ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ

Βραζιλιάνικοι γλουτοί: Πως θα αποκτήσεις τo πιο πολυπόθητο «αξεσουάρ» παραλίας

Γαβριέλα Αγησιλάου


  • Τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά φυσικά

    Τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά φυσικά

Αυτή η τεχνική έχει μεγάλο ποσοστό ζήτησης, καθώς χρησιμοποιείται λίπος από το ίδιο το σώμα και μεταφέρεται στην περιοχή των γλουτών.

Για ποιο λόγο η συγκεκριμένη τεχνική είναι τόσο περιζήτητη από τον γυναικείο πληθυσμό;
Ο λόγος είναι γιατί τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά φυσικά καθώς χρησιμοποιείται ουσία από το ίδιο το σώμα της γυναίκας. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση για απόρριψη της ουσίας από τον οργανισμό, καθώς δεν υπάρχει κάποιο ξένο υλικό στο σώμα σας. Πολλοί πλαστικοί χειρούργοι αρέσκονται στο να δουλεύουν με λίπος διότι παρουσιάζει κάποια ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά.

Γιατί συμβαίνει αυτό;
Για παράδειγμα, σε οποιοδήποτε ιστό κι αν μεταφέρεται το λίπος, αυτό προσαρμόζεται και διατηρεί τα ίδια χαρακτηριστικά. Εάν χορηγήσουμε λίπος σε έναν μυ συνεχίζετε να το αισθάνεστε ως μυ, εάν το βάλουμε δίπλα σε ένα κόκκαλο και πάλι το αισθάνεστε ως κόκκαλο, τέλος εάν το τοποθετήσουμε σε λίπος θα το αισθάνεστε πάλι το ίδιο.

Υπάρχουν μειονεκτήματα;
Το μόνο μειονέκτημα σε αυτή την τεχνική είναι ότι το λίπος είναι απρόβλεπτο. Με αυτό εννοούμε ότι υπάρχει περίπτωση 30% μέχρι και 40% του λίπος που μεταφέρουμε να μην καταφέρει να συγκρατηθεί και κάποιο από αυτό να εξαφανιστεί. Τώρα, το πόσο από αυτό θα παραμείνει είναι κάτι που και πάλι δεν μπορούμε να προβλέψουμε.

Πόσος καιρός χρειάζεται για να αναληφθούμε ότι ο οργανισμός δεν θα αποβάλλει το λίπος;
Αν κάτι παραμείνει πάνω από τρεις μήνες θα παραμείνει μόνιμα. Μέχρι τώρα, είδαμε για ποιο λόγο τα κύτταρα του λίπους είναι τόσο ευαίσθητα και απαιτούνται ιδιαίτερες τεχνικές αντιμετώπισης. Ο στόχος είναι να καταφέρουμε να ενσωματωθεί το λίπος που τοποθετούμε με τη γύρω περιοχή.

Πως καταφέρνετε κάτι τέτοιο;
Για να το καταφέρουμε αυτό, θα πρέπει να το βάλουμε κατά στρώματα, έτσι ώστε η κυκλοφορία του αίματος να καταφέρει να φτάσει στο λίπος και να το κάνει να επιβιώσει. Γι' αυτό το λόγο, όταν πραγματοποιούμε τη διαδικασία τοποθετούμε το λίπος βαθιά μέσα στους μυς και σε διαφορετικά στρώματα, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε μία λεία αύξηση χωρίς ανομοιομορφίες.
Μία ενδιαφέρουσα παρατήρηση γίνεται, όταν άμεσα μετά το χειρουργείο εμφανίζεται κάποιο πρήξιμο, το οποίο, καθώς εξελίσσεται, οι περισσότεροι ασθενείς αισθάνονται ότι το λίπος έχει εξαφανιστεί, αλλά στην πραγματικότητα ήταν το πρήξιμο. Για αυτό το λόγο πρέπει να περιμένουμε κάποιους μήνες πριν βγάλουμε κάποιο τελικό συμπέρασμα.

Σχεδόν όλες οι ανορθώσεις γλουτών θα δείχνουν πολύ καλύτερα με τη λίγη προσθήκη όγκου
Το λίπος αφαιρείται από οποιοδήποτε σημείο υπάρχει περιττό λίπος, τα πιο συνηθισμένα σημεία είναι: η περιοχή των πλευρών, το εξωτερικό σημείο των ποδιών, από το ανώτερο/ εξωτερικό σημείο των γλουτών. Καθώς αφαιρούμε το λίπος από αυτές τις περιοχές θα σας δώσουμε μια εμφάνιση ανορθώσεως και ανασχηματισμού των γλουτών, βοηθώντας έτσι ώστε να τονιστούν και να οριστούν ακόμα περισσότερα η περιοχή των γλουτών.
Πόσο είναι το ποσοστό λίπους που χρειάζεται μια γυναίκα για ένα ιδανικό αποτέλεσμα;
Το ποσοστό του λίπους που χρειάζεται θα είναι διαφορετικό για κάθε έναν, αλλά κατά μέσο όρο θα χρειαστούμε να χορηγήσουμε περίπου 250-350 cc καθαρού λίπους σε κάθε πλευρά. Αυτό το ποσοστό του σχεδόν 700 cc είναι περίπου 1/2-3/4 γραμμάρια λίπους. Αυτό είναι ένα πολύ καλό ποσοστό λίπους εάν είσαστε πολύ αδύνατοι, με πολύ μικρό ποσοστό λίπους και θέλετε να αυξήσετε την περιοχή των γλουτών ή να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο σχήμα, τότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε κάτι πιο προβλέψιμο όπως ένα εμφύτευμα.

Από την άλλη μεριά, εάν διαθέτετε κάποιο λίπος και ενδιαφερόσαστε μόνο για ένα καλύτερο περίγραμμα στην περιοχή των γλουτών, τότε η μεταφορά λίπους θα είναι καλύτερη επιλογή για εσάς. Με αυτό τον τρόπο, εάν το λίπος δεν παραμείνει όλο, τότε θα επιτύχετε τον στόχο που θέλατε. Να θυμάστε ότι σχεδόν όλες οι ανορθώσεις γλουτών θα δείχνουν πολύ καλύτερα με την λίγη προσθήκη όγκου. Έχουμε μείνει έκπληκτοι με το πόσο πιο ωραίο είναι το αποτέλεσμα όταν προστίθεται περισσότερο.
Δεν είναι το ποσοστό του λίπους που υπάρχει, αλλά το πού τοποθετείται, ώστε να καθορίζει το σχήμα του

Τι άλλο πρέπει να τονίζουμε για την διαδικασία ανόρθωσης ή αύξησης γλουτών;
Θα πρέπει να τονίσουμε ότι το λίπος που εμφυτεύεται δεν θα το αισθάνεστε σαν κάποιο κομμάτι εξογκώματος, δε δημιουργεί κυτταρίτιδα και δεν προκαλεί ανομμοιομορφίες. Στην πραγματικότητα, χρησιμοποιείται για να διορθώσει δυσμορφίες και ανομοιομορφίες. Όπως ήδη αναφέραμε, το αίσθημα είναι πολύ φυσικό και θα εμφανιστεί σαν να ήταν πάντα ο δικός σας γλουτός, όπως και θα είναι καθώς το λίπος θα έχει ενσωματωθεί και θα έχει γίνει πλέον μέρος των μυών και του λίπους σας. Η περίοδος ανάρρωσης θα εστιαστεί στο πόσο θα διαρκέσει σε εσάς να αναρρώσετε από την λιποαναρρόφηση. Η περιοχή των γλουτών δεν πονάει, καθώς η ενόχληση είναι από τις περιοχές που έγινε η λιποαναρρόφηση.

Όσον αφορά τις τομές;
Οι τομές είναι πολύ μικρές και είναι οι ίδιες που χρησιμοποιούνται στη λιποαναρρόφηση.

Πόσο καιρό θα χρειαστεί μια γυναίκα για να αναρρώσει;
Θα χρειαστεί να φοράτε έναν ελαστικό επίδεσμο σώματος για τρεις-τεσσερις εβδομάδες. Θα καταφέρετε να γυρίσετε στη δουλειά σας σε περίπου τρεις-πέντε μέρες, αλλά θα πάρει έναν μήνα πριν αισθανθείτε πλήρως φυσιολογικά. Το να καθίσετε μπορεί να γίνει την επόμενη αμέσως ημέρα και για να επιστρέψετε στο γυμναστήριο θα χρειαστεί δύο-τέσσερις εβδομάδες.

Δρ Ανδρέας Ιωαννίδης
Πλαστικός Χειρούργος
Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής  AdvancedAesthetics
www.newu.com.cy – info@advancedaesthetics.gr


Tags: γλουτοι, βραζιλιάνικοι, πολυπόθητο, αξεσουάρ, παραλία, σώμα, σιλουέτα, καλοκαίρι, πλασττικός, ομορφιά, χειρούργος, Δρ. Ανδρέας Ιωαννίδης, εύκολο, απλό, τεχνική, χειρουργίο, γυναίκες, τεχνικές, θεραπείες, λίπος

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)