ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

€600χιλ στην οικογένεια των διδύμων

Αποζημίωση ύψους 300 περίπου χιλιάδων ευρώ για κάθε ένα από τα δίδυμα αδέλφια Μίλτο και Χρίστο Χριστοφόρου, που σκοτώθηκαν στις 11 Ιουλίου 2011 στη φονική έκρηξη στη ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί , επιδίκασε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας.

Στην απόφαση του το Δικαστήριο αναφέρεται στα γεγονότα που οδήγησαν στη φονική έκρηξη, στην ποινική δίωξη που ασκήθηκε εναντίον έξι ατόμων ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου και στην καταδικαστική απόφαση του για τους ενόχους.

Προστίθεται ότι η αγωγή στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας υποβλήθηκε από τους γονείς των διδύμων υπό την προσωπική τους ιδιότητα και ως διαχειριστές της περιουσίας τους

Στην απόφαση γίνεται αναφορά και στην κατά χάριν οικονομική βοήθεια από το Κράτος ύψους 95 χιλιάδων ευρώ που δόθηκε για κάθε ένα από τα δύο αδέλφια, προς την οικογένεια τους .

Το Δικαστήριο αναφέρει ακόμα στην απόφαση του ότι «είναι πολύ μεγάλο το τίμημα για μια οικογένεια να χάσει δύο παιδιά σε μια μέρα, δεν πρέπει να επιτρέπεται ποτέ να συμβαίνει κάτι τέτοιο, ενώ οι ενάγοντες υπέστησαν τη μεγαλύτερη απώλεια απ΄ όλες τις οικογένειες που επηρεάστηκαν συνεπεία της τραγωδίας».

Σημειώνεται ακόμα ότι «οι γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους να υπηρετήσουν στις τάξεις της Εθνικής Φρουράς γνωρίζουν ότι στο κάλεσμα της πατρίδας και στο πεδίο της μάχης ζωές θα χαθούν, για ιερό σκοπό. Πέραν όμως τέτοιων συνθηκών και εν καιρώ ειρήνης αναμένουν από το κράτος την παροχή κάθε μέριμνας ώστε στο τέλος της θητείας τους τα παιδιά τους να επιστρέψουν στο σπίτι τους υγιή και αρτιμελή, ωστόσο ο Χρίστος, όπως και ο αδελφός του, δεν επέστρεψαν, αφού το νήμα της ζωής τους κόπηκε στις 11.7.2011 εκεί όπου είχαν ταχθεί να υπηρετήσουν την πατρίδα, σε ηλικία μόλις 18 ετών».

Στην απόφαση του το Δικαστήριο αναφέρει πως «το κράτος εγκλημάτησε και η δικαιοσύνη έχει το θλιβερό καθήκον να γράψει τον επίλογο. Η Δημοκρατία επέδειξε εγκληματική αδιαφορία για τη ζωή προσώπων» μεταξύ των οποίων ο Χρίστος και ο Μίλτος.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε τελικά απόφαση υπέρ της οικογένειας των δίδυμων αδελφών για το ποσό των 257 περίπου χιλιάδων ευρώ συν τόκο, για τον καθένα.

 

Πηγή: 24news

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση