ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Κωνσταντίνα Μιχαήλ - Μαριέλλα Σαββίδου: Γυναικεία Υπόθεση

Κωνσταντίνος Αρτσίτας


Γνωρίστηκαν στα γυρίσματα της «Εθνικής Ελλάδος» μαθαίνοντας curling και κατέληξαν γειτόνισσες και φίλες. Οι δύο πρωταγωνίστριες της επιτυχημένης σειράς του Mega μας μιλούν για όσα τις ενώνουν, τον έρωτα, τους άντρες και το... φλερτ.

Πώς αισθάνεστε για την επιτυχία της σειράς; Τι μηνύματα σας δίνει ο κόσμος στον δρόμο;
Κωνσταντίνα: Είναι μεγάλη χαρά και ανακούφιση το γεγονός ότι αρέσει κάτι τόσο πρωτότυπο και ιδιαίτερο. Δεν είναι μια κωμωδία, αλλά έχει να κάνει με την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σε θέματα διαφορετικότητας και πράγματα που δεν περίμενε κανείς πως θα τα δέχονταν τόσο εύκολα.
Μαριέλλα: Αισθάνομαι χαρά, γιατί είναι μεγάλη ευτυχία να κάνεις μια δουλειά που νιώθεις ότι πάει καλά και την αγαπά ο κόσμος. Πολύ θετικοί και εγκάρδιοι όλοι ακόμη και στον δρόμο.

Πώς είναι η μεταξύ σας σχέση στα γυρίσματα; Τι κλίμα επικρατεί;
Κ. Έχουμε γίνει μια παρέα και είμαστε μια πραγματική «Εθνική Ελλάδος»! Αγαπιόμαστε και εκτός δουλειάς. Και επειδή τα γυρίσματα είναι πολύ απαιτητικά, υπάρχει κατανόηση και αυτό είναι πολύ ανακουφιστικό.
Μ. Ναι, αυτό είμαστε, μια παρέα, όσο κλισέ και αν ακούγεται. Όλα αυτά που ακούγονται την ώρα που δεν γυρίζει η κάμερα δεν υπάρχουν. Είμαστε τυχεροί που έχουμε ο ένας τον άλλον και περνάμε πάρα πολύ καλά.

Μαριέλλα πώς νιώθεις που ο κόσμος σε έχει μάθει μέσα από αυτή τη σειρά;
Νιώθω τυχερή που μου δόθηκε ένας πρώτος ρόλος στην ελληνική τηλεόραση και η ευκαιρία να πρωταγωνιστήσω σε σειρά του Γιώργου Καπουτζίδη και του Αντώνη Αγγελόπουλου. Θεωρώ ότι είναι μεγάλη τιμή αλλά και μεγάλη ευθύνη για μένα. Νιώθω πολύ ευλογημένη.

Κωνσταντίνα δίνεις συμβουλές στη Μαριέλλα;
Η Μαριέλλα και κάθε νεότερη κοπέλα δεν χρειάζονται συμβουλές, καθώς η νέα γενιά είναι πιο μορφωμένη και καλλιεργημένη πάνω στην υποκριτική. Εμείς τα μάθαμε πιο παραδοσιακά. Η Μαριέλλα είναι μια καλλιτέχνις πολύ μορφωμένη. Τραγουδά εξαιρετικά, έχει πολύ ωραίο ρυθμό και έχει θεωρητική γνώση του αντικειμένου.

Εσύ Μαριέλλα τι έχεις κερδίσει από αυτή την συνεργασία με την Κωνσταντίνα;
Καταρχάς η Κωνσταντίνα είναι το ταίρι μου και επειδή είμαστε και γειτόνισσες καταλήξαμε να πηγαίνουμε παντού μαζί. Με την Κωνσταντίνα καμία συζήτηση δεν είναι βαρετή και μιλάμε για τα πάντα. Η ίδια είναι πάρα πολύ ανήσυχο πνεύμα, πολύ μορφωμένη και μπαίνουμε σε φιλοσοφικές συζητήσεις, από το πιο επιφανειακό στο πιο βαθύ. Είναι καλόψυχη, ακόμη και αν θεωρεί πως κάποιες φορές είναι αρνητικό αυτό. Την αγαπώ πάρα πολύ.

Η σειρά στην οποία πρωταγωνιστείτε έχει ως βάση το bullying και τη διαφορετικότητα. Εσείς έχετε πέσει ποτέ θύμα bullying;
Κ. Εγώ προσωπικά όχι! Αλλά το έχω δει να συμβαίνει γύρω μου από το σχολείο. Εγώ ήμουν πιο μαζεμένη βέβαια. Ούτε bullying έκανα αλλά ούτε και πολλές παρέες είχα. Ήμουν πιο μαζεμένη.
Μ. Η σειρά προσπαθεί να περάσει ένα μήνυμα, πως όλοι μπορούμε να ζήσουμε μαζί. Σίγουρα θα έχω περάσει και εγώ κάποιες στιγμές bullying στη ζωή μου και έχω δει να γίνεται και σε φίλους μου. Μπορεί αν κάνουν κάτι σε εμένα να μην απαντήσω αλλά εάν κάνουν κάτι σε κάποιον που αγαπώ, θα μπω στη μέση και θα παλέψω για αυτό.

Εσύ Μαριέλλα έχεις πέσει ποτέ θύμα ρατσισμού για την καταγωγή σου όταν έμενες στο Παρίσι;
Πολύ αμυδρά. Κάποιος είχε πει στο Πανεπιστήμιο γιατί να σπουδάζω εγώ δωρεάν, αφού οι γονείς μου δεν πληρώνουν φόρους σε εκείνη τη χώρα. Δεν με πείραξε καθόλου. Βρήκα και πολλή αγάπη στη Γαλλία και από Έλληνες αλλά και από Γάλλους. Ρατσιστές υπάρχουν παντού.

Κωνσταντίνα στη σειρά υποδύεσαι μια γυναίκα που δέχεται βία από τον άνδρα της. Έχεις ποτέ ζήσει κάτι παρόμοιο;
Όχι! Είμαι ένας άνθρωπος που μεγάλωσε πολύ δυναμικά και πειθαρχημένα. Η ανατροφή μου δεν μου επέτρεπε να υπόκειμαι χτυπήματα είτε ψυχολογικά είτε σωματικά.

Επίσης το σήριαλ έχει ανοιχτά gay χαρακτήρες. Ποια η γνώμη σας στην υιοθέτηση παιδιών από gay ζευγάρια;
Κ. Θεωρώ πως από τη στιγμή που πληρούν τις προϋποθέσεις και υπάρχει αγάπη και μια οικονομική άνεση, γιατί όχι; Γιατί να μην μπορούν δύο άνδρες ή δύο γυναίκες να μεγαλώσουν και να αναθρέψουν ένα παιδί που σε άλλες περιπτώσεις θα ήταν έκθετο;
Μ. Στατιστικά μιλώντας, τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια είναι καλύτεροι γονείς από τους ετεροφυλόφιλους γονείς για τους εξής λόγους: Τα ομόφυλόφιλα ζευγάρια δεν μπορούν να κάνουν παιδί από ατύχημα και το έχουν ψάξει πάρα πολύ, ενώ έχουν να χτυπήσουν δύο πόρτες! Τις πόρτες της γραφειοκρατίας και τις πόρτες της κοινωνίας. Και αφού φτάσουν να ξεπεράσουν όλα αυτά τα εμπόδια, οι στατιστικές έχουν δείξει πως μπορούν να γίνουν πολύ καλοί γονείς. Πιστεύω πως όταν ένα ζευγάρι έχει αγάπη, αξίες και το έχει ψάξει πολύ, είτε ομοφυλόφιλο είτε ετεροφυλόφιλο, εγώ λέω φυσικά να υιοθετήσει παιδιά.

Τι ρόλο παίζει ο έρωτας στη ζωή σας;
Κ. Παίζει μεγάλο ρόλο!
Μ. Και για μένα θα έλεγα πως παίζει επίσης μεγάλο ρόλο.

Κωνσταντίνα έχεις δημοσιοποιήσει την σχέση σου στα social media. Σκέφτεσαι να ανέβεις τα σκαλιά της εκκλησίας;
Όχι, δεν σκέφτομαι κάτι τέτοιο.

Μαριέλλα είσαι ερωτευμένη; Θες να ερωτευτείς;
Όχι δεν είμαι. Πιστεύω πως δεν μπορείς να προγραμματίσεις τον έρωτα. Δεν έρχεται κάτι όταν το προγραμματίζεις. Ο έρωτας είναι τρέλα, δεν έχει καμία λογική.

Λόγω της αναγνωσιμότητάς σας οι άνδρες σας φλερτάρουν πιο εύκολα ή διστάζουν;
Κ. Δεν διστάζουν να με πλησιάσουν καθώς πάντα ήμουν πιο απλή και προσβάσιμη. Η αλήθεια είναι πως δεν έδινα ποτέ σημασία, καθώς δεν έβγαινα ποτέ μόνη μου για να με πλησιάσουν. Ήμουν ή με παρέα ή με τον σύντροφό μου.
Μ. Δεν ξέρω. Δεν είμαι και πολύ καιρό αναγνωρίσιμη για να καταλάβω κάτι τέτοιο.

Ποιοι νομίζετε ότι φλερτάρουν καλύτερα; Οι Ελλαδίτες ή οι Κύπριοι;
Κ. Δεν ξέρω πώς φλερτάρουν οι Κύπριοι αλλά ξέρω πως φλερτάρουν οι Ελλαδίτες! Όταν το κατέχουν το κάνουν πολύ καλά, αλλά τα τελευταία χρόνια το φλερτ από τους άνδρες εξαφανίστηκε.
Μ. Δεν μπορούμε να πούμε πως όλοι οι Ελλαδίτες ή όλοι οι Κύπριοι είναι το ίδιο. Δεν έχει να κάνει από την καταγωγή του άλλου αλλά με τη χημεία που έχεις με τον άλλο.

Τι δεν θα συγχωρούσατε ποτέ σε μια σχέση;
Κ. Θα συγχωρούσα πολλά πράγματα. Δίνω και δεύτερη ευκαιρία.

Ακόμη και την απιστία;
Κ. Ναι. Όταν έχεις έναν άνθρωπο να επικοινωνείς στα βασικά και η καθημερινότητά σου περιέχει αγάπη, κατανόηση και ενδιαφέρον, ακόμη και αν συμβεί ένα λάθος, το συγχωρείς. Αλλά να καταλάβω πως πρόκειται περί λάθους και όχι πως ήταν χαρακτηριστικό της προσωπικότητάς του.
Μ. Νομίζω το ψέμα και την απάτη. Ευτυχώς δεν έχει τύχει να συγχωρέσω απιστία, γιατί μπορεί να έγινε και να μην το ξέρω αλλά και μπορεί και να μην έγινε. Γενικά δεν είμαι άπιστη και θέλω να τιμώ αυτόν που έχω δίπλα μου, δεν θέλω να τον εξευτελίζω. Όταν μια σχέση τελειώσει μέσα μου προσπαθώ να τη λήξω παρά να τρέχω από εδώ και από κει.

Πόσο ασχολείστε με την εικόνα σας;
Κ. Πάρα πολύ! Είναι η δουλειά μου αυτή και μ’ αρέσει να ασχολούμαι. Με ξεκουράζει.
Μ. Με είδες ότι ήρθα με τη φόρμα στη φωτογράφηση (γέλια). Είμαι πολύ casual και ίσως δεν θα έπρεπε να ήμουν και τόσο. Μ’ αρέσει να είμαι φυσική. Όταν βγω θέλω να φτιαχτώ, αν και δεν νομίζω πως το make up κάνει τη θηλυκότητα.

Πόσο υπέρ ή εναντίον είστε στις πλαστικές επεμβάσεις;
Κ. Είναι μια αναγκαιότητα πια αυτές οι επεμβάσεις. Όταν γίνονται με σύνεση και μέτρο είμαι υπέρ. Βέβαια, είναι κάποιες που κάνουν συνέχεια. Σ’ αυτό λέω όχι.
Μ. Όσον αφορά λόγους υγείας, όπως στην περίπτωση της μαστεκτομής είναι σπουδαία ανακάλυψη. Για αισθητικούς λόγους πιστεύω πως είναι σημαντικό να αγαπάμε το σώμα μας όπως και αν είναι. Αν κάποιος έχει μια φοβερή ατέλεια τώρα και δεν μπορεί να ζήσει με αυτή, εντάξει. Πιστεύω στην αρμονία γιατί στο τέλος φτάνουμε στο σημείο να γίνουμε εντελώς τεχνητοί και αυτό δεν μ’ αρέσει καθόλου.

Κωνσταντίνα έχεις κάνει γυμνή φωτογράφηση στο παρελθόν. Πώς νιώθεις για αυτές τις φωτογραφίες σήμερα;
Θαυμάσια. Μια χαρά. Ετοιμάζομαι να κάνω και δεύτερη.

Πιστεύετε πως η γυναίκα το 2015 έχει κατώτερη θέση από τον άνδρα;
Κ. Σε πολλά σημεία ναι και σε πολλούς τομείς. Μάλιστα και η ίδια το ενισχύει, καθώς βάζουμε τα χέρια μας και βγάζουμε τα μάτια μας οι γυναίκες, αντί να στηρίζουμε η μία την άλλη. Αντί να μας βοηθάμε βάζουμε εμπόδια.
Μ. Αν αναλογιστούμε αυτό που γίνεται με τους τσιχαντιστές, το human trafficking και η πώληση μικρών κοριτσιών σε κάποιες χώρες, δείχνει πως δυστυχώς η γυναίκα δεν έχει την ίδια θέση με τον άνδρα το 2015 και δεν ξέρω αν πάμε προς τα χειρότερα με αυτά που γίνονται, τα οποία δεν είναι δίπλα μας αλλά πολύ κοντά μας.


Tags: Κωνσταντίνα Μιχαήλ, Μαριέλλα Σαββίδου, Γυναικεία Υπόθεση, συνέντευξη, Εθνική Ελλάδος, Γιώργος Καπουτζίδης

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)