ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ

Βελτίωση συμμετρίας του προσώπου

Σταύρη Φράγκου


Η επέμβαση της πωγωνοπλαστικής μπορεί να γίνει στο ιατρείο του πλαστικού χειρουργού, σε χειρουργείο ημερήσιας νοσηλείας, σε κλινική ή σε νοσοκομείο με κανονική νοσηλεία.
Υπάρχουν περιπτώσεις υποπλασίας του γενείου (πηγούνι) ή πίσω θέσεις αυτού. Αυτό μπορεί να διορθωθεί με πολλούς τρόπους.

1) Μπορεί να γίνει με απλή έγχυση ενέσιμου υλικού στο μαλακό μέρος. Υλικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν είναι το Radiasse, Ellanse αλλά και απλό Subcu υαλουρονικό οξύ. Μπορεί να γίνει και έγχυση αυτόλογου ιστού όπως είναι το λίπος.

2) Σε πιο έντονα προβλήματα θα πρέπει να αναζητηθεί λύση με την χρήση ενθέματος σιλικόνης, Teflon ή Dacron τα οποία αυξάνουν το πηγούνι αλλά και του δίνουν το σχήμα που επιθυμούμε. Το ένθεμα τοποθετείται στην περιοχή του πώγωνος και το τραύμα κλείνει κατά στρώματα. Η πωγωνοπλαστική μπορεί να γίνει από το στόμα ή από τομή κάτω από το πηγούνι. Η παρέμβαση αυτή μπορεί να εκτελεστεί με απλή τοπική νάρκωση ή με ήπια μέθη ή και με γενική νάρκωση. Η διάρκειά της δεν ξεπερνά τα 40 λεπτά και ο ασθενής επιστρέφει άμεσα στην καθημερινότητά του.

Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να χρειαστεί να γίνουν κάποιες οστεοτομίες εάν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα ή προβλήματα σύγκλεισης της γνάθου.

Η διάρκεια μιας τέτοιας ορθογναθικής παρέμβασης μπορεί να διαρκέσει από 1 μέχρι και 4 ώρες ανάλογα με το πρόβλημα.
Στο 90% των περιπτώσεων τα αισθητικά προβλήματα της υποπλασίας του πώγωνος διορθώνονται με ένθεμα ή ενέσιμα υλικά και είναι παρεμβάσεις εξωτερικού ιατρείου ή χειρουργείου με άμεση κινητοποίηση του ασθενούς.

Η επέμβαση της πωγωνοπλαστικής μπορεί να γίνει και μόνη αλλά και συνδυαστικά με άλλες παρεμβάσεις όπως ρινοπλαστική, μειωτική χειλιών, λιποαναρρόφηση ή Smart lipo του λαιμού (διπλοσάγωνο) ή ακόμα και με Facelift εάν αφορά ακόμα μεγαλύτερες ηλικίες.
Στόχοι της πωγωνοπλαστικής είναι η βελτίωση της συμμετρίας του προσώπου στην κατά μέτωπο αλλά και προφίλ εικόνα.
Μετά το χειρουργείο μπορεί να υπάρξει ένα ήπιο οίδημα στην περιοχή, που κρατά από 48 έως και 72 ώρες. Ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στην εργασία του μετά από 2 με 4 ημέρες.


Δρ Ανδρέας Ιωαννίδης
Πλαστικός Χειρούργος
Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής Advanced Aesthetics
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 22335002 / 00302109595566 
Facebook: AdvancedAestheticsGr
www.newu.com.cyioannidis@advancedaesthetics.gr   


Tags: πλαστικός, ομορφιά , γυναίκα, πρόσωπο

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)