ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Υπουργός Υγείας: Περιορισμοί στις μετακινήσεις και στην λειτουργία χώρων εστίασης

Νέα μέτρα με έμφαση την πόλη και την επαρχία Λεμεσού ανακοίνωσε το μεσημέρι του Σαββάτου ο Κωνσταντίνος Ιωάννου, μετά την σύσκεψη στο Προεδρικό.

newsroom must

Η αύξηση των επιβεβαιωμένων περιστατικών της νόσου COVID-19 που παρατηρήθηκε το τελευταίο διάστημα στην Κύπρο, οδήγησε τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής και τον Υπουργό Υγείας στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου συναντήθηκαν το πρωί του Σαββάτου με τον Πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη. Μετά την συνάντηση, ο Κωνσταντίνος Ιωάννου προέβη σε δηλώσεις, στο πλαίσιο των οποίων ανακοίνωσε την εφαρμογή νέων μέτρων και την σύσταση προς τους πολίτες της πόλης και επαρχίας Λεμεσού για να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες, από τις 11:30 μ.μ. καθημερινά.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας, τα μέτρα τα οποία ίσχυαν μέχρι σήμερα για Λευκωσία και Λεμεσό επεκτείνονται και στις υπόλοιπες επαρχίες, με την απόφαση να ισχύει για τις επόμενες δύο βδομάδες. Συγκεκριμένα:

- Επιτρέπονται οι συναθροίσεις σε οικίες και δημόσιους χώρους συναθροίσεων μέχρι 10 άτομα ανά οικία και ομάδα

- Διεξαγωγή αθλητικών αγώνων χωρίς την παρουσία θεατών

- Οι χώροι εστίασης μπορούν να εξυπηρετούν μέχρι 75 άτομα σε εσωτερικό και 150 σε εξωτερικό χώρο

- Θέατρα και κινηματογράφοι θα λειτουργούν με το 50% της πληρότητάς τους

- Απαγορεύονται τα cocktail parties και τα συγχαρητήρια σε γάμους και σε βαφτίσεις - επιτρέπεται μόνο η φυσική παρουσία στο δείπνο με μέγιστο αριθμό τα 350 άτομα

Τα πιο πάνω μέτρα θα ισχύουν από το πρωί της Κυριακής και για περίοδο δύο βδομάδων.

Για την προστασία ατόμων που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, αποφασίστηκε ότι θα εξυπηρετούνται σε υπεραγορές και φαρμακεία από τις 08:00 μέχρι και τις 09:00 το πρωί.

Απαγορεύσεις στην Λεμεσό

Από την Κυριακή, μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα, όλοι οι χώροι εστίασης μπορούν να λειτουργούν μέχρι τις 22:30.

Γίνεται αυστηρή σύσταση στους πολίτες της πόλης και επαρχίας Λεμεσού να μετακινούνται στους δρόμους μέχρι και τις 23:30, εκτός από περιπτώσεις απόλυτης ανάγκης.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X