεί και με άλλη αισθητική παρέμβαση αφού δεν επηρεάζει η μια την άλλη.

Μπορείτε να μας αναφέρετε μερικές αισθητικές παρεμβάσεις που δεν επηρεάζουν το lip lift;
Μπορεί να συνοδευτεί με έγχυση λίπους στο άνω χείλος ή άλλου είδους Filler στο χείλος. Επίσης θα μπορούσε να συνδυαστεί με άλλες χειρουργικές παρεμβάσεις όπως ρινοπλαστική, πωγωνοπλαστική.

Μήπως θα είναι ορατά τα ράμματα της επέμβασης; Ποια η επιτυχία της;
Η τομή για την επέμβαση αυτή είναι διακριτική και γίνεται στη βάση της μύτης. Τοποθετούντε κάποια μη απορροφήσιμα ράμματα τα οποία και αφαιρούνται σε 4 με 7 ημέρες μετεγχειρητικά. Η ασφάλεια και η επιτυχία αυτής της επέμβασης είναι πολύ υψηλή και η πλειοψηφία των ασθενών δηλώνουν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι.

Ποιοι μπορεί να είναι υποψήφιοι πελάτες για αυτή την επέμβαση;
Οι υποψήφιοι πελάτες μπορεί να είναι νέες κοπέλες οι οποίες αναζητούν μία πολύ πιο εντυπωσιακή εικόνα περιστοματικά ή μεγαλύτερες ηλικίες στα πλαίσια θεραπειών αντιγήρανσης και αναζωογόνησης του προσώπου.

Μετά από πόσες μέρες μπορεί μια γυναίκα να επιστρέψει στην εργασία της;
Η επιστροφή στην εργασία μπορεί να γίνει σε 2 με 4 ημέρες. Η ερυθρότητα που υπάρχει στο σημείο της τομής είναι ήπια και κρατά για 2 εβδομάδες.

Πόσο άμεσα είναι τα αποτελέσματα αυτής της επέμβασης;
Η επέμβαση αυτή αρχίζει και γίνεται μια από τις δημοφιλέστερες παρεμβάσεις στην Αμερική και αυτό γιατί τα αποτελέσματά της είναι άμεσα και εντυπωσιακά. Έχει γρήγορη ανάρρωση και άμεση επιστροφή στην καθημερινότητα.

 

Δρ Ανδρέας Ιωαννίδης
Πλαστικός Χειρούργος
Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής  AdvancedAesthetics
www.newu.com.cy – info@advancedaesthetics.gr


Tags: πλαστικός, ομορφιά , χείλη , εικόνα, γυναίκα

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)