FOOD & DRINK

Canteen: Ψάξε-ψάξε και θα το βρεις

Δήμητρα Γεωργίου


  • Αν δεν είστε ανάμεσα σ’ αυτούς που δεν το έχουν ανακαλύψει ακόμα, καιρός να το κάνετε.

    Αν δεν είστε ανάμεσα σ’ αυτούς που δεν το έχουν ανακαλύψει ακόμα, καιρός να το κάνετε.

  • Γεύσεις από το Μεξικό κατέφτασαν στο κέντρο της πρωτεύουσας.

    Γεύσεις από το Μεξικό κατέφτασαν στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Όταν κάνετε τη βόλτα σας στην πολυσύχναστη Ονασαγόρου στην παλιά Λευκωσία, πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Νέοι χώροι ξεπηδάνε συνεχώς και πέραν από αυτούς που φαίνονται ξεκάθαρα, υπάρχουν κι αυτοί που πρέπει να ψάξετε καλύτερα για να τους ανακαλύψετε. Όπως το Canteen.

Οι ψίθυροι κυκλοφορούσαν εδώ και καιρό. Ένας μυστικός χώρος ερχόταν στην παλιά πόλη και μόνο όσοι είχαν αυτιά και μάτια ανοικτά θα τον έβλεπαν. Όσο κι αν δεν το πιστεύαμε, πέσαμε κι εμείς στην «παγίδα». Γιατί άλλο βλέπεις αρχικά κι άλλο κρύβεται πιο μέσα. Περπατώντας σε εκείνα τα μέρη, το μάτι μας έπιασε μια φωτεινή πινακίδα που έλεγε «Buritos». Γεγονός που μας έλεγε πως γεύσεις από το Μεξικό κατέφτασαν στο κέντρο της πρωτεύουσας. Με αύρα ενός burrito bar της Καλιφόρνια και όνομα που πάει να πει «υδροδοχείο», το Canteen μας συστήνεται ως ένα από τα places to be της πρωτεύουσας.

Η όλη ιδέα έρχεται από την ομάδα του γνωστού, ιδιαίτερου και αγαπημένου Lost&Found που «κτύπησε» ξανά. Οι υπεύθυνοι του μαγαζιού ήθελαν να μας δώσουν μια ολοκληρωμένη πρόταση για τις νυκτερινές μας εξόδους. Λίγο πριν τα κοκτέιλ, κάντε αρχή με burritos σε μεγάλο μέγεθος και χαμηλή τιμή κι αφού τελειώσετε το φαγητό μην βιαστείτε να πάτε σπίτι. Η νύχτα μόλις ξεκινά.

Ακολουθήστε τις οδηγίες και δεν θα το μετανιώσετε. Πηγαίνετε στο διπλανό μαγαζί και ψάξτε να βρείτε ποια είναι η σωστή πόρτα που οδηγεί σε κάτι που δεν έχετε ζήσει ξανά, τουλάχιστον στην Κύπρο. Ανοίγοντας την πράσινη πόρτα, θα βρείτε μπροστά σας μια μαύρη κουρτίνα. Αν ακούτε funky ρυθμούς να δυναμώνουν στα αυτιά σας, τότε θα καταλάβετε πως είστε στο σωστό μέρος. Τραβήξτε την κουρτίνα και κάντε τα αποκαλυπτήρια. Το σκηνικό μοιάζει να βγαίνει από ταινία, με εσάς πρωταγωνιστές. Πίσω από την κουρτίνα κρύβεται ένα trendy cocktail bar που σας καλεί να συνεχίσετε τη βραδιά σας με εκλεκτά κοκτέιλ από τους ειδικούς στο είδος bartenders που βρίσκονται πίσω από τη μακρόστενη μπάρα. Οι περισσότεροι τους γνωρίζετε από το Lost and Found, οι υπόλοιποι θα τους εμπιστευθείτε με το που θα δοκιμάστε το πρώτο κοκτέιλ που θα σας προτείνουν με βάση τις δικές σας γευστικές επιλογές.  Αν πάλι δεν είστε cocktail lovers, τότε μην ανησυχείτε μιας και μια λίστα με εκλεκτές μπίρες ξεδιπλώνεται μπροστά σας. Διάλεξε απλά τι προτιμάτε.

Αφού πάρετε το ποτό σας, ρίξτε μερικές μπαλιές στο ποδοσφαιράκι που σας καλωσορίζει, θυμίζοντας παλιές, καλές εποχές ή κάντε τη βόλτα σας μέχρι την εξωτερική αυλή. Με καλό ή κακό καιρό, εδώ θα την βγάλετε, μιας και ο χώρος έχει διαμορφωθεί κατάλληλα για να ταιριάζει σε όλες τις εποχές του χρόνου.

Σύντομα θα πιάσετε τον εαυτό σας να κουνιέται στους ρυθμούς γνωστών local DJs που σίγουρα θα σας κάνουν να χαλαρώσετε και να αφεθείτε, παραγγέλνοντας ένα ακόμη ποτό. Η ατμόσφαιρα είναι τόσο χαλαρή και fun, που δίνει άλλη νότα στην πρωτεύουσα.
Το μυστικό αποκαλύφθηκε. Όσο κι αν λυπόμαστε που το κάναμε αυτό στους ιδιοκτήτες που ήθελαν να κρατήσουν ζωντανό το μυστήριο γύρω από το νέο μέρος-έκπληξη. Sorry guys, αλλά πραγματικά έπρεπε να το μοιραστούμε με όλους. Τέτοια εμπειρία αξίζει να την ζεις.

Βρίσκεται Ονασαγόρου, Λευκωσία (https://www.facebook.com/canteenonsgr/info?tab=overview)

 

Tags: Canteen, Ονασαγόρου, food&drink

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)