ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Μαρίνος Κόνσολος: «Ήταν ένας κύκλος που έκλεισε»

Δήμητρα Γεωργίου


O «Αντώνης» λέει αντίο στο Μπρούσκο. Τι σε έκανε να πάρεις τη μεγάλη απόφαση;
Ο «Αντώνης» τελικά λέει αντίο στο Μπρούσκο. Για μένα ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση να διακόψω αυτή τη συνεργασία, γιατί εκτός από τη δουλειά ήτανκαι η φιλία στη μέση. Τώρα το τι με έκανε τελικά να πάρω αυτή την απόφαση δεν ήταν ένας συγκεκριμένος λόγος αλλά μια ολόκληρη κοσμοθεωρία, ιδεολογία, αντίληψη.

Τι εννοείς;
Ας πούμε λοιπόν ότι οι συνθήκες με ανάγκασαν να φύγω και ένιωσα ότι ήταν ένας κύκλος που έκλεισε.

Υπάρχουν κι αυτοί που θα πουν «Γιατί αποχώρησε την ώρα που πήγαινε τόσο καλά»;
Ευτυχώς ή δυστυχώς έμαθα στη ζωή μου να μη βλέπω τα πράγματα επιφανειακά. Έμαθα να βλέπω την ουσία, την αξία και την αλήθεια. Να μπαίνω όσο πιο βαθιά γίνεται, στον πυρήνα και να αντλώ οτιδήποτε μπορεί να με βοηθήσει πρώτα σαν άνθρωπο και μετά σαν καλλιτέχνη. Αν μία σειρά, ένα γεγονός, ένα θέαμα πάει καλά ή γράφει νούμερα ή είναι πρώτο θέμα δεν πρέπει να αναιρεί να ακυρώνει και να ξεχνάει τον παράγοντα, άνθρωπο. Και επειδή έμαθα να υπερισχύει πάντα ο άνθρωπος έπρεπε να δράσω άμεσα.

Τι συνέβη δηλαδή και ένιωσες πως έπρεπες να δράσεις άμεσα;
Ένιωσα ότι χάνω πολλά στοιχεία του εαυτού μου που για μένα ήταν ζωτικής σημασίας, στοιχεία τα οποία δεν πρόκειται ποτέ να θυσιάσω στον βωμό της επιτυχίας.

Τι μπορεί να αποτελέσει αιτία για να αποχωρήσεις από μια δουλειά;
Δεν έχω αποχωρήσει ποτέ από δουλειά, για μια επιπόλαια, ανώριμη και χωρίς σκέψη απόφαση. Η απόφαση τώρα πάρθηκε μετά από πολύ αυτοκριτική και πολύ διεργασία με τον εαυτό μου. Όταν σπούδαζα την υποκριτική και δάσκαλοι μου υπήρξαν τα μεγαθήρια της τέχνης του ελληνικού θεάτρου, με είχαν διδάξει σωστά πως η τέχνη μας πρέπει να σε κάνει να νιώθεις όμορφα και να σου ξυπνά συναισθήματα αισιοδοξίας, ελπίδας, τόλμης, έρωτα, ηρωισμού, αγαλλίασης, κάθαρσης. Αν αυτά παύουν να υπάρχουν για τον οποιοδήποτε λόγο στη δουλειά σου, τότε αυτό είναι καμπανάκι ότι χάνεις το παιχνίδι και γίνεται η δουλειά σου ρουτίνα. Εκεί τότε πρέπει να φύγεις. Όποιο και αν είναι το τίμημα.

Νιώθεις πως αδικήθηκες στη σειρά;
Όχι, δεν νιώθω πως αδικήθηκα στην σειρά. Αδικήθηκε ένα κομμάτι του εαυτού μου. Αυτό ήταν και το πρόβλημα και σε αυτό έπρεπε να επικεντρωθώ και να δώσω σημασία. Είναι πολύ σημαντικό να κρατάς πρώτα τις ισορροπίες του εαυτού σου. Πέρασα πάρα πολύ όμορφα επειδή ήταν μια σειρά με φίλους καλούς και μια συνεργασία που μετράει τρία χρόνια με δύο ανθρώπους που είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο στην ζωή μου. Τον Αντρέα και τον Κούλλη που εκτός από φίλοι ήταν και αυτοί που μου εμπιστεύτηκαν πρώτοι. Με τον Αντρέα κλάψαμε και γελάσαμε μαζί και με τον Κούλλη μόνο γελάσαμε. Αυτοί είναι φίλοι μου και δεν θα αλλάξει. Η Βάνα που μου έγραφε τρία χρόνια και ο Στάμος που έβγαζε ό,τι πιο περίεργο του εαυτού μου.

Τι απαντάς σε όσα λέγονται και γράφονται για την αποχώρησή σου που δεν ισχύουν;
Με ενόχλησε ναι πάρα πολύ. Γιατί πήγαν να γραφτούν κάποια πράγματα που κιτρίνιζαν λίγο το γεγονός. Πάντα πουλάνε πιο πολύ οι καβγάδες, οι λεκτικοί πυροβολισμοί και τα ξεκατινιάσματα. Θέλω να κρατήσω την αλήθεια αυτής της διακοπής της συνεργασίας και αυτή η αλήθεια είναι πολύ αγνή και φιλική. Δεν τσακώθηκα με κανέναν, δεν λογομάχησα.

Λέχθηκε ότι σε ενόχλησε που με την έναρξη του νέου κύκλου της σειράς το όνομά σου δεν υπήρχε στους τίτλους έναρξης.
Ναι, το διάβασα, προφανώς δεν μπορεί να με αφήνει αδιάφορο το θέμα των τίτλων, δεν ήταν όμως και ο λόγος που με έκανε να πάρω αυτή την απόφαση. Αν το πάρεις από την ηθική του πλευρά ήταν ένας από τους λόγους, πολύ μικρός βέβαια, γιατί έμαθα και προτιμώ την αξία μου να τη δείχνω μέσα από τη δουλειά μου.

Σου έβαλαν τρικλοποδιές συνάδελφοι σου;
Από την πρώτη μέρα που ξεκίνησα να σπουδάζω αυτή την τέχνη ξεκίνησαν οι τρικλοποδιές και οι πισώπλατες μαχαιριές. Αυτό είναι μέρος του παιχνιδιού. Είναι κανόνες που τους ξέρεις πριν μπεις σε αυτή τη ζούγκλα. Πρέπει να είσαι δυνατός να αντέξεις να χτυπηθείς, να αποφύγεις και τελικά να ξεπεράσεις τις όποιες τρικλοποδιές.

Έχασες φίλους λόγω χώρου; Υπήρξαν κι αυτοί που σε θυμήθηκαν μετά την επιτυχία;
Ναι, έχασα φίλους λόγω χώρου, όμως δύο από αυτούς μου στοίχησαν πολύ. Πίστεψα πως η φιλία είναι νόμος για όλο τον κόσμο, ότι είναι πάνω απ’ όλα. Μάλλον έκανα λάθος. Εγώ τους θεωρώ φίλους μου ακόμη, γιατί δεν αναιρώ και δεν ακυρώνω αυτά που ζήσαμε πίσω από τις κάμερες και έξω από το θέατρο.

Με την επιτυχία που σημειώνει το Μπρούσκο σε Κύπρο και Ελλάδα ένιωσες να χάνεις το παιχνίδι με τη δημοσιότητα;
Ποτέ! Και είμαι κάθετος σε αυτό. Έχω γύρω μου ανθρώπους μου με κρατούν πολύ προσγειωμένο και συνεσταλμένο. Αν χάσεις αυτό το παιχνίδι μπαίνεις σε άλλα μονοπάτια που είναι περίεργα και σκοτεινά.

Κάποια στιγμή πράγματα που είπες μέσω social media έγιναν πρώτο θέμα και σχολιάστηκαν ποικιλοτρόπως. Και μιλώ για την άποψη που εξέφρασες για το ice bucket challenge και τα σχόλια σου προς τη Ελένη Βαΐτσου.
Ναι, το έχω νιώσει πολλές φορές αυτό και είναι κάτι που με πιέζει πολύ. Είμαι γενικά άνθρωπος που λέει και πάντα τεκμηριώνει τη γνώμη και άποψή του. Όλοι πρέπει να έχουν φωνή και να λένε αυτό που πιστεύουν χωρίς να φοβούνται την λογοκρισία. Μίλησα και ονομάτισα και είναι κάτι που δεν το μετάνιωσα και δεν το παίρνω πίσω.

Μετά από αυτό το περιστατικό δεν επηρεάστηκαν καθόλου οι σχέσεις σας με την Ελένη Βαΐτσου;
Αν επηρεαζόντουσαν θα το θεωρούσα τραγικό, γιατί αυτόματα είναι σαν να φιμώνεις έναν άνθρωπο. Μίλησα με την Ελένη και πιστεύω ότι πλέον όλα είναι καλά.

Είσαι άτομο που λέει όσα νιώθει, δεν κρύβεται. Σου στέρησε αυτό δουλειές; Σου έκλεισε πόρτες;
Μου στέρησε ευκαιρίες για να καταλήξουν σε ωραίες δουλειές, μου έκλεισε ναι κάποιες ενδιαφέρουσες πόρτες αλλά εγώ είμαι της άποψης πως ό,τι δεν γίνεται υπήρχε λόγος που δεν έγινε.

Θα άντεχες μακριά από το γυαλί και τα φώτα ή σου έχουν γίνει απαραίτητα;
Αυτό προσπαθούσα τόσα χρόνια να μη μου γίνουν απαραίτητα και τα κατάφερε νομίζω. Θέλω να δουλέψω στην τηλεόραση, θέλω όμως να κάνω πράγματα που να με κάνουν να νιώθω ωραία. Με λίγα λόγια να μη διεκπεραιώνω.

Τι κάνεις αυτό τον καιρό;
Ολοκληρώνω τα γυρίσματά μου στο «Μπρούσκο» και παράλληλα δουλεύω ως μουσικός παραγωγός στον LOVE FM 100.7, 88.7 και 108.0.

Και ο έρωτας τι ρόλο παίζει στη ζωή σου;
Τον σημαντικότερο. Βασικό συστατικό για μια ήρεμη και με ουσία ζωή.

Τι είναι αυτό που πρέπει να έχει μια γυναίκα για να σου κεντρίσει το ενδιαφέρον;
Γνωστός για τον ιδιόρρυθμο χαρακτήρα μου, πιστεύω πως αυτό που πρέπει να διαθέτει μια γυναίκα είναι να έχει τη δύναμη να με ανεχτεί, αλλά να έχει και τα κότσια να ανεχτεί η ίδια την ολοκληρωτική μου αφοσίωση.

Τι πρέπει να έχει μια γυναίκα για να την ερωτευτείς;
Να είναι αυθεντική.

Το Μπρούσκο παίζει και στην Ελλάδα. Πώς σε αντιμετωπίζουν εκεί; Είναι διαφορετικό το φλερτ των Ελληνίδων σε σχέση με τις Κύπριες;
Ναι, οι Ελληνίδες είναι πιο εκδηλωτικές σε σχέση με τις Κύπριες πιστεύω ότι αν θέλουν κάτι ή κάποιον θα τον διεκδικήσουν μέχρι τελικής πτώσης κάτι που θαυμάζω και γουστάρω πάρα πολύ.

Βρίσκεις δηλαδή τις Κύπριες... ντροπαλές;
Τις βρίσκω πιο συνεσταλμένες και πιο παραδοσιακές του στυλ ότι ο άντρας είναι ο κυνηγός που να σου πω την αλήθεια και αυτό έχει τη χάρη του.

Σου αρέσουν οι μεγαλύτερες σε ηλικία γυναίκες ή οι μικρότερες;
Μου αρέσει η γυναίκα να έχει εμπειρίες, αν αυτό είναι γνώρισμα μεγαλύτερης σε ηλικία γυναίκας, τότε, ναι, μου αρέσουν οι μεγαλύτερες.

Έχεις κάνει απιστία;
Πάντα κάνω απιστία.

Σε έχουν απατήσει;
Προφανώς, γι’ αυτό απάτησα κι εγώ.

Δηλαδή το κάνεις γιατί στο έκαναν;
Τις περισσότερες φορές ναι, αλλά και όταν δεν μου το έκαναν και το έκανα έγινε γιατί κατά βάθος μέσα μου είχε τελειώσει.

Είσαι μονογαμικός; Μπορείς να μείνεις σε μια σχέση καιρό;
Οι σχέσεις είναι πάρε δώσε. Αν πάρω θα δώσω, έχω πάρει και έχω δώσει τα εκατονταπλάσια. Δηλώνω μονογαμικός μόνο όταν δω στη σύντροφό μου κάτι το διαφορετικό.

Είσαι υπέρ του γάμου; Θα έκανες οικογένεια;
Ο γάμος είναι μια ιδέα μια θεωρία και μια επισημοποίηση που δεν μου είναι απαραίτητη. Μπορώ να κάνω οικογένεια και θέλω να κάνω οικογένεια χωρίς να με εγκλωβίζει μια τυπική επισημοποίηση.


Tags: Μαρίνος Κόνσολος, Μπρούσκο, συνέντευξη, αποχώρηση

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)